Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 852
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
  • Манчестър
Мдам, аз такава карта имам.
Ще ги пробвам с нея, паспорта и незнам..
Просто не искам някъде името ми да виси, че съм длъжник  Crossing Arms

DNP,
пуснала съм тема в общия форум.
Има разяснения  Peace

Официалната форма за доказване на осигуровки е Е104 и се взема от HMRC.После ще изровя линк към нея.

# 346
Благодаря, намерих я.

Heart Eyes

# 347
Ell, да ти е жив и здрав Алекс, но няма как мила, така растат децата Hug. Дано не му се случва пак на горкото дете.
Относно туршииките, моя мъж им е фен, така че сам си ги прави. Пумпалка, ние пропускаме обаче доматките, ами не можем да ги намерим никаде, но туршията пак става перфекциозна Peace.
Matzo ball, приемаи още закъснели поздравления: да ти е здрав, жизнен и щастлив, умен и добър Томас  bouquet.
Алиса, страхотно и достоверно е писмото, с твое разрешение и аз ще си го копна Whistling. Благодаря ти. Въпреки че нашата кака е сега в детскта градина и не съм сигурна дали ще ми търсят такова писмо (а за беля в края на другата седмица ще се наложи да отсъства, че ще летим до Мадрид за няколко дни). Но аз ще си го пазя из архива, че сега от вас чувам за тези неща.
И в никакъв случаи да не пропусна да отбележа, колко е красива бебката на Троли. Да ти е жива и здрава. А Мишолинаааааа, ти си била невероятен фотограф, както и със сигурност и фотоапарата ти е извънземен ppp, че в първия момент помислих че гледам някакви рекламни снимки на бебета, а то.....
И не за последен път ще ти кажа благодаря, но ти си моята жива енциклопедия  omm(да не изпадам в подробности сега).
Хаиде оставям ви вече. Спокоина Неделя ви желая.

# 348
Цвете, много хубаво да си изкарате на почивката! Еххх, завидях, да знаеш  Grinning Искам топлооо  Grinning Ще чакам с нетърпение снимките  Hug

Мишолина, когато ви се пътува из града, ще ви чакаме да ходим да гледаме звездичките. На Тео много му хареса шоуто в планетариума (в съботите от 11ч за under 5s). Едно меченце търсеше голямата мечка и минахме през всички планети от слънчевата система. Разказват набързо по нещо за всяка планета  Grinning

Ние сме с гости за няколко дни и затова днес сме по забележителностите из централен Лондон.

# 349
Момичета,да ви питам,ноември тръгваме,но не искам да си носим кеша в джоба,каква карта да си извадям,с която да мога да си тегля парите от банкомат?

# 350
  • ride my bike...
здравейте,
извинете ме, че намесвам в темичката, но ми е необходим сайт от където мога да видя колко ще ми струва колетна пратка до България / около 3 ки./
Предварително благодаря  bouquet

# 351
здравейте,
извинете ме, че намесвам в темичката, но ми е необходим сайт от където мога да видя колко ще ми струва колетна пратка до България / около 3 ки./
Предварително благодаря  bouquet

Предполагам питаш а сайта на пощите, а не куриер
http://www.royalmail.com/portal/rm/personal;jsessionid=KSWSCWUCE … =RMHP_BtnPersonal

Tinkyrbel - позвъни в банката си, и питай дали с наличната ви карта в момента, можете да извършвате теглене в чужбина.
Виза, мастер, маестро - това са най-популярните, предполагам че е така и в БГ.
С откриването на банкова сметка лесно ще си прехвърлите парите от БГ.
Ако ще наемате веднага, няма да е зле, да си вземете извлечение от банковата сметка в БГ, което да показва наличната сума.
На нас агенцията ни искаше също да покажем извлечения с движенията по сметката в последните 6 месеца.

За училищата и отсъствията през учебно време. Ползвала съм готовите бланки, които са в у-щето, и на които пише колко нежелателно е да отсъстват.
Дадени са празни полета за дати, причина и мястото. Моите съм ги вземала за да удължим малко голямата ваканция в БГ.
Това и съм писала, не са ми отказвали.
За миткане насам-натам, на Алиса е много добро писмото, ще си го копирам и аз Simple Smile

Здравни осигуровки, или по-точно здравното нудоразумение в БГ.
На мен миналата година ми отказаха тукашната карта в спешното, а искаха ЕГН-то.
От спешното ме пратиха в болница за операция, но аз подписах и си тръгнах, като преди това ме пратиха на касата да си платя Simple Smile
Пазя си бележките.

# 352
  • ride my bike...
298, точно това ми трябваше. Благодаря ти   bouquet
Хубав ден на всички Wink

# 353
Добро утро девойки, пък макар и дъждовно.

Мишолина, чудесна снимка с тикви! Ако ще ходите с Номадик към обсерваторията (такава дума има ли на български ?) на Гринич, свирнете и на мен.

Аз пак ще ви намилам за бягане: в Хайд Парк има 10км. На 1 януари, в 11 часа, тра-ла. Днес отваря сайта за записването. Аз вече се записах. Луд умора няма. (Пък и иначе няма как да се измъкна от леглото: ей тази сутрин в 6  хем  дъжд валеше, хем не знаех къде точно да измисля да бягам, защото не ми се вреше в парка по тъмницата. Ама нали в неделя има 10к, за което не съм готова, как да не стана, как.)

Мери, ягоди има и към вашия район, но ще трябва другото лято. Сега по фермите има ябълки, круши, сливи и подобни.

# 354
На 1-ви януари!!! Алиса, за теб джиджи-биджи няма ли да има в новогодишната нощ?

Моите билети за връщане от БГ са по обед на 31-ви декември; на връщане от летището минавам през Теското, пълня хладилника, и отпочваме купона. Най-рано на 2-ри мога да бягам 10 километра  Laughing

Да, може да замислим посещение в Планетариума; хипер неудобно е от нас до Гринич да се ходи, все се навирам в някакви задръствания. Може нещо с лодка по Темза да погледна, ама май дъждовния сезон дойде.

Ходихме до Кеймбридж вчера, много красиво. Една позната от БГ искаше да мята пъп, и покрай тази важна мисия, цяло пътешествие направихме Crazy

# 355
Ами аз на 31-ви се напивам рано, така че до 11 на другия ден ще съм 100% изтрезняла. Пък и то никъде не пише, че трябва да се тича бързо, нали. Wink Важен е принципът, пък и нали както започнеш годината, така ще ти върви.

Мишолина, ако се пускате с лодка, погледни дали няма намаления за билетите, по едно време имаше 2 за 1, на http://www.loveriver.org/. Или донякъде може с влак от вас (waterloo?), и оттам- с корабче.

# 356
Момичета,да ви питам,ноември тръгваме,но не искам да си носим кеша в джоба,каква карта да си извадям,с която да мога да си тегля парите от банкомат?

Обърни внимания на картата ти да има чип. Сестра ми дойде с чисто нова VISA от БГ , но... без чип. За нищо не можеше да я използва.

# 357
Да, щях да кажа за парите, и забравих - провете колко ще ви струва да теглите пари от банкомат (т.е. % който взима банката в БГ, и с кои английски банки/международни системи работи, и какъв % те ще взимат). Хич не обичам да оставям пари в такива такси, и ако ще ти струва 5 лири, за да изтеглиш 100, направете си сметката.

Има още 2 за 1 далавери; 40 мин от Уотърлу до Гринич. Ще вали цяла седмица; ще видим кога и как, ще се обадя за сгляда, като решим.

# 358
Момичета,благодаря Ви много! Hug
Щом ми "пуснахте" да питам още Laughing Mr. Green

За квартирата,как мислите студио или голяма двойна стая е по добре за трима ни-аз,4год Крис и баща и?
И ако някой от темата дава под наем,нека пише на лични,моля.

# 359
Tinkyrbel, ако въпросът стои м/у двойна стая и студио за 3-ма ви, според мен студио е по-добре. Колкото и голяма да е двойната стая, не ми се вярва да е достатъчно голяма за 3ма ви, а като сложиш към това, че сигурно ще има хора по другите стаи, с които ще делите баня, кухня и т.н... Детенцето е малко и по-добре да сте си сами.

Алиса, за 11ти Октомври ще дойдем с детето хем да се поразходим из парка, хем да видим събитието, макар и да не участваме Simple Smile

За ранното ставане, днес счупих собствения си рекорд - в 5ч успях да се вдигна от кревата, но не тичах, а с колело се закарах до офиса  Blush Утре смятам тичайки да ида, да видим къде ще издъхна  Embarassed За баирите в парка не ми се мисли...

Общи условия

Активация на акаунт