Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 816
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
Предполагам, че не ви е коледно още  Mr. Green, ама е време за купуване на билети за среща с дядо Коледа. Миналата година ходихме в Painshill Park - знам, че и тогава го рекламирах. Беше прекрасно - истинска пещера, дядото е истински, украсено като в приказка. Отидохме по тъмно, целият път от паркинга до пещерата беше в лампички; мъжът ми от няколко седмици ми е заприпомнял да не забравя да резервирам. В Съри, т.е. рекламата е за живеещите в Южен Лондон  Laughing

Не е много евтино, но според мен си струва преживяването. Току-що взех билети (избрах да не дават подарък на децата - все пак ще има купчини под елхата - просто ще видим дядото и ще си каже какво иска). 7 лири за възрастни; безплатно за деца под 3; и 4 лири за по-големки деца без подарък.
http://www.painshill.co.uk/showEvents/Christmas-Event/Father-Christmas-2009.aspx

Ето това е снимка на пещерата: http://www.flickr.com/photos/24116522@N02/3409202502/

==================
И честит рожден ден на Арвен! Да е здрава и весела!

# 436
Хе-хе мерси, Мишолина ! Това е съседното село до  нас  ще отидем и ние.

# 437
Мишолина,благодаря за напомнянката!Мястото е прекрасно.Ние ходихме в края на лятото и бяхме очаровани.Наистина си струва.Още тогава си решихме,че ще го посетим отново, а за Коледа е мн дорба идея!

# 438
Ъъммм, имам нужда от съвет...

Как намирате учителската професия тук?
Струва ли си, според вас, да си зарежа държавната работа, на която мога и да се пенсионирам;
и да се хвърлям в това поприще, което пък ще ми носи повече доходи и свободно лято?
Доизяснявам - няма работа, която да ми е интересна повече от година. Отлично върша и двете.
Проблемът с учителстването е, че се притеснявам от отношението на колеги, родители и деца.
И че за начало ще бъда съплай, което ще си е притеснение за известен период, не е като да си на постоянен договор.

Имам си и разни лични мотиви, които ще тежат при избора ми..
Но много ми се иска да чуя и нечия друга гледна точка.
Просто вече си опротивяхме с моите мисли и ни трябва свеж полъх.

# 439
  bouquet

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 00:28 от Мария К.

# 440
  • Лондон
Мария, имаш в предвид кеш ли? В Париж може ли да се пазарува с паунди?! Мисля, че не може...Та и в Лондон така, може на Хийтроу и другите duty free зони, иначе трябва да сменяш Simple Smile

Е, ние се завърнахме горе долу цели и без много поражения, само аз съм с жестока хрема, а на малката режимът никакъв й го няма Wink Донесохме се снощи, от 37 градуса вчера на обяд, вечерта - 12, днес всички сме в някакъв шок, кой температурен, кой часови Simple Smile

Както говорите за авиокомпании - никога, ама наистина никога не ползвайте Thomas Cook, ще отделя колкото мога от свободното си време да пиша по форуми и блогове колко нещастни са тези...дано спестя на някой преживяванията, които имахме ние - летиш в самолет, в който са набутани не знам колко редове седалки в повече, всичко плащаш допълнително - запазване на място, храна, напитки, самолетът тече (буквално), стюардесите забърсват тавана с едни кърпи, това предимство за влизане в самолета на пътници с деца - забрави, сървис - никакъв, стюардесите са от дълбоките провинции, не можеш да ги разбереш на какъв диалект точно говорят, и накрая - губят ти багаж, 1,2 3, 6 дена никаква информация, ти въртиш телефони, отсреща ти се отговаря, че това е друг отдел на компанията и не могат да ти помогнат...Накрая чантата ти се появява, обаче не ти я доставят където си отседнал, трябва да отидеш до летището да си я вземеш...Не знам как да ви опиша колко съм бясна, дъщеря ми изкара първите 6 дни от "почивката" ни с 2 местно закупени тениски, сандалки за 40 пи, които й се разлепиха на крачета на първия ден, пи адаптирано мляко за 6 месечни бебета, а моята сметка за телефон този месец сигурно ще удари тавана...Та така изкарахме половината време, през което трябваше да почиваме. Това да не си мислите, че за малко пари #Cussing out неее, по 400 паунда на човек само билетът... Надявам се да съм ви представила картинката достатъчно образно...
иначе не беше лошо, справихме се с трудностите, чревните заболявания, жегата, ставанията в 5 сутринта с малката, разправиите с малки  руски побойници и техните татковци, които на това ги учат и други такива....сега ще чакам коледните празници и аз, за да си почина Wink

златна толумба, не знам какви са ти мотивите, но ако го искаш, просто го направи, какво те , че те интересува мнението на този и онзи Simple Smile

За ваксините и аз доста се чудих, но според мен моето дете свинския го изкара лятото и няма да я ваксинирам. Не запомних кой питаше, но тук Пентаксим не се слага, има алтернатива, която е с повече щамове, но аз реших да си останем на БГ календара и ще реваксинираме с Пентаксим, когато се приберем януари.

Желая приятен уикенд на всички

# 441
Благодаря за отговора. Така и се опасявах, но все пак нали еврото е общоевропейска монета...

# 442
Pumpalka, много хубав подарък! Стискам палци за изпитите и ще се радвам да се видим, когато решите да се поразходите. Само че адресът ни е друг от известно време, ще ти пиша лс.

---
По отношение на въпросната авиокомпания - не съм ги ползвала досега, но от мненията по-нагоре ми се изясни защо така щедро раздават билети.   Rolling Eyes

# 443
златна толумба, не знам какви са ти мотивите, но ако го искаш, просто го направи, какво те , че те интересува мнението на този и онзи Simple Smile

Уф, проблемът е, че искам всичко и веднага  Mr. Green

# 444
Цвете, добре дошла на английска земя  Hug Много неприятно пътуване сте имали, жалко. Дано бързо да се пооправите от настинките и часовата разлика. Разкажи сега и за хубавата часат от почивката.  Grinning А снимки?

Пумпалка, честит рожден ден! Здраве и много щастие ти пожелавам!   bouquet Късмет с изпита и хубаво изкарване в Италия  Hug

zlatnata tolumba, каквото ти е на сърце, това направи.

Мишолина, мерси за напомнянето и линковете. Веднага купих билети. Тъй като спомена каква красота е по тъмно, за по-късничко си резервирах местата. Ще се радва детето.

На нас в градината пак ни искат костюм за коледното тържество. И не само това, ами и роля са му дали на Тео. Проблемът е, че той отказва да облича костюми. Реве, дърпа се и не иска. Сега са му дали роля да бъде цар. Той категорично отказва, не искал да е цар, а искал да бъде Тео. Трябва да го убедя някак, че ще е цар само за училищната пиеса, а не постоянно Mr. Green

# 445
  • На село (близо до Лондон)
Цвете много гадно това...

А вече сам си в къщи но с много jet lag, ужас е това днес съм спала до 1 часа на обяд Shocked и главата още ме боли. Затова обикновено ходя за 1 седмица в Америка, поне така не привикваш към часовата разлика толкова, а сега тъкмо свикнах (за 2 седмици) и последните сутрини ставах в прилично време - 7, 7.30 а не в 4 сутринта и сега пак на ново. Но нищо поне добре напазарувах  Sunglasses

Златната учителската професия е хубава и ако това ти се прави давай напред!!! Имам приятелка учителка по английски в средното училище в много кофти квартал на Манчестър, с качулати момчета, но много си харесва професията и работи с кеф.

Номадик , Тео цар го правят той се дърпа Wink. Моят Филип не е много по пиеските, надеждата за акт^р ми е в Денис че големи драми ми прави в къщи

# 446
мишолина "В едно магазинче това лято намерих едни излюпващи се динозаври за по 2 лири единия - яйце, което се потапя във вода и след два дни излиза динозавър."

това ми стана много интересно,може ли да обясниш от къде си ги купила или какво представляват,иска ми се и аз да намеря нещо подобно  яйце и да се излюпва  животиншето,мисля че много ще се хареса и на мойта дъщеря.

# 447
Oni - нещо такова: http://www.amazon.co.uk/Halsall-Dinosaur-Eggs/dp/B0015XJBGA; купих ги от магазинчето в някакъв National Trust обект, после взех още от друго място - имаха ги навсякъде. Предполагам, че ако потърсиш из амазон, ще излязат още варианти.

Тулумба - нищо не мога да ти кажа; мисълта за три месеца ваканция ме разтапя, но за себе си знам, че не мога да работя с толкова деца Crazy

Цвети и GI - добре дошли, давайте снимките.

Номадик  Mr. Green Щом за цар не иска, не знам, добре, че не са му зачислили някоя от по-прозаичните роли в пиесата  Joy

# 448
Oni - нещо такова: http://www.amazon.co.uk/Halsall-Dinosaur-Eggs/dp/B0015XJBGA; купих ги от магазинчето в някакъв National Trust обект, после взех още от друго място - имаха ги навсякъде. Предполагам, че ако потърсиш из амазон, ще излязат още варианти.

сега се сещам ,че такива яйца видях точно в такъв магазин ,само че бяха с извънземни:) благодаря ти ,ще си купим, редовно посещаваме такива магазини ,заради малката,разглежда  снимките,макети ,картинки

# 449
Той категорично отказва, не искал да е цар, а искал да бъде Тео. Трябва да го убедя някак, че ще е цар само за училищната пиеса, а не постоянно Mr. Green

Ами пък ако след пиесата му хареса да бъде цар за постоянно   Whistling
Е, тогава вече ще имате проблем  Mr. Green

Благодаря за мненията.

Общи условия

Активация на акаунт