Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 709
  • 715
  •   1
Отговори
# 60
maugli,добре дошла в темичката. Hug
Разбира се,че не ни натоварваш с проблемите си,нали темата е затова да споделяме,помагаме и учим една от друга.Моето дете от конвулекса  е със  завишени чернодробни ензими и пие Карсил 35мг.За това,че детенцето ти е по сънливо няма как да е по друг начин при условие че пие толкова силни лекарства за овладяване на пристъпите а и  самите пристъпите влияят зле на мозъчните клетки,както вече другите мами са ти писали.Надявам се нещата да се оправят.Успех.

# 61
maugli,добре дошла/едва ли ти е приятно,но.../!От това което прочетох разбирам,че сте започнали с Конвулекс който са спряли тк са били високи стойностите/а защо не са намалили дозата newsm78/и сте започнали Кепра.Сега намялате Кепрата заради странични действия и пак включвате Конвулекс.А дали уточниха вида епилепсия?Питам,защото не всички препарати са подходящи за някои видове ooooh!
Във Варна обмисляха да ни включат препарат,който по-късно в Сф казаха че ни е противопоказен!До колкото разбирам сте от СФ и поне имате удобството да посетите най-добрите невролози!Моят съвет е вземете поне още едно мнение на невролог!Гастрото и психото ще имат съпътстващо лечение към основния проблем!
Не ме разбирай погрешно,не зная нищо за този невролог просто още едно мнение ще е от полза!
Не се предавай,не се отказвай и не се доверявай на 100% докато не откриете точната диагноза!Лечение и изход има!Вярвай и се бори за това!
Много успех,вяра и кураж желая!
пс. синът ми пие Депакин и Кепра.Първите няколко месеца баха мъчителни,но постепенно нещата си дойдоха на мястото.При нас почти нямаше сънливост,а по-скоро хиперактивност и агресия.

# 62
пс. синът ми пие Депакин и Кепра.Първите няколко месеца баха мъчителни,но постепенно нещата си дойдоха на мястото.При нас почти нямаше сънливост,а по-скоро хиперактивност и агресия.

явно еднакви лекарства влияят различно на децата, може би според вида епилепсия...
ние сме на Конвулекс,Кепра и от 2месеца пием и Ривотрил.... и също забелязвам коренна промяна в Деби- хиперактивност, агресия, инатливост, разсеяност... Rolling Eyes

# 63
  • Варна
Ети аз ще ти отговоря на въпроса с лекарствата. Започнали са с Конвулекс, но след като правят биохимия се вижда че АСАТ е почти три пъти по висок от допустимата референтна граница 40. Затова който и да е невролог в никакъв случай не би предложил намаляне на Конвулекса, а моментално спиране. Защото те тепърва започват да увеличават и достигат дадената доза и организма така или иначе в началото по бавно приема и свиква с Конвулекса и първо удря черния дроб, затова веднага са го спрели и са минали на Кепра. А за Кепрата те не са имали странични ефекти, нормално е детето да е били сънливо и замаяно, след като АСАТ пада и в нормалните референтни граници, тогава решават и вмъкват Конвулекс, защото е най-широко спекътърния антиконсулвант за епилепсия и спират Кепрата защото не им помага по никакъв начин. Когато Ирена започна с гърчовете на нас също ни включиха първо Конвулекс, но когато излезе биохимията ни и чернодробните по същия начин бяха много високи, веднага ни го спряха и ни включиха Фенобарбитал, но Ирена изпадна в кома от него и се наложи да намалят дозата и драстично, но започна пак с притъпите, които бяха неовладяеми и тогава Литвиненко реши пак ни включи Конвулекс, но преди това биохимията ни беше що годе в норма. Надявам се да съм дала изчерпателен отговор.

# 64
Много ви благодаря за топлото посрещане!Сияна правилно е разбрала и ви е обяснила по подробно тъй като аз още съм кълбо от нерви и може би не съм се изразила правилно.Започнахме с конвулекса и на втория ден го спряхме заради АСАТ-а.Веднага ни дадоха Кепра, пием я но пристъпите не спират и сега вклиучихме пак конвулекса,но кепрата няма да я спрем напълно.Пристъпите са през2-3-4 дни за по минута ,минута и половина и с остатъчна пареза в левия крак и ръка и след няколко часа отшумяват.Понякога сме имали и по два пристъпа на ден.Сега сме на увеличаваща доза на Конвулекса и силно вярвам тези пристъпи да спрат че се измъчихме за тея 3 месеца.ЕТи д-р Томов работи при Божинова и той се консултира и с нея, но се чудя дали и ние да не отидем при Литвиненко за още едно мнение.Вие как ходите при него? С направление ли?Като отидете при него казвате ли каде се лекувате и при кой д-р?А ако е на друго мнение от вашия лекуващ лекар как взимате решение кой да слушате?Засега това е от мен, че тръгваме за болницата, нали се водим в момента че сме там?

# 65
  • Варна
maugli аз мисля че правилно си намислила да се консултираш с още един лекар и смятам че Литвиненко е добър вариант. Аз също водя детето си при него. Ако искаш мога да ти дам телефон да си запишеш час при него в поликлиниката където преглежда всеки вторник и четвъртък, може да отидеш с направление от личната ви лекарка. Трябва да му покажете еег и да му обясните проблема ви, той ще си зададе въпросите който го интересуват. Може да споменете че ходите при Томов, не виждам нищо лошо и ако Литвиненко предложи или каже нещо друго може да се консултираш и с Томов или да си избереш един от двата варианта. Литвиненко е помогнал на много деца да овладеят пристъпите. Други невролози са Христова и Божинова, може и между тях да избереш.

# 66
Ako дъщеричката на maugli,вече е диспансеризирана при д-р Томов ,не може да отиде при друг невролог с направление с диагноза епилепсия! Peace
Отава само платена консултация!

В момента в ,,Свети Наум'' са само д-р Томов и 2 лекарки стажантки ,другите са в отпуск!
Така е навсякъде в юли и август!
Даже тук във Варна в университетската ни болница ,да не ви се налага консулт с невролог ,няма ги отпускари са! #Crazy

# 67
  • Варна
Еееееееееееее Ванче ти пък пропускам някой подробности  Joy Joy Joy. Извинявам се не се съобразих, че може да са динспансирани при Томов. Ами ако имат възможно и на платен преглед да идат не е лошо.

# 68
nikiki стискам палци всичко да е наред. При коя ще ходите Близнакова ли? Ами то като се замисля няма при кой друг, тя се води най-добрата във Варна, поради липса на друг такъв специалист.
Да, при доц. Близнакова бяхме.Не е много розово положението, но не е и крайно лошо.Крис е с възпаление на пикочните пътища, възпаление легенчето на левия бъбрек и възпаление на червото(от където са проблемите й с изхождането ).Започнахме от вчера лечение и се надявам скоро да се овладее положението.  Peace
 Добре дошла на maugli. Тук със сигурност ще получиш доста полезни съвети и огромната ни подкрепа!

# 69
Здравейте всички!Бяхме на море и сега ви изчитам на един дъх.maugli успех в битката с болеста .Всички тук знаем колко е трудна,но вярвам ,че всеки от нас в даден момент ще извоюва своята победа.Аз също мисля че трябва да направиш още една консултация с друг лекар.
Искам да ви попитам дали някой пие НООТРОПИЛ и как го понасят,защото ние не бяхме пили много време и сега като го започнахме заспиваме много трудно и на обяд и вечер.
И друго :Чува ли ли сте за Дора Стоева от Ямбол-лечител?

# 70
Здравейте,  пак съм аз с питането? Сега ни изписаха от болницата и трябва да подам документи за лекарствата в здравната каса.Д-р Томов ми каза че той неможе да издаде протокола, а да отида при личната лекарка и тя да ми даде направление за друг невролог и той да ми напише този протокол. Но аз знам че, като си бил вече в болница,трябва да мине 1 месец и тогава имаш право на направление за невролог.И сега се чудя, при кой лекар да отида да ми се издаде протокола, и какви други документи ми трябват .Ако отида при ЛИтвиненко ,той дали ще ми даде този протокол ако съм на частно, или трябва при друг лекар да ходя чак след месец.Това значи че лекарствата мога да ги взема най малко след месец и половина. А до тогава какво да правя?Охх момичета аз пак ви затрупах с въпроси,но незнам към кого друг да се обърна!

# 71
maugli,можеш да  диспансеризираш детето при д-р Янков в,, Детско здраве" ,той сега е на работа.
И щом не сте диапансеризирани досега спокойно можеш с направление от личната за невролог!
А за друго те попитах и на лични! Blush

# 72
Не се лъжете да си давате парите  по лечителки ,баятелки и всякакви подобни. За тази Дора мога да пиша от личен опит , когато бях тинейджърка ходихме при нея уж да ми лекува очите , а с нас имаше още една жена със сериозната диагноза рак/тя почина година след това/ и нея да лекува ,е мога да кажа , че никоя от нас двете не беше излекувана !

# 73
gost 33,здравей!
Скоро се бях сетила за вас ,как сте ,нищо ,че си само като гост ,нали си един от нас! Hug

# 74
А аз да се похваля!!!За сега нямаме пристъпи-никакви!И сега се наслаждавам на щастието.Но се питам докога ще сме така добре и се моля това да продължи дълго,дълго,много дълго време.Днес ходехме на голяма екскурзия с колата.Малката си прекара много добре.Даже поджапа в язовира.Да ви кажа под секрет,че сега когато при нея са нормализирани нещата и аз се чувствам много по-добре.Наспивам се спокойно и главоболието ми намаля....апетита също Laughing.maugli,ти не пишеш какво причини вашите пристъпи.Дали някакво заболяване ги предизвика?А д-р Христова ще бъде на работа целия август и също може да ти напише портокол дори и да идеш платено.

Общи условия

Активация на акаунт