Лятото си отминава,а МАРТенчето още повече се забавлява

• 27 074
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Тинче,много кофти с работата,дано си намериш нещо по-добро!Аз още не съм говорила с шефката,но принципно не мисля да се връщам там.
И аз иначе съм с 2-а аборта и наистина е ужасно.
За нааканото Лили - много ме е яд и мен така.Жорко се прибра сменен,но дупето му е подсечено и плака като го мих.Той много лесно се подсича и аз веднага го сменям като се наака,но там явно не са го усетили навреме. Sad

Веси,страхотни снимки,с много настроение,Мони много е пораснала!
Аз не знам защо,но нещо по-скоро се разочаровах от Венеция като ходихме,може би имах по-големи очаквания.

Марги,ние имахме същата случка тая нощ у нас,само дето не ставах до тоалетна.Жоро спи по този начин от началото на септември и вече ми идва в повече цял месец неспане.Снощи вече така не издържах по едно време ,че към 4.30 се преместих в хола и мъжо остана при Жорето.При него освен да са последните кътници,че другите ги имаме отдавна вече,но не са надути сякаш.
А Дея как е с кътниците,че и те са  голям  зор.Жоро е с 16 зъба от 4м. и сега последните 4 кътника.

Олимпия,да се оправят бързо дечицата ти! Praynig

Жорето сутринта влезе с бойна крачка и без никакви проблеми - едва изчака да му обуем пантофите,само сочеше стаята с децата и казваше "там".Като влезе ,изобщо не ни обърна внимание и докато говорехме разни неща с лелите ,не се чу да се сърди.Казаха ни ,че ако не плаче много ,ще го вземем на обяд ,за да не седи цял ден - нали му е първи и да не му дойде много.Мъжо го взе към 13.30  - заплакал е веднъж и ме е търсел,но са го забаламосали с играчки и е престанал,но мъжът ми като отишъл,плачел.Като цяло са много дололни от него ,за първи ден се справил много добре.Сутринта закусвал,на обад си изял и мусаката и десерта,само таратора не харесал.
Вечерта бяхме на родителска среща и го оставихме в двора с другите деца.Като излезнахме обаче седеше сам в тревата и плачеше и едни сополи точеше.Много ми стана мъчно. Cry
Ще видим утре как ще е ,но според мен ще реве повече ,защото ще започне да се усеща,че ще е ежедневие това.

# 466
   Добро утро.

Лили тази вечер пак вдигна температура и пак направихме процедурата от предишната вечер. Сега няма температура и спи. Вчера докторката каза, че гърлото й е много червено, но гърдите са й чисти и хриповете са от носа. На АБ е. В понеделник пак ще ходим. Дано бързо се възстанови.

Момичета, благодаря ви за успокоението. Аз вчера имах кратък разговор по телефона с шефа. Той ми се обади и ме молеше да разбера, че сега няма работа, но нещата се променяли много бързо. Да съм изчакала да ми свърши майчинството. Реших, че няма нужда да му обяснявам, че ще си търся работа. Казах му, че го разбирам и му пожелах лека работа. Марги, близо 6 години преди да забременея с Лили работех там и знам как се получават нещата. Най-вероятно ще ме преместят на длъжност, на която се изисква и оставане след работа и включват и съботните дни. Знаят, че с малко дете няма да искам да работя извънредно и ще се получат дразги и сама ще си тръгна. Та съм решила да не се боря. И без това не ми се връщаше там, но ми стана обидно от думите му, защото винаги съм била коректна, а и той го знае. Ако целта му е била да ми вмени чувство на вина, не успя.

Марги, съжалявам за прекараната тежка нощ. Дано не се повтаря, защото и ти имаш нужда от почивка. Бързо и безпроблемно никнене на следващите зъбки.    Hug

Олимпия, радвам се за добрите резултати на Джорджи и бързо оздравяване и на нея и на баткото, защото предполагам е много трудно да гледаш и двете си деца болнички.

Космополитен, и на Лили това й е любимата игра. Дори, когато я оставяхме сама в пясъчника се изправяше и ни викаше, за да й правим фигурки и да й покриваме краката с пясък.

Зори, браво на малкия Жори за първия учебен ден. Дано бързо да се приспособи, а и при вас неспокойния сън да отминава.

Всички ме натискат да не водя Лили на ясла. И аз вече си мисля същото. Намирането на нова работа няма да стане бързо, а не се чувствам добре аз да си стоя в къщи, а нея да водя при хора, които не ми вдъхват доверие. Май, когато си намеря работа ще я местя в друга ясла, нищо че ще е по-далече (то не, че тази беше близо).

Лек ден на всички малки, големи и още по-големи.

# 467
  • София, Борово
Добро утро на всички  bouquet
Марги, Веси, в понеделник или вторник ще ми кажат дата, вероятно ще е между 20 и 27. Аз тръпна направо. Много ми е странно, че не ми дават направление за секцио. Листа е празен и в понеделник като ходя до ЖК ще си искам направление.
Зори, Марги, съжалявам че имате безсънни нощи и се надявам скоро всичко да е наред. Виктор вади кучешки зъби повече от месец...  ooooh!
Тинче, твоя работодател е много нагъл. Направо ми стана много тъжно, като те четох. Съжалявам, че така е постъпил, но ти го погледни от друга страна- нови възможности, нови хора, и много по-хубави естествено!
Олимпия, бързо оздравяване на Коки и Джорджи. Щом са добри резултатите, поне не е нещо притеснително. Сега всички деца по градинките са със сополи, температура и кашлят..
Зори, поздравления за адаптацията на Жори!
И на края, много ме е яд на тия лели в яслите дето държат децата наакани и с подгизнали пампи Twisted Evil
Аз за това се чудя дали да давам Виктор...
Хубав ден на всички

# 468
Може и да знаете,ама аз да си кажа,наскоро разбрах,че за майки студентки-редовно обучение,се полага еднократна помощ от 2880лв.Имаме доста бременни мами,затова реших да го напиша.

# 469
  • София
Диди,айде докарайте я скорпионка тази ваша мадама.Тъкмо с Вики ще се разбират много - нали ще са и двамата водни знаци. Laughing
Ние с мъжо сме скорпиони ,Жорето рибка и сега си мечтая за една мадама раче. LaughingТе не ,че по нашите планове идват децата,ма това не пречи да си помечтаем.

Тинче,да се оправя бързо миличката Лили! Praynig Hug

Жорето днес е плакал.Като го заведохме,първо се гушна в мен,но после си влезе без проблеми.Докато говорим с лелите обаче,чух че се разплака.Взех го в 12.30 и казаха,че ту е играл,ту е сядал някъде и хленчел без сълзи,но така ме се беше променил гласа,че май си е ревал стабилно и не ми казват.Като отивах,ме видя през прозореца и го чух как ме вика и се разплака ,отиде да дърпа пердетата ,за да ме види .После се сгуши в мен и се успокои.Закуската не беше харесал ,но на обяда  излапал всичко.Предложили му и сок,но отказал - той никога не е обичал и в нас също не пие.
Днес дупето му е добре,явно са го сменили навреме,защото сутринта им казахме,кога ака горе долу.
Бяха ни казали да носим нещо,с което спи у дома - ми той спи сгушен с една моя нощница и му я оставяме там през деня,а после си я взимаме,че вечер не може без нея.Е тази нощница не я изпуска и за миг и излиза с нея и навън.Днес даже не ми позвали да я прибера ,та от там до нас я разнася по улиците.
Помолих ги за пореден път да не държат детето навлечено - днес го заварих с потник,тениска и горнище на анцуг .Аз така го оставих сутринта,но беше все пак под 10 градуса и им казах,да го събличат после ,те не посмяли.

# 470
Здравейте мами аз все пак отписах Криси от яслите, ще пробваме догодина Peace

# 471
  • София, Борово
ех, Зори и Тинче, големи премеждия в тия ясли....Вие направо ме отказвате да дам Виктор.
Зори от сърце ти желая една дамска рибка да имате през 2010 г. Hug
Веси, много сте хубави на снимките и много ви се радвам. Аз вс еоще се ядосвам как не се сетихме да снимаме Моника и Виктор заедно в родилния дом...
Космо, благодаря за инфото. Това е за мамите, които  не работят.
Мен ме е обхванала една еуфория за чистене, ама пусто боли ме всичко от всякъде Laughing като някоя баба съм ooooh!
Желая всички дечица бързо да оздравяват и ги гушкам много, както и по-малко притеснения на мамите Hug

# 472
Мен ме е обхванала една еуфория за чистене, ама пусто боли ме всичко от всякъде Laughing
Оооооооо, значи пиленцето скоро ще се излюпи  Heart Eyes
Стискам палци, нямам търпение да видим красавицата  Hug
Много ми става мъчно като чета за премеждията на малките в яслите...Нали и аз имах горчив опит с голямата ми дъщеря  Sad Беше само на 18месеца, когато я пуснахме, защото беше хиперактивна и ни стопяваше лагерите  Mr. Green Ами на втория ден ми вика :"Мамооо, леля бий бий дупето, на-на"  Shocked  Направо откачих като чух, добре че говореше детето, ако беше като Джорджи милата, как щяхме да разберем...

# 473
Мен ме е обхванала една еуфория за чистене, ама пусто боли ме всичко от всякъде Laughing
  Точно това си помислих и аз,гледам днес и комшийката отсреща с шкембето мажеше прозорците и си припомних кога бременната става чистофайница  Laughing.Диди,ще стисаме палци fingerscrossed
   Зори,сега му е времето за рачето,много късмет и успех!

# 474
  • София, Борово
Стискам палци, нямам търпение да видим красавицата  Hug
Много ми става мъчно като чета за премеждията на малките в яслите...Нали и аз имах горчив опит с голямата ми дъщеря  Sad Беше само на 18месеца, когато я пуснахме, защото беше хиперактивна и ни стопяваше лагерите  Mr. Green Ами на втория ден ми вика :"Мамооо, леля бий бий дупето, на-на"  Shocked  Направо откачих като чух, добре че говореше детето, ако беше като Джорджи милата, как щяхме да разберем...
леле! а моя Виктор като не говори, как ще ми се оплаче... дано вече няма такива лели...

# 475
   И Лили не говори много, но няколко пъти я попитах дали лелите я бият и тя казва "Бии". След това я питам къде, а тя започва да се тупа по главата. Питам, дали я плясват на друго място и тя протяга ръце и казва " Чички". Не знам дали не си измисля, но е категорична, че не иска да отива на ясла. Когато я попитам, дали иска при лелите и децата да си играе, отговора винаги е "Няма".    Rolling Eyes

Не знам, дали споделих, че миналата вечер сме я обличали близо 50минути за да отидем на ресторант. Мислеше, че ще я водим на ясли и не спря да плаче, да рита и да ни удря. Усещам промяна, защото Лили никога не е плакала от чужди хора, а сега й се случва доста често. Винаги, когато види дете крещи и му вика. От наколко дни гледам, че е резервирана и към децата. Ако не заплаче, то се обръща с гръб към тях и стои неподвижно, вперила поглед в земята. Преди да тръгне на ясли това не ми се е случвало. Беше толкова открита и към възрастни и към деца, а сега е резервирана.

# 476
  • София, Борово
Добро утро на всички! Hug
По кафенце
  И Лили не говори много, но няколко пъти я попитах дали лелите я бият и тя казва "Бии". След това я питам къде, а тя започва да се тупа по главата. Питам, дали я плясват на друго място и тя протяга ръце и казва " Чички". Не знам дали не си измисля, но е категорична, че не иска да отива на ясла. Когато я попитам, дали иска при лелите и децата да си играе, отговора винаги е "Няма".    Rolling Eyes

Не знам, дали споделих, че миналата вечер сме я обличали близо 50минути за да отидем на ресторант. Мислеше, че ще я водим на ясли и не спря да плаче, да рита и да ни удря. Усещам промяна, защото Лили никога не е плакала от чужди хора, а сега й се случва доста често. Винаги, когато види дете крещи и му вика. От наколко дни гледам, че е резервирана и към децата. Ако не заплаче, то се обръща с гръб към тях и стои неподвижно, вперила поглед в земята. Преди да тръгне на ясли това не ми се е случвало. Беше толкова открита и към възрастни и към деца, а сега е резервирана.

Тинче, ти съвсем ме шокира Shocked
добре де, направо ги питай. Те не че ще си кажат, но според ен ще се замислят дали да удрят. Според мен разчитат на това, че са мали децата и повечето не говорят. Как може да посягаш на дете?... това не разбирам аз. Още повече човек с подобна професия!

Аз да ви кажа в 4:30 съм се излюпила и пера бебешки дрехи, а след малко мисля да почвам дограмите clean

# 477
Добро утро и от мен!
Аз "поспах" малко повече от Диди - аферата ми с възглавницата приключи окончателно в 7 часа, но преди това ставах на всеки 30-40 минути, за да успокоявам Дея. Спи ми се та две не виждам, но мъничкото диваненце заспа на спалнята и то така, че няма къде да легна, но не смея да я мръдна, защото започва истеричен рев дори и при опит да я гушна или да й дам биба.

Тинче, промяната в Лили, за която говориш ми се струва доста показателна. Мисля, че всяко дете изживява за кратко тръгването на ясла и се случва да плачат повече, да не спят спокойно или да не искат да се отделят от мама, но при Лили положението ми звучи по-тежко. А подозренията ти, че ги пляскат направо ме потриса. Всъщност, то не е подозрение, щом Лили си казва. А щом е така, вероятно целият проблем с промяната у Лили идва от отношението на сестрите и лелките в яслата, а не толкова от раздялата с теб. Ти говорила ли си с другите майки? Дали има деца, които са свикнали лесно? Или и при вас в Петрич всички деца тръгват септември месец и нямате деца с повече "опит"?

Диди, прекрасни спомени имам от тези моменти, в които вършеех из стаите с невероятен ентусиазъм и правех всичко изключително старателно, за да посрещна малкото същество в уютен и чист дом. Не съм сигурна обаче, че ще ме обхване същия ентусиазъм за второто бебе. Едно, че се чувствам изморена, друго, че Дея обича да въвежда свой ред и непрекъснато нещо мъкне, крие, прибира не на място и аз не мога да й насмогна. А за секциото така ти съчувствам Hug На мен от сега ми се обръща корема като се сетя, че ще трябва да раждам и вероятно пак ще е ходене по мъките докато си намеря лекар, а на теб ти остават само някакви си двайсетина дни до това важно събитие. Представям си какви чувства бушуват в теб - хем трепетно вълнение от появата на мъничката рожба, хем страх и притеснение от самата операция. Ох, чак се разревах като си представих колко скоро ще гушнеш бебка. И да не забравиш, че все още съм фея вестителка и че най-важната и чакана задача за деня на секциото ти, ще бъде да получа радостен SMS и да съобщя тук за раждането на здраво и красиво момиченце, след леко и без усложнения секцио. Hug

Ох, Зори, децата са толкова трогателни! С тая нощница дето си я носи навсякъде Жори, хем ме разсмива, хем ме умилява много. Иначе браво на детето - щом влиза без да плаче, значи бързо ще се адаптира. Нормално е да се затъжи като се усети, че те няма, все пак вие не сте се разделяли въобще. Много са гадни тези моменти - и за родителите и за децата. Дано през повечето време да се заиграва и да му е забавно, за да преодолее по-бързо промяната.

# 478
  • София, Борово
Марги, мила, за лекар не се притеснявай. Ти държиш ли да раждаш в МД?
Сега къде ходиш на ЖК?

# 479
   Добро утро.

Диди, Марги, и двете ме накарахте да се усмихна тази сутрин. Диди ме усмихна и ми стна много мило като четях за приготовленията на бебешките дрешки.    Hug   А Марги с аферата с възглавницата.    Laughing

Диди, стискаме палци всичко да мине по най-лекия и безпроблемен за теб и бебка начин. С толкова мами и вече каки и батковци зад вас съм сигурна, че всичко ще е наред.

Марги, не знаех, че си имала такива проблеми с намирането на лекар за израждането с Дея. Сега го чета за втори път и само мога да си представям, колко си притеснена след премеждията от първото раждане. Има и добри доктори и аз съм сигурна, че и ти и Диди ще намерите такива, когато му дойде времето.    Hug

Момичета, не ми се искаше да споделям за промяната в Лили. Все ми се струваше, че ще изглеждам параноична, но наистина имаше нещо, което витаеше във въздуха всеки път, когато оставях Лили на тези лелички. Има доста неща, които ме озадачаваха и си мислех, че просто прекалено много мисля и премислям. За удрянето - не знам, дали Лили не си измисля. Не съм видяла и не мога да го твърдя, но вече е решено, че няма да водим Лили в тази ясла. Не познавам други майки, защото нямаше родителска среща, а и когато съм карала или взимала Лили не съм срещала другите родители. Съседката пусна нейното момиченце в същата ясла, но в друга група от първо число на миналия месец. И досега детето не остава да спи там. Колкото и да се мъчели не могли да я накарат да легне на леглото, та вече повече от месец тя го взима в 12.30. Иначе има родители, които преди са си водили децата там и са ги преместили в друга ясла или ДГ и казват, че децата сега отиват с желание и не боледуват така, както преди.

Доста изписах и се надявам тези, които пускат сега децата си на ясла да не се разстройват, защото оставам с надеждата, че не навсякъде е така. За мен вече съм решила, че ще оставя Лили на хора, които, докато говоря с тях ми вдъхват доверие и в мен не оставя гадно чувство, когато оставям Лили при тях.

Общи условия

Активация на акаунт