ЮЛЧЕТА 2009 - ТЕМА 3

• 13 394
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
A4, medula, marulka_s много хубави неща сте написали  Peace
Дамм....и аз съм съгласна...  Peace

Хайде, варненки на среща тези дни, какво ще кажете? Аз предлагам летния театър, съгласни ли сте?
Аз пак съм съгласна...само не знам с каката как ще се организираме, ако има други каки и батковци да си играят, още по-добре  Wink

А4, напълно подкрепям мнението ти. Искам детето ми да е спокойно, сигурно, да се чувства обичано. Възпитанието не може да се случи когато детето още се чувства част от майка и възприема целия свят чрез нея. Как да оставиш малката мишчица, която е на няколко седмици, не е видяла нищо, всичко й е чуждо само и само, за да не разлигавиш детето.
Освен да "възпиташ" страхове, несигурност и изнервеност - друго не виждам.
Ей и това все едно аз съм го писала  Peace

# 211
  • София
Добро утро и от нас
Ние се приготвяме сега и след 2 часа потегляме към провинцията. Ще поседим 2-3 седмици малко на въздух и после пак в София
Сигурно няма да мога да ви чета, че няма интернет там, затова весело прекарване тук във форума и само положителни емоции Peace

# 212
Добро утро и от мен ( то вече станало добър ден  Laughing ) Ние тази вечер спахме добре,но на сутринта беше ад. Малката в 5 часа нещо се задави и започна да повръща много (никога не е повръщала така  ooooh! ). много се изплаших ,защото цялото и лице беше в мляко и веднага я обърнах с лице надолу. Дадох  я на татко и да я измие в банята ,той така хубаво и измил лицето,че тя беше мокра до корема hahaha .Днес купих една възглавничка на Чико,дано и е по удобна,че нещо не харесваме възглавниците и само си местим главата #Crazy

# 213

Сутринта като го преповивах имаше секретче на дясното око. Всъюност цялото око беше залепнало, а уж всяка вечер му чистя очичките с физ.р-р. Има ли нужда от специално внимание или само да го почиствам ,като до сега?

Мамбинке Hug най-вероятно Руен им запушено слъзно каналче. И при нас е така - трябва да се прави масажче на каналчето. Иначе в началото четири дни лекувахме с капки Макситрол и после капвах кърма всеки ден. Сега продължавам с масажчето и кърмата, но не всеки ден.

# 214
  • Canada
здравейте.
по повод срещата на варненки, аз няма да се присъединя защото както писах по-рано не кърмя навън и съответно имам много кратки паузи.
Марулке, не сам сагласна единствено с това за режима. единственото което се опитах да въведа и то стана без никакъв зор е да махна  храненето в 3. А се отчайвам на моменти защото не мисля че е много нормално едно бебе да спи толкова малко, при това ужасно неспокоино, да мрънка или реве през останалото време. За сефте виждам бебе което не заспива след като го нахраниш.А за такива моменти дето стои и си гледа, за да му попея или поговоря и да му се порадвам както другите майки- към момента мога само да мечтая. Crazy
  и не си мислете че не съм съгласна с поста на А4 и медула.  и аз искам децата ми да растат спокойни и уверени. и се опитвам да съм спокоина доколкото мога... истината е че е лесно да мислиш така ако бебето ти е кротичко. В другите случаи след като си изчерпал всички възможни предположения защо реве и не спира с часове, евала на тази маика която ще успее да запази спокойствието за което говорите... Rolling Eyes

# 215
Рени80, моето бебе също не можех да го уригвам, ама сега май сама се научи, забелязах че започва да хълца като не се уригне или пък и е дискомфортно на коремчето  Rolling Eyes
Ние сме на 20 дни почти и излизаме само на двора, което и за мен вече си е шок и ужас, искам на разходка..... Cry, скучно ми е в къщи!
Оооооох беба реве да яде, до скоро пак ooooh!

Ние сме по разходки от 5-тия ден на раждането на Дани и на нея й е гот навън  Peace
Ти защо не я разхождаш? newsm78 Thinking

Защото няма как за съжеление, улицата пред нашата къща я асфалтираха миналата година и сега всички коли минават от тук, но проблема е в това че от едната страна е река а от другата високи бодливи храсти, няма тротоар, няма къде да се свия ако мине някой камион или кола. Почти в гората живеем и докато сляза ще се озоря бая, чакам татито да измисли нещо, а до тогава ще си бутам по двора Simple Smile

# 216
здравейте.
по повод срещата на варненки, аз няма да се присъединя защото както писах по-рано не кърмя навън и съответно имам много кратки паузи.

Представяте ли си десет мами извадили десет цици и кърмят - страхотна гледка.
Карелийка,защо не кърмиш навън  newsm78

Някоя мама беше похвалила кенгуруто на Дисни - сега си го поръчах по интернет - после ще пиша отзиви.

Маймунче, аз бях писала ама и на теб да отговоря - ние правим вече секс - имах 12 шева ,паднаха до 20-25 ден и на 30 се метнахме  Joy. Не ме боля но миналата година като правихме за първи път доста болки имаше и кръв даже.Тогава беше на 21 ден.  Peace и имах 10 шева

# 217
Аз по отношение на режимите искам да споделя своя малък опит: С каката бях решила да слушам само лекарката, разбира се препоръките бяха - да се дава вода, кърмене под час, да се махне на 1 месец нощното хранене в 3 часа, после това в 12 и т.н...Аз бях много изпълнителна в това отношение....и само и само да спазя режима бебката ми плачеше по цяла нощ, аз й давах вода само за да си изгради режим, да си свикне в нейното легло да спи...тя обаче гладна милата и плаче...сърцето ми се късаше, кърмата намаляваше...до един момент, когато си казах "стига  Naughty "
Тогава почнах да й давам да суче на поискване, нощем си я гушвах при мен и си я кърмех и така изведнъж "О, чудо!" ревливото ми и нервно бебче стана спокойно и кротко...какво се оказа - то искало само да се гушне и да се нахрани. Сега Калиника от начало си я гушкам, кърмя когато поиска (то пак е на около 3 часа...). Снощи сама си реши да поспи повече, направи пауза от 10 до 4 часа, събуди се без да плаче, аз се будя с нея, хапна и пак си заспа спокойно веднага след това...Има си и колики, които са през деня, но овладявам положението за сега...Аз специално на Карелия исках да кажа - опитай да забравиш тези пусти режими, рано е според мен още...така ти се изнервяш, а това се предава и на Нико, бебетата много усещат настроенията на майките си! Казвам го, защото ти искаш съвет, а това е моят чистосърдечен и приятелски, от личния пример Hug Все пак ти си решаваш, детето си е твое, съня и изхабените нерви също, дано да опиташ поне, сама да видиш разликата  Peace
За кърменето навън - до сега ми се е налагало точно 3 пъти, просто само толкова пъти сме излизали за по-дълго...иначе практикуваме по 2-3 кратки разходки, кърменията между тях у дома...но и навън бива, не е толкова страшно  Peace Само дето веднъж каката ми избяга и се чудих дали да продължа да кърмя или да хукна да я гоня.. ooooh!

# 218
Зара, да ти е жива и здрава малката Николета!!! Желая й прекрасно детство, изпълнено с много слънчеви усмивки! Да расте умна, красива, жизнерадостна и добричка! newsm51 newsm51 newsm51

С малко закъснение и аз да отговоря на анкетата:
 1.Имам още цели 8 килограма до теглото на което забременях  Embarassed, но се надявам да сваля и още, за да се върна в старата си форма отпреди първата бременност Praynig. Замислям се да започна да правя коремни преси, но засега само няколко пъти съм сядала да повъртя за малко колелото. Вече се примирих факта, че на морето няма да съм много за показ Blush, ама не ми пука особено.Освен обичайната козметика, която си ползвам, продължавам да си мажа бюста с крема на Мустела Peace, а за тялото съм с Мама Донна. Май успях да избегна появата на стрии.   Grinning Иначе редовно си посещавам козметичката - я за кола, я за лицето, а скоро мисля да почна и антицелулитни масажи. Това ми е от малкото лично време за бягство от дечурлигата. Twisted Evil  А и това че съм си вкъщи по майчинство, не ме оправдава да изглеждам като разпусната домакиня.
 2.Покрай двете хлапета не ми остава време нито за тъга, нито за депресия. Случвало се е обаче да яхна метлата,  Mr. Greenче понякога ми идва нанагорно, но бързо ми минава.
 3.Притеснения май като се замисля нямам. Бебка е спокойна и струва ми се доволна и щастлива.  Laughing
 4.Свободното си време използвам за разходки навън с хлапетата, срещам се с приятелки на кафе, а вечер ако не съм тотално изморена гледам филм или се пробвам да прочета малко книжка.

Лилчо, не е ли малко раничко за възглавничка? newsm78
Мамбинке възможно е наистина да му е запушено слъзното каналче на бебко. И при нас беше така  и се оправихме само с масажи на каналчето. Педи ни предписа и антибиотични капки, но до тях не се стигна. Явно не е бил толкова сериозен проблема. Но първия ден направо ми изкара акъла като я видях сутринта със зелени гурели по очето, та чак залепнало от тях.

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 15:41 от cherry girl

# 219
здравейте.
Марулке, не сам сагласна единствено с това за режима. единственото което се опитах да въведа и то стана без никакъв зор е да махна  храненето в 3. А се отчайвам на моменти защото не мисля че е много нормално едно бебе да спи толкова малко, при това ужасно неспокоино, да мрънка или реве през останалото време. За сефте виждам бебе което не заспива след като го нахраниш.А за такива моменти дето стои и си гледа, за да му попея или поговоря и да му се порадвам както другите майки- към момента мога само да мечтая. Crazy
  и не си мислете че не съм съгласна с поста на А4 и медула.  и аз искам децата ми да растат спокойни и уверени. и се опитвам да съм спокоина доколкото мога... истината е че е лесно да мислиш така ако бебето ти е кротичко. В другите случаи след като си изчерпал всички възможни предположения защо реве и не спира с часове, евала на тази маика която ще успее да запази спокойствието за което говорите... Rolling Eyes

Карелия, бих искала да те успокоя , че не си единствената , която е изпадала в отчаяние от непрекъснатия рев на бебето си. Сина ми Борис беше точно такъв , много плачешеш неутешно, почти не спеше и направо като първо дете с него бях на ръба на отчаянието. Но мога да те ус окя , че цялата одисея продължава точно до 3-тия месец. Какво правех аз , когато бях ръба: излизах от стаята , броях до 10 преди да ми бликнат сълзите и постоянно си повтарях ,че всичко ще отмине и съкровището ми ще порасне голям и хубав мъж. Ето сега вече е 6-годишен и мога да ти кажа , че е най-разумното и най-доброто дете. Така че, всичко томинава, но трябва време.
Йоана, в сравненеие с брат си е доста по-спокойна , но и тя има дни в които доста плаче и създава  реален смут в сърцата ни , но го преодолявам с форум , телевизия и най-вече с таткото. Whistling Mr. Green
Марулка разбира се че веднага имаш подобно магнитче... Embarassed Laughing... Лятото се прибирам до България и ще ти го , ако не лично , то по пощата. Mr. Green Mr. Green
Иначе ние още свикваме и аз се опитвам сама да си давам кураж , че всичко ще е наред. Sunglasses

# 220

и не си мислете че не съм съгласна с поста на А4 и медула.  и аз искам децата ми да растат спокойни и уверени. и се опитвам да съм спокоина доколкото мога... истината е че е лесно да мислиш така ако бебето ти е кротичко. В другите случаи след като си изчерпал всички възможни предположения защо реве и не спира с часове, евала на тази маика която ще успее да запази спокойствието за което говорите... Rolling Eyes

ох, това направо все едно аз съм го писала.А това дето не сте виждали бебе да не заспива след  като се нахрани, елате и вижте моето. само се прозява, ама до там.

# 221
Ами Калелийке, незнам какъв съвет друг да ти дам, всъщност не бих си позволила, ако не го искаше  Rolling Eyes Дано се успокои юнака и да не се тормозиш и ти  Hug

Fortune аз чак сега разбрах къде сте заминали  Crazy Сигурно си казвала, ама за колко време няма да сте в Бг?

Аз да ви се похваля, че днес хвърлих на Елин пъпчето в Медицинския университет  Peace Там хвърлих и на батко му, преди 5 години.
Вие мислили ли сте какво ще правите с пъпчетата, на бебоците?

# 222
Здравейте   bouquet
Честита месечинка на празнуваите бебоци днес Simple Smile  Sunglasses

Аз съм разярена  Rage на новите Pampers Premium Care, уж били най - добри, на баба ми хвърчилото. Някой ползва ли ги? Днес се бяхме умазали до уши с тях, добре попиват ама протичат нагоре. Сега сме вече с 3ти размер че сме над 5 кг. а преди бяхме с Пуфис 2ка, и с него се е слувало омазване, но мн по - малко.  от размера ли е от какво и аз не знам, но май ще си продължа пак с Пуфиса 3ка вече. А пък сме взели гигантски пакет от Памперс... Tired

# 223
  • София
Здравееейте!Как е настроението?
Момичета,да ви кажа гледам,гледам и установявам,че имам (ще ме извините) най-сладките бебета newsm53 PeaceНа мама рошавите гарджета kyllmg kyllmgА пък те си имат най-сладките батковци moresmile

Lilcho
,защо слагаш възглавница?
Карелия,като те чета направо ми става мъчно за теб.Дано скоро да влезе в час Нико.Имам приятелка,чието дете ревеше денонощно(събираха му се 3-4ч сън).Излизаше сутрин в 6ч. на разходка през зимата,че заспиваше само ако количката се движи.А ако случайно не се събуди,когато спре, тя заспиваше по пейките в парка ooooh!Не знам какво да те посъветвам.Единственото,което мога да ти кажа е,ако можеш остави децата за 2.ч и излез сама да се разведриш.Както писах по-рано при нас върви спането по корем и възглавничката със сърдечен  шум.Не се притеснявай да го оставиш да спи по корем-забиват нос само когато търсят хещо за ядене,когато спят винаги са обърнати на една страна,мойте даже си обръщат главите докато спят.Питала съм и  педиатърката и тя каза,че няма проблем,ако им харесва.
Fortune,и аз съм на опашката за магнитче.Целият ми хладилник е окичен,но от вашата екзотична дестинация нямам Blush
Радина,на малкия батко го хвърлихме чак този януари в Лондон.Мисля и на бръмбарите да е в чужбина,най-вероятно пак в Лондон,че ми е легнал на сърцето този град.

# 224
djidjito, cherry Hug как да му правя масажче? Страх ме е да го пипам по оченцето и не мога да си представя как става този масаж?

sarni4kata, ние сме с тях и до сега не са ми пропускали, доволна съм  Peace

Radina, ние го хвърлихме в банка...или по-точно в бюрото на Буров  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт