Лятото си отминава,а МАРТенчето още повече се забавлява

• 27 073
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
здравейте, много отдавна не съм се разписвала и не успях да прочета всичко назад Blush

ние сме добре, адаптираме се с яслата (и двете), Али е спокойна, обаче не спи. Първите дни спеше по един час, а сега макс. 20 минути или нищо. За гледането там не се притеснявам, познавам сестрите от много години, преди най-често аз бях дежурна да прибирам племенниците ми и никога не сме имали проблеми. Едната дори още ходи по празниците на сестра ми и децата, защото много се обичат. Кофтито е, че пътуваме, но поне съм спокойна къде я оставям, защото ако нямахме познати, щях да се притеснявам много. Освен това се комбираме, баща и я води на път за работа, а аз я прибирам ... и затова се сдобих пак със собствена кола Heart Eyes

На работа се връщам в понеделник, казаха, че нямат търпение, има много работа ooooh! Въпреки това помолих да бъда на намален работен ден - от 9 до 15ч., така че в 16ч. най-късно ще мога да си прибирам дребосъчето. Имам много да наваксвам, защото много неща са се променили за 2 години, дано да се климатизирам бързо Whistling

за говоренето ... Али много говори, прави изречения, а от яслата почна и песничките да пее с думички - къде цялата дума, къде само гласните. Преди малко чух от другата стая едно "дум" и после баща й да вика "оух" ... тя дойде и ми вика "Тати удаи" с един тъжен глас и се държи за главата Laughing. Харесва ми, че вече казва какво иска или най-малкото ако не знае думата и я питам - казва да или не, защото се разбираме много бързо, не като през мънкащия период. Ще стават все по-интересни мъничетата  Grinning

бременните много ви се радвам и ви следя ... и в нашето семейство вече чакаме да се появи поредния мъж до 2-3 седмици Sunglasses  .... и ще съм леля рекордьор - с 6 племенничета Crazy

хубав уикенд на всички Hug

# 481
Блазя ви за говоренето Grinning,ние още предимно крещим,сочим и викаме дам - вместо дай,а за други думи е сложна работа.Явно това,че са родени месец по рано и са двечки има значение или си е просто до деца,защото не е от това,че не сме им обръщали достатъчно внимание както казват бабите за да ме ядосат.

# 482
   Иначе има родители, които преди са си водили децата там и са ги преместили в друга ясла или ДГ и казват, че децата сега отиват с желание и не боледуват така, както преди.
Припомни ми за нещо, четено във форума преди време  Sad Как в една ясла лелките, гадовете им с гадове, за да няма много деца на смяна,  зимата ги оставят да спят на отворен прозорец, за да се разболеят и съответно да има по-малко деца в групата  #Cussing out

Знам, че има и много свестни жени, които изпълняват с любов задълженията си, но само мисълта за такива никаквици като горецитираните - и ми се отщява...

Снощи научих нещо, което ме втрещи! Говорих с една съседка, чиято дъщеричка е на 3годинки. Оказа се, че детето отскоро е в държавна градина, защото в частните - където очакваме, че давайки пари, ще обучават децата ни по-добре - лелките, които ги гледат са БЕЗ ДИПЛОМИ, момичета от обявите  Shocked Явно тук са мнооооооооооого назад с частните ДГ и ДЯ....
А мислех да пусна Константин догодина на градина...

Диди, пусни малко снимчици на мъничките дрешки  Heart Eyes

# 483
Диди,доколокото разбрах аз от прочетеното,няма значение дали работиш,прочети одебеления шрифт и ще разбереш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424776.0
Тинче,мисля,че промяната при Лили е нормална и няма да продължи дълго време,с една дума мисля,че е период.Като питах веднъж Натали "мама бий ли те" тя каза бий,като я попитах къде те бия,започна да се тупка по главата.Никога не съм удряла по главата,нито съм я била,досега съм я плясвала 2-3 пъти по памперса,но като видях че няма ефект,не съм го правила повече,по ръчичките съм я плясвала също 2-3 пъти и пак като видях,че не действа спрях.Като я питаме тати какво прави на дупето казва "на на",а татко й никога не я  е пляскал досега  Simple Smile
Татко ми вчера имаше рожден ден!Да ни е жив и здрав и да се радва на още здрави внучета!
Къдръчке,браво на сестрите ти,и ти да последваш техния пример  Simple Smile Малката къдричка ще се радва на голямо мъжко внимание  Party

# 484
Олимпия,направо ме изуми  Shocked #Crazy Twisted Evil Не мога да повярвам,че има такива хора...

# 485

Къдръчке,браво на сестрите ти,и ти да последваш техния пример  Simple Smile Малката къдричка ще се радва на голямо мъжко внимание  Party

аз не уточних ... моите сестри имат - едната 2 момчета, другата 1 и 1 на път
общо 6 стават и с племенниците ми от страната на мъжа ми - неговия брат има момче и момиче
но пак - мъжкият отбор е голям и става все по-голям Crazy

колкото до това за проветряването в яслите ... малко ми звучи като градски легенди, какво ли не се носи от уста на уста newsm78
малко след като родих, в градинката ни едни "запознати" майки обясняваха как някой им разказвал, че в Токуда, освен сумата която си плащаш, не ти дават да си видиш бебето ако не им дадеш под масата 600-1000лв. ... и други глупости съм чувала, уви хората обичат да разкрасяват ooooh!

# 486
  bouquet за всички бременлийки,много Ви се радвам,много сте сладки...и с тези хубави трепети....

за говоренето,Моника говори много,но основно когато няма чужди хора.Повтаря като папагал,харесва ми че правилно ми отговаря с "да" и "не",казва как се казва вече с цяло име(до скоро беше Мома), но не казва когато и се ходи до тоалетната,чак като се наака казва веднага "няма ако"и ми се крие.
   за яслите,аз много исках,но след като не я оперираха тази година,реших да не настоявам,там никой няма да я пази от удар или от другите деца,като му дойде времето.Все си мисля,че не може лелите да са толкова гадни,не може ако не понасяш децата да работиш там.
 Космополитан,да Ви е жив и здрав дядото!

# 487
  • София
Космо,да е жив и здрав татко ти,на много внучета още да се радва!  bouquet

Тинче,децата изживяват по различен начин тръгването си на ясла и са много малко тези,които не им се отразява.Дори да я спреш сега,няма гаранция ,че другата година ще го понесе по=леко,даже мисля,че още повече ще е свикнала у дома.А за биеното - децата ни са много малки още и не можем да бъдем сигурни,че всичко което кажат е така.Ето както Космо казва за Нати,Жорко пък понякога лъже,че има ако и т.н.

Жорето и той много говори,може да каже адски много думички вече,прави изречения с по 2-3.Някои ги казва много добре,други само с първите или последните срички,но ние всичко си му разбираме и ни е много интерен сега.Правиме му записи как говори,питаме го да казва някои неща,караме го да брои - може само да казва числата до 6,като 4 не може и за това брои от 1 до 3 сам ,а 5 и 6 повтаря като му кажем. LaughingКато цяло не го учим на нещо специално,просто той като ни слуша и после си повтаря разни думи.

Два дни на ясла и от тая сутрин сме със страшни сополи.Едва спи милото.Снощи му беше само запушен носа и сложих по 1 капка Виброцил ,но резултат нямаше - изобщо не се отпуши.Днес на обяд спа само 20 мин.,защото не можеше да диша.Сега преди сън пръснах Олинт ,но ето ,че пак проплака преди малко - уж отпушен носа,но сега пък секрети се стичат.

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 22:13 от angels_zg

# 488
  • Лондон
Здравейте, аз от вчера се опитвам да напиша нещо, но си мислех, че едва ли ви интерува, писах, бърсах, но като видях как се развива разговорът реших да споделя с вас абсолютния ми потрес от "събитието", което в момента е на първа страница на всички английски вестници и телевизии и аз от няколко дена не мога да си намеря място и като ли изведнъж ми се сринаха устоите на нещо, в което съм вярвала много силно  Sad Та за какво става въпрос - една такава лелка, добродушна, около 100 кг, работи като гледачка в детска градина (според лиценза децата могат да са от 3 месеца до 5 години, персоналът минава не знам си кави проверки, обучения и т.н.), се оказва с много странни наклонности и докато сменя памперсите на бебетата (това е се прави в отделна стая) ги насилва по различни начини и с различни предмети, като заснема всичко и го праща на свои приятели в нета, пак с такива "интереси". Не е ясно колко време е продължило това, тя сега не иска да каже кои деца точно са били насилвани, избирала е от малките, за да не говорят, и така, сега тече процес, ще сменят закона, никой няма да може да снима в градините, да ползва дори мобилен заради камерите, но на мен ми се срути всичко, ако си спомняте колко бях горда, че детето ми ходи на градина, че супер му харесва, сега не знам какво да мисля, безпомощно ми е...
Извинявайте, ако съм натоварила някой, но понеже е факт и явно в наши дни никой не е застрахован от нищо Sad
Иначе и Аннабел е болна, сополи и невъзможност да диша...а трябва да ходим на море в понеделник сутрин. В момента ми се иска да се откажа от всички планове и да се скрием всички в къщи...

Пожелавам на болните деца да оздравяват и от другата седмица само хубаво настроение и емоции, от другото май си имахме достатъчно

# 489
  • София
добро утро!  bouquet

tzvetak,да се оправя бързо сладуранката ти и да си изкарате страхотна почивка! Hug
А за тази изродка просто нямам думи.За жалост обаче няма как да предвидим и да си ги запазим.Не можем и никъде да не ги пуснем,пък такива неща се случват навсякъде.Колко деца бяха убити от разни откачили съученици,решили да стрелят напосоки. CryСамо се моля Бог да ни ги закриля,че ние от всичко,не можем да ги опазим.

Жорето явно ще изпусне утре яслата,сополите текът нон стоп - като реки се стичат и не мога да насмогна да го бърша.Кофти е така 2 дни там -  2 у нас,по-трудно ще свикне.

# 490
   Добро утро.

Космо, да е жив и здрав баща ти и да се радва на много внуци. А за това, че децата послъгват е ясно, затова няколко пъти споменах, че може и да си измисля.

Зори, Лили се адаптира към яслата много добре. Първите дни не плачеше, после плачеше само за около 15 секунди, докато я вкарат вътре. От третия ден спи там и казват, че през деня не плаче, играе си, храни се. Но в къщи е невъзможна, а и вече споменах за резервираността й към всички. Но все си мисля, че щом не ми вдъхват доверие леличките, трябва да потърся друга възможност. Не може да ми се обяснява с половин дума всичко. Аз питам за игри и песнички, които играят и пеят, за да играем и пеем и у дума и така да й е по-познато там, а те не казват. Питам, дали говори там (в къщи говори доста, нищо че е с по една думичка), а те вдигат рамене. Не може да не погледнат, че детето е закарано с 2 дълги ръкава (в раницата има боди с къс ръкав) и да го легнат да спи така. Изрично казах, че в раницата има пижама, но те казаха, че слагат от там. После разбрах, че не слагат никакви и я бяха заспали така, както съм я занесла. Попитах дали не е изпотена, а тя ми каза, че не знае, сама да съм проверила. През повечето време децата прекарват на затворено пространство. Извеждат ги само на терасата за малко, а времето беше хубаво тези дни. И не на последно място, като имам предвид горните неща и факта, че явно няма да тръгвам на работа ми се струва по-нормално да си я гледам аз, докато си намеря работа.

Цветак, това, което разказваш е ужасно. Горките дечица. Способна съм да убия човек, ако направи нещо подобно на детето ми. Но както каза Зори, няма как да знаем. Господ да пази децата ни.

# 491
Здравейте девойки Hug

Всчки болни да се оправят - включително и ние (пак сме със сополи - без друг екстри, но в понеделник сме на ясла)!
Тинче - аз на твое място щях да си потърся правата.Въпросът според мен е принципен. Всички работодатели си правят каквото си искат...крайно време е да започнат да се съобразяват малко и с работниците.
 По закон нямат право да те уволнят , или да не те върнат на работа. Девойката на твоето място, би трябвало да е на договор по заместване. В случай, че не е, са длъжни да ти предложат позиция близка до твоята и нямат право да те пипат до навършване на 3 год. на детето. Могат да те съкратят, но трябват да оправдаят това пред Инспекцията по труда - до сега няма успели да го направят Peace
Успех с намирането на нова работа Hug

За яслите - Вики вече е ОК. Спи , яде, играе, само малко мрънка като влиза сутрин.
Абсолютно съм ЗА яслите - въпреки всички страшни приказки които съм чувала. 90% от тях са от параноични майки.
При Вики не наблюдавам никаква промяна - спи си спокойно, усмихнат е както винаги. Никога не съм го взимала наакан, е верно че са го бърсали малко през пръсти, но си личи , че са се постарали(той си е шило). Дори повече положителни неща виждам - единственото отрицателно - болестите Tired
Цветак - съжалявам да прочета това!Отвратително е! Незнам как бих постъпила аз в тази ситуация ooooh!

# 492
Зори,Тине,благодаря за пожеланията за моя татко  Hug
Тинче,аз мисля,че ти вече си взела решение,дали да спираш Лили от ясла,щом така си решила значи това е най-доброто за Лили,сигурна съм  Simple Smile
Цветак,не знаех за този случай   Sad Настръхнах цялата като прочетох,Бог да пази децата ни! Незнам какво друго да кажа,направо онемях...
Виви,да вземе да драсне някой ред,че ми домъчня за малчуганите й  Heart Eyes

# 493
  • София
Зори, и Еми е същата като Жоро  Tired  Дано бързо се отърват от тия сополи!

Космо, а може ли да се възползваме от тази помощ със задна дата  Rolling Eyes В смисъл то е до навършване на 1 годинка... няма ли начин и ние да хванем нещо  Crazy

# 494
  • София
Космо, а може ли да се възползваме от тази помощ със задна дата  Rolling Eyes В смисъл то е до навършване на 1 годинка... няма ли начин и ние да хванем нещо  Crazy

даа и аз същото се питах. BlushНо и да може ,аз едвали ще се закача,че съм завършила семестриялно отдавна,само държавните си бях  поотложила.

Общи условия

Активация на акаунт