ОСМИ КЛАС 2009/2010

• 29 698
  • 367
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте момичета! Още мириша на море, но седнах да прочета какво става при Вас. Аз взех на моя син Ивайло Петров - романът "Преди да се родя и след това". Той прочете 3-4 стр, каза, че му харесва, но до там май приключи на този етап. Но аз (къде на плажа, къде в леглото) я прочетох с голям кеф. Скоро не се бях смяла така. 'След смъртта' е кофти (особено за 14 годишно тийн), но първата част много ми хареса. Преди тази книга прочетох 'Ана Каренина'. И там се натъкнах на думата 'донемайкъде' - беше написано точно така и аз се изумих. Книгата е издание от 1986 г. Знаток, благодаря ти за новата тема!

# 76
  • София
Момичета - за всеки случай да попитам още веднъж - само единия родител може ли да отиде да подаде документи за ЛК на детето, или трябва и двамата. Копие от Акт за раждане, международен паспорт и снимки - това е задължителното. Като екстри може да ми поискат Удостоверение за местожителство, копие от ученическа книжка, свидетели и да ме глобят... абе за една държава ли говорим... Rolling Eyes

# 77
  • София
margaritavass само един родител е достатъчен. Ние отидохме 3-та (мама, татко и син) и служителката ни се изхили, че сме отишли цяла делегация и ни предупреди, че Л.К може да я получи който и да е член от семейството. Иначе ни взеха копие от акта за раждане, бележката от общината къде живее и с кой детето и 1 снимка.

# 78
  • София
margaritavass само един родител е достатъчен. Ние отидохме 3-та (мама, татко и син) и служителката ни се изхили, че сме отишли цяла делегация и ни предупреди, че Л.К може да я получи който и да е член от семейството. Иначе ни взеха копие от акта за раждане, бележката от общината къде живее и с кой детето и 1 снимка.

Благодаря Hug

# 79
margaritavass само един родител е достатъчен. ................ Л.К може да я получи който и да е член от семейството. Иначе ни взеха копие от акта за раждане, бележката от общината къде живее и с кой детето и 1 снимка.
Да, при подаване на документи един родител и детето, а при получаване само родител. И оригиналният акт за раждане за сверка.
Нас ни връщаха в общината заради тази адресна ригистрация, защото в нея нямаше етаж, а пък аз се водя и с етаж - един и същ адрес, един и същ ап. ама детето може да живее между етажите..  hahaha
Та по закон това са документите.
А за двамата свидетели - може да искат при разведени родители.  newsm78

# 80
Всичко за документите за самоличност от сайта на МВР.
http://www.mvr.bg/Guide/new_BG_documents.htm

# 81
  • София
Привет на всички!

За книгите - никаква л-ра за четене не дадоха при записването в 1АЕГ  , но прочетохме ЗДРАЧ Simple Smile Наистина се заинтригува, да не повярва човек!

Сега се чудя да купувам ли 2-ра част или да я потърся от познати,..? Thinking
Да не го напусне ентусиазма и да си останат 20 лева "непрочетени"  hahaha

# 82
  • София

Не бой се, няма  Peace
И мойта щерка ги изгълта на един дъх и четирите части /да не повярваш Crazy/.
Че и аз се запалих, да си призная  Blush

# 83
  • Там, където ме обичат

Не бой се, няма  Peace
И мойта щерка ги изгълта на един дъх и четирите части /да не повярваш Crazy/.
А дали става за момчета книгата?

# 84
  • София
Според мен става, поне съучениците на дъщеря ми я четяха също, беше някаква всеобща мания в класа   Crazy

# 85
  • Там, където ме обичат
Според мен става, поне съучениците на дъщеря ми я четяха също, беше някаква всеобща мания в класа   Crazy
Добре тогава, ще пробваме и с нея, че нищо не ни харесва. Книгите от списъка четем защото са задължителни.

# 86

Напълно те разбирам  Laughing
У нас се изчетоха на един дъх, като за четвъртата книга водехме спорове с щерката кой първи да я докопа  Laughing Отделно в детската вече само по тавана има място за плакати. Влизаш и отвсякъде те гледат Едуард, Бела и компания...

Иначе задължителна литература не е чела. Чете бързо, така че приех довода "Като почнем училище". След цялата лудница, през която минахме, мисля че има право да почине. Като не й се чете - ми няма да чете.

# 87
  • София
За задължителната литература не ще и да чуе   ooooh!
Но пък поне чете други книги, в момента чете Баскервилското куче, за после съм й приготвила 10 малки негърчета.

# 88
...Като не й се чете - ми няма да чете.

И моята щерка е така.
Най-после се реши да прочете Здрач.
Прочете първата книга.Каза,че и хареса. Rolling Eyes
С втората стигна до средата.Предполагам-това ще е!
Просто различен вкус явно.

За задължителната литература не ще и да чуе   ooooh!
Но пък поне чете други книги, в момента чете Баскервилското куче, за после съм й приготвила 10 малки негърчета.

Прочете ги миналата година.Много и харесаха.

# 89
  • България
 Моята щерка също хареса Агата Кристи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт