Лятото си отминава,а МАРТенчето още повече се забавлява

• 27 065
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
Виви, опитах се да намеря статията, която обясняваше коя хрема е притеснителна и коя не толкова. Когато секрета е гъст, слузест и жълт или зелен, се увеличава риска от възпаление на синусите, на третото ухо и е възможно хремата да стане хронична и много трудна за лекуване. Пишеше, че хрема, която продължава повече от 7 дни е опасна и трябва да се вземат сериозни мерки. Дея е с хрема поне от месец и нещо не я оправя. Педиатърката взе секрет, но не изолираха бактерии и каза нищо вече да не й слагам в носа, освен физиологичен разтвор. Но след последните истерични ревове и тръшкания, се оказах безсилна да се справя с хигиената на носа й /вече съм убедена, че съм една от най-ужасните майки/ и зарязах всичко, освен от време на време издърпване на сополите с помпичка.

Тинче, както става ясно, не мога да ти помогна със съвет, който действа. Но все пак, има нещо, което подобрява положението, макар и не напълно и не за дълго. Това е аспиратора за нос, с която съм вадила отчайващо количество секрет и определено малко се подобрява дишането, но за да има наистина добър ефект, трябва да се прави много често - по 10-15 пъти на ден. Ето това е аспиратора  http://family-bg.com/prX_2014.htm

# 511
   Марги, всички майки май си мислят, че са лоши майки, но добре, че тези мисли са на моменти и отминават. Знаеш, че не си ужасна майка, поне ние го знаем със сигурност.    Hug   Благодаря за инфото за аспиратора. Ние имаме от най-обикновения и няма никакъв ефект от него. Ще потърся дали този се продава в нашите аптеки, защото нито Олинт, нито Ниситата ни помагат. Преди малко, докато си спеше, пак се закашля, заради пълния със сополи нос и дори повърна.    Cry

# 512
Здравейте, сладурки!
Не съм чела нищо и затова не се включвам по въпросите, но по-късно ще наваксам.

Ние от днес сме на ясли. Беше за 2 часа и се е държал що-годе добре. Плакал е, защото е имало и други нови деца, които са плакали, та  и той да  е солидарен. Но беше изпотен от рев. Дано да свикне, че ми се къс              а сърцето. Започнаха да ме измъчват толкова много въпроси - дали ще го гледат добре, дали ще се храни, дали ще се чувства изоставен.....Направо се чудя дали да не си го гледам до 2 години. Обаче пък след това ще е още по-трудно. А и от университета, който съм завършила, ми предлагат да започна докторантура. И съм в голяма чуденка. Не са много парите, но пък работното време е идеално за гледане на дете - от 8.30 до 16.00 часа. А както нямаме баби около нас, това си е от значение. И без това трябва да търся работа, което в период на криза е доста трудно, та незнам какво да правя.
Мамчета с малки ученици - свикнаха ли вашите дечица с яслите?
За протокола - и ние сме със сополи, както и останалите 20-30 деца в парка. Явно е от времето.
По-късно ще изчета всичко и пак ще се включа.
Диди, кога ще раждаш?Имаш ли вече дата?
Лек ден на всички.

# 513
  • около Варна
Че при нас хрема за седем дни няма. Поне две седмици се точат сополи. Последния път месец и половина, зелени, гъсти и лепкави, какво ли не изкапах, накрая се оправи с едни антибиотични капки за очи. Сега капя лайка с малко сол  и малко хлебна сода, така ми беше казал УНГ-то и Виброцил, ама Виброцила никога не ми е помагал и за какво изобщо продължавам да го ползвам се чудя. Мисля да почна да слагам и клеева тинктура, сега ще търся в нета каква беше прпорцията.

На малкия капя само лайка и пръскам Стеримар. Като казах на лекаря какво съм му изкапала при последната хрема и ми каза, че съм го превърнала в тоалетна чиния ooooh! До годинка се капело само лайка и в тежък случай Коларгол, но не 2%, както изписват педиатрите, а 5%.
Всеки ми казва различно, не знам на кого да вярвам, а тоя УНГ е уж сред най-добрите във Варна.

Оф изписах есе на тема сополи, супер актуално за сезона Laughing

О, Пепе, радвам се да те видя, ще ставаш научен работник а..., мисля, че не е лошо предложението, но ти си преценяваш дали може да намериш нещо по-заплатено.

п.с. За най- ужасна майка моля нареди се на опашката  Mr. Green За нашите деца сме си най-добрите, най-хубавите и от нас имат най-голяма нужда, тъй че не се тревожи за глупости Hug

# 514
Тинче, ако не го намериш, го поръчай от сайта, няма да съжаляваш. Аз го купих по спешност, след като една нощ Дея хъркаше като възрастен мъж и плачеше при всеки опит да си смуче биберона, защото от запушения нос, нямаше как да диша. Аз в просъница непрекъснато се вкарвах в някакви ужаси, че нещо ще й влезе в гърлото и ще се задуши и въобще много се уплаших, гледах да не заспивам и се изтормозихме всички. Та още през нощта затърсих информация в интернет, разбрах за аспиратора /има тема във форума и там доста го хвалят/ и сутринта започнах да го търся, но никъде го нямаше. Направо се отчаях, но накрая го открих в едно супер отдалечено магазинче и го купихме. Няма нищо общо с глупавите помпички, които всички имаме. Изважда наистина потресаващо количество секрет и някои твърдят, че предпазва от усложнения и спомага за по-бързото излекуване. При нас няма чак такъв ефект, но облекчава дишането, пък и дори само това, че гадните сополи са навън, а не са глътнати е достатъчно основание да го ползвам. Когато носът е много запушен, преди това й слагам физиологичен разтвор, за да излязат по-лесно.
Ако имаш проблем с поръчката, няма проблем да го купя и да ти го изпратя с колетче.
Виви, педиатърката ми каза да слагам 2 капки клеева тинктура в 10 мл. физиологичен разтвор и след това да капвам само по две капчици. Аз преди това й слагах 3 капки в 3-4 мл., но тя ме уплаши, че мога да изгоря лигавицата.

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 14:09 от Margy

# 515
Включвам се телеграфно - да поздравя Евето с РД  Hug и да покажа нашата помпичка
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1960
Лошото е, че реват като заклани и двамата с брат си, като ги чистим  Mr. Green Обаче ефектът е поразяващ  Peace
И двамата са много добре, даже днес и вчера не искаха да излизат от морето  Sunglasses
Не съм съгласна за хремата по 9месеца, както четох някъде по-горе. На моите хремата им минава за макс.10дни...

# 516
Ох, опитвам се да кача снимки във Фейсбук и все не успявам. ooooh! Къде бъркам? Има ли някаква тънкост, която пропускам? Вече 5 път пробвам, чакам по 15 минути, за да ми изпише, че качването е неуспешно и да ме подкани да пробвам пак.

# 517
Еве честити рожден ден,пожелавам ти много здраве и късмет във всичко  bouquet
Аз изчетох малко по диагонал понеже скоро пристигнахме в Смолян и гледам че сте засегнали много теми,но искам да кажа на Козмо за стипендиите че аз взимах,попитай в учебен отдел какви документи трябва да занесеш,нямаше 100лв по малко беше,но това няма значение.
Пожелавам на всички болни дечица бързо оправяне,явно навсякъде кръжат сериозни вируси,тука гледам всички са болни около нас,ние засега сме с лека хрема,но по принцип и нас ни държи по 2 седмици.
Марги и аз имам като твоята помпа обаче ми е страшно трудно да я ползвам,понеже малкия изпада в истерия само при вида й.капя клеева с физиологичен разтвор и давам хомеопатични и това е.
и дано всички дечица които ходят на ясла да се адаптират бързо и да минават още по бързо болестите.
Диди съжалявам за случката с падането,и до края само хубави неща да се случват както и на Марги разбира се.

# 518
  • София
Зори, Еве, Тинче, благодаря ви за отговорите!  bouquet Изписали са й Достинекс.

# 519
  • София
Марги,там има лимит за броя и големината на снимките.Не знам как ги каваш,но ако не е с програмата,а 5 по 5 - може да са 5 позволените,но има лимит за големината им и ако го превишиш,не се качват.

Жорето вместо да се подобрява,май се влошава.Сега пък е с Т 38.8.Че и някакъв жълт секрет от очите има .

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 17:22 от angels_zg

# 520
Исихия,благодаря за инфото,ще се поинтересувам повече по въпроса.
И Натали има сополи- прозрачни,стана вече 2 седмици,за първи път се случва да има толкова упорита хрема,до преди няколко дни така се задавяше от сополите,че имах увството,че си съдра гърлото  Sad Сега е много по-добре и си диша през носа,но пак текат отвреме навреме.

# 521
  • София, Борово
Добро утро на всички!
Зори, жълтият секрет от очите може да са сополки, колкото и смешно да звучи. При малки деца с много секрет в носа започва да излиза от слъзните канали.
Съжалявам да прочета че почти всички  дечица са с хрема и неразположения...
Аз купих на Виктор мас за нос Нисита, казват че е много ефикасно, то пак е на базата на физиологичен разтвор.
Ние имаме същият аспиратор като на Марги,но Виктор не позволява да го допра с него. При запушен нос просто мацвам съвсем леко масло от мента при нослето и то се отпушва, но съвсем лекичко.
Наде, предполагам че заради лекарствата не може да съхранява кърма. Най-добре питай в кърмаческият. Ако има кърма е по-добре да цеди и да хвърля, а после като спре лекарствата ще си има за бебето. Бързо възстановяване и желая  bouquet
Желая бързо оздравяване на всички сладурковци и дано помашко настинки има вече.
Знам че има вирус, който е със сополи и кашлица. Тук всички деца го карат, а аз гледам Виктор да е по-далече, че сега точно не е добре да се разболява. Дано устискаме.
Пепе,  isihia80, радвам се да те видя  bouquet Още нямам час защото док. беше в операция вчера, но в четвъртък вече ще се знае.
Хубав ден на всички Hug

ПП: Моите работодатели ми връчиха да правя документи за ревизия... Дано успея, преди да родя, че иначе лоша работа.

# 522
Диди, Shocked Ама това не е работа за час-два, нито дори за ден-два! Направо ти се чудя как смогваш - и работа да поемаш, и Виктор да гледаш и да бременееш, и да учиш! Страхотно е, че си незаменима и че явно без теб трудно се справят, това говори страхотно за твоя професионализъм, но все пак... време е да се примирят, че ти трябва малко почивка. Извинявай за директния въпрос - в счетоводна къща ли работиш или си глав. счет. в някое дружество?

За аспираторчето - Дея също не ми дава доброволно да го използвам връху нея, но аз се опитвам да пренебрегна рева й и действам максимално бързо. По някой път нервите ми не издържат и плача заедно с нея от безсилие и от чувство на вина, че я мъча, но така е и с капките за нос и със сиропа за кашлица, и с Панадола, всичко това й го давам насила.

# 523
  • София, Борово
Марги, главен счет съм на няколко фирми. То е група от фирми на едни собственици и имам още една колежка с които си ги делим и 2 други колежки за оперативната работа.
Не става дума за незаменимост, а защото им  е по-лесно така. Няма незаменими хора.  bouquet
Марги,  аз изпитвам същата вина като теб, особено сега като не мога да го понося на ръце и т.н. Нощес се събуди и плачеше неутешимо почти 30 минути, а аз само сновях о/о него и баща му и накрая се почувствах като пълен идиот и така ревнах с глас, че Виктор се стресна и спря да плаче, а Ангел(мъжът ми) се стресна много...

# 524
   Момичета чак сега успявам да се включа. Лили в 11.00 вдигна 39.2 и чак сега я смъкнахме  до 37.6. Първо с Нурофен, после Хексалгин и накрая Панадол. Слагах и кърпи и чорапи с оцет и вода, но и те не помогнаха. Кашля много и от това повръща. Снощи докторката каза, че гърдите са й чисти, но след половин час пак ще ходим да я погледне. Дано вече не вдига температура, защото ми идва да рева с глас, като я гледам така отпусната. Не яде, а ко хапне нещо го повръща.

Общи условия

Активация на акаунт