Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 782
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Ell - предполагам знаеш, че за child benefit (текущо по 20 лири на седмица за 1во дете) трябва да кандидатстваш не по-късно от три месеца от раждането на детето. Иначе няма да ти платят всичко. Виж http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/start/claiming/how-to-claim.htm (под When to claim child benefit). Успех.

Може ли някоѝ да ми помогне? - Ние сме с първата си настинка от вчера, и нослето тече. Дадох ѝ Calpol три пъти за температурата, но за нослето освен да отпушвам с помпичка (nasal aspirator na mouche bebe), друго не знам какво да правя. Знае ли някои някаква рецепта с лаѝка подходяща за бебе? Може ли да се правят инхалации с лаѝка (естествено за много кратко време)?

# 541
  • След завоя в дясно
Да да знам го това, но преди близо 5 год. изрично нямахме право на public funds и нямахме голям избор Confused
Благодаря за инфото все пак

# 542
  • UK/София

Ани, имам да те черпя Laughing

Ужас, едва ли мога да си представя какво ти е с две деца на една и съща възраст ooooh!Аз също съветвам за повече физическо натоварване.Моите деца минаха пред какви ли не фази - заспиване сами, на ръце, в количка.....Сега креватчето на Калин е като за тигър, с високи решетки да не може да излиза.

Doret , наистина зелките могат да се режат на половина.Но ми стана интересно, случайно мъжа ти проял ли е нещо българско, защото знам, че не ти е лесно и готвиш за двама ви отделно?

Шу, с много хубав човек си се запознала!За Child tax credit трябва да можете да кандидатствате.Наистина чакането е различно.Преди години за Александър разгледаха апликейшъна за  1 месец.За Калин получихме писмо, че го одобряват преди 4 дни, а при тях се водеше, че сме кандидатствали на 15 януари.Голямо чакане беше, дори ни искаха и допълнителна информация, че е записан на училище и доказателство за регистрация в сържари.Естествено първото отпадна.Ell е права, на истина се води трудов стаж в такъв случай.

Nina_S, помпичките вече навсякъде ги отричат.По-добре купи спрей Стеримар и впръсквай с него в носа.Това е морска вода и в БГ и тук го препоръчват за запушен нос при бебета.Аз толкова малко бебе не бих самолекувала, но всеки се знае.Лайката се води като алерген при бебетата.Чайчетата на Хип с лайка са специално обработени доколкото знам.И не знам как ще направиш инхалация на бебе newsm78В магазините продават Карвол, на ампули за възглавниците и за включване в контакт.Това е вид инхалация за бебета, ужасна смрад която трябва да им отпушва носовете, но мен ме задушава.

# 543
Биляна - мерси за инфото за Стеримар, от друго място също ми казаха че е добро. За лаѝката не знаех, че е алерген за бебетата, но хеѝ човек се учи всеки ден.

# 544
Вярвайте ми по цял ден само играят отворила съм им двете стаи и си влизат от едната в другата.Има движение и пак не са уморени.Реших да им купя тредмил и там ще ги уморявам Crazy.Биберони ние през деня не ползваме само като си лягаме/още не мога да ги откажа от тях/.Дано наистина е времено. Peace

# 545
Не всички влизат в Клюкарника, пускам линката, ако не сте видяли този призив за помощ  Cry
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=438511.0

====================
Редактирам: не са направили ПейПал плащането добре. Tрябва да се избере "personal" / "gift" за по-малко такси. Ако превеждате пари, копирайте имейл адреса на сметката, и въведете него в страницата на пейпал (send money).

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 16:53 от мишолина

# 546
Ох, от тези разговори за кисело зеле, направо ми се напълни устата със слюнка. Ще взема да се замисля и аз дали да не направя малко в една тенджерка.

За помощите ще споделя каква процедура следвах аз. Всичко си мина без никакви усложнения и чакания. Разбира се не съм се борила да получавам помощите от самото начало, т.е. реших, че е по-добре да не получавам нищо няколко месеца, а всичко да си следва естесвения ход на нещата. Та първо изчаках да си получим сините карти, после подадох документи за NIN, след това попълних формата в Интернет за детски надбавки, разпечатах я и я изпратих заедно с актовете за раждане на децата - след около 2 седмици ми върнаха да попълня едно допълнение, специално за бъргари и румънци (междувременно си получих актовете за раждане), до месец бях одобрена и получих детските с 3 месеца назад от датата на първата ми апликация и извинения, че не могат по-назад да изплатят нищо. След като се видя, че с тази криза скоро няма да почна работа, реших да проверя и дали отговаряме на условията за Такс кредит. Първо проверих чрез каклкулаторите в на HMRC, после им се обадих да поискам да ми изпратят форма (онлайн не става, въпреки че пише, че става), те отново си направиха сметките дали сме елиджибъл. До седмица ми изпратиха формата, върнах я попълнена на другия ден и няма и две седмици, си получихме отговор и парите по сметката. След това се обадих да попитам за Защитата при пенсиониране - отговориха ми, че въпреки, че е автоматично от момента когато получаваш детски, е по-добре да им изпратиш формата, с която изразяваш желание да се ползваш от това. Изпратих я преди около седмица, отговор за това още нямам.
И детските , child tax credita не са много, но при положение, че сме решили да оставаме да живеем в тази държава, мисля че сме в правото си да се позваме от каквото може. Аз лично предпочитам да работя и да нямам време да се ровя и да проверявам за тези неща, но....

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 20:16 от butterflyve

# 547
Моми4ета, бидони за кисело зеле има в Испания. Казвайте, пращам веднага! Аз пък търся тапи за уши. Някой да е мернал "3 for 10£" или друга добра оферта?  ooooh!

Ако само знаете колко много ми липсвате и как бавно и трудно се адаптираме тук...

Наминавам конкретно да ви питам какво правите с многоговорените ваксини за свински грип. На децата ще слагате ли?

Много поздрави на вси4ки от прашен, шумен и тотално луд Мадрид!

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 00:17 от Маpи

# 548
  • След завоя в дясно
Добро утро от мен

Мари тъкмо се бяхме затъжили за теб, радвам се че се обади. Моите впечатления от Испания са много страсти, много прашно и много прилича на БГ Laughing Ще се адаптирате дай си време. Малката принцеса как понася промяната?
Относно ваксината за свинския грип - аз засега мисля да пасувам т.е. няма да слагам. Ние я обсъждахме ваксината погледни няколко страници на зад.
Вutterflyve ще те затрудня ли ако постнеш формата за пенсиите?

Честито и на всички именници- Димитров ден е днес smile3525

Слънчев ден от мен Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

# 549
  • Лондон
Добро утро и от мен Grinning

Честит празник на именниците!!!

Мари, хубаво, че се появи, аз щях тези дни да гледам в испанската тема да видя как сте Hug Ще чакаме по-подробни разкази Grinning Дано да се справите по-бързо с този начален период. Ние много харесваме Испания, но...за туризъм, обиколихме почти цялата страна, много голям купон е, но...аналогиите с родината са повече отколкото аз лично бих могла да понеса. Не че човек не се справя когато определена ситуация му е на главата Heart Eyes Успех ви желая на цялото семейство

Ние ваксина няма да слагаме, засега, както писах скоро, според мен моето дете го изкара този грип, а пък ние ще се справим, имам 2 опаковки Тамифлу за кураж...

Аз влязох да питам пътуващите дами дали някой е ходил към Индонезия, вкл. Бали? Имам спешно нужда от разкази с картинки от преки очевидци Grinning Мерси предварително

# 550
  • Варна
Простете че се намесвам , но бих искала да ви попитам нещо.Два пъти бяхме в UK с приятелят ми за по 5-6 мес.Къде доволни , къде не , факт е че сега пак искаме да ходим.Този път обаче не искам да се занимавам с фирми от БГ , на които да давам грешни пари . Знам за варианта self employed ,но мисля че не ни устройва.Гледам английски сайтове за работа , както и техни агенции и се чудя имаме ли изобщо някакъв шанс да си намерим работа (каквато и да е на първо време) по този начин ? Дали на някой работодател ще му се занимава да ни издава разрешителни , при положение че говорим за неквалифициран труд ? Моля дайте ми някаква яснота или други идеи..  bouquet

# 551
Здравейте, много благодаря за отговорите. Явно при всички е различно.
Биляна, наистина е много хубав човек.
Аз се извинявам ако ви досаждам, но имам толкова много въпроси, а няма на кого да ги задам. Ако не ви се занимава не ми отговаряйте.
Искали ли са ви други документи освен формата за попълване.
Към кого мога да се обърна за да ми обясни на какво имам право, какви документи трябва да си изкарам и т.н. Мъж ми дойде тук с покана за работа още от БГ, а след месец и ние се довлякохме. На него му изкараха всичко, но аз нямам нищо и много се чудя какво трябва да си изкарам.
Другото което исках да питам, какво сирене , извара и кашкавал давате на децата си. Боян яде всичко, но за Яна не знам какво да взимам.
И последно, има ли мами на Дюканската диета. Аз се опитвам да я почна, но не съм намерила повечето неща, които включва диетата. Моля ви дайте имена на продукти и къде да ги търся.
Благодаря предварително Hug

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 13:50 от Шу

# 552
Шу, ето малко инфо по твоят въпрос. http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/bulgariaromania/dependants/ (обаче незнам дали това е точно което ти трябва). Имаш ли national insurance number?

# 553
За съжаление нищо нямам.  33uu А и да си призная  не знам, какво трябва да имам. Мерси  ще го погледна. Hug

# 554

Общи условия

Активация на акаунт