ЮЛЧЕТА 2009 - ТЕМА 3

• 13 389
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
  • USA
И моята бебка вече хич не спи, ако пък спи се събужда, хапне малко, поплаче малко и пак и така един- два часа и пак ококорена. #Crazy
Че стана и капризна, нестига че я люлям докато яде, ами неиска да съм седнала #Crazy , а да я разхождам,а съм седнала или спряла да вървя, почва да плаче и не иска да съчи, но това е когато е полунаядена, иначе като е гладна няма претенции.Калпазанка.
Има ли още момичета със шевове които да са правили секс, как е боли ли? newsm78
Интересно ми е как си виждате конците, аз се кьорех нищо не виждах през цялото време. newsm78
И как така отслабвате без диети само от умора и недоспиване, аз ако така ставаше досега да бях свалила всичките си кг.А аз си стоя така и не свалям и грам.  ooooh! Crossing Arms Embarassed

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 05:04 от maimun77

# 196
  • Canada
Маймун, чудя ти се направо за какъв секс питаш? Аз с това недоспиване и постоянно реване, въобще не мога да си представя секс. Незнам вече в кой момент чудовището ще млъкне за 30 мин.,че да се чувстам спокойна... Tired

# 197
  • USA
Ами ще помогне за отслабването,мъжът ми ще е доволен, а и малко разнообразие. PeaceЩе намерим малко време.днес намекнах за това на моя, ми той беше готов Grinning, но мен ме е страх.Той уж ми вика дебелана, ама май си ме харесва каквато и да съм.  WinkНо трябва докрая на другата седмица да прробваме, че моя пак почва училище и ще му дойде множко, няма да му е до това.

А моята тъмна линия на корема, започна да се появява от долу нагоре, сега гледам отгоре е доста избледнияла и май започва да се скрива отгоре надолу.Иначе корема ми е с по-тъмен цвят, с ситни пигментни петна, и на гърдите имам петна, всичко това от бременноста.

Интересно че ние с теб Карелия, най-се оплакваме, а пък все сме във fорума Joy, би трябвало да не можем да се допрем до компютъра. Шегувам се, разбира се, може да се стои доста тук когато се кърми, Peace аз винаги съм тук тогава.

Ние по това време сме на разходка, и се прибираме след два часа, но вчера огладния и се наложи да бягам с количката, за да я нахраня, иначе щеше да вдигне всичко на главата си. ooooh!

Днес цял ден съм пуснала програмата, направо ми наду главата, но трябва да свиква, а не като мръдна и да се стряска, но тя се стряска и без шум, четох че това било рефлекс и оtshумява между 3 и 6 месец.Не ми стигат коликите,ами и този рефлекс.  Close

Днес от нейното спане по 15-20 мин.успях да направя руска салата,пиле с ориз, да си оправя маникюра и педикюра, абе доста работа свърших, е с помощ от таткото естествено.  Peace
Момичета, вашите бебечета имат ли си гуша.Моята има и се чудя дали защото е бебе или е по наследство, от на мъжа ми страната имат.

Горкичката я сложих в кошчето за кола да спи, там е по-свита, не може да мърда много като се стряска и по този начн да се събужда и познайте колко спа-4 часа #Crazy, и още я чакам да се събуди.Милата от стряскането не може да се наспи.За сетен път се уверявам че затова не спи спокойно и дълго,гадното стряскане.  #2gunfire Sick, Dаже съм си приготвила всичко за кърмене и чакам ли чакам, чудя се дали да я събудя. newsm78Представям си като се събуди колко гладна ще е, ще ме изяде цялата.  Joy

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 05:08 от maimun77

# 198
Здравейте,аз съм убедена,че бебетата усещат нашите настроения и реагират по техния си начин.Преди доста време четох една страхотна статия за развитието на децата/на английски беше-писана от Японски специалисти-нали знаете там под какъв стрес живеят и сега не мога да я открия и ме е яд,но.../-сега като ми се случва осъзнавам колко истина има в нея.В резюме там се казваше,че
-в първите 6 месеца,особено 2-3-4 месец умственото развитие изпреварва физическото и детето опознава света както чрез собствените си възможности-гледане,пипане,така и чрез възприятието на родителите и хората,около себе си. Детето има нужда и трябва да бъде гушкано,носено на ръце-то трябва да усеща спокойствието,да вижда,да му се говори и пее
Може спокойно да му показвате света, като го носите на ръце, без да се притеснявате от разглезване.Най-важното в този момент е то да се чуства обичано,сигурно-това е важно за последващия успех в живота на човека-тези деца растат с по-високо самочуствие,не са склонни към депресии и се справят по-добре в живота.
Аз лично съм много ЗА дисциплината и ПРОТИВ разглезенети деца,но явно дисциплината се прави с говорене и любов, а не с шъткане,натискане в креватчето и бутане на биберона,за да мълчи.
Според мен голяма грешка правят майките,които си мислят,че бебетата са като възрастните и са убедени,че ако омаломощят детето си през деня,то ще спи през нощта-напротив бебетата трупат напрежение,неспокойство като не спят и така влизат в един порочен кръг от нерви-недоспиване-невъзможност да се заспи и така се завърта колелото.Така че аз внимавам да осигуря истински спокойна среда за Ема-много пея и говоря-със спокоен тон,забранила съм нервното говорене в стаята-дори таткото,като говори нервно по телефона-излиза;още от самото начало съм забранила надвесването на 3-4 човека над креватчето-бебето се плаши и обърква;забранила съм и припряните движения и подтичвания около нея-обличаме я бавно,един като я пипа друг не се меси-в първите дни бабата и таткото като се надвесеха над мен като я обличам-единият я маже,другият я обува,третият подготвя дрешките-Ужас-уж да стане бързо и тя се ококорваше и стряскаше-сега си я обличам аз или таткото-бавно и спокойно,обясняваме и какво правим и тя се смее.
Да си призная за мен като майка най-важното нещо още от бременността е детето ми да бъде спокойно-и да стои 5 минути по-дълго голичка, и да закъснея 10 минути със сукането и да не сменя памперса не е толкова фатално-не се юркам около нея и се боря с всички около мен когато са нервни да не влизат,не допускм караница около нея,окуражавам я за всеки успех.
Какво правя-още от бременността и пеех много една определена песничка и тя със сигурност я познава-като е притеснена сега и я запявам и тя се успокоява-бебетата обичат познатите неща-нали за тях сега всичко е ново;измисляме с таткото думички,които да я подготвят за случващото-например като поливаме главичката казваме опаааааааааа и тя вече не се стряска като се излее водата-дори след време ще започне сама да си затваря очите като чуе тези думи,защото ще знае какво следва.
Искам детето ми да порастне спокойно,самоуверено и с положително възприятие към света, а не невротизирано-вярно че моята сладурана е от спокойните пу пу пу-като ми я подадоха след раждането тя веднага се засмя и не плачеше-единственто бебе,което не се съдра от рев.
Леле какъв Фроидиски пост излезе

# 199
A4Peaceмного хубаво си го написала.     Как ви се говори толкова много сутрин, не знам Mr. Green
Моето бебче като се роди, поплака, докато му срежат пъпчето и му изчистят дихателните пътища, после я сложиха на гърдите ми и аз й заговорих. Тя обърна главичка към мен и притихна.Беше една такава мъничка, голичка, свитичка, а изпълни целия свят с любов и светлина.
Подкрепям напълно, че след задоволяване на физическите нужди от храна, топлина, сън и т.н.на бебето му трябва спокойствие и много любов през цялото време. Когато става трудно , приемам нещата като предизвикателство за себе си, защото трябва да мисля  какво да направя, за да запазваме равновесието - в повечето случаи е нужно да се сменят подходите, тъй като бебето е по умно с всеки изминал ден.

# 200
А4 и Медула, много добре са го написали . Peace
Опитвам и аз да запазя равновесие и да осигуря любов,сигурност и спокойствие на децата си.
Силно се надявам да да израснат добри и разумни хора. Wink
За секса: Маймун, няма страшно в началото има лек дискомфорт но с повече внимание и много любов ще си върнеш старата форма. Не се плаши, всичко си идва на мястото и даже по-добре от друг път. Laughing
Иначе при нас  като при всички вас въртележката е с пълна сила , но така ще е докато пораснат малките душки. Да сме живи и здрави, сега коликите на малчовците ни вълнуват , после за гаджета и хобитата им ще обсъждаме. Whistling Mr. Green

# 201
  • варненка от София
Добро утро, ето сутринта влизам и прочитам нещо адекватно според моите разбирания. Напълно съм съгласна с А4 и с Медула, макар и не винаги да успявам със спокойствието и бавното обслужване, просто защото на моменти ме хваща нервата, но като цяло в най-кризисните моменти на плач й говоря спокойно, разказвам й какво ще правим като порасне, как ще си играе с кака си. Определено мъничето се заслушва в гласа на каката, търси я с поглед и изобщо вече се осъзнава за много неща. Задължително като я накърмя се гушкаме и й говоря, а тя ме глееееда с големи очета и им се усмихва, страхотно е. Е тогава ми иде да я целувам, хапя, да я цвръцна направо, едвам се спирам  Mr. Green

Иначе като цяло когато е спокойно детето и няма колики установих, че може да е много спокойно, иска си вниманието разбира се, но нали за това сме го родили да си го гледаме и обгрижваме. Та така.

Гледам обсъждате пръцкането, ами по-хубаво от това няма, щом пръцкат, значи освобождават газовете и съответно нямат колики, да пръцкат е най-хубавото. При Невичка има моменти когато не успява и тогава именно идват кризите на ревове и истерии от колики, но като цяло открихме нашите капки - Колийф.

Дарка, ако си решила да ги пропушваш цигалите, по-добре спирай с кърменето, пушейки и кърмейки е равносилно да му дадеш на мъничето да си дръпне от цигарата, директно й вливаш това с кърмата, а едва ли искаш това за принцесата си. Peace

Миласара и Карелия, вълнувате ли се за Мадона, м? Щото аз се влнувам от ваше име и ви завиждам. Whistling

Fortune, звучиш добре и се надявам вече да сте се адаптирали и най-вече децата. Сега е времето да си изпрося едно магнитче за хладилник от Казахстан, такова нямам в колекцията  Mr. Green Heart Eyes

За секса, ние вече се изсексихме миналата седмица, беше ми драго, но притеснето от децата, едното проскърцва, другото се върти и си беше приятно и екстремно  Blush

Карелия, успокой се мила, с нерви и двамата ще изкрейзите, горещо ти препоръчвам арниката, аз като пенсионерка си ходя с топченцата под ръка и усетя ли, че става напечено и хаквам 5 под езика и има мир и любов Crazy. Като те чета, оставам с впечатление, че искаш да дресираш мъничето в някакъв калъп и си си го поставила за цел и явно още не е моментът. Остави го сам да си нагласи режима и ти по него, пък после полека лека ще се нагодите. Другото, което исках да ти кажа е да не сравняваш двете си деца, просто защото са различни, една е била Кари като мънинка, друг явно е Нико, характери имат от мънички.  Hug И да знаеш, Нико не е чудовище, просто е бебче със своити нужди. Бебетата не могат да говорят и с плач изразяват дискомфортите, болките и несъгласието си, ние трябва просто да се мъчим да разберем какво ги тормози и какво искат да ни кажат. И да не ти звуча като супер мама и аз съм имала моменти на тотално изтрещяване, хвърляла съм бебето и съм му казвала, че не мога да го понасям, като за момента го мислех наистина, но след това съм си поревавала от това. Хормоните на моменти надделяват и работата става ойц. Това беше в началото, но сега няка си се поопознахме, нагодихме и ни е добре. Вярвам, че и при вас ще стане така. Важното според мен е да се отпуснеш и да гледаш по ведро на нещата. Режимите и приучаването явно са те завладяли, а Нико има друго становище по въпроса, трябва да откриете средата и за двамата.  Heart Eyes

# 202
Добро утро и от нас Hug
Ех, снощи точно си помислих, че бебо ме пощадил и вместо в 12.00  се събуди в 1.30 Mr. Green после в 5.00 сутринта сега спинка в люлката.
Аз от кога ви пиша, че бебо усеща всичко трябва спокойствие и положителни емоции, но за да има майката това спокойствие и трябва здрав сън почивка и още много неща за да се чувства добре тя и съответно бебчо Wink
Маймун , Карелиа -наистина все се оплаквате все питате и все сте в форума.Да не би да бъркате и да имате най кротките бебоци Mr. Green.Много ви се радвам, че все пак намирате време след всичко което пишите както и на Миласара Hug
Отивам да се по нагримирам облека и отиваме на кефенце с количката и бебечо Flutter

# 203
Здрвейте, копирам си поста от старата тема и за статистиката ще помоля Stef да ни помести с бебка на първа страница:
"Честито на всички майчета да са ви живи и здрави малките съкровища. Почти не съм писала във форума, но когато имах възможност ви четях. Аз съм регистрирана с термин 31.07.09г., но бебка се роди на 10.08.09г и то с предизвикано раждане, хич не му се излизаше на това дете . Може да ме поместите на първа страница, малката се казва Николета и се роди 3610гр. и 51 см. Тъй като се роди преносено със зелени околоплодни води и правиха 5 дни антибиотик, но от вчера сме си у дома и за сега всичко е наред."

# 204
Миласара, съвсем не са се променили нещата в МД. Нас ни свалиха с едно турче на 17 да раждаме. Акушерката долу я погна, че ще си изостави детето, защото е на 17 и нямала лична карта, а момичето си беше женено и с мъжа й се запознах после (много горд и щастлив татко беше). Нещо не си беше оправила документите след сватбата, чак сега ги беше подала и не бяха още готови, но никой не й повярва.
Маймун и нашата мома е така, буди се кокори се, вчера изкара цялата разходка будна и като спряхме се размуча по неин си начин.
Е, ламичката се събуди, отивам да я храня.

# 205
Фелисити, моля те разчисти си пощенската кутия, че не мога да ти пратя ЛС Wink

# 206
A4, medula, marulka_s много хубави неща сте написали  Peace
Едно бебе без причина в тази ранна възраст не плаче  Peace Вие сте майките разберете какво им е. Моето например, като няма колики, като е нахранено и подсушено, си седи в креватчето и си гледа. Както тази сутрин събуди се да яде в 06:00 и до 10:00 часа не заспа, но си кротува миличкото, така успях да изпратя спокойно баткото на градина. Както писах по рано има два начина за гледане на деца, лесен и труден. Вие изберете кой да бъде. Аз избрах лесния и не мога да се оплача за сега. Да имаме си кризи разни, но отшумяват бързо.

Хайде, варненки на среща тези дни, какво ще кажете? Аз предлагам летния театър, съгласни ли сте?

# 207
Хайде добър ден и от нас  Hug

Малкият се насмука с мляко полубуден и сега спи. Crazy Сутринта като го преповивах имаше секретче на дясното око. Всъюност цялото око беше залепнало, а уж всяка вечер му чистя очичките с физ.р-р. Има ли нужда от специално внимание или само да го почиствам ,като до сега?

Снощи му залепиха пъпа,няма такъв рев, ама то и гледката е ужасна. Натискат пъпчето яко навътре и стискат кожичката около него, така че пъпът да е хлътнал между кожата и се залепя така Confused Малчо така ревна, че чак лошо ми стана, но другия варянт е да рискуваме без лепенка и да стигнем до операция. Препоръката е да не го оставяме да реве и ако много плаче да натискаме пъпчето навътре....
Питах колко време ще седи с лепенка и ни казаха, че може повече и от месец, пъпът трябвало да е навътре ooooh!
Ей, не е лесно да си майка Wink

А4, напълно подкрепям мнението ти. Искам детето ми да е спокойно, сигурно, да се чувства обичано. Възпитанието не може да се случи когато детето още се чувства част от майка и възприема целия свят чрез нея. Как да оставиш малката мишчица, която е на няколко седмици, не е видяла нищо, всичко й е чуждо само и само, за да не разлигавиш детето.
Освен да "възпиташ" страхове, несигурност и изнервеност - друго не виждам.

За количеството кърма - яде по 120-130мл. Но ме изуми в събота, майка ми му дала 125мл, и прибирайки се 30мин след яденето му, изпапка още 130  Shocked Налапа се с 255мл и не повърна, спа като къпан и като истинска ламя се събуди за още след 3часа  Heart Eyes

Ние последно в събота отпрашваме към морето - нямам търпение морския бриз да ми разроши косите, а и тези на малчо  Joy

# 208
  • варненка от София
Мамбинка, каката ни беше с пъпна херния, вродена и на нея й лепиха пъпа, но се оправи. Та процедурите бяха следните: 10 дена с лепенка, после 3 дена почивка и пак лепенка. Така го правихме 4 пъти, отиде около месец и нещо, но пък се оправиха нещата и се размина рязането. Та както е казал народът - трай бабо за хубост. Неудобството ни беше при къпане, защото не трябваше да се мокри лепенката, но месец и малко изтръпяхме. Сега си има пъп за чудо и приказ.

# 209
Мамчета, ортопедът др Алексиев каза, че мога да слагам бръмболината в кенгуру вече. Аз кенгуру нямам, но я вързах в слинга във вертикално положение. На мен ми е много удобно, а тя си спи ангелски вътре, тази сутрин откара 3 часа без да шукне. Но ме притеснява натиска върху кръстчето да не й идва повечко newsm78 , някой има ли актуално инфо по въпроса?

Мдам, поразрових се и намерих - http://www.zilana.com/4medic.html    Колкото и удобно да изглежда, трябва да се изчака .

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 11:48 от medula

Общи условия

Активация на акаунт