Тема №106-та се задава, ФЕВРУАРЧЕТО почивката си продължава!

• 18 950
  • 290
  •   1
Отговори
# 270
Краси, честито!!! Нека мъничката буболечица да е родена под щастлива звезда!

# 271

KРАСИ... Hug Честита ти перла, много здрава, щастлива ,умна и красива да е ...... Hug  Hug  

МЕРИ, Дано сте по-добре вече...

РОСИ... Hug  Hug

ИРКА..Честита годишнина...ЩАстливи и здрави да сте дълги години...  bouquet

ЕМИ БАДЕМИ , зло да те забрави, честит рожден ден  Embarassed  Малко късно, но ....сега имам  време ,
много здраве, щастие и късмет ти пожелавам... Heart Eyes

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 17:52 от бубето 29

# 272
Здравейте пак!

Току що се чух с Краси.
Бебето е 2900гр. Струва и се малко. Не го е виждала още. Нейна приятелка и я снимала на телефона само. Звучеше много добре. Каза: "не ти препоръчвам да раждаш секцио, много боли"  Mr. Green Пламен като я видял и се разциврил малко, ама ще му мине, нали си има сестричка. Каза, че по-късно и Аля ще идва да я вижда. Надявам се и снимки да имаме скоро за гледане. Wink Името още не са измислили, каза че като го види ще реши, за това още няма да ви го пиша! Simple Smile

Това е май за сега. Утре ще и се обадя пак. Аз се вълнувам все едно аз съм родила.

Роси наистина се върнах преди година и половина. Никога няма да забравя как ми се обади когато бях в предродилна, помня и Ками как беше в съседната зала на запис, а Евелина няколко етажа по нагоре гушка бебе. Няма да забравя и телефонния ми разговор с Готика... толкова е хубаво... целунете си малките слънца от мен и Ина!

Hug

# 273
И аз да кажа за храните, май по лесно ще изброя какво яде Лео от колкото какво не яде:)
Мляко пие прясно (краве) по 250 мл сутрин като се събуди, после закусва зърнена закуска с мляко, кисело яде по всяко време, много често това му е вечерята така че най вероятно му се събира дори повече от 500 мл за 24 часа. Това че стои и на цицата от време на време не го броя, защото ми се струва че няма нищо там или капки някакви. Хапва също и кашкавал и сирене по малко. Знам че млякото в магазина не е най доброто, но какво да направя? Нямам крава в двора, така че се примирявам. Сол слагам когато готвя, но много малко...щипка най много. Захар никъде не му слагам. Колбаси, пикантни подправки не яде, той дори и месо не яде. Просто не иска. Не му харесва. Най много обича плодове всякакви почти. Ягоди също е ял.Зрънчовци, чипс и подобни не му давам. Ял е ..харесва му но не му давам. Бисквити обича, но също не предлагам. Като не ги  вижда не се и сеща. Шоколад, мед, ядки и други подобни също и сок не давам. За целта и аз не ям или само тайно от него Simple Smile Ами като се замисля, много неща не яде Лео, основно преживява на млечни, зърнени, плодове, тук там някоя супичка ако успея да му набутам. Месо не е близвал от 2-3 месеца сигурно. Търпеливо предлагам полезни неща, каквото иска хапва, каквото не иска не настоявам...постепенно ще се научи да яде всичко. Надявам се. Иска ми се да му развия вкуса така, че в бъдеще сам да не  иска много сладко и солено да видим дали ще успея.

# 274
Алинка, кажи на Краси като се чуете утре да не се притеснява ,че е малка бебка ,Мони се роди само 2 550 г ,но бързо настигна по-едричките  Simple Smile Предай и й много поздрави и целувки от всички нас  Heart Eyes Hug

# 275
Да ви покажа питата, която спретнах за освещаването днес:

(не знам дали се вижда, че в средата има ангелче)

И специалното намигане на Калоян:

За забранените храни - наложила съм абсолютна забрана за ядене на всичко от рода на "зрънчовците". Не е и опитвал, така че не знае какво "изпуска". На площадката не позволявам да му се дава нищо от непознати майки. Засега не му давам кайсии, праскови, пъпеш, готвя безсолно за него. Други забранени неща са: мед, ядки, патладжан, колбаси, пастети. За млякото днес питах педиатърката и тя ми каза, че за тази възраст не е задължителен дневен прием на 500 мл, но с кърменето Калоян май докарва толкова, че и повече. Ако се отбие, като тръгне на ясла, се глася да му давам вечерно време адаптирано мляко поне до две годинки. Кисело мляко не обича, прясно му давам в кремчета и супи. Сирене не иска изобщо да яде. Единственият "компромис" е моцарелата на Plasmon с кус-кус.
Като цяло нямаме никакви проблеми с яденето - хапва си добре детето, а си му и личи по килцата - при днешното мерене беше 14.540 кг, 84 см висок.
Мирка, успех с яслата. Калоян е "ученик" от понеделник, днес му занесох изследванията и го записах. Засега не дава реакция на "Пентаксима", но той много рядко вдига температура по принцип, както и аз.
Elenia, точно това ще правя първите седмици - ще го водя и ако трябва ще си го взимам на обед. Този месец ще ми е адски натоварен, както се очертава - до работата ми е час и половина, а за да го взема от яслата ще сменям три превозни средства, но няма друг вариант.

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 20:35 от Пухка

# 276
ЧЕСТИТА ВИ ОГРОМНА РАДОСТ, МИЛА АЛЕКС! НЕКА Е ЗДРАВИЧКА, МНОГО ЩАСТЛИВА С БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО! БЪРЗО И БЕЗПРОБЛЕМНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!
Ирка, честит ви празник, много, много годишнини да празнуте заедно, многи да се обичате и разбирате  bouquet!
Ави,(макар и със закъснение) честита годишнина и на вас, бъдете винаги много щастливи Hug!

Еми,честит рожден ден(на патерица), нека здравето, щастието и любовта са твои вечни спътници!
И Диа, когато я отбих, не приемаше никакво АМ(пробвахме 7-8 вида), под никаква форма, където и да го прибавях го усещаше, а аз исках да пие АМ. Пропи Милумил 3, по 150мл на ден. И вода, не пиеше и шише с биберон не искаше да види, а сега се разхожда с него и често за да са й свободни ръцето го носи с уста.
Сега не мога да я накарам да ползва друго освен шише с биберон и то с накрайник 0+ и от чашата на NUK, другите явно пускат много, дави се и се отказва.
Днес да не казвам голяма дума сме по-добре, 2 дни вдигаше температура 38-39гр, има обрив, сега дори се увеличи, като спадна температурата. Не иска да яде, пие и по-малко вода. Дали са зъбите  newsm78. Има 16 зъба и то от 2 месеца. Беше започнала да се буди 1 път или да спи цяла нощ, но от известно време отново се мята в леглото, буди се, реве, не заспива.

Чудни снимки, с чудни сладури, пу-пу. Да са ни живи, здрави и щастливи слънчицата Praynig

# 277
Честита малка кукла на мама Алекс. Да бъде здрава и щастлива. С много любов от нас.  bouquet

# 278
Пухче , много е сладък Царя , да го нацелуваш по пухкавите крачета  Heart Eyes HugДано бързо свикне в яслата , да не плачка и най-вече да не боледува . А питката е разкошна ,както винаги  Simple Smile
Гала,как сте вие , не пишеш напоследък  Hug
Дари , дано е от зъбки  Praynig
Мони има 16 зъбчета вече от месец някъде , останаха само последните кътници да пробият.Така и не усетих как ги изкара тези зъбки  Rolling Eyes
Мери,как е Емма?

# 279
Алекс мила мамичко - честита ти рожба, да ти е жива и здрава дъщеричката. Само щастие и радост, а батко Пламен много да се грижи за нея.  Hug Hug Hug

Аз отпадам категорично от надпреварата за бремелинки  Wink, скоро не се очертава, да не кажем хич даже. В този ред на мисли най-накрая си направих дълго отлагания преглед, доктора за пръв път го виждах, но много готин човек, сърдечен и отворен. Взеха ми и намазка, но засега всичко е ОК. Даже ме похвали колко хубаво съм се била подготвила за прегледа   Embarassed  (бях се ошлайфала специално за случая), но все пак мисля че е нормално всяка жена да се постарае, когато отива на такъв преглед...  Sunglasses
Пожелавам лека бременност на мамичката и всичко най-хубаво й желая, това са прекрасни новини. Онзи ден видях една позната, и установих с учудване че е в 7-мия месец с големия тумбак, нейното детенце е с 6-8 месеца по-голямо от нашите. Много й се зарадвах.

Инак - прощавайте че не пиша, но едва смогвам да стигна до компютъра  у дома, почти не се дореждам, или е късно по нощите и ми се спи безобразно. На работата е някакъв гърч световен, натиснали са ни яко, не мога да наваксам със задачите, постоянно има някой да ми гледа в монитора и не смея да отварям нищо странично, за да си нямам излишни проблеми. Прочитам от време на време, когато съм повечко време сама, но не остава време за писане.

У дома сме здрави, Али лудува и палува, учи се от акъла на кака си и налошава от ден на ден. Все лошите привички приема.  newsm78 Чудно как ги попиват тези неща моментално, а хубавите им ги обясняваш дълго дълго и накрая нищо в главичките. Инак суче на поразия, вечер като се прибера от работа ме посреща с "нане-нане", което е сигнал на искам да цокам и мама отива. Събота и неделя е нон-стоп закачена за мен, и аз се превръщам като Роси в "едноциц", почти.... Предпочита си лявата, и в понеделник щях да се пръсна отляво, а дясната като пран чорап беше увиснала. Сега давам предимно отдясно, за да компенсирам, а лявата отцеждам до облекчаване или давам за допълнение, след първата. Много сме назад с ваксините, но не можахме да се организираме тези месеци, сега я водихме но педито беше отпуск, каръшка работа.
Относно млякото - Еми, защо не пробвате с чашка? Може би ще го приеме по-радушно? Инак освен цицането Али с голямо удоволствие яде самичка кисело мляко, попарка с прясно мляко, мляко с ориз и всякакви млечни храни. ОБича и месце и рибка, но накъсани на ситно. В момента основното е да я оставям да се "храни" сама, или поне да се опита, пък после аз да й помогна да си дояде. Отворена е към новото, опитва всичко което й се предложи, докато кака й е почти пълен бойкот на всичко.
Благодаря на всички които ми писаха и които се поинтересуваха как сме и защо не пишем, просто много ми липсвате, но време не ми остава.
Дездемонка, Пухка - успех със скорошното почване на работа и дано дечицата бързо да се адаптират към обстановката. Много ви съчуствам, но почването на работа си има и добри страни, макар и малко.  Hug
Аз също ще подам септември молба в яслата, и от февруари-март най-вероятно Али ще тръгне на ясла. Но ще видим какво ще стане на практика.

Болничките да оздравяват много бързо, защото хич не искам и да чувам за такива неща.  Hug Hug Hug

Съжалявам че не мога да поздравя поименно всички които са имали повод за това, но все пак: ЧЕСТИТО!!!   bouquet с най-добри чуства.

Много гушки и целувки на всички ви. Гледам си ви на снимки и сте ми утеха и усмивка в натоварените дни. Ще пусна в най-скоро време и на моите пораснали момичета.
А сега ви пожелавам лека нощ, че възглавницата ме зове.  Simple Smile

# 280
Краси,да ти е жива и здрава безценната кукла!Да расте щастлива и доволна от веселата къща с кака и батко,да ти е кротка и послушна и мноооооооооооооого здрава!Бързо възстановяване миличка. Hug
Ирка,честита ви годишнина миличка  bouquet Hug Още много,много щастие  и любов!
Пухи,каква е тая пита бе жена,тя до небето се дигнала Crazy.Вземи кажи сега от ангелчето отгоре ли се вдигна толкова,или ще ми пуснеш рецептата сама да проверя Hug А Царя е с подобаващи царски размери.
И като се замисля,че ние си викаме Тлъстушко  newsm78,за сверка 10,300  86см. Wink
Момичета да ви кажа честно,много неща не давам,още повече не искам да давам...но все се намира начин да си ги получи.Не давам ядки,белтък,прясно мляко,ягоди,солено,с лютиви и други тежки подправки /всякакви зелени,чубрица,мерудия,самардала давам/.Но за съжаление вече знае какво е "коколад" ,редовно някой и тика в ръцете зрънчо,онзи ден отървахме една малина,обича пържени картофи с "къчупък" Wink.Иначе си хапва АМ,и аз не смятам да го спирам преди две,освен ако сама не си го спре.Ама голям зор ми е с тия плодове и зеленчуци."Абъкъл" ябълка обожава,банан,диня,чат пат домат и краставица и малко ананас.Толкова всичко друго е хруп ,хруп и плюв Confused
Айде стига толкова,и тая бременна без нет да вземе някой да и звънне да се документира,че докато каже коя е нова ще забременее Joy
Ооооооооо Драконче,и ти се оправда вече Wink Heart Eyes

Р.Р. Ей Тонита , видях те на балкона,слизай да кажеш как мина пътуването и всичко друго Heart Eyes Hug

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 23:20 от Кас

# 281
Краси честита рожбица, жива и здрава да расте, да порасте умна и красива, късметлийка и щастлива! Хайде да разказваш  Hug
Драгоне радвам се че се разписа  Hug
Пух да го изпапкам тоя сваляч, страшен мигач има  hahaha Малко ми се сви душата като каза за понеделник  Confused За питата какво да кажа, макар да ми се надига всичко, дояде ми се.
Емма се оправи, днес няма и следа от болестта. Обаче аз и Ива сме зле, гадене, световъртеж, Ива е с 38.2, бълнува и се тръшка, хленчи, плаче, коктейл. Аз нямам Т, но и рядко вдигам. Как ми е лошо обаче, искам да е затворя нейде и да не стана една седмица.
Отивам да се трупясам, пак ще е на пресекулки дрямката тая нощ ...

# 282
Добро утро! Благодаря момичета за хубавите пожелания! Hug  newsm51

# 283
МИЛА АЛЕКС! ЧЕСТИТА  РОЖБА!  ДА Е ЖИВА, ЗДРАВА, МНОГО МНОГО ЩАСТЛИВА И УМНА!
БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ !

# 284
  • София
Добрутро!

Краси, страхотни снимки си направила!  newsm10 ->  хи-хи
Забравих да кажа, че на Вики зъбките са 12 (8-те предни и 4 кътника). Сега я мъчи кучешки проклетник!
Благодаря ви отговорите за забранените храни. Излиза, че постъпвам съвсем правилно, благодаря ви. А откога ще можем да им даваме белтък?
Момичета, откакто прочетох поста на Асол за гърча на Лорка, ми се върти една идея в главата. Искате ли да съберем информация за ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ПОМОЩ при различните случаи? Ако сте съгласни, се наемам да я събера и постна линк на първа страничка, но ще трябва всяка от вас да ми прати записките си. Сред нас има мами с много ценна информация останала нейде из темичките ни. Ще се радвам, ако ми помогнете да я съберем на едно място.

"ФЕВРУАРСКИЯТ ни тим се увеличи! Мама Aleks99 момиченце роди!"     ... или нещо подобно?

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 10:49 от Cattt

Общи условия

Активация на акаунт