ЮЛЧЕТА 2009 - ТЕМА 3

• 13 389
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
djidjito, cherry Hug как да му правя масажче? Страх ме е да го пипам по оченцето и не мога да си представя как става този масаж?

sarni4kata, ние сме с тях и до сега не са ми пропускали, доволна съм  Peace

Radina, ние го хвърлихме в банка...или по-точно в бюрото на Буров  Laughing
а кой размер?  Rolling Eyes да не би да й е голям, според мен и пасва идеално Simple Smile

# 226
  • София
Хайде най-после и аз да намеря малко време да се включа. То ще е едно включване само да се оплача, ама малко да разтоваря  Wink. Никога не съм мислила че може да има такова нещо, ама факт.
Голямо гуш на Тан, Карелия и Маймунката  Hug Hug Hug При нас положението е абсолютно същото и напълно ви разбирам. Не на ръба на отчаянието, ами зад него съм вече, а уж съм по природа оптимист невероятен, е да ама вече не  Cry Кърмя го на поискване, казах че няма да слушам съветите за режими, отказване на нощно хранене и т.н. и той сам си направи режим, но въпреки че е нахранен, преоблечен, изкъпан, уж колики няма и би трябвало всичко да му е ОК, той не спира да реве и това си е. Няма да ви казвам какви мисли ми минават през главата на моменти, как само се обвинявам че може да си мисля понякога подобни неща, но това наистина е един кошмар. Ама нареве се човек, пък му мине за малко, казва си че скоро ще отмине и така (въпреки че на моменти си мисля, че никога няма да свърши). От 7 колелото се върти: ядене, оригване и айде рев, неутешим...давам капки, люлея го, какво ли не го правя, без ръце останах, но не и не. Заспиване няма или най-много да ме излъже за 15 мин и айде пак. На моменти си мисля, че е гладен, че не му стига храната, ама има моменти в който преяжда, повръща и пак същото...Слава богу по някое време заспива, както например сега в 15 (от 7 сутринта за сефте  #Crazy), после ще продължи кошмара...Та така. Извинете за "позитивния" пост, ама какво да се прави и такива неща има та да си изплача мъката. Все пак си мисля, че всичко идва от стомахчето му, от непоносимостта му към белтъка, от който все още се чистя, та знам ли, май само таз надежда ми остана. После, както е казала Фортунката, ще стане едно невероятно добро детенце, ама до тогава мама ще изкрейзи малко  #Crazy А Борис до кога казваш беше такъв? Ооооо, искам магнитче и аз. Голям съм им фен. Винаги си поръчвам ако някой заминава някъде.
По повод въпросчетата на Стеф: с това ежедневие за мен време няма  Cry Имам 7 кила отгоре, целулит и яко стрий, та всички тези неща допълват картинката прекрасно. Чувствам се не много добре, не съм изглеждала така никога, но за всяко нещо си има първи път  Grinning Нооооо, ще дойде скоро, надявам се, момента в който ще се успокоят нещата и ще има време и за мен  Laughing Да, случва се поради всичко по-горе да си мисля, че нещо ми убягва и не се грижа добре за него, че той има нужда от още нещо, но за зла негова участ аз съм му се паднала за майка и ще трябва да се задоволи с това, което аз му давам или поне се опитвам да правя  Laughing Разбира се, случва се малко да се депресирам, но не ме държи дълго.
Ами туй то. Аз няма, няма пък се появя с някой ферман.

Сърничке, аз така с тоя Памперс се прецаках. Пробвах 2ка на Нюборн и бях много доволна, та си купих една 100ка..е да ама се оказаха доста по-различни някак и толкова некачествени, няма памперс, който да не е пропуснал до сега, не знам какво ще ги правя...Пробвах и от Премиума и бях доволна (от 2ката)
Карелийке, аз все се каня да те питам. Вий пъпки имате ли? Щот при нас с Тан опъпчване голямо има, да не би да вземе при всички да се окаже непоносимост към тоз белтък? Ако е това то не е толкова страшно не се шашкайте. Аз пък живи здрави се каня да ходя до Варна септември, та ако си там ще вземем да ги запознаем децата да си реват барем заедно Wink

# 227
djidjito, cherry Hug как да му правя масажче? Страх ме е да го пипам по оченцето и не мога да си представя как става този масаж?
Ето една картинка, тук е показано къде е каналчето:
с върха на кутрето съвсем лекичко и ритмично се натиска там, между окото и нослето  Peace  Дано да е станало ясно...аз с каката имах този проблем...А, да - и кърма, всеки ден, и в двете очички Peace

# 228
milasara какво съвпадение и аз гледам гледам и по хубави от моите гарджета не виждам  Mr. Green
Децата ги искам наблизо Wink Пускам ги само на специализация извън Бг, нали ги глася за пластични хирурзи  Mr. Green

# 229
Здравейте, мами, дано да ме помните с минималните ми постове в предишните теми.  Най-после мога да се похваля, че вече не съм 2 в 1  Laughing На 10.08.2009 се роди дъщеря ми Яна, 3450 гр, 51 см. Мисля че спечелихме приза за най-закъсняло бебе,  Peace  bowuu  понеже термина ми беше 30.07. За сега сме много добре, но тепърва очаквам битката с коликите.  #2gunfire Надявам се да се справим бързо. сега ще се опитам да ви изчета за да наваксъм с полезната информация, която си обменяте.  Hug

# 230
миа ата Hug Разбрах те, само по колко пъти да му правя масажче и колко капки кърма да му капвам? Blush

Фелисити, дано скоро кошмарът свърши и да си поемеш въздух като бял човек  Hug

сърничката, той е с 2ка в момента (тежи 4800), но до края на месеца ще взема 3ка. Гледам лепенките да идват една върху друга, така го опасва добре и не пропуска.
Големи пакети не взимам, кой знае колко ментаци са набутали между другите. Не, че малките са гаранция за качество, но сигурно имат по-малко калпави Peace

# 231
миа ата Hug Разбрах те, само по колко пъти да му правя масажче и колко капки кърма да му капвам? Blush
Аз лично и масажчето и кърмата - 2-3 пъти на ден, когато се сетя общо взето... Blush
ох, и аз съм отнесена...Бори, честито ти бебче и от мен    bouquet   bouquet   bouquet ,
аз те знам, защото бяхме с еднакъв термин  Wink

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 17:31 от mia_ata

# 232
Честито Bory! Да ти е живо и здраво детенцето!

# 233
Мъжо е за бой, той взима голями пакети, пък Пуфиса са малки пакетчета. Ще слагам и от двата явно. Ние сме вече 5,300 кг.  Blush

# 234
Здравейте, не съм писала от мнооого отдавна, но гледам поне да следя темите. Ние сме добре, има дни, в които е много ревлив, но не се дразня и изнервям, просто търся причината и когато я открия всичко се оправя. Вече е почти на 2 месеца, но май няма намерение да отказва нощното хранене. Понякога прави паузи от по 6 часа (21-3ч), но като цяло иска да се храни през 2-3 часа, без да спазваме стриктен режим. За памперсите, мен ме предупредиха за Pampers Premium Care, че не са хубави, но сега ползваме 3-ка на Памперс, големите зелени опаковки по 90 брйки и съм доволна. Хъгис 3-6кг също са добри, но вече са ни малки. Мога да похваля мокрите кърпички на Хъгис!!!
За анкетата, отдавна си върнах килограмите... още като се върнах от болницата, корем и стрии нямам, но определено не е като преди  smile3514. Не съм изпадала в депресии, беше ми много мъчно като четях за Аманитка, но слава богу при нас са преходни. Мисля, че се напаснаме вече с бебето, нямам особени притеснения, дори се чудя дали е нормално да е така. През свободното време гледам да го изкарвам навън, имаме обикновено по 2 разходки дневно между кърменията. Кърмила съм 3-4 пъти навън (в колата), но се притеснявам, ако съм сама.
И ние имахме запушено слъзно каналче, пробвахме различни капки, не помогнаха... в крайна сметка ни казаха само да почистваме с преварена вода оченцето и изписаха антибиотик, ако стане много зле, но един ден изведнъж всичко вече беше наред, нямаше и помен от лепкавите секрети.
Да питам тези от вас, които дават вода... каква вода давате, преварена ли? Нещо почна да ми омръзва това преваряване и се чудя дали да не минем на някаква друга (розовата Девин, или някоя специална за бебета), и без това обикновено не я пие.
А лицето с какво почиствате? При нас е голям рев, само да посегна с мокрия памук и се почва едно дране и мятане....а все още има пъпчици и се чудя кога ли ще се махнат и да не би аз да не го почиствам добре и заради това да се появяват. Освен това по челцето има едни люспички, дали това са крусти, появяват ли се там изобщо?

# 235
Привет - не мога да ви насмогна с четене, за писане изобщо не мога да се включа адекватно Hug
Но пък все по нещо интересно намирам в темичката.
Много ми е напрегната тази седмица, защото другата заминаваме за моренце и имам 100 неща за завършване и довършване  Crazy Crazy Crazy, както и за организиране преди почивката.
При нас новината е че леко увеличихме порциона, защото граф Гладников много се прочу сред комшиите със среднощните си арии Crazy #Crazy
От 7-8 хранения в денонощието кърмя 6 и в 4 от тях дохранвам. Снощи ми направи по-голяма пауза между 22 и 4 часа. Като цяло вече стана една идея по-спокоен и спи повече между храненията, но има часове през деня в които будува и понякога е кисел, не се кефи нито в люлката, нито в креватчето. Изобщо не е ясно къде му е приятно. На ръце избягвам да го нося, но понякога четем форумите двамата, като ми виси или на цицата или простое гушнат при мен. Лошото е че явно ме предпочита като залъгалка и не зная как да го отвикна от това - днес на обяд яде 35 минути  Rolling Eyes Shocked - разбирай вися, подремва, примлясква доволно и щом тръгна да го дръпна ревва и иска пак там  ooooh!
Някой ако има рецепта - да я дава  Mr. Green, че вече съм го обърнала на дъвка за балончета  bowuu

# 236
  • София
момичета, не нападайте Карелия, моля ви Praynig
аз съм в подобно на нейното положение, но вероятно с една идея по-леко и неуспях да направя за два дни режим и го зарязах, да яде когато иска.
С каката, която беше токова спокойна и кротичка , все се чудех как има майки , които се изнервят с бебето.Е - има, сега и аз съм от тях, старая се да съм спокойна, но когато плаче дълго това е много трудно, първо се чустваш безпомощен, защото не може да откриеш причината, после се зареждат всякакви други чуства и в добавка с хормоните  Crazy И става един омагьосан кръг, ти се изнервяш, бебето още повече плаче и ти още повече и ако нямаш и отникъде помощ е още по-стресиращо.Винаги съм  считала , че мога да си контролирам  емоциите, в смисъл да ги сдъжам, ако ми се наложи, но с Калина се опровергах по всякакъв начин.Голямата кака имаше съвсем малко колики, спеше спокойно, ядеше спокойно, не повръщаше, дори при оригване не връщаше храна, махна сама нощното хранене още на 2-3 семица, можех да спя, дори се чудех какво да правя в свободното време.Сега - макар, че казват че с второто е по-лесно, при мен нещата както и при Кари се оказаха съвсем различни.И всичко това с добавка, че и голямото дете има нужда от грижи и лудницата става пълна.Сега чета една книжка за ревливите бебенца, не че не знам почти всички съвети от нея, но поне ми действа много успокояващо - на Ан Бакюс - моето бебе от 1 ден до 3 години - 2 част.1ва част я четох с каката, но втората,тогава ми беше ненужна, е явно е трябвало и нея да прочета , макар и след години  Grinning
Hug на всички майчета с ревливички бебчета.Дано скоро нещата се успокоят при всички нас.Пък на другите - с кротичките - да си останат такива и за в бъдеще Peace

# 237
Фелисити, Карелиа аз напълно ви разбирам Peace.Всяко дете си е индивидуално.За това ние с многото съвети трябва много да ви подкрепяме и да спрем да даваме много акъли с режим на поискване и т.н.Естествено е , че правите най доброто за вашите деца.
Това за режима вече ми става смешно и мисля, че тази тема тотално се изчерпа.Явно някой хора като чуят режим и си мислят, че всичко е като по часовник и от там идва грешката.Това , че те са бели с часовника в ръка не значи, че и ние така правим Wink.Всички сме си родили прекрасните дечица и мисля, че вече всяка е взела решението как и по какъв начин да си гледа бебчето.
Бебчетата са различни-едни спокойни, не че майките ги гледат по добре..др. по буйни, 3ти по чувствителни и т.н..Имам познати които са ми казвали , че бебчетата са им плакали нон стоп като малки правили са ги луди.Цялата рода е била строена на смени да ги държат на ръце.Моят мъжт също е бил много ревящо бебе.Свекъра и свекърва ми са лекари и щом и те са се видели в чудо ooooh!.В клиниката където раждах едната акушерка ми каза, че бебчето ми е много спокойно.Аз и отговорих, че те всички бебчета като се родят са така, но тя отрече.Каза ела да видиш за какво говаря има бебчета от както са се родили не спират да реват, спят по малко и т.н нищо , че са новородени.Така, че всичко това е нормално проста мамите да имат по-вече сили...С израстването нещата се променят едните се кротват др.започват да буйстват.
За памперсите-нито един не ми е пропуснал.Не пиша марка тъй като съм пробвала почти всички марки.Да не би да не ги слагате правилно или да ги държите по-вече време?
Мамбинка -приятно изкарване на моренцето Peace

# 238
Бори, честита ти розова принцеса!!! Нека малката Яна ви донесе много щастие и изпълни с радост дните ви! Желая й да порастне усмихнато и лъчезарно момиче!!! newsm51

Мамбина, както и Миа Ата е обяснила, масажа за отпушване на слъзното каналче, се прави като с върха на кутрето се упражнява не много силен натиск във вътрешният ъгъл на окото, Преди масажа почиствам очето с памучно тампонче напоено с физ. разтвор или преварена вода, като започвам от външния към вътрешния ъгълп,за да се изтласка секрета към каналчето. Правя го   по 3-4 пъти на ден

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 17:57 от cherry girl

# 239
Мамбина, виждам, че миа-ата ти е отговорила нагледно за масажчето. И аз го правя когато се сетя - понякога по веднъж на ден, понякога по 3-4 пъти. Кърма капя веднъж на ден във всяко око.
Сърничке, аз също съм много доволна от новите Pampers Premium Care в бялата опаковка, на размер двойка сме. Може би тройката са ви още големи и затова пропускат. В началото като минахме от единица на двойка, първия памперс ми пропусна, защото не го бях стегнала достатъчно.
Еви, когато бяхме на морето давах изворна вода Девин, без да преварявам Peace

Общи условия

Активация на акаунт