Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 701
  • 715
  •   1
Отговори
# 45
  • В къЩи.
Гери, и Криско изпитваше  страх от мотори,направо се вцепеняваше от страх и започваше неистов рев,но сега умира за тях,като ги чуе и започва да подскача в количката от кеф.Не знам как и кога се промениха нещата, newsm78  Когато са спрели не им обръща внимание,за него мотора е мотор ,когато бръмчи  Laughing И аз не съм обяснявала кой знае колко,защото и той не разбира какво му се казва,от само себе си промени,дано и при вас да се получи така,защото знам какъв ужас изпитваш  Hug

# 46
Естрела,дано се получат и при нас нещата така от само себе си че друг начин не виждам.А и като се застуди времето все се надявам да ги позабрави тия мотори и на пролет да не реагира така остро на тях.Истината е че един път едно момче мина с пълна газ покрай нас ,тогава Кевин се разрева и захласна от рев и от там на сетне започна да се страхува от всеки мотор.

# 47
Здравейте, доста сте изписали и май няма да мога да ви изчета  Embarassed . Искрено се надявам повечето ви постове да са положителни.Често си мисля за вас и се зареждам със сила и търпение.  Hug
При нас нещата са си все така, пием си Конвулекса и чакаме новите изследвания през ноември....Новото е, че последните изследвания на малката (ППК,СУЕ и др) от към 8.08 до днес резултатите не са много добри.Висока утайка, нисък хемоглобин, доста левкоцити из урината и пр. .Утре сме на нефролог и ще й правим ехография, надявам се всичко да е ОК и само да са ни изплашили напразно!  Praynig

# 48
  • Варна
nikiki стискам палци всичко да е наред. При коя ще ходите Близнакова ли? Ами то като се замисля няма при кой друг, тя се води най-добрата във Варна, поради липса на друг такъв специалист.

# 49

nikiki стискам палци всичко да е наред. При коя ще ходите Близнакова ли? Ами то като се замисля няма при кой друг, тя се води най-добрата във Варна, поради липса на друг такъв специалист.

Момичета простете ми невежеството ама с какво се занимава тази нефроложка ?

# 50
  • гр.Гоце Делчев
nikiki стискам палци всичко да е наред. Praynig Hug

# 51
Понеже утре смятам да правим първите изследвания и още не съм наясно какво трябва да правя а със съкращенията съм много зле?Доколкото съм разбрала трябва чернодробни ензими или нещо такова /на това не знам как му е съкращението/ и серумно ниво/ това нивото на концентрация на лекарството в кръвта ли е? newsm78/.Нещо  да пропускам? ooooh!

# 52
  • Варна
zizivoli нефролога се занимава с бъбреци, това е неговата специалност инфекции на бъбреците, пикочните канали и други такива.
Ти питаш за биохимия, това е за чернодробните ензими, а за серумното ниво искаш ниво на антиконсулванти и те те питат на коя киселина и вие забравих какво пиете, но ако е конвулекс или депакин казваш валпроват. Това ако съм пропуснала нещо питай.

# 53
zizivoli нефролога се занимава с бъбреци, това е неговата специалност инфекции на бъбреците, пикочните канали и други такива.
Ти питаш за биохимия, това е за чернодробните ензими, а за серумното ниво искаш ниво на антиконсулванти и те те питат на коя киселина и вие забравих какво пиете, но ако е конвулекс или депакин казваш валпроват. Това ако съм пропуснала нещо питай.

HugБЛАГОДАРЯ ТИ СИЯНКА!ДЕПАКИН ХРОНО ПИЕМ ,ДОБРЕ ЧЕ МИ КАЗА ТОВА ЗА КИСЕЛИНА ЩОТО ЩЯХ ДА ГЛЕДАМ КАТО ТРЯСНАТА КАТО МИ ЗАДАДАТ ТОЗИ ВЪПРОС.ВСИЧКО МИ ЗВУЧИ АДСКИ СЛОЖНО НО ПРЕДПОЛАГАМ С ВРЕМЕТО СЕ СВИКВА  bouquet

# 54
  • Варна
Не се притеснявай, ще ги научиш всичките изследвания и наименования, никой не се е родил научен.

# 55
  • Ямбол
Здравейте,момичета! Отдавна не съм ви чела, че нямам много достъп до нет-а, а вие толкова много сте изписали. И нова темичка имаме!
Най-напред искам да благодаря от сърце за прекрасните пожелания на Сияна, Миро и Поли и всички останали за празника на 15 август. Аз пожелавам на всички вас и децата ви здраве, здраве и пак здраве. И дано Богородица ни заклриля!!
Сиянка, много хубави новини ! Браво!
Поздрави на всички и до скоро!!! Hug Hug Hug

# 56
Здравейте борбени майки! От 3 месеца ви чета, но не сам писала,понеже не съм много  в час с компа.Искам съвет от вас. Ще ви разкажа нашата одисея с това коварно заболяване, и очаквам да ми дадете савет какво да правя по нататък.Та ,преди 3 месеца дъщеря ми която е на 8 и половина години получи първия припагък. На втория след 3 дни, веднага я заведохме на 4 километър в детската неврология при д-р Томов.Пред него тя направи още един и той каза че е епилепсия, въз основа и на направеното ЕЕГ.Започнахме веднага с Конвулекс , но от направените кръвни изследвания се разбра че АСАТ-а ни е много висок(114 при горна граница40), и  замени лекарството с Кепра. ПОчнахме с Кепрата , пихме го два месеца, но не можахме да стигнем до дозата която ни предписа лекаря,  понеже детето ходеше като пияно и дрогирано.Трябваше да сме на 1500на ден а ние стигнахме едва на 1000мг.А детето не спря припадъците.Междувременно ходихме на гастроентеролог за да видим откъде може да са тези високи стойности на АСАТ-а, правихме изследвания но така и не се установи. От там ни дадоха да пием УРЗОФАЛК за понижаване на ензимите, и разрешение че можем да започнем с конвулекс. Сега пак сме в болницата за изследвания. Правиха ни ЕЕГ, скенер и доплер.Скенера и доплера са без отклонение, а ЕЕГ доктора каза че е малко по добро от миналия път, но е с огнище  в ляво,а предния път беше в дясно.Почнахме веднага с конвулекса,като по малко намаляме Кепрата , но детето стана още по сънена и ОБЪРКАНА. Не знам, детето ми се промени коренно откакто се случи това чудо.От пристъпите ли е ,от лекарствата ли е,но е факт че е променена напълно.Започна да заеква , да повтаря едни и същи неща,забравя елементарни работи,не може да седне на едно място,да се концентрира а преди беше кротушанка, каквото и кажеш гоправеше.Сега спи по3-4 часа на ден. Сутрин едва я събуждам в 9 часа.За тези месеци ми се струва че е изостанала , а дори и дръпнала назад в психологичен план. Незнам какво да правя.Объркана съм и аз.Ходихме на психолог но тя каза докато не се овладеят пристъпите не може да направи нищо.Моля дайте ми савет.Извинявам се че така нахълтах и ви натоварих и с мойте проблеми , но знам че само вие можете да ме разберете.

# 57
  • Варна
maugli добре дошла при нас, тук ще ти помагаме с какво можем. Виждам че не си чак толкова объркана и си написала много изчерпателен пост. Първо за епилепсията искам да ти кажа че това не е присъда, има и по коварни заболявания. За лекарствата, нормално е от тях детето в началото да е сънливо, замаяно, объркано, нервно и т.н. А за това което пишеш  че ти се струва, че е изостанала за тези месеци е напълно възможно и вероятно, това е от пристъпите, всеки един гърч уврежда мозъчни клетки и дърпа назад в развитието, но от това което пиша не се стряскай, защото ако детето има потенциал може да се навакса. Предполагам че са ви казали че сега в началото трябва да пускате през 15 дена биохимия за чернодробните. И в общи линии това е, ако има нещо друго пиши. По късно най вероятно и Ваня66 ще ти пише. Не си ни натоварила по никакъв начин, нали за това е форума и темата да си пишем и обсъждаме проблемите и промените на децата ни. Дано сте овладели пристъпите.

# 58
maugli,здравей!
Сиянка ти е казала повечето от нещата,но аз искам да запитам какви точно са пристъпите и с каква продължителност.
По принцип след всеки по тежък пристъп , пациента се чувства отпаднал и сънлив за около час ,а и повече!
А  увеждането на мозъчните клетки се получава ,ако пристъпите са продължителни-т.е. повече от 3-4 мин.
И ние при последното ЕЕГ ,когато бяхме в ,,Свети Наум" -4рта клиника ,дъщеря ми имаше дани за огнище в ляво и по рядко в дясно. Така сме вече за 3ти път ,от както сме с епилепсия!
Съжалявам ,че назначените ви лекарства не са овладяли пристъпите ,а също и не сте ги понесли добре!
Почти всички ,които приемат антиепилептични медикаменти са по бавни ,по сънени,защото лекарствата ,които  приемат ,атакуват целия мозък ,а не само отделна част него!

# 59
  • гр.Гоце Делчев
maugli,здравей!Добре дошла при нас.Съжалявам,че още не сте овладяли пристъпите и се надявам скоро да имате подобрение.Ванчето и Сиянка са ти отговорили доста изчерпателно.Моята дъщеря е на 17 години и също понякога е доста сънлива и много раздразнителна.Явно хапчетата при някои действат така. Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт