Лятото си отминава,а МАРТенчето още повече се забавлява

• 27 070
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Лори,доколкото разбрах аз,като прочетох темата,документите,трябва да се подадат,докато детето навърши една годинка,след това се губят парите,а нашите я навършиха отдавна.

# 496
--------------------------------------------------------------------------------

Няма значение дали сте работили, дали сте осигурени, дали детето е родено преди да сте се записали да учите- единствено в момента на подаването на молбата трябва да сте редовна студентка и детето ви да е под 1 година или ако вече сте завършили, че сте била студентка, когато сте родили. Също така тази помощ е различна от майчинството от НОИ и от майчинството и детските от соц. осигуряване, както и от еднократната сума за раждане-250лв.  и не е свързана с тях-  не се гледа взимате ли нещо от изреденото или не.[/b]

Незнам,може и аз нещо да не съм разбрала,но от прочетеното,аз така разбрах.
Освен това се полагала стипендия от около 100лв. за майки студентки,някой вземал ли е такава стипендия?

# 497
  • София, Борово
Добро утро Hug
Цветак, ужасена съм направо... мен много ме е страх от педофили и т.н. Вчера  още прочетох поста ти и не можах да напиша нищо. Как бихме могли да предпазим децата си??? Факт, е че такива хора има..
Космо, дано си права, но аз до колкото знам тези пари ги отпуснаха понеже до началото на 2009 г., студентките (редовно)не получаваха никакви пари, а всъщност са осигурени.
Ще потърся информация и ще пиша.
Ето един поздрав от мен - дано ви зареди с много усмивки! http://www.vbox7.com/play:18fab5a2

Еве, Честит Рожден Ден и от мен! Здраве, любов и сбъднати мечти! Весел празник!

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 08:39 от Diana

# 498
  • София
добро утро!

Еве , честит рожден ден!Да си здрава,щастлива и много обичана!Да имаш прекрасен празник и да получиш мечтаните подаръци,а доречера да направите една сестричка за Гогето! Laughing

Жорето е все така със сополи,има и Т малко  37.5-37.6 .Ще изпусне яслата тая седмица.Днес ще идем да го види педиатъра.

# 499
          Еве,честит рожден ден!Да си жива и здрава и много щастлива!Двамата ти мъже много да те радват и слушат!

Зори,дано оздравее бързо Жори.

# 500
  • София
Благодаря за пожеланията!   party023

Всички болнички да оздравяват.

# 501
честит рожден ден еве

много щастие и късмет,много любов и усмивки.

Моника не ходи на ясла,но и тя е със сополи,няма Т,но май започва и да подкашля,така беше и преди да заминем във Венеция и нямаше нищо,сега пак Sad

# 502
Честит Рожден Ден, Еве!   bouquet Бъди здрава, щастлива и много обичана! Hug

# 503
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЕВЕ!

Момичета, имам спешен въпрос. Една приятелка роди преди 4 дни, но са се получили усложнения, отваряли са я отново и сега е по- добре, но трябва да пие много лекарства, включително и за кръвното. Затова няма да може да кърми и трябва да си спре кърмата. Моля ви, препоръчайте ми лекарство за спиране на кърмата. Знам, че някои от вас ползваха такива, когато нашите дечица бяха още бебета. Благодаря предварително!

# 504
  • София
Наде, а защо не се изцежда и да хвърля засега кърмата и като се изчисти организма да може да си кърми. Аз по-късно мога да питам приятелка, на която лекар и изписа хапчета.

# 505
  • София
еве, и аз така бих постъпила, но тя не е голям ентусиаст на тази тема. Още преди да роди си беше решила, че няма да кърми дълго. И сега, при това положение съвсем няма ентусиазъм.

# 506
  • София
Наде,аз съм пила бромокриптин след близнаците,но е гадничък с доста странични действия и се пие по-дълго.По - добре е обаче Достинекс или Парлоден.Основно за спиране на кърма пият Достинекс,та ако питаш мен ,това да си вземе.Вече за това,колко таблетки да вземе и как да ги пие е по-добре да пита лекар,защото зависи и колко кърма има и тръгнала ли е изобщо.Някои минават с 2 таблетки,други с 4  и т.н.

# 507
Еве, честит рожден ден! Бъди много щастлива и усмихната, а от здраве и успехи да не се отървеш!

Ох, тия сополи край нямат. Вече взех да не им обръщам внимание. Някъде във форума прочетох, че една мама ги беше определила като неизбежни за времето от септември до април. Четох статии, че течащият нос не е много страшен, за разлика от запушения и вече го карам по-спокойно. Лошото е, че от време на време секретите стават зелени и тогава вече се шашкам, но каквото и да правя, хремата не изчезва, просто вида на сополите се променя и дишането леко се облекчава.

# 508
  • около Варна
Космо ме призова и веднага се явявам на отчет Heart Eyes
Компютъра ми се скапа и няколко дена без нет направо полудях, имам чувството, че нямам връзка със света.

Еве, честит рожден ден! Пожелавам ти сбъднати мечти, а сладурът Гого много, много да те радва!

При нас нищо ново, записваме в отбора на сополивите, и двамата разбира се. Марги, защо са страшни зелените сополи, Ева винаги е с такива?

За ясла мисля да я пускам през март като направи две години, не съм чувала лоши неща за нашата ясла от други майки, дано да ги гледат добре децата.

Малкия се събуди, край на писането.

Всички болнички да оздравяват, а на бременните ни майчета пожелавам само положителни емоции.

# 509
   Да се включа набързо.

Еве, честит рожден ден. Пожелавам ти на първо място здраве и много поводи за усмивки.

Не са малко болните ни дечица за мое съжаление. И Лили все още не се оправя въпреки АБ. От вчера има разстройство, започна да кашля и повръща. Едвам диша, хърка и започва да кашля и не може да спи спокойно, а за капак днес пак вдигна температура. Не е висока като предишните дни, но съм доста притеснена. Днес пак сме на лекар. Ако знаете как да се справя с носа и хъркането споделете.

Наде, при мен кърмата си спря сама и не мога да дам съвет, но съм чела и аз, че най-много използват Достинекс, но си мисля, че трябва да се консултира и с лекар твоята приятелка. Дано всичко да е наред и бързо да се възстанови и да се радват на бебчето.

Много прегръдки на всички бременни майчета.

Общи условия

Активация на акаунт