Дюкан ни показва какво да ядем, а ние докато не отслабнем не ще се спрем - 206

• 24 772
  • 487
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Лабелло, успех и на теб! Виждам, че си имала доста колебания относно режима, дори намерения за друг. Надявам се мнението ти да не се промени вече Simple Smile
Вилка, за съжаление ако не се спазва трета йо йо ефектът е точно толкова добър както при останалите диети.  Confused

# 196
Момичета, vilka42 , labello , благодаря за отговорите!  Hug  Точно поука искам да извлека...  Simple Smile Sad

Мастерче, аз дадох отчет, ама нека пак по- подробно - тръгнах от 67кг (или 68, това е загадка), калкулатора показваше 57. Мен не ме задоволи, набелязах си цел 55кг. Постигнах я, започнах 3-та фаза. През първия месец свалих до 54кг, дори до 53,5кг. Изминаха 3,5месеца (вече няколко дни повече) от 3-та фаза. Все още се въртя около 54кг - варирам - 53,7 ( 8 ) - 54,8(55)кг. Варирам покрай месечните цикли. След 1 месец ми предстои четвърта фаза! Това ме кара да имам притеснения, искам да се информирам... Просто наближаващата промяна ме разбуди - слава богу не съм се 'осрала'... все още  Blush Confused макар бая да ме влече, особено на 1-2 момента...  Confused

Най- вече се притеснявам, че точно първите 10 дни от четвърта фаза, няма да имам физическата възможност да се тегля, нито да подбирам особено храната си....

# 197
  • София
здравейте момичета  Hug моята почивка свърши и сега пак съм на линия,за жалост се върнах с +1 кг и сега трябва да си гоня линийката #Cussing out,но ще го сваля.честито на всички с поводи и без  Hug Hug Hug аз отивам да ви изчета,че сте изписали повече от 2 теми  #Crazy

П.С. да попитам пак за дивече-посрещнаха ме с диво прасе и по принцип знам,че то е постно,но пак да си попитам какво мислите вие-става ли или не ? newsm78

# 198
Вещи, имах колебания, защото ми беше трудно да изключа плодовете... сега ще се опитам по-стриктно да карам, за да имам по-добри резултати.

В момента проблем ми е това да си приготвям пилешко, затова или трябва да го ям на ресторант, или да карам на консерви риба тон или на яйца, или да чакам някой да ми приготви пилешко. За щастие приятелят ми ми предложи да ми приготвя пилешко, но нали се сещате, че на мен не ми е удобно да го карам да идва да ми готви... Вчера приготвях филе от акула.. - стана ужасно от комбинацията подправки... А пилешко не искам да готвя, заради последния път преди една седмица, когато ми се наложи да махна количество кожа на пилешко равно на количеството месо.. погнусих се тотално и от вкуса на месото...

# 199
Това, с погнусата от пилешкото и мен започва да ме подгонва... уви! а ни е основна храна... Рибата отдавна ме отказа, след няколко опита на не съвсем прясна риба (рибния пазар във Варна, за който толкова хора от други градове завиждат и който НЕ предлага прясна риба...) и не остава какво да се яде...   labello , донякъде се излекувах, като си купих пилешко филе, без кожа, без кости, без нищо. Има свеж вид, някак по- приятен. И сготвено е малко по- леко...

# 200
Пина, тъй като съм на поправка да кажа и аз.
Аз въобще не стигнах до трета фаза. Мен, както съм споделяла ме отказаха защото имах здравословен проблем и ми казаха, че режимът който пазя е вреден. Както и да е..разказвала съм я тази история. Интересното е друго. Тъй като аз тренирам ( играя тае бо ) , ходя на фитнес, реших че колкото съм свалила с Дюкан добре , останалото ще го сваля с тренировки и по-скромно похапване ( от всичко ).
И в началото беше добре. Навика от храненето по Дюки си беше останал.Хапвах разделно, избягвах сладкото, спортувах и може би и посвалих още ( не съм сигурна, не се теглех ! ).
Но с идването на есента на 2008 някак си започнах да си позволявам да ям сладко доста често, първо през ден, два, после вечер не пропусках. Тъй като съм любител сладкар ( много сладки неща правя именно от рецептите на бг мама ) , правех ден през ден кексчета, кремчета, баници и то сполучливи. И отначало не качвах. И се успокоявах, че щом тренирам значи организма ми изгаря всичко и мога да си ям каквото искам..Глупачка, ooooh! какво да се прави !
Качих толкова рязко, че свят да ти се завие ( около Нова година ). Всичко изведнъж ми отесня, да не говорим колко дрехи направо оставих настрани. И от 1 януари, рещих да съм на диета.
В смисъл..сутрин плодове, на обяд салата с месо или картофи варени със салата, вечер долу горе същото , всичко в малки количества.
И какво мислите ? Ами не стана ! Crossing Arms
Този начин на хранене може би ще подържа тегло , но не ми помогна да сваля..и естествено като се вижда , че няма резултати се ядосваш и почваш да ядеш пак..
И така до месец май..Виждам лекарката си отслабнала, подмладена .. как според вас ??
Ами с Дюкан ! Вредният Дюкан дето ще ме вкара в гроба ! Thinking
И такааа..плюх на всякакви псевдодиети и се захванах с единствената , която ми беше помогнала след като минах 30-те си години..
И наистина не става толкова бързо колкото бих искала, но процеса си върви. Сита съм , доволна съм и имам ОГРОМНА обеца на ухото. ( в действителност съм с две малки обеци де  Joy Joy Joy

# 201
На 23г. миналата година се бях амбицирала и започнах диетата на Дюкан,бях 80кг. и свалих 10 кг. но какво стана и си ги качих наново сега ви чета от няколко дни и се амбицирам отново да е почна,но гледам че ми е трудно.Лошото е че гледам че нямам много воля но се надявам да се амбицирам и да е започна наново.Поздравления на всички които си поддържат килограмите с Дюкан

# 202
Привет дружина
При мен нищо ново,режимна съм и поддържам за сега с лекота постигнатото (че дори съм с около 1-2 кг под калкулатора).
Успех на новичките и на тези които са на поправка,пожелавам Ви да постигнете целта ,която сте си набелязали.
Мисс Марпъл няма как да те подмина и да не те поздравя за месечинката и за свалените кг и см,ти си знаеш ...ама пак да кажа ,че много се гордея с теб  newsm51
Софиянки  Hug много сте красиви и как сияете само...бонбонки такива...
Исках още нещо да споделя с вас,ама ако се сетя какво беше newsm78 ще е добре
Приятна седмица Ви пожелавам  Kissing Heart

# 203
   labello , донякъде се излекувах, като си купих пилешко филе, без кожа, без кости, без нищо. Има свеж вид, някак по- приятен. И сготвено е малко по- леко...

идеята е добра, просто е по-скъпо и за момента нямах възможност да си купя филе и си купих бутчета... риба обичам.. но тези люспи... ме отказват..

# 204
  • Пловдив
Аз ям почти само скумрия и пангасиус. Люспи не се чистят.

# 205
  • Бургас/Пз
Здравейте и от мен в днешния усно топъл ден! Mr. Green Та е и на рима ме изби вече!
Влизам да се похваля че след пюса от 400гр след галата, днес съм -200, т.е. общо минус 600 от вчера.  Grinning Много съм доволна! Явно наистина човек след галата не трябва да се мери.
Позволявам си да ви напиша седмичното си меню, ако някой има желание нека само да каже дали имам шанс с това меню да си запазя кг-мите.
Понеделник- овесени трици с кисело мляко /закуската е една и съща всеки ден/ , понякога във въглехидратните дни хапвам и бисквитки от овесени ядки с канела и кафенце с малко пр.мляко. Плод - диня ,ябълка, пъпеш, малини или праскова /не всички заедно  Wink/ Обяд -зелена салата с риба тон, извара. Вечеря - пилешко на скара с домати, краставици и чушки, сирене
Вторник - овесени трици, царевичен корнфлейкс без захар с пр.мляко, пак плод, обяд - две филийки пълнозърнест с извара или ескуиза, може и с риба тон, следобяд - морков или чушка със сирене, вечер - домашни кюфтета на скара със салатка
Сряда - закуската се повтаря, пак плод, обяд ориз с пилешко и зеленчуци, следобяд - кисело мляко, вечеря - пелешко задушено със зеленчуци
Четвъртъкпротеинов - трици за закуска и протеини, месо, яйца, извара, кисело мл.200гр.
Петък - овесени трици, царевичен корнфлейкс без захар с пр.мляко, пак плод, риба на скара с картофи, следобяд - морков или чушка със сирене, вечеря - тиквички на фурна със яйца и извара
Събота - закуска , обяд - стандартно , вечеря - гала - пица или спагети /любими са ми/ и сладолед или торта
Неделя - трици с кисело мляко, 1 яйце, салата с пилешки хапки , следобяди 2 филийки хляб с кашкавал запечени, вечеря - риба на скара със салата или вместо салата - задушени зеленчуци.

Зеленчуците които правя задушени или на скара са основно броколи, тиквички, спанак, царавица.

Засега горе долу всичко е ок, но дали с тази програма ще продължа така, само мога да гадая! След 50дни ще ви кажа как е резултата! Целта е да не свалям , а да задържа постигнатото.

# 206
  labello , донякъде се излекувах, като си купих пилешко филе, без кожа, без кости, без нищо. Има свеж вид, някак по- приятен. И сготвено е малко по- леко...

идеята е добра, просто е по-скъпо и за момента нямах възможност да си купя филе и си купих бутчета... риба обичам.. но тези люспи... ме отказват..

Ехееее...Колко риби има дето са без люспи....
Скумрия,зарган,сайра,пъстърва,цаца,сафрид и т.н......Напоследък "открих" едно филе от някакви дребни сладководни рибки...Купувам си и си правя кюфтета...Няма кожа даже,така хубаво е почистено филето....Продават и котлети от разни риби...Също вършат работа....

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 13:27 от TheNMaster

# 207
здравейте,момичета,малко се стресирах като прочетох постовете на завръщащите се за поправителни,но ще чукна на дърво/глава  Simple Smile и ще продължа . От два дни съм ПЗ/реших да ви послушам и направих само 5 дни ударна/от началото съм -3 кг. Имам въпрос какво да е съотношението зеленчук-протеини,ясно ,че трябва да са по-малко зеленчуците,но все пак на едно бутче нормално ли е да изям един голям домат?  newsm78 А и каква диетична сол ще ми препоръчате,че досега си мислех,че ям безсолно,но явно е било само по-малко солено Confused и ми идват леко безвкусни нещата без сол
желая ви много любов и ------ Hug

# 208
Имам въпрос какво да е съотношението зеленчук-протеини,ясно ,че трябва да са по-малко зеленчуците,но все пак на едно бутче нормално ли е да изям един голям домат?  newsm78 А и каква диетична сол ще ми препоръчате,че досега си мислех,че ям безсолно,но явно е било само по-малко солено Confused и ми идват леко безвкусни нещата без сол
желая ви много любов и ------ Hug
Гледай да не ядеш домати всеки ден в големи количества....Нали така пише Дюкан....Наблягай на салати в които има чушки,краставици и т.н. ....
Количеството...Ами води се от принципа зелнчуците да са гарнитура на месото...
Сол....Аз полвам сол "Ло Салт" доволна съм много от нея,защото не променя вкуса на храната.

# 209
Еххххх рибка,рибка.Много е вкусна   newsm10 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт