ЮЛЧЕТА 2009 - ТЕМА 3

• 13 379
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
mama Barba,Йонито си изяждаше необходимото количиство АМ на интервал от 2 часа-2 часа и половина.То детето ми показваше кога е гладно и аз не се съобразявах с 3-часовия интервал
Сега с Дани е същото,но тя не повръща,но има гадни колики Cry

# 106
  • USA
Днес пак е кофти ден. ooooh!От 8 е станала, хапна, мъчи се да заспи, и не може, боли я, тъкмо се унесе, и пак я заболи и така до 1 часа наобяд.От много мачкане и се наложи да се изкупем и двете.И познайте в колко се събуди в 2 чааса, като докато спеше изплака 3 пъти.Иначе повиването много помага, но снощи два пъти беше цялата мокра , макар и да спахме на климатик.И се отказах да я повивам.

# 107
Чочо сан - успокои ме, като прочетох че и ти ти давала АМ на части...аз нес направо се озадачих, осъзнах, че от няколко дни насам беб не си излапва количеството храна, без значение дали е кърма или АМ, яде на части, съответно и сънят му се накъсва...

Айде една анкетка:

1. Поддържате ли фигурата си, ползвате ли козметика, въобще как сте с килограмите и външния вид?
2. Имате ли моменти, в които ви обхваща тъга и депресия? Страховете ви с какво са свързани, ако ги има?
3. Понякога имате ли чувството, че не можете да се справите? Или че не сте достатъчни за детето си, сякаш то има нужда от нещо, което не можете да му дадете...?
4. Когато/ако ви остава свободно време, с какво се занимавате?

Днес ми е малко крив ден, подтисната съм, а привечер винаги ме обхваща една депреси, стяга ме гърлото направо...и имам чувството, че не съм аз, едно такова ми е странно...дори детето си не го чувствам мое, незнам каква е тази лудост Confused

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 22:47 от .:.Stef.:.

# 108
  • USA
1.Нищо не правя, не се мажа и с нищо, с килограмите съм зле, свалих 10 и ми остават още 10 Embarassed.Не мога да се гледам. SickЕдинствено в лице съм по-така. Simple Smile

2.В началото от време на време се чувствах депресирана Sad, но сега не.А и всяка вечер от 6 до 8 сме на разходка, а това беше времето през което не се чувствах добре, мисля че излизането навън ми помага. Peace

3.Мисля , че се справям идеално,  Peaceзнам че моето бебче е от трудните и не смятам че някои ще може да го гледа по-добре от мен,давам му всичко от което има нужда. Peace

4.Почти нямам свободно време, а ако има такова гледам да наваксан със съня си или да направя нещо в къщи. Simple Smile

# 109
1. Ползвам Мустела, за след раждане. С килограмите и външния вид съм зле, но при положение, че кърмя не мога да спазвам диети а заради операцията ми е рано за физ. упражнения. Не се притеснявам покрай грижите за лапетата ще ги сваля без да усетя. Предния път се разделих с 25 кг. за 3-4 месеца... Crazy
2. Има, но това е нормално, при всички се случва. Честно казано след първото раждане имах страхотна следродилна депресия, този път май ми се размина.  Praynig От тук нататък винаги ще има притеснения. Майки сме, все ще намерим за какво да се страхуваме що се отнася до децата ни.
3. Да, но стискам зъби и си самоналагам да се справя.  Laughing Всичко от което се нуждаят децата ми е - любов, така че нямам притеснения, че искат нещо, което не мога да им дам.  Grinning
4. Интернет.

Стеф, от тук нататък ще става по-лесно. Поне при мен колкото повече пораства детето толкова повече нещата се канализират, грижите се превръщат в рутина, на която не обръщам внимание, а времето с бебето се запълва от пълноценно общуване, разходки, игри...

# 110
1. Поддържате ли фигурата си, ползвате ли козметика, въобще как сте с килограмите и външния вид?

И аз имам още 10 кг за сваляне,единствено се мажа с едни мазила за стрийте. Старая се да се движа повече и да избягвам сладки и тестени храни. Гледам да ходя на козметик ,в петък мъжа ми избяга от работа за да гледа малката а аз да отида на педикюр Blush това "разкрасяване" ми помогна доста на психическото състояние.

2. Имате ли моменти, в които ви обхваща тъга и депресия? Страховете ви с какво са свързани, ако ги има?

Има такива моменти,но не са много често. Мисля си за моменти от раждането,как чувах че тоновете се губят и как щях да се чувствам сега ако си бях тръгнала с празни ръце от болницата. Мисля и за това малката като порасне как ще я опазя от лошия свят който ни заобикаля.

3. Понякога имате ли чувството, че не можете да се справите? Или че не сте достатъчни за детето си, сякаш то има нужда от нещо, което не можете да му дадете...?

За сега нямам такова чувство,може би защото все още сме кротки. Тя плаче само като е гладна и като я боли коремчето.За 24 часа ни се събират не повече от 30 мин рев.

Когато бебка спи,особено сутрин след храненето в 6 часа и 9 часа,тогава гледам да преваря водичка,да стерилизирам шишетата,да пооправя малко стаята,да пусна пералня,да погледна във форума Blush  . Но има дни в които не ставам по това време,защото много ми се спи. Само я храня и пак лягам да спя с нея.

# 111
Айде и аз да попълня анкетата:
  • 1.Външен вид-пълна трагедия,единственото което направих бе да нося колан,има ефект.
    • 2.Депресията ми е свързана само с това че не ми стават дрехите
    • 3.Мисля че се справям добре,не се вкарвам в никакви филми,наслаждавам се на всеки един момент,так беше и през цялата бременност Peace
    4.През свободното време ви чета или спя или гледам сем.Simpson
Да помоля за парола за албума,че и аз да сложа снимки,таткото направи страхотна торта за 1вия ни месец,та да покажа  chef.Лека вечер на всички!!!

# 112

Айде една анкетка:

1. Поддържате ли фигурата си, ползвате ли козметика, въобще как сте с килограмите и външния вид?-Килограмите почти ги свалих(от самосебеси ,не спазвам диети разбира се),от болницата се прибрах 82(бях 87),сега съм 75 newsm44.Остават 5 Flutterза сваляне.
2. Имате ли моменти, в които ви обхваща тъга и депресия? Страховете ви с какво са свързани, ако ги има?-обикновено ,като не съм се наспала ме обхващат такива настроения Crazy,страхове нямам Grinning
3. Понякога имате ли чувството, че не можете да се справите? Или че не сте достатъчни за детето си, сякаш то има нужда от нещо, което не можете да му дадете...?-не Rolling Eyes

Чистя,стерилизирам,пране,простиране,гладене,е такива неща.... Crazy

[/quote]

# 113

1. Никога не съм била по прекомерните грижи за външния вид, но ако намеря време да се среша и да си измия зъбите и сутрин и вечер е постижение. Килограми съм свалила 3 за седмица, понеже 2-3 дни се хранех само вечер. Чак се бях уплашила, че ще ми спре кърмата... Сега си хапвам да наваксам, нашият татко ме харесва и така. Искам да си върна фигурата естествено, но ще оставя на Тони да стопи излишните килца. Той вече бая понатежа. Simple Smile
2. Напоследък нямам депресивни състояния. Забелязах, че те са свързани с умората и се обострят когато се фрустрирам за това, че детето непрекъснато ми виси в ръцете и нямам възможност дори да си направя нещо мъничко за хапване. Затова реших да му наложа малко дисциплина. На първо време трябва да го науча да се задоволява само със залъгалка. Днес докато се разхождахме добре, че татко му нагъна чаршафчето, на което лежи в количката и подпря бибероната така доби усещането, че е до мама и поцоква от гърдата, успокои се и заспа. Много ще е трудно това отучване, но си струва.
3. Колкото и да съм нескопосана вярвам, че дететто получава от мен най-добрата грижа. В една книга пишеше, че бебетата прощават всичко.
4. Форума, филми, оменям таткото в зомакинските задължения, ходим на разходка. Последното ми е любимо.

Стеф, ще отмине! Аз като ми е зле говоря с мъжа ми и веднага ми става по-леко.

# 114

1. Никога не съм била по прекомерните грижи за външния вид, но ако намеря време да се среша и да си измия зъбите и сутрин и вечер е постижение. Килограми съм свалила 3 за седмица, понеже 2-3 дни се хранех само вечер. Чак се бях уплашила, че ще ми спре кърмата... Сега си хапвам да наваксам, нашият татко ме харесва и така. Искам да си върна фигурата естествено, но ще оставя на Тони да стопи излишните килца. Той вече бая понатежа. Simple Smile
2. Напоследък нямам депресивни състояния. Забелязах, че те са свързани с умората и се обострят когато се фрустрирам за това, че детето непрекъснато ми виси в ръцете и нямам възможност дори да си направя нещо мъничко за хапване. Затова реших да му наложа малко дисциплина. На първо време трябва да го науча да се задоволява само със залъгалка. Днес докато се разхождахме добре, че татко му нагъна чаршафчето, на което лежи в количката и подпря бибероната така доби усещането, че е до мама и поцоква от гърдата, успокои се и заспа. Много ще е трудно това отучване, но си струва.
3. Колкото и да съм нескопосана вярвам, че дететто получава от мен най-добрата грижа. В една книга пишеше, че бебетата прощават всичко.
4. Форума, филми, оменям таткото в зомакинските задължения, ходим на разходка. Последното ми е любимо. А да, и чета за смешното раждане. Wink

Стеф, ще отмине! Аз като ми е зле говоря с мъжа ми и веднага ми става по-леко.

# 115
Здр. и от мен  Hug.
По въпросите на Стеф...
1.Последно бях -1кг. от предишните си.Напълно се възстанових Peace.Корема също прибрах с много плуване.Ползвам всекидневно козметика.
2.С първото дете имах такива моменти.С второ си е друго много по лесно.Сега съм най щастливата майка Heart Eyes
3.Мисля, че се справям.
4.Много неща правя през свободното си време.Едно от тях са моите приятелки които много ме разтоварват Party.Дикотеки, кръчми, салони, на плаж , пред комп. доста са нещата...
 Стеф, мила с първо дете в началото е така.Постепенно всичко ще се нормализира и дойде на мястото.Не се отчайвай горе главата и само напред, нищо  , че сме рачета Wink
Лека и спокойна нощт  Hug

# 116
  • Canada
Интересни темички са се заформили пак...
Аманитке, странно ми звучи това за липса на чувствителност. Аз имам две секцио и нито единия път не съм си губила чувствителността... Бих попитала доктор. Peace
Сафо, направи ни уби с тази пауза! #Crazy Като гледам Маймун и други майки на по-трудни бебета, ти си си направо за завиждане... Thinking
Маймун, пробвай тези капки Биогайя, ако ги намериш някъде. Незнам дали нас те ни облекчиха, но определено откакто ги давам е по-спокоен. Може да е съвпадение, но...
По анкетата:
1. Аз съм на 4-5 кг от нормалното си тегло, но ни най-малко не се притеснявам, защото нямам склонност към пълнеене и определено с кърменето отслабвам много бързо. Тъй като бях свикнала с 18 кг отгоре по времена бременността, сега определено се чувстам много добре и много по-красива. Пък дали е така е друга тема! Thinking
2.Този път няма тъга и депресия. По-скоро на моменти чувствам ужасна умора и се изнервям. Изкарвам си го на каката, което въобще не е честно, но така се получава... Whistling За сметка на това, първият път (с Кари) бях ужасно депресирана... ooooh!
3.Мисля че се справям като всяка друга майка. Вероятно допускам някакви грешки, но в рамките на нормалното. (като например държането на ръце)
4.рез свободното време, съм или във форума, или доо офиса или на кафе с приятелки. Не че го има много, но си мъкна малчо навсякъде и като е на ръце - няма проблем нито за кафето, нито за форума...

# 117
  • Canada
Маймун, ако мога да те успокоя по някакъв начин: само да кажа, че Нико рева та се къса от 21 часа след като го нахраних до преди малко нон стоп, но със сигурност не от колики. Нямам идея защо, но мъжът ми беше ужасно изнервен от него (той го гледа до 00 часа за да поспя). Outta Joint
А момичета, аз да ви се оплача: преди 10-ина дни бях болна с температура и днес пак съм така. Егати ужаса. Имам чувството, че кърменето ми е съсипало имунната система... ooooh!

# 118
успях и аз да се запиша в темичката ще се върна назад да почета малко но да ви кажа честно никакво свободно време нямам и ми е доста трудно и тежко и ....бе голяма лудница  #Crazy

# 119
  • София
Здравейте!Днес ни беше сравнително тежък ден.Малкият батко отиде на почивка с баба си CryГолемият се изпари с гаджето и ми рече в близката 1 седмица да не го търся WinkАз пък излизах в парка с бебоците-за 1ви път сама,досега сме били с татко.Отвисяхме си 4ч.Когато се прибрахме бебка такива колики я тръшнаха,че не можа да заспи от 17ч. до 22ч. Sick
За протокола-на 37г.съм(след 2мес. на 38).Когато се роди големият ми син бях на 17г.

1.Никога не съм била много по спортуването.Козметика не съм спирала да ползвам.Свалих 10кг.,от бременността имам още 4,но си имам и предишни за сваляне.Ходя на маникюр,фризьор,педикюр и козметик.
2.Тъга и депресия-не,но когато умората се натрупа много ставам нервна и съм склонна да викам.Страхувам се за живота и здравето на децата,пък и на таткото
3.Понякога ми трябва 3та ръка,но някакси се справям.Иначе смятам,че им дарявам любов,което е достатъчно Heart EyesОбичаните деца са щастливи.
4.Не ми остава свободно време-влизам тук докато храня или се цедя.С таткото се виждаме насаме за около половин час,след като натръшкамв всичката челяд по леглата,преди и ние да припаднем от умора Grinning С приятели се виждаме в парка или 1-2 пъти седмично-на ресторант,но пак с бебоците.А времето,в което се занимавам с домакинска работа не го смяттам за свободно Peace

Общи условия

Активация на акаунт