Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 707
  • 715
  •   1
Отговори
# 240
Gvendolin,значи % ТЕЛКа ,зависи ,с каква честота са пристъпите!
Дали са увладяни или все още не! Sad
А на ТЕЛКа е записана и дата на инвадализация,и от тази дата зависи ,дали ще можеш да получаваш инвалидна пенсия! 
Ако имаш поне 1година стаж ,няма значение какъв % ще е ТЕЛКа имаш право на инвалидна пенсия ,а размера й вече зависи от %! Peace
Ако нямаш 1г. стаж и % са по малко от 71 ,нямаш право на инвалидна пенсия!
Дано разбереш!
А от кога си на лекарства!

# 241
  • В къЩи.
Като стана дума за пишкане и акане  Laughing и аз да се похваля,днес и Криско за пръв път ака на тоалетната чиния ( наскоро му купих една приставка,мекичка,шаренка) От няколко седмици ми казва (разбирайте започва да пъшка) като му се ходи по голяма нужда,но като го сложа и се стиска,и после пак в памперса  Mr. Green ,но днес имахме успех  Heart Eyes За пишкането още не се сеща ,но аз и на това съм доволна. Само ме притеснява,че сега като тръгне на ясла няма кой да се занимава с него на всяко пъшкането да го слагат на тоал.чиния  Tired
Успех на всички с начинанието  Grinning

# 242
Манка ами всичко зависи от детето и според мен,когато му дойде времето и аз се мъчих до сега да му дам твърда храна е вярвайте ми всичко го повръща всичко е на  психическа основа, мисля че трябва да отидеш на логопед те ще те обяснят как да го храниш какви упражнения да правиш всичко което те интересува.
Абе като гледам Кевин и Дидко са едно към едно в развитието и в инатите още от бебета заедно прохождат,заедно май всичко правят все едно една майка ги е раждала. Joy Joy Joy
Естрела не се притеснявай  може късничко да е но ще си каже малкия сладур само повече търпение. Hug

# 243
Gvendolin,

Както са казали съфорумките, обезщетението и/или "привилегии" зависят от процента намалена трудоспособност.
Как се определя този процент е казано в НАРЕДБА за медицинската експертиза на работоспособността или във .doc формат от сайта на НЗОК.
Тази Наредба има две приложения и там човек може да си направи една много груба сметка. Така аз за моите "деца" сметнах че повече от 20% няма как да получат, а и те май не са им гарантирани.

От сърце желая само хубави неща.

Открих и едно Решение на СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД , което хем илюстрира наредбата, хем ми дава кураж, че може да се оспорват експертизите.

# 244
  • софия-napoli
здравейте мами
аз  за пръв път пиша във форума но редовно ви чета
моят син е на 5 годинки и преди две години зимата
падна в кухнята от един стол и стола го удари по главата
като го вдигнах беше изпаднал в гърч
до този момент не бях виждала и щях да умра
пратиха ни на 4 км при божинова приеха ни
но като почна правеше всеки ден по едно и също време
все в5 ч сутринта и само на сън
сега пием конвулекс и ламиктал и от година и половина нямаме
гърчове спокойно е детето но забелязвам че не може да говори хубаво
в смисъл както си говореше преди да почне гърчовете
не е мрръднал не запомня така също
много ли забавят развитието тези лекарства

# 245
Самите лекарства не забявят развитието!
Особенно ламиктала ,той спомага развитието!
Щом имате проблем с говора ,защо не посетите логопед!
От София ли сте!

# 246
  • софия-napoli
да от софия съм
мисълта ми беше че се развиваше идеално
а след серията гърчове спря на това ниво
в момента е като 3 г дете с такива разбирания
в  детската има огромна разлика  между него и
другите деца имаха  празник и му дадоха стихче от 2 реда
да научи е така и не можа

# 247
  • софия-napoli
а и досега не могат да кажат от какво стана така
пишат ги тонично клонични припадъци

# 248
А кой ви е лекуващия невролог и споделяте ли с него това изоствяне!
Питам те това ,защото навремето и ние си имахме подобен проблем ,но въпреки споделеното от мен ,тагаващната ни невроложка не обръщаше сериозно внимание! #Cussing out
И така пропуснахме цели 10г. Sad

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 10:58 от Vanq 66

# 249
  • софия-napoli
ами лекува ни доцент божинова от 4 км
да говорили сме но тя твърди че детето е добре
и всъщност е малко особенна все изморена
отговаря едносрично

# 250

Абе като гледам Кевин и Дидко са едно към едно в развитието и в инатите още от бебета заедно прохождат,заедно май всичко правят все едно една майка ги е раждала. Joy Joy Joy

Че май е така... Laughing
GABRIELA75 ,добре дошла в темичката ни ,съжелявам за случилото се с детенце.Според мен доц.Божинова е добър детски невролог. Peace

# 251
Искам да ви попитам - някой взимал ли е рецепта за диазепам свещички за да я използува в Гърция?

# 252
  • софия-napoli
божинова е добра лежахме там 14 кошмарни дни
но овладя гърчовете и вече година и половина не сме имали

# 253
МОмичета, може ли да ми кажете  този месец получихте ли си парите за транспортните защото тук не се отпуснаха този месец и ми казват че били спряни има ли такова нещо поне аз не съм разбрала нищо.

# 254
Vanq,не съм съгласна с теб за лекартсвата.Увреждат си развитието и още как!Говорих с различни лекари за това.Освен пристъпите и лекарствата влияят на интелекта.Даже съм забелязала при моя позната  ,как един Ривотрил успя да я промени.Направо я скапа.Така,че аз мисля,че и лекарствата подтискат развитието не само пристъпите.

Общи условия

Активация на акаунт