Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 729
  • 715
  •   1
Отговори
# 270
Днес преди преди следобедните новини по БНТ,даваха интересно предаване за децата с увреждания.В частност за Аутистите.Ставаше въпрос за интеграцията на децата с увреждания в училищата.Имаше и интервю с министърката на образованието-Йорданка Фандъкова.Обеща жената да има средства за да могат такива деца да се интегрират успешно.Проблема е,че в много училища не знаят как да работят с такива деца.Абе уж трябва да ги интегрират ама......как?Нямат специалисти,нямат срадства.....много деца в клас-не могат да обръщат внимание на специалните....все повод да се пренебрегват децата ни.При нас се получава същия проблем.Много деца в клас и класната не може да и обърне внимание по време на час изобщо.Добре че имаме свестен ресурсен!И тази година отново ще се справяме само двете с ресурната,за съжаление.

# 271
  • гр.Гоце Делчев
Естрея радвам се ,че Криско ще го приемат на ясла и при вас има такива условия за децата с увреждания.Сиянка браво на Иренка тя се старае много нали ще става кака. Много се радвам като чета за напредъка на децата и пожелавам още повече да се хвалите.Аз пък да се оплача вчера баща ми получи инфаркт и бях придружителка и понеже при нас няма кардиолог го приеха в болницата в Разлог на 50км. от Гоце Делчев ама такава ни е държавата.Днес си почивам понеже се сменихме със сестра ми .Гери съжалявам,че ще се разминев в София иначе много ми е приятно като се видя с някоя от съфорумките.

# 272
  • В къЩи.
Пепи съжалявам за баща ти,дано да се оправи бързо и скоро да си е в къщи  Praynig

Хубаво е обещала министърката сега остава и наистина да започне да прави нещо по въпроса. Мога цял ферман да напиша по темата,но не мисля,че тук в мястото.Само Ще кажа ,че искрено ви се възхищавам как се справяте със всички трудности на който ви подлага нашата мила родина,аз направо се страхувам ,ако един ден не дай боже ми се наложи да се прибера в БГ. Мисля си ,че няма да мога да се справя ,и тук ми е трудно въпреки цялата помощ ,която получавам за Криси, а в Бг неми се мисли  Tired

# 273
Пепи,съжелявам за случилото се с баща ти,пожелявам му бързо въстановяване.
estrella-bg,радвам се за Криси,дано скоро и в бг започнат да правят невъзможното да могат децата с увреждания да се интегрират успешно в обществото.

# 274
Ох милата ми Пепи дай боже баща ти бързо да се оправи,че след няколко дена ще ставаш баба и никак няма да ти е лесно.Стискам палци Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 275
  • Варна
Пепи съжалявам за баща ти, дано бързо да се оправи. Praynig Praynig Praynig

# 276
Пепи   Hug, бързо възстановяване на баща ти. Съжалявам за случилото се, никак не ти е лесно...   
estrella-bg, направо съм възхитена от грижите, които се полагат при вас за децата с проблеми. Сигурна съм, че Криско бързо ще свикне.

# 277
  • софия-napoli
майчета я да ви питам  мойто дете е с епилепсия
но ходи в нормална детска градина а има забавяне
децата му викат бебе госпожите мисля че не му обръщат особенно
внимание и детето вече не иска да ходи
сутрин е голям зор докато го оставя и настоява да го взимам пръв
къде мога да го запиша нямам идея и не знам какво да правя

# 278
  • гр.Гоце Делчев
Благодаря ви за пожеланията момичета и аз се надявам да се възстанови по-бързо.Засега е по-добре,но още има нужда от придружител.Добре,че сестрите ми са тук тези дни като почиват и се сменяме иначе за един човек е трудно да издържи повече дни,понеже за придружителя няма место където да полегне и се стои на едно столче.Както пише Еми чакам скоро да стана баба и напрежението ми е двойно.На всички майки пожелавам все така да се хвалят с напредъка на децата.

# 279
Здравейте.

Не съм си и помисляла, че ще трябва да пиша тук, правя го със сълзи на очи, в момента съм много объркана и се надявам да успея да обясня както трябва това, което се случи.

Става въпрос за дъщеря ми, тя е почти на девет години.

В рамките на месец направи два припадъка. Първия беше края на август. Бяхме на Рибарица при свекърва ми. Беше сутринта, тя спеше. В един момент се обърнах към нея, тресеше се цялата, правеше движения с ръцете, мигаше, устата й беше отворена. Аз отидох при нея и я "събудих" (може би не е правилно, но се паникьосах). Каза, че няма спомен какво е станало, но била сънувала страшен сън. Говорихме с педиатъра, той каза, че е твърдо вероятно да е наистина от съня.

Вчера тя отиде с баща си отново на Рибарица. Тази сутрин отново е припаднала. По описанията на мъжа ми се е случило следното: станала е, отишла е до тоалетна, след това си взела новия часовник, сложила го е на ръката си (тоест не е била съвсем сънена), легнала е, завила се е. Той е бил буден, дозавил я е. Точно 5мин. след това е почнала да се тресе, очите й са били отворени, гледащи в една посока, опитвала се е да преглътне, но не е можела, слюнката й е изтекла от устата. Той я е хванал за ръка, питал я е дали сънува. Тя се е освестила, казала че й се спи. И сега спи.

Преди 5 години направи припадък, подобен на първия, който описах. Бяхме в колата, тя спеше на задната седалка, като се обърнах назад - видях описаното горе. Тресеше се, мигаше и т.н.  Спряхме и отново я "събудих". Не знам дали постъпвам правилно като я будя, просто адски се паникьосвам и не мога да мисля.

Педиатърът преди малко е казал на мъжа ми, че явно нещо има, не е преумора, не е от съня й. И че ще трябва да пие лекарства. След като я заведем на невролог, разбира се.

Молбата ми към вас е да ми кажете дали ви прилича на епилептичен припадък това?
И да ми препоръчате невролог, при когото да я заведем.

Благодаря, че ме изчетохте.

# 280
Julie,здравей! Hug Hug Hug Sad
Добре е наистина да потърсите мнение на невролог!
Доц. Божинова вече е на работа и можете да си запишете час.
Тя работи в ,,Свети Наум" или казано клиниката на 4рти км. В София
Не отлагайте ,щом се е повторил пристъпа не е добре.
Ако в тези 3 почивни дни, дано не ви се налага ,но пак стане така ,обадете се на Бъза помощ ,непременно!
Сега е на номер 112.
Трудно ми е да ти го напиша ,но добре е детето да не ходи на училище докато не минете на преглед.
Ако направи нов ,преди прегледа ,опитайте се да го заснемете.
Опишете си всичко ,което си спомняте ,защото в момента при специалиста от притеснение ,човек запецва!

# 281
Vanq 66, благодаря за мнението  Hug

Доц. Божинова работи ли с направления, или е по-добре да запишем час за частен преглед?

Смяташ ли, че от Бърза помощ могат да направят нещо? Тя се освества за 20тина секунди, след това видимо нищо й няма, не знам дали има смисъл да ги викам. Никога не се е случвало, когато сме си в София. Или не съм забелязвала сигурно, защото в София спят с брат си сами в стая, а в Рибарица аз спя при децата. Възможно ли е нещо там да я провокира? В  будно състояние никога нищо не й се е случвало, вкл. и в училище, никога не е сама, все някой щеше да забележи ако се е случило.

Благодаря за съвета, след малко ще седна на един лист да опиша всичко, което си спомням, защото и аз при лекари забравям половината неща, които трябва да кажа.

# 282
Да доц. Божинова работи с направления!
А това ,че са кратки е по добре ,отколкото да са повече от 3-4 минути!

# 283
Да доц. Божинова работи с направления!
А това ,че са кратки е по добре ,отколкото да са повече от 3-4 минути!

Благодаря отново! В сряда ще запиша час.

# 284
Julie,здравей!Ако си имала възможност малко да попрочетеш от темата си разбрала,че всички тук сме изпитали ужаса да видим децата си подобно положение! Sad
Ваня ти е препоръчала много добър детски невролог и колкото се може по-скоро го посетете!Наистина при подобно състояние трябва да се извика незабавно бърза помощ!Хубаво че след това детето си е напълно адекватно както описваш!Дали е епилепсия или не това само невролог ще го каже.Като за начало,ще ви направят ЕЕГ,скенер,а вероятно и ЯМР/за новооткрити епи се полагало/.
Пожелавам успех и час по скоро да разберете причината за припадъците!

Общи условия

Активация на акаунт