Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 742
  • 715
  •   1
Отговори
# 285
  • софия-napoli
мойто дете го лекува доцент божинова страхотна е да знаеш
припадъците са епилептични синът ми прави същите каквито описваш и не отлагай да го заведеш на лекар
в момента на припадъка не пипай детето никога
само му завърти главата  на страни че има вероятност да се задави от слюнка а като му извъртиш главата изтича навън и няма страшно

# 286
  • софия-napoli
джули пиши ми на лчни да ти обясня това ми е до болка познато
правеше пристъпи всеки ден мойто дете
доцент божинова ги овладя и вече доста време нямаме

# 287
  • Варна
GABRIELA75 извинявай за забележката, но относно това което пишеш на Julie не е много коректно от твоя страна. Никой тук в темата няма право да коментира дали някой пристъп е на епилептична основа или не. Това може да го прецени и каже само невролог и е редно той да го съобщи на родителите. На някой деца пристъпите са идентични но на различна основа. По този начин с такъв вид коментар не запознатия и притеснен родител може да се обърка още повече. Това го пиша с топли мисли и нищо лично не се обиждай.

# 288
  • софия-napoli
абсолютно си права отреагирах първосигнално

# 289
Има и пристъпи ,които са съвсем еднакви по характер ,както при епилепсията и само специалист може да каже ,какви са!
Затова не писах за тях за да не объркаме повече притеснените родители! Peace

# 290
 Hug
Благодаря, момичета, за всичките мнения.

Аз, разбира се, ще си мисля най-лошите неща, майките сме си такива.
След прегледа при невролог ще пиша какво е станало, за да не се налага да гадаем.
Въпросът ми в първия пост дали пристъпът е епилептичен всъщност е некоректен, за което се извинявам, много ме тресяха емоциите в този момент.

# 291
Julie ,ако докато посетите невролог детето отново получи припадък,важно е да не го будиш или да пъхаш предмети в устата "за да не си прехапе езика",само го оставяш на една страна,за да изтичат секретите,както и отдръпваш всичко в което е възможно да се удари или нарани при конвулсиите.Може да има изпускане по нужда,което не е необичайно.И пак се повтарям-обаждаш се на бърза помощ те преценят необходимо ли или не да постъпи детето в болница/правят се малко вливания за да се намали мозъчния отток ако има такъв/.
Още веднъж пожелавам успех и яснота! Praynig Hug

# 292
Ети, благодаря за разясненията.
Дано не се повтаря докато отидем при невролог  Praynig

# 293
  • В къЩи.
Здравейте,току Що се прибрахме от консултацията с невролога и идвам да докладвам Laughing
ЕЕГ/то не е перфектно,но в сравнение с предишното е доста по/добре,не е отбелязало никакви аномалии с дишането,което много ме радва,че малко се бях притеснила. Назначиха ни изследвания и среща пак след 6мес,ако до тогава продължаваме без пристъпи Ще започнем намаляването и спирането на Депакина  Party Общо взето невролога е доволен от напредъка на Криси,дано да продължаваме така. Каза,че Ще приказва с ортопеда ,с който имаме среща другия месец за да му даде ортопедични обувки и да започнем да се учим да ходим вече. Като е прав е доста устойчив,но още криви много крачетата,дано тези обувки му помогнат и скоро да започне крачи,та дори и с моя помощ.
А сега Ще припкам до яслите,че трябва да подам едни документи. Лек ден на всички  Hug

# 294
Естрела много се радвам за хубавите новини,само така дай боже всичко да се оправи и Криси да те зарадва скоро с нахакана походка. Laughing

# 295
  • Варна
estrella-bg аз също се радвам за добрите новини. Браво на вас.  Hug Hug Hug

Момичета утре на обед ще водя Ирена отново на очен, но този път при друг лекар, стискайте палци всичко да мине добре. Не че се надявам да ми каже нещо хубаво, но дано каже че имаме някакъв шанс за евентуално коригиране някъде си по света.

# 296
estrella-bg ,чета те и се радвам за хубавите новини покрай Крис! Hug Heart Eyes
Сетих се ,как те открих Blush объркана в един друг сайт и ето ,че сега вече си по спокойна! Peace  bouquet

siqna.muk,да не би при д-р Николова! Стискам ви палци,дано да имате някакъв шанс и не забравяй да напомниш за мен! Mr. Green

# 297
Сияна стискаме палци,после пиши да кажеш какво са ти казали.Ванче относно Николова чувала съм добри отзиви,моя приятелка е водила дъщеричката и е останала доволна.

# 298
  • Варна
Ванче няма да ходим при Николова. Записала съм час за Митов, за Николова има време, знаеш за там. Първо искам да чуя мнението на още един специалист относно състоянието на ретината и тогава ще мислим другите варианти.

# 299
Е да при Митов също има добра техника и специалисти!
Там ходят пациенти от цяла БГ и за да запишеш час понякога е с месеци!

Общи условия

Активация на акаунт