Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 704
  • 715
  •   1
Отговори
# 225
Здравей Гале това е нещо друго,радвам се че си се допитала с  Литвиненко за това което говорихме в Банкя и сега вече си сигурна  от какво може да е,според мен още малко като пораснат ще се кротнат и мисля че може пристъпите да отшумят,дай боже.От теб по-спокойна и кротка мама не съм виждала ти им даваш цялото спокойствие, но те са  дивички да са ти живи и здрави целуни ги от нас с Дидко.

# 226
  • Варна
Will радвам се че не сте рискували да спирате лекарствата. Аз по мислих че сте ги спрели и тези и че тези потрепвания може да се дължат на това, но явно не е за което се радвам. Дано да са някаква странична реакция, а не пристъпи. Кога ще правите еег, като го направите пиши какво са ти казали лекарите. Стискам палци всичко да е наред.

# 227
  • гр.Гоце Делчев
Хей Сиянче браво на Иренка ,че напредва да радва мама и тате.Пази се колкото можеш и ще стискаме палцш изследванията да са  добри.Габе добре е ,че се изяснило от какво получава Момчил пристъпи.Пожелавам ти скоро да се укротят палчовци. Hug

# 228
Здравейте момичета,

Прочетох почти всички теми по диагонала, но не намерих отговор на въпроса, които ме вълнува в момента.  newsm78

Епилепсия имам аз, не детето ми.
Интересуваме всичко по тромавата история с ТЕЛК и обезщетенията.
Как да разбера в цифри какво би било материалното обезщетение, за да знам или смисъл да започвам да се занимавам с цялата бумащина?
Какви са плюсовете и какви минусите от цялата работа?

# 229
  • Варна
Gvendolin много зависи колко процента ще ти дадът за епилепсия погледни този сайт http://www.druinv-varna.com/index.php?option=com_sefservicemap&Itemid=16 може би ще намериш това което те интересува.

# 230
Gvendolin,от кога си с диагноза епилепсия!

# 231
Здравейте.

Ние от няколко дни сме си вкъщи, но все не стигам до тук.  ЕЕГ-то на Ели този път е по-добро от предишното, но пак отчете някакъв пристъп, а уж сме без пристъпи от два месеца  newsm78. Вече имаме картбланш да започнем рехабилитации, много се радвам, защото Ели е като кашкавалче, няма никаква опора на крачетата, даже не може и да сяда сама. Започваме и постепено спиране на ривотрила, защото се съмняват, че именно в него е причината Ели да е толкова отпусната. Епикризата ще ни я пратят тези дни по пощата. В "Св. Наум" се засякохме с една мама от темата  Simple Smile Дано при тях всичко се развие добре, защото вече три пъти са слагали Синактен, а пристъпите на бебка не спират  Praynig

Will, геройче е твоят Гошко. Радвам се, че всичко е минало добре и вече сте си вкъщи.
estrella-bg, браво на твоя Криско, дано и ЕЕГ-то е отлично.
Сиянка, радвам се за Иренка, че напредва така добре. А ти се пази и успех при изследванията.

# 232
  • гр.Гоце Делчев
Танитка радвам се ,че сте по-добре и ЕЕг-то ви е по-добро.Пожелавам ви успех с рехабилитациите.Дано след спирането на ривитрола детето да е по стегнато.Браво на Ели тя е герой.Ние се готвим за първия учебен ден нищо ,че вече сме големи.

# 233
Танитка,браво че вече са ви позволили да правите рехабилитации те ще помогнат да наваксате в развитието.Дано следващото еег на Ели бъде още по хубаво от сегашното.Сигурно сте се засекли с мама Деси, (dilarq мисла и беше ника)Радвам се че вече са си намерили Радедорм.Никол не е много изостанала с развитието почти прави всичко за възраста си ,което е много добре,дано и подейства положително лекарството,че от кога се мъчат и колко лекарства смениха.
Пепи,пожелавам на дъщеря ти един прекрасен първи учебен ден.Вие за коя дата бяхте се записали за еег?Ние се записахме
за 29 октомври от 11:20ч,май ще се разминем.

# 234
siqna.muk , Vanq66,

Благодаря ви за отговорите  Hug

Може да прозвучи много несериозно, но незнам точно от кога се водя с диагноза на документ, защото бяха едни разтакавания, докато през 2006 не припаднах бременна и тогава със сигурност ме диспансеризираха. Но в документите може би е упомената за по-раншни епилептични припадъци.

А заглавието на посочения сайт, направо ми сви сърцето Sad

# 235
Здравейте мами niktanshe отговорих ти на лични.Днес получих  хранителните добавки и съм много радостна,дано повлият положително на детето ми.Да се похваля че от няколко дена вече не ядем пасирана храна и вече ака и пишка Дидо в гърне това ми бяха едни от основните проблеми които имаме,преди повръщаше всичко непасирано но може би си оказват и масажите на лицето  на езика и устните които логопедката ни показа,много пак се разприказвах но днес определено съм многоооо щастлива.Лек ден! Hug

# 236
Браво на Дидко,че вече се храни с не пасирана храна.Това че вече пишка и ака на гърне е също доста голямо постижение.Ние за акането ползваме гърнето,но пък за пишкането нещо не ни се получава. SadКак се справихте вие с пишкането?

# 237
Аааааааа Дидо още си пикае в памперса,но когато го слагам по-често на гърнето си пишка и там,още не се сеща да ми каже че му се пикае или ака,аз го дебна,но не се притеснявам и това време ще дойде бавно но славно. Laughing

# 238
Здравейте!
Какви са упражненията за преминаване към твърда храна ако може да се обяснят ?И трябва ли детето да разбира
тоест да изпълнява команди за да бъде резултата успешен.

# 239
Да,то и ние се дебнем Laughing иначе и той не казва.Трябва сутрин да го слагам по дълго време на гърнето докато се из пишка и после през определено време да го слагам пак та да му създам навик,че ако се надявам да ми каже  че му се пишка трябва бая да си почакам.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 22:14 от kevi_geri

Общи условия

Активация на акаунт