ЮЛЧЕТА 2009 - ТЕМА 3

• 13 387
  • 291
  •   1
Отговори
# 240

Момичета, вашите бебечета имат ли си гуша.Моята има и се чудя дали защото е бебе или е по наследство, от на мъжа ми страната имат.

Маймунче, нашите какички като бебета си имаха гушки, които после се стопиха някъде- сега нямат. И бебушка, както се роди хилавичка, сега си отглежда едно завидно голямо, обилно гушле, защото си хапва добре. Не мога да си спомня точно кога изчезнаха гушките, но някъде около прохождането трябва да е било - до 6 месеца със сигурност си бяха там. Искам да кажа, най-вероятно и вашата е само запас за по-трудни времена Peace

# 241
  • Canada
Момичета, благодаря за подкрепата! Виждам че всъщност не сме само аз и Маймун с този проблем, ами явно доста повече майки... Hug
Миа-ата, много ми хареса поста ти...
От всичко написано, най се успокоих да изчакам края на 3-ия месец с  надеждата, че ще се поуталожат ревовете...  Peace
Маймун, и Кари имаше гуша. Не мисля че е по наследство. Просто Кари беше по-дебело бебче...

# 242
Много съчувствам на Карелия, Маймун и ЕлиГ - дори ви се възхищавам, че още не сте изперкали. Сигурна съм, че правите всичко възможно, просто ви са се паднали такива бебчета, емоционални, ревливи и мисля, че скоро ще отмине този период, само да устискате психически Hug просто гледайте бебчо да е нахранен, чист и гушкан - тези са му физиологичните нужди. Другото - ще спре от самосебе си. Кураж и с вас сме Hug

Маймун - и нашият беб има гушка, двойна брадичка му викам аз. Сладичко е Simple Smile

И аз забелязвам секретче в очето, почвам масажите, мерси за снимката - Миа Ата Hug

Имам въпрос, даже ще пусна тема на съответното място, но все пак: днес бяхме при ортопед, всичко с беб е наред, обаче тъй като аз съм била с луксация като бебе, можело и той да развие и затова, профилактично, да носим ортопедични гащички Rolling Eyes Някой да е наясно има ли смисъл, или просто е презастраховане - не знам каква е вероятността да е наследил луксацията ми, така да се каже, не искам да го мъча с гащи, ако няма смисъл Rolling Eyes

# 243
Стеф наши познати като са били при д-р Хазбун той им е казал, че в някоя държава гащичките - не знам има ли различни видове или са само едни - ги слагат на всички още от родилното.

Гушка и ние си имаме вече

Lennyh - рецептата се нарича ЗАЛЪГАЛКА , аз вече така процедирам като иска да спи на цицата... връчвам залъгалката и ето я на - в момента спи, а цокна съвсем малко одеве...

# 244
Ем - мерси...аз точно при хазбун мислех да ходя,и исках да питам ако случайно някой е бил при него, какво му е мнението за тези гащички. май и него ще посетим като си дойдем в Пловдив, дано не е късно да почакаме още седмица, ако ще ги слагаме.

Добре, че лени отвори приказка за бибите - исках да ви питам, вашите бебчета трудно ли засмукват биберона? Моят, освен че трудно го захапва, ако не е луднал много, изпуска го веднага и трябва да стоя до него да му го слагам обратно...Освен това - оставяте ли ги да спят с биба в устата?

# 245
За гушката - моята бебка има гушка и ми е много трудно да и мия последната гънка под гушката Simple Smile
За биберона - смучи много, и се плюнчи. Не иска да седи будна и спокойна без да смучи бибката.
И на мен ужасно много ми се ходи на море, но тази година няма да успеем. Отпуската на мъжа ми ще я изкараме в Пловдив, че не сме си ходили от 3 месеца.

Айде да направим среща с бебчетата за София???

# 246
  • София
За биберонката - Лени, пробвай с каучуковите на Нук, май са най-мъничките, освен това са направени така, че да не се кривят зъбките, а пък каучуковите са най-мекички.Но друго си е при мама Grinning Още от малки усещат кое е най-доброто.А ти като дохранваш - как определяш по колко мляко да даваш като добавка?Може да ми е леко глупав въпроса Embarassed
Stef, мерси за подкрепата, аз все се канех да напиша за осоляването, защото четох че пишеше за него преди,,, кой знае колко теми вече.Не мисля , че помага, моя мъж е от Южна Б-я, явно там е по-разпространено, осоляван е като малък, но си се поти, за разлика от мен.

Бори, честита дъщеричка, да расте здрава, умна и красива!!!

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 19:28 от EliG

# 247
Стеф- с каката ползвахме ортопедични гащички.Имам 1 и 2ри номер.Ако искаш ще ти ги дам.За момиченца знам че е хубаво да ги поносят.За момченца рядко.Те по вечето са с криви крака  Mr. Green 32
За биберона -в началота като бяхме кърмене на поискване малкия се научи да ме ползва като биберон.Постоянно недоволен иска в мен иска на цицата.На ден по 20пъти съм го слагала, че може и по-вече.Затова и реших , че трябва да има нещо като режим, не нон стоп да ме ползва за залъгалка.В момента така сме много спокойни не сме стигнали до биберона все още.Не ни се е наложило за сега ,да не казвам голяма дума пу-пу.Но наистина по добре бибка отколкото цицка  нон стоп Mr. Green
За гушката и ние си имаме нали сме шиши, но ми е много сладък и красив Heart Eyes

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 22:45 от дейзи$

# 248
За ревльовците и аз да потвърдя. Има си бебета и бебета. Големия ми син беше нещо невероятно - ревеше всяка нощ, до към почти 3 годишна възраст. Мрънкаше за всичко - колики, зъби, после като свършиха "официалните " оправдания педито каза че нервните и впечатлителни бебта са такива - и има така наречанат вечерна порция нервен плач, когато преживяват наново деня и емоциите от него  Shocked Shocked #Crazy #Crazy Crazy ходехме като сомнабули с мъжът ми.
Малкия беше най-кроткото и усмихнато бебе на света. Само ядеше, спеше и когато беше буден се усмихваше - плакал е само за някои зъбки и това е.
Просто бебе мечта.
Този образец е средна работа, засега не е ревльо от калибъра на брат си, но пък и не е супер спокоен, особено когато е гладен  Tired Rolling Eyes - разбирайте в 90% от времето, в което е буден. Досега не съм носила бебе на ръце и не съм приспивала така, но този заспива само гушнат в мен или върху мен - поне засега е така. Гледам да го отвиквам - слагам в легълцето давам биба, като заплаче гушкам пак, за да го успокоя и пак го слагам. Успеха е променлив - някой път става - някой път не.
Не го оставям много да реве, но и не го вдигам при първия звук..
Истината е че няма рецепти - поне добре, че все пак имам опит и успявам да си спестя някои неща, но като цяло всяко дете е индивидуалност и то диктува условията. Тези, които са изтеглили кротките екземпляри само могат да се радват. А  на нас с ревльовците да ни е яко д..то и да са ни здрави нервите  Mr. Green

Само да допълня, че досега не съм давала залъгалка на нито един от батковците, но този малкия има два \ каучукови на Чико\ и си ги ползва със голям ентусиазъм, когато аз не съм на линия. ooooh! Tired

За биберонката - Лени, пробвай с каучуковите на Нук, май са най-мъничките, освен това са направени така, че да не се кривят зъбките, а пък каучуковите са най-мекички.Но друго си е при мама Grinning Още от малки усещат кое е най-доброто.А ти като дохранваш - как определяш по колко мляко да даваш като добавка?Може да ми е леко глупав въпроса Embarassed

Ели - хич не ти е глупав даже въпроса, то си се оказа сериозно нещо това с дохранването. Няколко пъти се цедих и давах кърма от шише, за да видя колко евентуално изяжда. Това естествено е много ориентировъчно и именно затова се нагласяме още колко да додавам,а да не е гладен

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 20:50 от Lennyh

# 249
И аз съм ЗА среща на бебчетата в София, така ще можем малко да се разведрим от вече скучното ни ежедневие...знам, че е супер да сме мами, но съм сигурна, че повечето изперквате, като мене де!
Всеки ден ми е еднакъв  #Crazy, а имам и държавен изпит да взимам...как ще успея не знам!!!
Мами как да разбера дали са ни почнали коликите, понякога се свиваме на топче и почервеняваме яко, проплакваме  и се мръщим, но не знам дали са те..?
Гушка си имаме и ние, а от скоро и големи бузи passifier
Дали много плаче беба не знам, май нормално, по- скоро плачеше много когато съвсем в началото не знаех какво да правя. Сега обаче за да не плаче много я гушкам , даже постоянно, слагам си я по корем върху мене  така може да изкара цял ден, като маймунче е, много е сладка.
Режим сами си изградихме, но си се храним през нощта, а когато по-рано иска да яде, не я лъжа - давам да цока.
Аз имам един въпрос за кърмата- веднъж на ден се изцеждам с помпата, защото започват да ме болят гърдите и го давам на следващото хранене на бебата, нали няма проблем с това newsm78
И да ви кажа  Cry, няма шанс скоро с татито  да се нагушкаме на спокойствие, днес като поостанахме сами, малката реши да не спи и да реве....няма как и да я дадем на някой, живеем в къща и ще се усетят всички какво сме наумили  Crazy Joy Blush Embarassed
По този повод как се справяте с бебоците  в такива ситуации newsm78
Докато и сменях памперса и обясних как и майка й има нужда някой да я погушка smile3521,  ама ....
Лелеле колко изписах Shocked

ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ НА БОРИ- ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА СЕ ОБИЧАТЕ  bouquet

# 250
  • София
Привет, набързо да питам на някой случвало ли се е подобно нещо - вчера и днес Цвети на вечерното кърмене плаче много и истерично - като почне да цока и се дърпа и реве и се тръшка, пак тръгва и пак същото. Сменявах гърдите, сменявах позата да не би силно да тече - не е това, и кърма имам защото като пипна зърнното е влажно,чувам я да преглъща , а и като изтискам с пърст си тече. Четох че има вариант да не й тече силно , както през деня, нея след баня я мързи да суче повече и да суче по-активно. През деня гърдите ми се препълват и направо си й тече в устата, по това съдя, четох, че вечер струята е по-лека, но кърмата по калорична. А това го прави само от 2 вечери , до сега никакъв проблем. Изтисках с помпата в шише - едва едва /половината от нерви разлях на дивана  hahaha  Crazy/ Мъжа ми каза, че я плюела /според мен се дразни на биберон на шишето/ дадох й пак изцедена кърма от шише / като пак не пропуснах да разлея , този път шишето не беше затворено както трябва/ - изпи я, но рева не секва и това си е.  Размразих кърма , дадох й пийна малко, сложих на гърда и се унесе от умора и заспа.
Само някой да ми каже дали му се е случвало и дали съм на прав път с предположението , четох, че много бебета са неспокойни за вечерното кърмене, а и Цвети след баня почти винаги плаче докато я оправим, мислех си че няма търпение да яде Thinking
Предполагам, че усеща и ако около нея е нервна обстановката защото днес с мъжа мисе дърлим цял ден, за капак реши, че е урочасана и й изми очите със светена вода докато правих опит да я накърмя отново, бе въобще....  Laughing

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 22:20 от galeto123

# 251
Гале - знаеш сигурно, че моя го храня от шише и рядко успявам да го накърмя, но от 2 дни сме по същия начин, с вечерното хранене...не знам защо Rolling Eyes

Дейзи - много мило, че ми предлагаш Blush Blush Blush Ще изчакам ден-два, да решим и ще ти пиша Blush Hug

Добавих новите мами и бебета  bouquet

Знаете ли, сега четох в статия на един ортопед, че бебето трябва да спи по гръб, за да не се деформират тазобедрените стави Thinking Мен ме е страх...ами ако повърне и главата му не е настрани...? Rolling Eyes

# 252
  • Русе
galeto123  моя мъник прави така,когато има колики,боли го и съответно се дърпа,опъва и плачка.Може и при вас това да е причината.

hahaha Двойна гушка и ние си имаме,уж не е дебеличък пък такива бузи имаме и с тази двойна брадичка е много смешен hahaha

Биберон-залъгалка изобщо не признаваме.Нехаресва биби и това е,но аз и не го насилвам.Дори се радвам,че не иска биберон.

От няколко дни гледа телевизия Joyмного е сладък  HugКато се зазяпа и забравям че имам бебе,обажда се като огладнее.Ние нямаме режим на храненето когато си поиска и мама дава.Вечер прави все по големи паузи.Заспива към 22:00 и се буди към 3:30-4:00.
Притеснява ме само това,че си е заплюл да спи само налявата страна на главата си и се опасявам да не си я деформира newsm78,но не мога да го сложа на дясно,той се върти много и няма значениекак го слагам той си се намества както той си знае.Пробвах да подпра гърба му че да няма как да се врътне,а то диването се кандилна по корем и пак си паркира главата на ляво... #Crazy #Crazy #Crazy
Какво да правя???

# 253
  • Варна
Хайде, варненки на среща тези дни, какво ще кажете? Аз предлагам летния театър, съгласни ли сте?

Аз съм ЗА! То аз съм там всяка вечер - изглеждам турския сериал по Нова и излизам  Blush докъм 20,30...че става вече тъмно  Hug

# 254
MAMA MISHE моята бебка я усетих че има колики когато плачеше и се свиваше.Тогава пробвах с хапване,даване на водичка,смяна на памперс...и пак плачеше и разбрах че са колики.
 Отговора ми закъсня ,защото докато пишех се наложи да заведем бебка на лекар. И преди 30 мин се прибрахме

Общи условия

Активация на акаунт