Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 786
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
  • UK/София

Laughing Laughing Ell , знаех си, че ще се включиш (или съпругът ти Wink).Благодаря HugНе знам какво зеле newsm78Някакво близо до българското....

От БГ зеле в буркани вече не купувам NaughtyЗелето в тях е мой набор сигурно - нито се готви, нито се дъвчи.От турските магазини купувам, хубаво е, но не продават зелев сок Laughing, това е целта.

Не знам дали ще слагам..чудя се.Искам ей така, за адета да има 3-4 зелки.Но не искам да омирисвам душите на съседите със зелето.В края на градината няма да пречи на никого, а и в противен случай ще трябва да си изхвърля пакетите с консерванти за зеле Flutter

# 526
Зелето в тях е мой набор сигурно - нито се готви, нито се дъвчи.
21 години какво му е лошо на твоя набор   bouquet

# 527
  • ENGLAND
Билянка днес гледах едни бидони в Уилкинсон, който ги дават за правене на домашно вино има и за бира Mr. Green Цената им беше 10.99 паунда и имаха джаджа за претакане от долу. Какъвто и да вземеш гледай само да имат сертификат, че могат да се поставят хранителни продукти в тях. Ти какво зеле мислиш да сложиш?

И аз ги гледах тези бидони, в Улкинсон само ги мярнах, но в един друг ги разгледах подробно. Тези не ставах, горе гърлото им е много малко и една ръка не можеш прокара камо ли зелка. Но пак ще ходя в Улкинсон, дано са по-различни. Били, ако намериш, свиркай Peace

# 528
Здравейте мили мами англичанки Hug. Аз бях писала преди и много благодаря на мамите, които ми отговориха Hug
Ние вече от 3 месеца сме в  Бристол. Запознах се с Мери Hug
Аз  имам момченце, което на Year1  и момиченце на 8 месеца. Виждам че има и други сладурчета които се борят с училището и езика. Боян вече се чувства добре (след като му мина любовната мъка по едно от момиченцата от класа), играе с децата и тази седмица три дечица ще ни идват на гости. Учителката на родителската среща каза  че добре се справял, правил изречения, броил до 20 и обратно и много добре се справял с писането. Да си призная останах много изненадана, защото дори не знаех че може да брои, а като го гледам как пише ooooh!
Исках  да ви питам дали знаете нещо за Child tax credit i tax credit. Казаха ми че това  би ни подпомогнало малко бюджета, но аз не знам нищо повече. Какви документи ще ми искат, колко време ще отнеме, какво представлява всъщност? Много ще съм ви благодарна ако ми отговорите. Hug
Лека вечер.

# 529
  • Манчестър
Здравейте мили мами англичанки Hug. Аз бях писала преди и много благодаря на мамите, които ми отговориха Hug
Ние вече от 3 месеца сме в  Бристол. Запознах се с Мери Hug
Аз  имам момченце, което на Year1  и момиченце на 8 месеца. Виждам че има и други сладурчета които се борят с училището и езика. Боян вече се чувства добре (след като му мина любовната мъка по едно от момиченцата от класа), играе с децата и тази седмица три дечица ще ни идват на гости. Учителката на родителската среща каза  че добре се справял, правил изречения, броил до 20 и обратно и много добре се справял с писането. Да си призная останах много изненадана, защото дори не знаех че може да брои, а като го гледам как пише ooooh!
Исках  да ви питам дали знаете нещо за Child tax credit i tax credit. Казаха ми че това  би ни подпомогнало малко бюджета, но аз не знам нищо повече. Какви документи ще ми искат, колко време ще отнеме, какво представлява всъщност? Много ще съм ви благодарна ако ми отговорите. Hug
Лека вечер.

за да клеимваш Child Tax Credit първо виж дали си eligible,защото не се дава на всеки. Зависи от дохода, колко часа се работи , колко деца и тн. Освен това се взема дохода на household, така,че не можеш да подадеш само от твое име . Аз напр. не вземам нищо,защото съм над лимита за годишен доход...

How to claim

To claim tax credits you have to fill in a claim form. You can order a tax credits claim pack from the Tax Credit Helpline on Tel 0845 300 3900 or textphone 0845 300 3909.

The helpline is open from 8.00 am to 8.00 pm every day except Christmas Day, Boxing Day and New Year's Day.

You can fill the form in yourself and send it back by post. If you need any help completing the form you can call the Tax Credit Helpline who will be happy to provide further advice.

If you claim other benefits, such as Income Support, Employment and Support Allowance or Jobseekers Allowance, your Jobcentre Plus - or in Northern Ireland, a Social Security office - will help you with your tax credits claim form.

# 530
Аve мерси Hug, аз внимателно разгледах, какво пише в един сайт и установихме че може да подадем документи, но нищо не пише за това колко време отнема и какви други документи ще искат. Това най много ме интересува. Ако може някой да сподели от опит. Мерси Hug

# 531
... но нищо не пише за това колко време отнема и какви други документи ще искат. Това най много ме интересува. Ако може някой да сподели от опит. Мерси Hug

Шу, това е Англия.
Може да стане и за 2, и за 22 седмици.

# 532
Шъ - ето линка на коѝто може да провериш дали ще отговаряш на изискванията. Подробна инфомация можеш да намериш на саита на HMRC.

http://www.hmrc.gov.uk/taxcredits/start/who-qualifies/overview/q … questionnaire.htm

Златната толумба - В работата ми имам доста комуникация с данъчните, и наистина може да отнеме време, но поне има телефони за консултация, и доста от хората там разбират какво правят, и не трябва да си 'човек на някоѝ' за да ти обърнат внимание.

Моето искане за child benefit (нямам право на tax credits) беше одобрено за около 2 месеца. Казаха ми, че може да отнеме до 26 седмици.

# 533
Исках да напиша Шу, извинявам се

# 534
Не разбирам за какво е контрата..

# 535
Не е контра, извиняваѝ, просто споделих опита си.

# 536
  • Лондон
На мен получаването на одобрение на апликацията ми за child benefit отне 4 месеца, а тази за child tax credit - 6 месеца, но след одобренията ми платиха всичко със задна дата, до ден назад откогато бях декларирала, че сме обратно в Англия и съответно откогато детето ходи на градина, така че просто трябва упоритост и писмени обжалвания, ако някой реши да се прави на интересен. При мен усложненията дойдоха от смяна на фамилното име, така че при други може би ще стане по-кратко...Другото важно според мен е, че трябва да подготвите работодателите си да отговорят на обаждания по повод апликациите ви, в нашия случай се обаждаха и на моя HR, и във фирмата на партньора ми... Шу, питай повече, ако има нещо друго...

Нещо ми се струват изнервени повечето дами тук, защо така Naughty карайте го по-спокойно, моля Simple Smile

Моето дете става в 5 ам, и по старото и по новото време, ляга в 7 рм, става в 5 дутринта и започва с игрите, а майка й  Confused

# 537
Аз може ли да ви се оплача пък може някой и съвет да даде.Значи моите двамина хубостници не искат да спят на обяд,така сме от 4-5 дена.Вярвайте ми луднала съм.Преди спяха по 2-3 часа на ден и това си беше пък време за мен да си почина или да си свърша някоя работа в къщи.Джозеф се научи да излиза от кушетката и сега нищо не може да го спре.Снощти сме го гонили до към 10 часа.Аз го сложа в кушетката и докато си обърна гърба нашичкия хубостник вече е излязъл и си се разхожда из коридора или влиза в стаята на сестра си.
Бях си наумила тези дни да си приготвя коледните картички ама май няма да стане.Поздрави и лек ден. Peace

# 538
Нещо интересно; London Bulgarian Choir и Doves - част от ББС Електрик Промс (където тази седмица пя Роби Уилиамс - прекарах два дни в терзания как да намеря билети Crazy, накрая гледах Роби по телевизията). На ББС на страницата има на запис; не издържах целия концерт, не е моята музика, но много интересно как се вписва, целия хор е там, и мъжете и жените:
http://www.bbc.co.uk/electricproms/2009/artists/doves/

============
Аниджи, рано ми се вижда за махане на следобеден сън. Освен да ти предложа по-натоварена сутрешна програма Mr. Green, може просто да не се изморяват толкова?

# 539
  • След завоя в дясно
Добро утро от мен
Би аз съм на всяка манджа туршийката та нямаше как да не се включа Laughing, но само на думи дотам ми е силата Wink
Дорет на второ четене като се замисля тези в Уилкинсон може и те да дойдат с малко тясно гърло, но ако зелките не са много големи или се разделят на две може и да се получи.
Относно Child benefit толкова неща прочетох, толкова хора разпитвах и всеки различно ми казва. Затова отидох до Citizen advice bureau и отправих официално запитване, от там ми отговориха, че според тях може. Но за да съм 100 процента сигурна ще си подам документите, чрез тях (по техен съвет) и да видим какво ще ми отговорят. Момичетата не знам дали знаете, но ако взимате Child benefit и не работите, а си гледате детето у дома това ви се води като стаж за пенсия докато детето стане на 18 год. (така беше едно време дано не са го променили).
Аniji и моето предложение е сутрин повече изразходвана енергия, а следобед тиха игра да ги предразположиш. Помисли и каква е причината- да не си им махнала биберона скоро или нещо друго...- дано е временно Hug
Мишолина ще го погледна благодаря

Общи условия

Активация на акаунт