ЮЛЧЕТА 2009 - ТЕМА 3

• 13 386
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
Лилчо - какво е станало, всичко наред ли е?  Praynig

Гале - сигурно това си чела, но аз все пак да ти пусна линк: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50119.0

# 256
ЕлиДжи, с кантар се разбира колко да е добавката. Мериш преди кърмене и след това, за да разбереш колко е изял. Ние си взехме на Тефал - бейби хоум и съм много доволна, защото показва разликата и изобщо не гледам колко тежи - директно виждам колко е изсукал.  Peace

# 257
Ох, Багне, съвсем забравих да отразя поста ти от онзи ден - супер много се радвам, че си тук сред нас Hug Hug Hug
как сте вие?
а маминка как е? Hug

Искаш ли да те впиша в списъка от първа страница? Ако да - дай ми данни - рождена дата на бебчо, мерки също така Simple Smile

# 258
  • София
Честито на Bory!Да ти е жива и здрава принцесата!

Стеф,малкият батко носеше такива гащи,защото в рода на мъжа ми имат луксации и проф.Владимиров ни ги даде профилактично.Те не са твърди и бебетата не ги усещат,камо ли да се мъчат.Просто им държат крачетата по-разкрачени.Е,и изглеждат малко по-дебелички LaughingПодозирам,че и сега ще трябва да носим,че при близнаците риска е по-голям.За бибите-мойте ги посмукват малко и ги пускат,а ако са гладни не можеш да ги излъжеш с биба за нищо на света.
Lilcho,добре ли сте? Praynig

# 259
Bory, честито ти и на теб, да ти е жива и здрава newsm51
Фелисити, дано всичко премине бързо Hug.
Линет, точно си мислех какъв сеир ще сме да седнем на някое заведение с количките Laughing.
Мамчета, които бяха на първата среща, сега ако се изтърсим с бебетата на сервитиорката ще й изфръкнат очите вече Joy.

# 260
  • USA
Daesy_des  -педиатърката ни каза че обикновено бебетата си избирали една страна и спели само на нея.Моята спи само на дясната, и се оказа че вече и личи на главичката, препоръча ни да я извъртаме, и така вече цяла седмица и я обръщаме на другата страна.Гледам вече и сама го прави.

Моята също хич не харесва биберон, не я и насилвам много, защотo ако случайно го засмуче, трябва да съм до нея че пада.

Галето123-За дърпането от гърдата и при нас е така , незнам каква е причината, аз също имам кърма, хем показва че е гладна, а хем се дърпа, нервничи, но това не е всеки път, и не е вечерно време.

Стеф, тук бебетата  спят само по гръб, даже на матраците пише че трябва да се спи само така.

Честито Бори, да ти е живо и здраво бебчето, и много спокойно.

# 261
Здравейте ,
Първо да честитя съкровището на Бори, да са живи и здрави!!!
Мilasara, нямаш никякви проблеми с магнитчетата.... ще ви доставя такивма от Алмати/Казахстан
Radina, да от 10 август съм вече в Алмати/Казахстан, то пък не е толкова важна новина ,че да помниш и моите мрънкания във форума. Laughing Важното е , че имам връзка с вас и няма да чувствам толкова разликата.
Снощи Йоана , какот  уж беше сравнително кротко бебе ,успя да ми изкара акъла за 10 минути.
Рева доста преди къпането , което и не се състоя накрая като се вземе под внимание цирка , който ни спретна момата. Разлюти се много и от рев започна да събира слюнка , която не межеше да преглътне и започна да се дави , да червенее и синее като патладжан и и да не може въздух да си поеме. Не  е каот да не съм виждала синеещо бебе ,защото Борис се захласваше като бебе до синьо от рев и знам горе-долу как се процедира. Но тава с давенето е на няколко серии и доста ме уплаши. Резултатът е че почти не спах през нощта да я набюдавам, получих разстройство и болки в корема. Така че , май до тук ми беше с кроткостта на беба... единият ми синееше от рев , другата пък синее от давене... защо да ми елесно каот може да ми е трудно. Crazy
Обаче няма да се давам, само това недоспиване ме тормози , но и него ще преборя накрая, в крайна сметка, първият път издържа и сега ще се справя
Това последното като морална подкрепа за мени и за всички мами с ревливи и чувствителни дечица. Peace
Лек ден и по-късно пак , ако мога ще ви чета.  bouquet

# 262
Хей - радвам се че има мераклийки за среща.
Предлагам понеделник сутрин в Борисовата или в Южния парк, зависи къде е по-удобно за повечето от нас. Там сигурно са свикнали на такива гледки - много колички на едно място Simple Smile

# 263
Ето ме!  С нет вкъщи!!! Приемам поздравления.. и започвам да досаждам по-често  Hug
Снощи до късно четох пропуснатите 10 страници и от задремване не помня нищо, моля да бъда извинена  Blush

Fortune, това с лигите и при нас се случва... не до синьо де, просто си кашля или хърка сякаш прави гаргара с тях. Стичат й се от ъгълчето на устата докато спи... сякаш зъби ще им след ден-два толкова се лигави  Crazy Желая ти на теб обаче това да е само инцидентно и кротушанката ти да остане такава  bouquet

ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА И ОТ МЕН НА БОИРИ!!!   bouquet

За позата при спане.. Преслава още от билницата трудно се задържа легнала настрани, но пък главата й е винаги обърната. Лежи си по гръб и гледам да редувам само страната, на която обръщам главицата. Друг е въпроса, че я завърта после сама и ме обърка на коя страна съм я слагала  Laughing

За нощните паузи... Нашата снощи беше от 20 до 2 часа. Винаги прави паузата след баня... е в 12 ли да я къпя, за да е от 12 до 6 както си трябва  #Cussing out Ми не става.. Всъщност важно е да я прави, а не времето по което я прави, или? А гърдите ми по време на паузата си текат.. и аз си спя в локвички и измръзвам понякога ooooh!

Бяхме и на консултация.. расте та се къса  Laughing Изписаха я 2920гр. и 47см., а сега е 4500гр и 53,5см. Похвалиха ме, че с кърма расте така добре, боцнаха крачето и я разплакаха, ама да знаете колко мило ми стана като ми я лепнаха на гърдите почти захласната от рев и тя моментално пое дъх и се сгуши в мен  Heart Eyes

Хайде да не прекалявам с първия пост от новия нет, че да не досаждам Wink Имам цял ден да досадя все пак  Laughing

# 264
  • Canada
Добро утро и от мен!
Fortune, това с лигите никога не ни се е случвало, но знам от приятелки че е много кофти! Дано не ви се случва повече... Hug
Ние днес ще си останем вкъщи. Каката ни я няма и се надявам да успея да внеса някакъв ред вкъщи и да си почина малко...
Мамо Диди, хайде да се уговорим по нашия въпрос. Като имаш време, пиши ми на лични.

# 265
И аз съм ЗА среща, понеделник сутрин в Борисовата, Южния парк ми е много далече и няма да мога да дойда. Драга, ще бъде забавно наистина да седнем пак на Баба Яга с количките и ревлибите бебоци.
Гале, и на мен ми се дърпа така понякога при кърмене и се гърчи и се мята, или пък засмуква и почва да си върти главата на всички посоки и да ме бие с ръчички, но с малко повече упоритост го преборвам.
За спането, спи само по гръб с глава настрани. Педиатърката каза, че спи надясно и му се е изкривила малко главичката, но сега почна сам да си спи и на двете страни и вече не му личи. Опитвах се да му я обръщам, но без успех, той си я слагаше както си му е удобно. daesy_des, може да пробваш когато го слагаш на леглото до теб да е от лявата ти страна, така че да си обръща главичката на дясно към теб. Така постепенно ще свикне, аз правих така.

# 266
  • София
Здравейте момичета, сигурно сте коментрили и тази тема, но нямам много време да търся. Искам да ви попитам кое е нормално акането при бебета т.е колко често? При нас Маги ака почти при всяко хранене, а Ники на 2-3 дни. Кое е нормалното?
BubolecheMeche и ние правим дългата пауза след къпане и се замислям дали да не я къпя към 12 часа та поне и аз да се наспя нормално?

# 267
  • София
Хоп-троп,здравейте!Усещате ли как започвам да  изкукуригвам,а?
Преди малко установих каква добра покупка съм направила-ароматизатор за прахосмукачка.Сега машинката "пръцка" на ванилия.Много приятно.

Fortune,дано да нямате повече такива епизоди.Разкажи повече(когато можеш,разбира се) за Алмати.
BubolecheMeche,чудя се как ли ще те изтърпим такава досадна newsm78Честит нет,време беше,че липсваше в темата.Между другото аз къпя бръмарите в 24ч.Но ние седим в парка поне до 20.30ч.,а понякога ходим и на кръчма.
Julsko bebe,не знам за очите на сервитьорката,но ще трябва да организират паркинг за количките Laughing

# 268
  • Canada
Миласара, за такова чудо за сефте чувам (ароматизатор за прахосмукачка.)...
Санитамм, мисля че е индивидуално. Има деца, които акат след всяко ядене и други - по-рядко. Но не трябва да е по-рядко от на 2-3 дни със сигурност. Все пак консултирай се и с педиатъра... Как са бебоците иначе?

# 269
Добро утро.. то си е станало ден, ама аз нали дремя до късно.

Принцеса Мрънкова заспа след закуска в 9 и за сега се е кротнала в леглото си. Чувам я само от време на време да помрънква насън. И на мен ми го прави този номер със захапването на зърното, пускане, после пак захапване, пускане.. и така си играем по две-три минути преди да засуче хубаво. Мислех си известно време, че е заради Инфакола, който започнах да й давам - нали е с капкомер и й се излива директно в устата. Може би очаква същото да стане и с млякото след това, ама не би..  Naughty baby_neutral hahaha

Маймунче, и Инето си има двойна гуша, плюс много бузи още от болницата. Предполагам, че ще изчезнат след време - по-скоро се надявам, че баща й ги има и двете в повече, дано не са по наследство, а резултат от добра храна. И без това расте като гъба всеки ден. Официално другата седмица сме на консултация, та да видим колко е наддала.

Пелени ползвам на Памперс за новородено 2-5 кг. и съм доволна и от двата варианта, за които споменахте (с мрежичката и без). Изпускали са ми само, ако не са сложени добре или ако съм пропуснала да сменя навреме. Нощем понякога пропускам, ако преценя, че не го е напълнила. Ама стават и грешки.  Joy Купувам си от най-големите пакети, струва ми се крайно невероятно вътре да има пелени с различно качество. Няма как голям завод да спира поточните си линии, за да се сложат различни партиди пелени в една опаковка.
Санитам, във връзка с това предполагам, че и двата варианта са нормални. На мен много рядко ми се случва да сменя ненаакан памперс, т.е. Инето е като Маги.

За спането - слагам я да спи настрани като я въртя един ден наляво, един ден надясно. Понякога тя сама си се извърта по гръб, но главичката остава настрани. На малкото ми извънземно черепчето още му е издължено назад и не може да си държи главата назад в легнало положение. Ако я сложа така, след секунди се е катурнала настрани.

За срещата и аз съм за - малко ще ми е по-трудно паркирането до Борисовата, но не е проблем по принцип. Сервитьорката най-много ще се опули като започнем да вадим цици една по една, че при мен такова излизане задължително е свързано с поне е дно хранене навън.

Общи условия

Активация на акаунт