Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 717
  • 715
  •   1
Отговори
# 690
Галини,браво на юнаците ти че имат такъв голям скок напред в развитието си,много се радвам,
дай боже скоро и ние да можем да се похвалим с такива чудесни новини. Simple Smile

# 691
Много отдавна искам да ви пиша.Епилепсията е коварна болест, всеки гърч стопява мозъка на децата ни.Дълго се борих и продължавам да се боря с нея.Детето ми е вече на 5 години.В период сме на израстване на Синдрома на уест.Хубаво ЕЕГ, намаляме лекарствата.Страх ме е . В началото като четяхме за този синдром и това израстване, а гърчовете не спираха се питах - какво ще е останало от детето ми.Е имам една прекрасна принцеса, която не спира да се усмихва. И идва въпроса.Какво да правя сега,ще мога ли да я науча на нещо сега,което тези години не съм успяла.

# 692
Много отдавна искам да ви пиша.Епилепсията е коварна болест, всеки гърч стопява мозъка на децата ни.Дълго се борих и продължавам да се боря с нея.Детето ми е вече на 5 години.В период сме на израстване на Синдрома на уест.Хубаво ЕЕГ, намаляме лекарствата.Страх ме е . В началото като четяхме за този синдром и това израстване, а гърчовете не спираха се питах - какво ще е останало от детето ми.Е имам една прекрасна принцеса, която не спира да се усмихва. И идва въпроса.Какво да правя сега,ще мога ли да я науча на нещо сега,което тези години не съм успяла.
Ели търпение и воля миличка,знам трудно е но какво друго ни остава освен много да си обичаме децата,а те ни се отблагодаряват с усмихналите си личица,знам какъв борбен човек си и толкова си позитивна че винаги като се сетя за вас или ми пишеш на скайп се сещам за твоята прекрасна усмивка и на твоята улица ще изгрее слънце,Петя има напредък,да ги нацелуваш и двамата с Марти от мен. Hug Hug Hug.

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 23:30 от emа-диди

# 693
  • гр.Гоце Делчев
Бебоче,имай вяра,че нещата ще се оправят с времето.Много добре ти е писала Еми подкрепям мнението и.разбира се,че ако си много упорита ще я научиш на много неща.Пожелавам ти успех.

# 694
Здравейте! Благодаря за милите думи! Изминалата година беше много тежка за мен - от една страна заради кофти серията от гърчове, в която беше влязал Момчилчо, а от друга заради застоя в развитието и на двете дивачета. Убедена съм, че с много усилия, грижи и внимание ще стигнем наборите Laughing
Бебоче, чака ви много работа! Пожелавам ти много кураж и търпение! Напредъка на нашите специални дечица в голяма степен зависи от нас!
Поздрави Hug

# 695
Бебоче,важното е че нямате пристъпи и еег-та ви са хубави,от тук насетне търпение.
Успех в развитието на малката ти принцеса Hug

# 696
bebo4e,като чета думите ти все едно съм ги писала аз.ние сме почти като вас.вече сме на 5 и половина, със уест, със ЕЕГ което ту е добро ту не,месеци без пристъпи после за няколко дни със,увеличаваме лекарствата после ги намаляме,много сме изостанали и  с развитието.и аз като теб се чудя дали въобще детето ми ще се научи да прави поне елементарни неща.от скоро се опитва да ходи,но не говори.има периоди когато падам духом но после някак се мабилизирам и продължавам напред.такава ни е съдбата.
 ГОРЕ ГЛАВАТА!!! ТРЯБВА ДА СМЕ СИЛНИ ЗА ДА СМЕ ПОЛЕЗНИ НА ДЕЦАТА СИ!

# 697
Танче!!!  love001

# 698
# 699
И аз много често си мисля дали някога моето дете ще настигне своите връстници.Всичките тези годни се мъчихме да наваксаме нещата е не успяхме.Ето вече е почти на 10 но.....сме много изостанали.И аз правя всичко по силите си.Но много трудно нещата вървят на пред.И аз много често се отчайвам!Но няма как!Ще продължаваме да се борим за по-доброто бъдеще на нашите деца.Подкрепям ви Майчета в тази дълга и упорита борба!!!

# 700
Ей момичета ще ви се карам,я се стегнете разбирам и аз изпадам в такива дупки често,мислете позитивно,ако ни четат новите майчета и татковци хептен ще се отчаят. Hug Hug Hug

# 701
Privet na vsi4ki! Da se predstavq- kazvam se Meri i sim ot edno selo v 6umenska oblast. Na 33 god. sim i sim maika na dve detsa momi4e na 9 i mom4entse na 3 god.Kogato sinit mi be6e na 1 g. a pik i malko po rano zabelqzahme, 4e ne6to ne e nared.Namerihme detski nevrolog v gr. 6umen,koito hi napravi neobhodimite izsledvaniq i ni postavi diagnoza EPILEPSIQ. Izpisa ni DEPAKIN,sirop 3 piti po 200, koito pihme 3-4 mesetsa,no bez nikakiv efekt. Iskah mu napravlenie za hospitalizatsiq v 4 ti kilometir pri doc.Bojinova. Tam ni napraviha otnovo izsledvaniq,EEG, skener ,i potvirdiha diagnozata,makar,4e i eeg to i skenera bqha normalni.Ostanahme na DEPAKINa 3 piti po 200. Ottogava go piem no pristipite ne sprqha[zabravih da kaja, 4e toi gi pravi samo po vreme na sin.Strqska se vika ,izpiva ritse i kraka i vtren4va pogled,tova trae okolo 1 min,sled koeto otnovo zaspiva bez problem].Nevrologkata ni vklu4i i LAMIKTAL no ot nego se obriva i go sprqhme.I prodiljavam da go tip4a s toz DEPAKIN bez da ima nqkakvo podobrenie. Vsi6tnost ne znam dali si vnu6avam ili e taka sqka6 pristipite sa po kratki ot predi t.e.,te za4estiha no sa kratki, a predi bqha po redki no po prodiljitelni.Predi gi prabe6e prez 2-3 mesetsa, a sega prez 4 5 dena.Na Sofiq ne sme hodili pove4e no postoqnno si go vodim na Sumen.Pravqt mu EEG no ni6to ne izliza samo nqkakvi draskanitsi,za6toto toi ne stoi. Ta zatova me e strah da hodim na Sofiq, za6toto za da mu napravqt eeg i skener i t. n. trqbva da go upoqt a az hi4 ne iskam sirtse mi ne dava. ina4e virvi makar i ne mnogo stabilno no vse o6te ne govori no razbira vsi4ko i izpilnqva.Oh izvinete me mai se unesoh mnogo,no az imam nujda ot vas i va6ite siveti. Mnogo 6te se radvam ako si pi6em. Blagodarq predvaritelno!!

# 702
Здравей merito761!Добре дошла при нас!Ще бъди по-добре ако в бъдеще пишеш на кирилица.По-лесно ще разбираме за какво си писала.Съжалявам за проблемите ти с детенцето.Бих те посъветвала след като не сте овладяли пристъпите да потърсиш и мнението на друг детски невролог.Тука в сайта много майчета са споделяли мнения за лекари.Не бива да оставяш нещата така.Нищо,че пристъпите са по-кратки,но както казваш ти:по-чести.Не си губи времето и потърси и други специалисти,защото колкото по-бързо се реши проблема,толкова по-добре.Това от мен и не се отчайвай.От всяка трудна ситуация имаш изход,само трябва да го потърсиш! Peace

# 703
  • гр.Гоце Делчев
Здравей и от мен Мерито761 добре дошла при нас.Аз също като динева ще те посъветвам да се обърнеш към детски невролог  и ти препоръчвам доц.Литвиненко той е един от най-добрите.Казват че също и Божинова на 4 километър е добра и даже той е неин ученик.Направено ли ви е изследване за серумно ниво на Депакина и чернодробни.Ако ти трябва телефона на Литвиненко ще ти го дадем.Пожелавам кураж и да не се отчайваш на теб и на Танчето,а също така и на бебочето. HugИ майчета не изпадайте в депресия трябва да сме силни заради нашите дечица.

# 704
  • Варна
Здравей merito761 , добре дошла при нас. Тук може да споделяш всичко, не знам доколко ще ти олекне но пак ще е нещо. За тези пристъпи които пишеш че продължават, а не ги вземате много на сериозно нещата не е добре. Би било хубаво да се консултирате с още един детски невролог, а не само с този в Шумен. Все по някакъв начин тези пристъпи трябва да се овладеят, защото всеки един пристъп нанася щети на мозъка.

Общи условия

Активация на акаунт