А вашите родители как реагират?

• 3 766
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Майка ми само ми е давала съвети, когато съм споделяла, от типа да не обръщам внимание или да променям нещо в себе си. Когато най-сетне си отворих устата да кажа всичко, което ме нервира, свекърите поканиха нашите на гости да им кажат колко им е лошо детето. Laughing И тогава се опитаха да не взимат страна, според всички ни беше много тъпо и излишно това "гости".

# 31
Виц народен:

Свекърва си говори с комшийката:
- Ееех ! Смениха се времената.. едно врема като бях снаха - секървите бяха лошите, сега като станах свекърва - снахите не струват ...
 Mr. Green
п.п. На диалект звучи по-цветисто, но смисъла е същия 
Хе хе хе  Laughing- тоя е по-стар от мен , ама и аз мисля,че има мноооого истина в него. Peace

# 32
Майка не се намесва в отношенията ми със свекървата. Иначе ме подкрепя и е на моя страна, защото вижда как се опитват да ми смачкат фасона. Но и свекърва ми не смее да се обади на майка ми, защото явно разбира, че има голяма вина за влошените ни отношения.

# 33
  • Велико Търново
Моята майка не се меси в отношенията ни със свекърите , но разбира се тревожи се всеки път когато ме чуе разплакана или разтроена.Никога не ги е обидила или нещо такова.Винаги ми казва:Не им обръщай внимание,вземи малката и излезте.Или в краен случай им тегли по една наум и излез от стаята.

# 34
хахаха,тая тема искренно ме развесели Laughing Не,че има нещо лошо да се оплачеш на мама,че свеки те тормози,ама не може да очакваш мама да й се скара,нали ooooh!
На моята майка,ако й кажа,че свекърва ми ме тормози,тя ще отговори "аз какво да направя,ти си си избирала този мъж,той върви в комплект с майка си,оправяй се,това си е твоето семейство" и точка!

# 35
Бих споделила с майка ми всичко, което ме тормози...
Едва ли и тя самата би искала, обаче, да говори и да се разпрява с обидилите/наранилите ме хора... Разбира се, от това никак няма да й е приятно, а по-скоро и на нея ще й е болно и обидно...
Може би, при една евентуална среща, не би се държала толкова любезно, но не и да говори или да прави скандали и да се опитва да налива акъл в нечия глава...

# 36
Вижте, говорим не за люти скандали от страна на вашите родители.Примерно ако аз съм родител и детето ми споделя с мен, аз не бих се ограничила само до съвет.Не бих и тръгнала да "утрепя" въпросната свекърва.Но усетя ли, че тонът на свекървата клони към "смачкаване на фасона" на детето ми, то аз със сигурност бих се срещнала с жената и бих я попитала възпитано какво става.Бих си служила с добър тон, защото това респектира.Същото ще направят и моите родители.След тези разговори ако поведението на свекървата отново прерасне в неетичен спрямо дъщеря ми, то аз ще се срещна отново с жената и този път ясно ще изразя, че съм афектирана.
Магарето си в калта не оставям.Родителите са длъжни да бранят детето си, независимо от възрастта.Аз винаги споделям с моите родители например, от малка знам, че тези хора биха ме избавили от кофти ситуации.

# 37
Аз ще съм свекърва , и се нядвам да не съм " чудовище", а не бих допуснала родители те ми да ми оправят неразбирателствата с когото и да било.

# 38
Бих се намесила единствено, ако е нещо супер фрапантно.

# 39
Магарето си в калта не оставям.Родителите са длъжни да бранят детето си, независимо от възрастта.Аз винаги споделям с моите родители например, от малка знам, че тези хора биха ме избавили от кофти ситуации.
Съгласна съм,но не и когато иде реч да ти оправят отношенията със свекито. Пак казвам - едно  е лично на тях да им говори лошо за теб - нормално е да те защитят, но иначе дори и аз не си представям как някой ще отиде да ме защитава. Това е между мен,мъжът ми и нея.

Виж ако някой се навие да я утрепе съм съгласна. Mr. Green

# 40
nicknames аз разбирам идеята ти - моите родители също винаги биха ме защитили, ако аз ги помоля - но в постовете ти някак ми се губи фигурата на самата снаха  Rolling Eyes нали тя все пак също е възрастен човек, който е поел отговорността да създаде свое семейство - как така ще се налага родителите да ходят да я защитават..  newsm78
Това ми изглежда малко като да ходя да викам майка ми да се разправя ако някоя продавачка се отнесе нелюбезно с мен, или някой ме погледне накриво на улицата.. Нали АЗ самата съм възрастен човек, свекърва ми - също.. какво е това, което майка ми би могла по-ясно да и обясни от мен, не разбирам.. още повече когато майката не живее в същия дом, примерно, и не е изцяло наясно със ситуацията. Така, както майка ми вече не ме придружава на лекар, не ми казва какво да облека и т.н., така и не смятам за нормално да решава проблемите ми вместо мен. Свършила си е работата дооста отдавна, когато ме е възпитавала - сега вече е късно за намеса от нейна страна. А и за мен би било неловко и обидно ако не мога да изясня отношенията си с някого, и се стигна до там майка ми да го прави вместо мен.

# 41
  • София
Независимо за какво става дума (за люти скандали или мачкане на фасона), не намирам за нормално родителите на момичето да се намесват в отношенията със свекърите. Прекалено ми е детинско. Да не говорим, че когато човек създава семейство, се предполага, че е постигнал относителна самостоятелност и може сам да се оправя в живота.
Не мога да си представя как майка ми, в ролята си на родител на "детенце" на 30+, ще иде да се разправя със свекървата, щото ми мачкала фасона... Просто е странно, поне според моите разбирания.

# 42
Веднъж се случи така, че мои действия бяха неправилно изтълкувани от другата страна. Мислех, че не е толкова важно, но всичко беше силно преувеличено и се получи от нищо нещо. Бях много огорчена защото наистина не намирах причина за подобно отношение. Категорично отказвах да се извиня заради самата идея, а не защото разбирам къде е грешката. Майка ми се обади по телефона и разговора протече в стил "ще успокоите ли сами  детето ми или да идвам да си го взимам?".  newsm66

Понякога е добре отсрещната страна да си припомни, че ти също си личност, има кой да те подкрепи и определено поведение е недопустимо.

# 43
  • гр.София
Според мен част от отговорилите по темата погрешно разбират понятието "родителска подкрепа". За мен това означава родителят да е готов да те изслуша, успокои, посъветва при нужда, както и да застане до теб, каквото и решение за живота и взаимоотношенията си с партньора или други хора да вземеш. Лоша услуга е, когато родителите се нагърбват да  водят битките на вече порасналите си деца.

# 44
  • София
Напротив, темата е зададена точно така и с последвалото допълнително уточнение:
Цитат
Но усетя ли, че тонът на свекървата клони към "смачкаване на фасона" на детето ми, то аз със сигурност бих се срещнала с жената и бих я попитала възпитано какво става.Бих си служила с добър тон, защото това респектира.Същото ще направят и моите родители.След тези разговори ако поведението на свекървата отново прерасне в неетичен спрямо дъщеря ми, то аз ще се срещна отново с жената и този път ясно ще изразя, че съм афектирана.
Магарето си в калта не оставям.Родителите са длъжни да бранят детето си, независимо от възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт