Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 738
  • 715
  •   1
Отговори
# 660
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте момичета ,това със сиропа Кепра е поредната гавра на нашата здравна система с децата.Танитка тъкмо се чудех как сте с децата и ти писа.дано се оправят по-бързо.Аз също съм за ако се прави подписка.  PeaceАко има именници във форума честит имен ден.

# 661
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички именици!!!  ura
Момичета да ви питам за имунизациите. Кога сте правили на децата и кои? На нас ни препоръчаха пентаксим да направим при последния престой в болницата. Мисля да се посъветвам и с Литвиненко и с нашата педи и да решим, но вече мина 1 год. от поставянето на клапата и може би вече трябва. Само незнам свързано с епилепсията има ли значение .....
Много newsm10 на всички!

# 662
  • Варна
iva i най добре преди да слагате ваксините питай Литвиненко. И при епилепсия също има временно отлагане на ваксини. Моята дъщеря е освободена от всякакви ваксини и даже не се натискам да и ги слагат. И като родя живот и здраве и на бебето не искам да му слагат ваксини, но май няма да мине номера и ще се наложи да се примиря с това.

# 663
iva i най добре преди да слагате ваксините питай Литвиненко. И при епилепсия също има временно отлагане на ваксини. Моята дъщеря е освободена от всякакви ваксини и даже не се натискам да и ги слагат. И като родя живот и здраве и на бебето не искам да му слагат ваксини, но май няма да мине номера и ще се наложи да се примиря с това.
наистина няма да мине номера да не слагаш ваксини. И аз опитах да се противя за второто дете, но ми казаха 200лв глоба за всяка ваксина.Така че, ги слагаме, да ми е жив и здрав.
Като се заговорихте за горчивите лекарства аз си мислех че само Топиракса е горчив, а то какво се оказва.има и други.Моето дете не усеща горчивия вкус, за добро или лошо.топиракса го намачквам и с лъжичка и малко вода го давам.тя го държи много време в устата и го гълта когато реши.А после се чудя защо не яде, та тя усеща ли вкуса на храната.

# 664
Аз доколкото чух май от другата година ще слагат от новите ваксини които сега ако искаш си купуваш от аптеката за 60 лв,а от другата ще са безплатно и няма да са сегашните старите които са от както съм се родила.Да чукна на дърво  моя Дидо си пие лекарствата и добавките без проблем няма мръщене гълта си ги като фиток,дори вече си похапва допълнително нищо че преди малко е ял,не го спира нито топиракса,радедорма или конвулекса. Laughing

# 665
iva i ,незнам колко сте големи и кои ваксини ви предстоят.При нас епи се отключи на 4год и всички ваксини до момента бяха поставени.
На 6год се поставя ДТК  и полиомелит/поливалентна/,но поради диагнозата след консултация с невролога ни боцнаха 2пъти/1 път полиомелит и 1път за дифтерия и тетанус/коклюша ни бе противопоказан т.е вместо веднъж се наложи да ни боцкат 2пъти.Все пак обаче има вариант за нашите деца!
За ваксините има много противоречиви мнения Rolling Eyes,както и какви ли не последствия/не дай боже!/,но при деца с диагноза епилепсия трябва да се подхожда внимателно и разбира се след консултация с невролог! Peace
п.с скоро прочетох,че дори и някои народни лечители,които се захващат да лекуват какви ли не страшни болести не се наемат да лекуват епилептици,поради притеснение как ще се отрази това на мозъчната дейност.

# 666
И аз питах нашата невроложка за противогрипните ваксини, тя отговори, че не били противопоказни за епилептици.... и толкова.
Не каза коя от двете да сложа, и дали ми препоръчва да го направя или не ме съветва.... Rolling Eyes
Та все още не съм се решила. Thinking

# 667
  • В къЩи.
Тедка ,аз сложих на моя син противогрипната миналата седмица(за обикновения грип) . Нямаше никакви проблеми,нито Т вдигна,нито се зачерви местото,изобщо нищо. Не знам как е в БГ,но тук противогрипната се прави два пъти,след месец Ще го водя да го боцнат пак. На мен и личната и невролога ми каза,че няма проблем,даже е по/добре да му ги сложа имайки в предвид,че посещава ясли. Сега чакам да започнат да слагат и ваксината за свинския грип, и нея Ще му сложа. Но както съм писала и преди ,тук в чужбина,децата с епи не са освободени от ваксини и до сега на Криси са му сложени всички и не сме имали никакви проблеми,дано и занапред да е така. Praynig

# 668
Ние сме имали проблеми с ваксини.От полиемиелитната вдигна Т.Бяхме освободеени от ваксини доста време.Но за първи клас ги сложихме.Нямаше измъкване.Но мястото се поду и вдигна отново Т. и ми изкара акъла щото личната ми беше казала,че няма уж да вдига Т.Наскоро пък се наложи против тетанус да слагаме и пак се поду местото.Не знам в БГ.какви са ваксините,но ми се струва,че не са от най-качествените.

# 669
  • Варна
Диневата нормално е да се надуе мястото където е поставена ваксина, при някои даже става топче. А и температурата също не е нещо не обичайно, повечето лекари казват на родителите на на малки деца след поставянето на ваксината да дадат панадол за всеки случай да не вдигне температура.

# 670
Здравейте момичета.Моят син има направен скенер на главата и искам да го заведа при невролог,а педи казва,че не може да ми издаде направление?! Thinking Какъв код трябва да съдържа направлението?И защо тя не може да ми даде?Детето ще ходи на контролен преглед само(дано такъв си остане!).Нямаме оплаквания,но е недоносен,с по-голяма глава Grinning

Скенера е правен случайно в 3 градска,но искам да го разчете и специалист за мое успокоение.

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 19:56 от `Деси`

# 671
  • Варна
Как да няма право, нали му е личен лекар, може да ви даде направление за невролог, кода беше 54 ако не се лъжа.

# 672
Как да няма право, нали му е личен лекар, може да ви даде направление за невролог, кода беше 54 ако не се лъжа.
  bouquet
утре сутринта ще й натиря носа  Close

# 673
Точно тя трябва да ти даде направление за детски невролог код 17 или 54.Тя трябва  да е наясно и с кодовете просто ти прави сечено. #2gunfire #2gunfire #2gunfire разбий я утре. Mr. Green

# 674
Деси да ти даде направление за детски невролог, а не просто невролог!
И не забравяй да споделиш с невролога за онези неща с очичките ,които беше описала на д-р Константинов!
Добре е да си запишеш въпросите на едно листче ,за по лесно! Peace

Общи условия

Активация на акаунт