Лятото си отминава,а МАРТенчето още повече се забавлява

• 27 051
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Добро утро на всички! И в нашата ясла е така, само че до обяд първите няколко дни.
Ако знаете Жоро какъв номер ми спретна днес....  ooooh! След като вчера се научи да се качва на колата за бутане и да си отваря вратата на стаята... Влизам сутринта в стаята и той ме посреща на вратата! Излязъл сам от кошарата.  ooooh! Не е паднал защото щеше да реве ако беше паднал. Как го е направил не разбрах. Кошарите са доста дълбочки. Ама той си е маймуна, много се катери. Което за съжаление значи, че в яслата още по-лесно ще излиза, техните кошари са доста плитички.  newsm78 Ако почне през нощта да си става и да се разхожда из къщата.... трябва да ги заключвам май вече... Rolling Eyes

# 226
Добро утро и от мен.
И в нашата ясла казаха, че първите дни е препоръчително да стои до обяд. А като свикне - цял ден. Ама кога ще свикне, как ще свикне и т.н. Ето това са ми мислите на мен. А още не сме тръгнали.
Савина, аз няколко нощи намирам Калоян да си играе на пода в тъмното #Crazy Кога е станал, как е станал - нямам идея. Ние махнахме няколко пръчки от решетката на кошарата, защото се опитваше да прескача и оттогава е свободен електрон. Ляга когато си иска и явно става когато си иска. Обезопасих каквото можах и се моля да го чувам когато реши да си играе през ноща. А не да ме изненадва така - едната нощ щях да получа удар докато го видя, че е на пода. Събудих се - креватчето празно Shocked Аз сънена. Направо бях изпаднала в паника, а той си бръмчи с количката на пода и не му пука.
Диана, стискам палци и за теб. Силни жени сте вие с Поли. Искрено ви се възхищавам. Hug
Лек ден на всички.

# 227
Иве, не съм се прибирала. Само детето е в България. Даже миналия месец имахме един култов уикенд, дето детето беше в България, мъжо в Испания, а аз във Финландия. Получи се нещо като европейския бермудски триъгълник, с дължина на страната - 3000км.
Къдрич, всичко с Али ще е наред, горе главата. В израз на подкрепа предлагам заглавие за новата тема:

Виж ги МАРТенчетата колко са порастли, малкото Къдриче тръгнало на ясла

Тинче, Тедката още от първия ден си отиде на пълен работен ден. Тук много ми харесва практиката, че всяко дете си има един тефтер и в него пишат какво е яло през деня, колко, дали е акало, дали е плакало. И да ви кажа честно като сравнявам с деца на колежки - колкото по-големи тръгват децата, толкова им е по-трудно.

# 228
  • София
Hug
Славундер,добре си ни дошла! Heart Eyes

Жорката също ще е ученик - другата седмица или най-късно до 23-ти ще е там.Не са ни казали на нас да го взимаме на обяд,но ни казаха да имаме готовност ако много плаче да го взимаме няколко дни по обяд.

Жоро още не е излизал от кошарата и добе че,защото това ще означава да не може да заспива вече сам.Той вратите си отваря сам и без на нищо да се качва от 3-4 месеца , за това не можем да го ограничим в една стая по никакъв начин.

Олимпия,много се радвам на добрите резултати!

# 229
Ами отчитам се щом съм призована Mr. Green
Иве - да вземеш да се включиш в чата, че да си в час с клюката, да нямаш време да изчистиш и да сготвиш, ама иначе ще си на гребена на вълната с всички новости Crazy
За яслата - ходим, не е като да е без хич. Всичко е ОК докато не види некой ревльо и нашия е 2-ри Peace Иначе бил спокоен, лелките казват.Мислех че на всички така разправят, ама не, вчера на един татко му казаха "Голямо гърлище ей, не спря и за една минута" Shocked Та значи ние не сме с диагноза - добре е. От 2 дни се опитваме да го накараме да яде там, ма не ще. Идва си в къщи обаче и бърза да се настани на стола и да тряска с лъжицата по масата, че е гладен.Всичко омита, а преди ядеше само основното, супата за вечеря Thinking А днес изяде и парчетата месо в манджата, което никога не е било #Crazy #Crazy Поогледах го, мойто дете си е бре, да не съм взела чуждо погрешка викам Joy То няма изхранване ви казвам#Crazy newsm78 За вечеря вчера му готвих спанак с ориз омете 2 големи супника ( в които сипвам и на нас ) и 3 малки Данонино,а  искаше и 4-то, ама викам вече ще върне поръчката #Crazy #Crazy #Crazy

Единственото според мен което го дразни е гърнето. От това реве. Ама ейго сега след храна го сложих и на гърне седя 5 мин #Crazy Вече съм почти сигурна че съм объркала детето hahaha

За адаптацията -  всички казват че стресът е по - малък когато е постепенна. Зависи от детето. Моя дивак не може да устиска цял ден изведнъж, Тедката обаче е друга бира и така. Освен това нашите ясли не са като на хората. Тука е....джунгла. Кой ял ял, кой срал, да не е срал 'щото няма кой да се занимава мн мн с него. Пика се на час, ако не- стискаш.Хранят ги на конвейер и така. Докато ако са малко деца и се обръща внимание на всяко поотделно...нещата ще са съвсем различни Peace
Но аз съм доволна от нашите лели - правят каквото можат женичките.То ако знаете каква какофония е постоянно.Таман едното спре и айде другото се сетило нещо и ревнало #Crazy #Crazy #Crazy
Успех на новобранците, а на мамите споко бе, не е казарма, само ясла Joy

# 230

Успех на новобранците, а на мамите споко бе, не е казарма, само ясла Joy

То добре, че няма вече задължителна казарма, че за там как щях да се притеснявам след 15-16 години Grinning.

# 231
  • Лондон
http://mart2008.snimka.bg/baby/annabel-na-tzvetak.230593.14759627

Здравейте, качих малко нови снимки, ако иска парола си е нашата, 2008. Надявам се, че се види колко е пораснала Аннабел, вече връзваме опашки, съвсем като за училище.

Бях ви казвала, че тя е на градина на 1/2 ден от средата на април, така че май сме първите ученици тук Grinning Надявам се все още да ни броите нищо, че живеем далеч

От тази седмица Аннабел е в групата на големите деца, тук ги делят на бебета до 1 1/2 години и после от 1 1/2 до 3. Много се вживявала в новите игри и новите приключения, на обяд се прибира заспала в количката от изтощение и после спи 2 часа. От октомври, ако успеем да си го позволим финансово, ще ходи на цял ден, да му мислят възпитателките Laughing

Понеже тук нали все вали и си имаме много локви, едно от забавленията в градината е да им нахлузят еднакво дъждобрани и гумени ботушки и да го изведат специално за да джапат в локвите Crazy Което е супер идея всъщност, защото го прави до насита и после не се впуска към тях, когато е с нас.

Пожелавам успех на бременните мами и да не ни забравяте съвсем

# 232
Диди, къде се загуби? Разпиши се да не те мислим.

tzvetak, много е хубава Аннабел и има изключително интелигентна физиономия.

Тинче, в яслата, в която ходи Дея, бяха готови на всякакви варианти, за да се адаптира по-добре детето. Предложиха ми да седя първите няколко дни с нея, за да свикне, но това при нас не се оказа удачно, защото все при мен седеше и нито си играеше, нито даваше на педагожката да се занимава с нея. Другият вариант беше да я оставям няколко дни за по 2-3 часа, но тя още първия ден се измори от емоции и рев и заспа дълбоко за цели три часа и половина. И така от първия ден е там целодневно и винаги спи по много, за разлика от вкъщи.

# 233
   Благодаря ви за отговорите.      bouquet   Явно практиката навсякъде е такава.

Тцветак, прекрасни снимки, а най-голямата красота в тях е разбира се Аннабел.

Явно и аз ще пускам Лили поне първите 2-3 дни до обяд и после ще преценя как да продължим в зависимост от приспособяването.

Лили вече казва доста думички. Там, тук, ето, камъни, камъче, сиене (сирене), съши (свърши), куче, коте, пате, уйчо (вуйчо), чичо, кака, бате, мат (домат), баон (балон), душ, дъж (дъжд), уа (вода), лисо (листо), пак, още, тао (чао), Шоин (това е името на сокола на свекъра) и по принцип се опитва да повтаря всяка дума казана от нас, къде успешно, къде не толкова. Пее "Балона се надува" с нейни думи, после казва Бум и кляка.    Mr. Green   Много е смешна. Предполагам, че в яслата ще научи още, стига да й е интересно и да свикне с обстановката и децата.

Обаче има и за какво да се оплача. Вчера ме тресна такъв шамар, че първото, което ми дойде наум е да я зашлевя и аз, за да й покажа, че боли и не трябва да прави така. Не плака много (явно не съм я ударила силно, досега съм я плесвала само по дупето), а после ми се подмазваше като ми носеше играчки и ми говореше нещо. Когато сме навън проблем няма, но приберем ли се, настава ужас. Постоянно мрънкане, хленчене, винаги е залепена за мен и иска да съм постоянно до нея. Ако не е така се тръшва на земята и почва неистов рев. Оня ден не издържах. Хванах я за ръката, изведох я навън и я оставих сама в коридора за 1 минута. Плака няколко секунди и после утихна. Когато отворих вратата си лежеше на земята. Попитах я дали ще влиза. Стана, влезе и започна да си играе сама с играчките. Е, за картко беше, но имаше малък ефект. Чудя се дали постъпвам правилно?    Rolling Eyes   Мисля, че караме бебешки пубертет и то от доста време, но дали е така не знам.

Стига съм се оплаквала. Лека нощ от нас.    Hug

# 234
Привет и от нас!
Ние също сме от ходещите на ясла Cry. Засега мрънка, реве, все повтаря - "мама дойде, чака мама, мама еме(вземе)". Дори като отида да я прибера започва и на мен да ги нарежда същите. Вкъщи - същата работа, уж играе, весела е, пък се присети и идва и започва пак - мама дойде....
  Постоянно мрънкане, хленчене, винаги е залепена за мен и иска да съм постоянно до нея. Ако не е така се тръшва на земята и почва неистов рев.
Тинче, това все едно аз съм го писала. Дори да има друг човек вкъщи и да прави опити да играе с нея, тя пак е залепнала за мен. Нямам вариант да я накажа сама някъде, защото започва истеричен рев и в повечето случаи завършва с повръщане.... Все по-често не ми издържат нервите и кресвам...
Дианка, силно стискам палци за теб, за вас. Моя приятелка е раждала при този лекар и само хубави неща чувам за него. Много целувки и да нагушиш Викито. Hug
Олимпия, радвам се за хубавите резултати на бебка. Все така да е!
tzvetak, хубаво е , че се разписваш. Много е сладка Аннабел, естествено и пораснала, но аз май съм я виждала някои от снимките. Hug
Марги, аз засичам Дея в яслата тези дни. Ванеса вече и знае името и разказва за нея вкъщи.
щях още да пиша, ама ме зоват.

# 235
Здравейте,мамчета!
Тинче, и при нас е така с яслата – първата седмица е до обяд и нататък вече каквото сабя покаже.А за ината - абсолютно всички сме така. Само дето Марти не млъква, когато не ми изпили нервите. И когато сме някъде навън, аз накрая отстъпвам, защото ми става неудобно от хората - много силно крещи. Другия вариант е да се помпам с лексотан. Mr. Green
Чили, аз заради това се отказах от чата. И без това си имам достатъчно задачки, а като сегнех пред компа....няма свършване. А сега не мога пак да вляза в чата. Помагайте.
За яслата – децата се променят страшно много. И ми е направило впечатление, че номерата, които ни прилагат на нас, там не ги правят.
А пък Марти не реве за мен. Като се заиграе, въобще не ме търси. Плаче само, ако види, че заминавам някъде. Та се надявам да свикне по-бързо. В групата ще има още 3-4 деца от нашата компания и дано да си играят заедно.

tzvetak, снимките са ви разкошни. А  Аннабел е станала малка госпожица. Целувки на сладурката.  Heart Eyes
Айде лека от нас.

# 236
  • София, Борово
Добро утро на всички Hug
Много благодарности за подкрепата, карате ме да се чувствам страхотно Hug Hug Hug
Олимпия, мислила съм за раждане в Германия, но няма д ами е спокойно, пък и опита, който съм натрупала ми показва, че лекарите тук са добри. Аз им имам доверие и това ме прави спокойна, поне за сега Simple Smile
Оле, много се радвам за изследванията на Джорджи. Дано винаги всичко е наред с дечицата Hug
Не писах тия дни понеже Виктор хвана хрема, и е много кисел. Тази нощ вече си спа нормално. Той не позволява нищо да му слагам в носа, само с Бактрубана успявам и то като заспи.
На всички, които тръгват на ясла желая бърза адаптация на дечицата и на майките естествено. Раздялата е трудна, но пък се свиква и е за добро на детето. Аз лично съм привърженик на яслите и градините и смятам, че детето се развива по-добре там. 
Гале, целувки и на вас Hug Много ми харесва това изречение "Марги, аз засичам Дея в яслата тези дни. Ванеса вече и знае името и разказва за нея вкъщи." Толкова мило ми става като го чета.
Да нацелувате двете принцеси от  мен! Heart Eyes
Марги, а теб кой ти следи бременността сега?
Славундер, пиши по-често, моля Hug Внасяш много позитивно настроение.
Цветак, страхотна е Аннабел!
Тинче и Гале, Виктор също прави така, понякога дори започва да си удря главата нарочно... и аз трудно издържам, но знам, че това е период, който ще премине. Хем гледам много да не му обръщам внимание, хем се старая да не се чувства без подкрепа в тия моменти. много е сложно... опитвам се да го разсея малко и помага по някога.
Прегръщам ви  Hug

# 237
Добро утро.....
   Извинете ме но искренно се забавлявах докато 4етях вашите постове....

та и аз да кажа практиката в нашата ясла е следната ..едната мед.сестра вика няма да зимате децата на обяд 4е така си свикват.. другата дето малко я мързи вика...да децата трябва да се взимат на обяд...за да им е по лесно та иди ги разбери... но за мен там на децата им е по добре съдя по големия..отиде там и се по4наха то песни4ки нау4и, как да се справя с много неща сам..но той много оби4аше да повтаря докато Оги е друг 4ешит с него ще е каквото сабя покаже...
ние имаме друг проблем ...инат има проявява го но кажете ми как да се справя в неговия рев от непознати... само да реши някой да го погледне и той по4ва да реве..и от ку4ета така реве а с ку4ето порасна..просто се побърквам...от това..
tzvetak, снимките са ви разкошни. А  Аннабел е станала малка госпожица.
Diana  Hug- в действителност следя ленитичката ти от близо Embarassed и много се вълнувам...стискам палци всичко да е наред..
Пепе като решиш да влезеш в 4ата пиши ми на скайп и ще ти обесня как да си влизаш и излизаш от там

# 238
  • Sofia
Добро утро! Заповядайте по кафенце:

Да ви се оплача, бях се нагласила днес да ги давам на ясла, че да могат до понеделник да забравят, ама няма да стане. Вчера се оказа че пак едно изследване ни липсва, та днес ще го правим... Направо ме побъркаха с тези изследвания... на 100 различни места. А в провинцията никакви изследвания не искат...  newsm78 Дано за понеделник сме готови и да тръгваме вече. На всичко отгоре се оказа, че в яслата няма къде да оставям количката. Направо не знам как ще се водим и взимаме. То ясно че с колата, няма да тръгна с празната количка през квартала... ама това значи, че никой друг освен мен няма да може да ги взима... Гадна работа.

# 239
Добро утро и от мен.

И аз ще се оплаквам. Калоян вчера вечерта направо ме побърка - рева 2 часа. Отдавна не му се беше случвало. Какво му беше така и не установих, но ми изкара акъла. Отделно се е научил да проявява характер като хвърля - хвърля играчки, шишета и всичко до което се докопа. Къде го видя това незнам, но много ме изнервя. А казват, че ужасните периоди започват след 2 години. Все си мисля, че по ужасен период от това няма на къде. Дано не съм права де.

Савина, и в провинцията искат изследвания. Имам списък от 10 точки - изследвания, документи и т.н., които трябва да представя преди тръгването на ясла. От понеделник и аз започвам да ходя по институции и болници. И последния пентаксим трябва да сложим, че все не му идва реда. Ще трябва да се организирам.

Иначе аз съм за яслите от гледна точка на социализацията. Поради това, че все бях болна не ходех нито на ясла, нито на градина. До 7 клас, когато заминах да уча извън вкъщи, бях голям темерут. Играех си сама и бях страшно антисоциална. Сестра ми все твърдеше, че от мен човек няма да стане Grinning То не е сигурно, че не е била права Grinning. Само от боледуванията ме е много страх. Такава съм паника, че сигурно при първото по-сериозно боледуване, ще го спра. Ще поживеем, ще видим.

Хайде, лек и усмихнат ден на всички.

П.П. Има ли някой зарибен по фермите във Фейсбука, да вземе да ми прати някой подарък, че съм го закъсала с парите Grinning Ради???

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 12:12 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт