Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 718
  • 715
  •   1
Отговори
# 255
dineva@mimi,никой не е коментирал лекарствата ,като цяло!
Още повече Ривотрила! Peace
Лекартствата за епилепсията имат за цел да успокоят мозъка ,те нямат способноста да атакуват само точно фиксирано място,затова даденото лекарство подтиска целия мозък!
Уморих се да повтарям ,колко сложна материя е МОЗЪКЪТ за световната медицина!
Не зная лично аз доколко още ще мога да поемам диагнози и разучавам ,коя част от мозъка е засегната!
Последното с което трябва да се справим е Дисплазията, и дано е последното! Confused
Предстои ни леко увеличаване на дозите и на Ламиктала и на Кепрата ,тъй като след 2ву месечен застой ,отново се появиха тонично парциалните пристъпи! Sad  
Добре е само ,че не са генирализирани ,защото Петя ги усеща и вижда ,което значи ,че не се блокирва целия мозък! Thinking

# 256
  • Варна
Има случай в които антиконсулвантите, помагат за развитието, когато е чиста епилепсия може много да помогнат, но когато има и други увреждания също забавят. Примерно при Ирена не е само епилепсия и конвулекса също спомага забавянето на развитието. Докато при чистата епилепсия тези медикаменти подтискат гърчовата активност, но и помагат на не засегнатия мозък. Пример с Ива и беше написала че детето от радедорма е започнало да има повече движения, Кеви-гери беше написала същото. Така че при всеки е различно, всяка една епилепсия двама заболели от нея имат различен ход и изход, както е и при лекарствата.

GABRIELA75 правена ли ви е КТ или ЯМР. Изоставането може да се дължи и от самите пристъпи, всеки един пристъп сам по себе си има вероятността са върне крачка назад развитието на какъвто и да е човек с каквато и да е епилепсия.

Ема браво на Дидко, много целувки от мен и от Иренка. Hug Hug Hug

Така сега за нас. Първо за Иренка започна много повече и по добре да стои права, но с помощ. Не и е толкова неприятно като преди, другото което е при нея-вече сме почти сигурни че това което и говорим го разбира, разбира и като започна да се радвам на други деца и ги взема да играя с тях, веднага започва да ревнува и да плаче  Joy Joy Joy, все пак мама си е мама.
А за мене, днес ходих на консултации за съжаление апарата за ФМ беше развален и на другата консултация ще ме гледат на него, между временно споменах на моята лекарка че ще
 ходим в София и ме насочи да посетя друг лекар много добър в областта на амниоцентезата и ФМ за консултация при него, въпреки че всичко е наред с бебето-нормални мерки, движения и тонове-наистина не е лошо да ме види професионалист който подробно оглежда всеки един орган по отделно на плода, а в случая за нас са важни тези неща. И между другото докторката ми каза че бебето между краката има чурка  Joy Joy Joy, така че Иренка ще си има братче Simple Smile. Иначе вече нямам данни за контракции и всичко останало от мен за ЖК е в норма, без проблем.

# 257
Сиянке БРАВОООООООО! newsm44 newsm68 newsm44.Спомняш ли си когато ти пожелах второто бебе да е момчеее.
Пожеланието ми се сбъдна да е живо и здраво и след време да помага на кака си. Hug

# 258
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте момичета добре дошли на новите във форума.Гери благодаря за пожеланието за първия учебен ден.Ние сме на 20.10 в София така,че ще се разминем.Еми браво на Дидко радвам се за хубавите новини.Браво и на останалите дечица ,които имат напредък и все така да пишете само хубави новини.Сиянка бравоооо ,че ще си имаш момченце пожелавам ти да се роди живо и здраво,а чета ,че и бъдещата кака има голям напредък радвам се за вас.Аз един ден не бях влизала във форума и видях,че много е изписано. Hug Hug Hug

# 259
  • софия-napoli
ами на детето скенер и еег му правиха
всичко било идеално

# 260
  • Варна
ами на детето скенер и еег му правиха
всичко било идеално

Ами явно забавеното развитие се дължи на пристъпите и може би на медикаментите, но не е изключенои да успее да навакса детето щом мозъка е здрав. Защо не посетите психолог и логопед.

# 261
siqna.muk ,нещо се бъркаш май,при Кевин от радедорма нямаше почти никакви движения направо го успиваше. SadИ аз съм на мнение че някои лекарства забавят развитието.
Пепи,жалко но нямаше по раншни дати от 29,всичко беше записано.Щеше да ми бъде приятно да се видим. Simple Smile

# 262
  • Варна
Извинявам се току що прочетох поста, пише след спирането на пристъпите и намалянето на радедорма са се появили движенията. Но въпреки всичко всяко лекарство действа по различен начин на всеки един.

Пак казвам зависи от епилепсията, от вида на увреждане, от самия човек или дете. Някой от антиконсулвантите подтискат мозъчната гърчова активност, но тази част която е здрава би трябвало да продължи да работи както трябва дори и с помощта на лекарствата. Но това може да се окаже и нож с две остриета защото може и много да навредят тези медикаменти. Примерно Ирена като пиеше фенобарбитал очакваха да и подейства добре и също да подпомогне узряването на чернодробните ензими, но тя изпадна в тежка кома, но знам за едно момиче на моята възраст което си завърши средно училище, красиво и умно но е на фенобарбитал . Ето за това говоря че при всеки е различно Тед вече има семейство и също е с епилепсия, но не се оплаква че има някакви страшни странични ефекти или че е изостанала по някакъв начин.

Тед извиниме че те давам за пример, но исках да обесня  Hug

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 09:58 от siqna.muk

# 263
Съгласна съм с Сияна и Ваня,аз също мисля че по-добре да се овладеят пристъпите и да се пие лекарства,всички знаем че от  пристъпите умират мозъчни клетки.

# 264
  • В къЩи.
Аз малко извън темата,но искам да се похваля  Grinning Днес ходих на среща в яслите ,където Ще тръгва Криси,бяха директорката,двете му учителки и екип от 4 специалисти,който Ще посещават 2 пъти в седмицата групичката на Криси,за да му помагат с развитието. Ще тръгва на 7.10. за по час и половина само,и в зависимост от това как се интегрира Ще увеличаваме времето докато стигнем до пълния ден от 9 до 16ч. Паралелно с тази помощ.която Ще получава Ще продължавам да си го водя в досегашния ни център,където има 2часа на седмица физиотерапия и 2ч стимулация,това му е любимо,едновременно с играта научава много нови неща.
На 30 имаме пак среща с всички ,който бяха днес,искат да им занеса документ от невролога,в който да пише как да реагират в случай на пристъп. И може би Ще се наложи да изместим часовете за даване на дозата Депакин,защото му се пада да я взема в 14ч,а по принцип не е прието там да му се дават лекарства,но това Ще го решим с невролога на срещата другата седмица.
Изобщо тук за деца с проблеми се правят и невъзможните неща за да им се помогне и да се интегрират успешно в обществото.Миналата година не го приеха в тази същата ясла,защото тогава кандидатствахме с здраво дете,тоест нямахме никакви документи ,който да доказват проблемите на Криси,а сега ни приеха без проблем.

# 265
Браво Вили всичко ще е наред ще свикне Криско.

Изобщо тук за деца с проблеми се правят и невъзможните неща за да им се помогне и да се интегрират успешно в обществото.Миналата година не го приеха в тази същата ясла,защото тогава кандидатствахме с здраво дете,тоест нямахме никакви документи ,който да доказват проблемите на Криси,а сега ни приеха без проблем.
Това е много ми хареса,но за съжаление все още е невъзможно да стане в България. Cry

# 266
  • Варна
estrella-bg много се радвам за вас, абе Криско е страшен бе ще свикне веднага като види колко много играчки и деца има там.  Wink

И ние да се похвалим, днес купих на Иренка пеещо гърне  Joy, и вече се изпишка и ака в него. Смятам че за акънето ще я науча да е в гърнето защото не може в памперса вече не и е удобно, а за пишкането то само ще си покаже детето. Много се радвам не очаквах че толкова бързо ще я накарам да използваме гърне.

# 267
 Joy Joy JoyБраво  на Иренка hahaha май усещат децата че другото ака в гърнето и аз се чудих дали да взема на Дидо пеещо,но се спрях на мечо пух на дисни.Ей тая тема я обърнахме на аканета,но пък нали всяко ново нещо ни радва и бързаме да споделим.

# 268
  • В къЩи.
Сиянка,благодаря ти за милите думи и куража  Hug ,Иренка с тези темпове скоро Ще ни настигне,че и надмине,браво на нея  smile3501

# 269
estrella-bg,бързо интегриране и приобщаване на дечко желая! Peace
 ooooh!,защо и тук няма подобни детски заведения!!
Успех в привикването към гърнетата!Труден процес дори и при "здравите" деца!Постоянство и търпение! Peace

Общи условия

Активация на акаунт