А вашите родители как реагират?

• 3 771
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Аз пък продължавам да недоумявам как някой може да те тормози, ако ти самият не му позволиш.
То с една свекърва ако не може да се справи човек, здраве му кажи.. Дъщеря по всяка вероятност няма да имам  Wink
но смятам че по принцип едни родители би трябвало мнооого по-рано да са си свършили работата като родители, и да са научили детето си как да се справя в разни ситуаци.. щото, ако ще трябва цял живот да го бранят от този и онзи.. са се провалили отвсякъде.
Така мисля - съответно личен опит нямам, просто защото свекърва ми не ме е "тормозила", и после, защото не по-зле от родителите ми мога да разкарам някого, да поговоря с него, да му вдигна скандал и т.н.  Mr. Green

# 16
Аз бях възпитавана да се държа с уважение с по-възрастните. Поради тази причина години наред свекито ми играеше ръченица на главата.
За съжаление майка ми почина само 4 месеца след сватбата ни, през които беше прекалено болна,за да се занимава със свекърва ми. В периода между годежа и сватбата обаче на няколко пъти й се наложи да си комуникира с нея - все във връзка със сватбата и след като свекървата /бъдеща/ на няколко пъти си беше позволила да говори против мен дори на собствената ми майка, майка ми естествено не си беше замълчала. Междувременно тъй като живеехме с родителите ми, майка ми разбираше за скандалите между мъжа ми и майка му - естествено все свързани с мен и това,че искам да се омъжа за сина й и разбираше,че това ми тежи,но си мълчеше,защото смяташе,че мъжът ми трябва да се справи с отношението на майка му към жена му.
Както и да е. Майка ми почина, свекърва ми продължи да ми рапира на главата, а мъжът ми така и не се справи с нея. Баща ми - докато беше жив все ми повтаряше "трай си татке, да не си разваляте отношенията". Беше съгласен,че не е права,но тъй като и той беше тих и кротък все ме успокояваше и съответно никога не е говорил с нея по темата.
Е накрая сама сложих нещата на местата им.  Peace

# 17
  • София
Живот и здраве не е далече времето, когато ще стана тъща!
Аз съм кротък човек, нооооо ако разбера, че някоя си ..... ми тормози дететоооо,
не знам в коя миша дупка ще се навира ....... напълно съм сериозна!
Младите трябва да се оставят да живеят спокойно, това си е техния живот!

За протокола: аз лично нямам свекърва, която да ме  тормози /починала е лека и пръст/

# 18
  • Насред хаоса
Доколкото познавам майка си, пък и баща си, никога не биха оставили свекърва да тормози мен или сестра ми. Слава Богу, паднаха ни се разбрани свекърви и нямаме проблем в това отношение. Но имам наблюдения какво става, когато родителят вижда, че свекървата тормози детето му и не се намесва уж за да спести повече проблеми. На братовчедка ми свекървата е направо чудовище, непрекъснато намира за нещо да се заяжда и да я тормози. Като видя, че леля ми не се намесва, започна да упражнява още по-голям тормоз. Братовчедка ми не може да се справи с нея, а и не смее, защото няма подкрепа от никого. Резултатът е, че си разби нервите тотално. Затова аз като бъдеща тъща ще подкрепям дъщерите си винаги и по всякакъв начин. Това момичетата не са намерени на улицата, та някоя после да ги тормози, както й скимне, защото била свекърва.

# 19
  • София
Моите родители не са се месили по мое желание. По въпроса- свекърва ще ставам някой ден, но ако живот и здраве имам и дъщеричка, ще се консултирам с нея първо. Бих се намесила при зелен светофар- ако свеки се бърка в семейния живот на моето дете, аз бих  се намесила в душевния й мир  Twisted Evil (и доколкото ми позволява отсрещната страна- културно и дипломатично).

# 20
Родители нямат място в нашата връзка. Независимо чии.

# 21
Родители нямат място в нашата връзка. Независимо чии.
Подкрепям!
Ако им се наложи на младите да живеят заедно със свекървата, по-скоро бих им дала жилище(ако го приемат, де), в което да са си самостоятелни!

# 22
  • на майната си
За да се справи някоя девойка със свекърва си е нужна подкрепата на съпруга, а не на родители.
Другия вариант е, ако е  убедена в правотата си  се справя сама с проблема - независимо от това дали има подкрепа или не.
Мама и тате нямат място в такива конфликти - инфантилно е някак си.
Дали е свекърва или друг човек е без значение, всеки индивид с поведението си слага границата докъде могат да му се качват на главата и е длъжен сам да се справя, а не да плаче на мама при всеки проблем.

# 23
Съвсем сериозно.
Всеки един родител си остава родител до края на дните си.Представяте ли си нещо да терзае и дразни собственото ви дете, което сте отгледали и треперили над него.И някакви простакеси и вещици да се гаврят с него.
Та пак питам - вашите родители реагират ли и как.А ако вие сте в позицията на родител как бихте реагирали...

Въпросната простакеса и вещица е майка на съпруга ти. Отношението и към теб е напълно адекватно на твоето отношение към нея.
Извинете ме ако повтарям някого.. не прочетох цялата тема.

# 24
Мен свекърва ми въобще не ме тормози , добра жена е ...
Но майка ми на какво е способна  ooooh! ...
На кой да се оплача от майка си ?

# 25
  • София
Съвсем сериозно.
Всеки един родител си остава родител до края на дните си.Представяте ли си нещо да терзае и дразни собственото ви дете, което сте отгледали и треперили над него.И някакви простакеси и вещици да се гаврят с него.
Та пак питам - вашите родители реагират ли и как.А ако вие сте в позицията на родител как бихте реагирали...

Въпросната простакеса и вещица е майка на съпруга ти. Отношението и към теб е напълно адекватно на твоето отношение към нея.
Мъж да се включи  Hug Подборът на определения наистина е важен, защото в ДиС се размятат тези етикети доста фриволно. Но- вярвам, че има жени, които си ги заслужават- било то стринки, лели, баби, бивши, кифли, свекита (всички сме се начели на много варианти), друг е въпросът, че обективността на размятащия етикети не може да се провери. И още по-различно стои въпросът с подбора на езиковите средства за окачествяване  Crazy Уважение по презумпция за мен няма.  

# 26
  • Насред хаоса

Може да е майка на съпруга й, но детето си е дете. И аз не бих оставила някоя да тормози децата ми. Още повече, че като гледам на братовчедката свекървата, разбирам защо някои жени оприличават свекървите си на простакеси и вещици - то друго определение за такова нещо просто няма.

# 27
Съвсем сериозно.

Nemo, понякога в началото отношенията една към друга от двете страни са различни. Но впоследствие стават еднакви. Сиреч може двете да започват по различен начин "връзката" снаха-свекърва,но гаранция ти давам,че я свършват по еднакъв. Важи принципа "каквото повикало - такова се обадило".

# 28
  • София
Ако стигнем до там, че майка ми да ме "спасява" от свекърва ми, за мен това би означавало, че съм неспособна да се справям със семейния живот.

# 29
Виц народен:

Свекърва си говори с комшийката:
- Ееех ! Смениха се времената.. едно врема като бях снаха - секървите бяха лошите, сега като станах свекърва - снахите не струват ...
 Mr. Green
п.п. На диалект звучи по-цветисто, но смисъла е същия 

Общи условия

Активация на акаунт