ОСМИ КЛАС 2009/2010

• 29 693
  • 367
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте момичета! Hug

Благодаря Ви за съпричастността за моя проблем с кучетата,..
Както писах - купих си кучегон , днес пак извиках кола на Екоравновесие - не се отказвам!
Изпратиха, но кучетата ги нямаше на обичайното място

За личната карта - да, от Общината - служба ЕСГРОН - носих Акта за раждане, бракоразводното, моя лична карта, молба-образец - и се получава веднага сл.бележка за местоживеене
Нямаме межд.паспорт - може и затова да са искали свидетели в 5-то

Маргарита - глобата била 20лв - писа тук една майка. Поне при подаване на док-тите не ми направиха на въпрос закъснението от 6 месеца  hahaha
Ще видим при получаването  Wink Аз лично съм ги прежалила... Даже не знаех, че 14-годишните трябва имат ЛК - от този форум го разбрах   bouquet

# 61
какви са тези свидетели които искат при вадене на л.к., аз ли не разбирам за какво иде реч, но ме напушва смях? 
Това да не е бракосъчетание, да му се не види?
За вадене на международен паспорт свидетели не трябват , понеже детето може да бъде изведено в чужбина , но за л.к. трябват............ newsm78
Е това ако не е недомислица здраве му кажи  #2gunfire
А, и за това свидетелство за адресна регистрация, ми то май отдавна няма такава.
Чудят се какви простотии да сътворяват .
Защо да е просто като може да бъде сложно- това е логиката на нашата администрация.

Възмутих се подобаващо,
а сега не и лошо хората с опит да обобщят какви точно бумаги трябват при вадене на л.к.

Ако не сте вие незнам какво ще правим, тук се изясняват всички недомислици на бюрокрашината

# 62
  • София
А, и за това свидетелство за адресна регистрация, ми то май отдавна няма такава.

Има, как да няма  Peace
Мъжът ми си сменя регистрацията преди няколко месеца.
И на щерката й искаха такова, явно защото не е имала паспорт до сега.

# 63
Намерих това, което до някъде изяснява нещата, но тук нищо не пише за свидетели

http://www.econ.bg/law/procedures/article115282.html

# 64
  • София
Mymomgot,

Ето какво знам от опит - за тези, които ще подават в "гнездо" - 5-то РПУ Wink

Документи:

1. Заявление-образец - купува се от 5-то
2. Две снимки
3. Двама свидетели с личните си карти
4. Копие на ученическата карта + оригинала
5. Акт за раждане на детето - копие + оригинал
6. Бележка от общината по местоживеене

За бележката от общината:

1. Молба по образец - купих от книжарницата в общината
2. Моята лична карта
3. Бракоразводното /+копие/ - май не му обърнаха внимание  hahaha
4. Носих и там лична карта на сина ми /+копие/
5. Акт за раждане на детето + копие

Само да допълня, че не сме вадили межд.паспорт - т.е. тази ЛК е първия док-т за самоличност
(може би затова са свидетелите  Sunglasses )

Казано честно не си спомням дали личната карта им трябваше в общината /служба ЕСГРОН/ , но нали съм подробна , взех всичко, за което се сетих, че го и копирах - мразя да ме разкарват за това-онова (или товаонова)  hahaha

# 65
Привет момичета
Нямаше ме 10 дни и вие вече сте в нова тема
Как върви ваканцията  стягате ли нервите за новата учебна година
или като мен избягвате да мислите за това Joy

# 66

боже.....
уляли са се
в люлинското рпу-9 е май newsm78
искаха само копие от акта за раждане на детето  и погледнаха моята лк
и взеха само 1 снимка

# 67
ЛК се издават след навършване на 14 г. възраст в 2-месечен срок от РД. Може и по--късно, но има глоба /обикновено 20 лв. минимума/. Тъй като вие като родители сте попълвали постоянен и настоящ адрес - предполага се, че същите са и на детето, което ще вади ЛК. При сверката в базата данни сверяват постоянния и настоящ на родителя, присъстващ при подаването на документите за ЛК с тези, посочени в документите на детето. Така че, ако единия родител се води на п. и н. адрес там, където искате да бъде и за детето - той отива с него в РПУ-то.
2-месечния срок важи и след навършване на 18 г. на детето, от датата на която е издадена ЛК сега. Иначе пак има глоба.
Поне за Община Варна горното е напълно валидно.

В V РПУ София явно искат свидетелите за да не ходят по места. На моите преди време им вадихме паспорти - тогава кварталния дойде да говори с 2-ма комшии наистина ли живеем там с малкия син/големия вече имаше ЛК и бяха проверявали за него по същия начин/, от колко време, имаме ли намерение да се местим и др.подобни.

# 68
ъ....Здравейте ,доста сте изписали в новата тема.

боже.....
уляли са се
в люлинското рпу-9 е май newsm78
искаха само копие от акта за раждане на детето  и погледнаха моята лк
и взеха само 1 снимка

ние имаме лична карта от 3 дни-баща,дете,задграничен паспорт,снимка и заявление-това са им искали(май и постоянен адрес).И за 3 дни беше готова
глоба не са ни взимали-р.д е 11.06

Как разпускат децата?при нас-кино,компютър,сън и мнооого скука. newsm78

# 69
  • Sofia
Моята чете зорлем Св.Минков, но й е много скучен. Сега издирваме Бариерата, защото я нямам, но се оказа, че никъде я няма. От прочетеното дотук (което съвсем не е много), само Хайтов й хареса.

# 70
  • България
 Моята прочете Е.Станев, П. Вежинов и Хайтов. Не е много впечатлена, но...
 Спи до обяд, после излиза, а вечер е на компютъра. Сега е за 2 дни в едно близко село - при бабата на нейната приятелка, през юли ходиха за седмица при майка ми /отново двете Simple Smile/. Общо взето - нищо по-различно Simple Smile

# 71
SofiaV -нали дъщерята ти беше приета в АК , браво

имам въпрос, тъй като на една приятелка от Русе, детенце догодина ще се пробва, на изпита.

Колко е таксата на година за общежитието, и как е решен въпроса с храната?

# 72
  • България
SofiaV -нали дъщерята ти беше приета в АК , браво
имам въпрос, тъй като на една приятелка от Русе, детенце тази година ще се пробва, на изпита.
Колко е таксата на година за общежитието, и как е решен въпроса с храната

Таксата за общежитието е 3100 евро годишно. В нея влиза освен нощувката през учебната година, закуска, обяд и вечеря от понеделник до петък вкл. В събота и неделя децата ползват общежитието, но не е осигурена храна.

# 73
# 74
Момичета, знаете ли как се разпределят осмокласниците по паралелки- на случаен принцип, по бал или нещо друго? newsm78Между другото списъците на 1ЕГ варна вече са готови. 

Общи условия

Активация на акаунт