Жарко слънце вън пече, ФЕВРУАРЧЕ сладко хапва си пюре.

• 10 236
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
Теди,в табличката за реф.ст-ти за деца,която имам пише това за хемоглобина

Хемоглобин: g/L
до 1 седмица: 154 – 240
от 1 седмица до 1 месец: 127 – 187
от 1 до 3 месеца: 92 – 150
от 3 до 6 месеца: 101 – 129
от 6 до 12 месеца: 107 – 131
от 1 до 3 години: 108 – 128
от 3 до 6 години: 111 – 143
от 6 до 14 години: 118 – 150
над 14 години:
момчета: 140 – 180
момичета: 120 – 169

# 151
  • Пловдив
wondertedy7 ,на Запад хемоглобин под 100 се смята за нисък за бебе на 6 м.Нашите педиатри работят с малко по-висока стойност-110.Даже знам за една,която казва,че долната е 125 и плаши майките

# 152
Здравейте и от нас !
При нас пък левкоцитите са завишени , а другото си е ОК  Thinking

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 09:11 от krasikoko

# 153
Здравейте и от нас !
При нас пък левкоцитите са завишени , а другото си е ОК  Thinking
Ако са завишени спрямо реф.ст-ти на изследването не се притеснявай  Simple SmileТам са посочени за мъже/жени.При децата са други  Peace

# 154
Е , много са ми интересни тея хора  Rolling Eyes Как еднакви стойности за едните ще са ок , пък за другите не  Thinking

# 155
  • Пловдив
wondertedy7 ,а на листа с изследванията няма ли референти стойности?

# 156
wondertedy7 ,а на листа с изследванията няма ли референти стойности?
Елфи,реф.ст-ти са за големи хора,т.е.май за деца над 14-15 г.За бебета са други.

# 157
  • Пловдив
naiema ,вярно,че са различни,но за да са коректни от лабораторията трябва да ги посочват,което естествено не се случва.Защото така педиатрите тълкуват резултатите както им скимне

# 158
  • в сърцето на един мъж...
Теди, ние сме със 109, докторката каза, че е добре. Долната граница е 105. Референтните стойности са от 105 до 145 за бебета и деца. Добре сте, не се притеснявай. Не трябва да пада под това. А и не те съветвам да даваш железни препарати - ще се върнат коликите, запек ще има и изобщо си вземаш беля на главата.

# 159
Елфи мисля ,че няма референтни ст-ти, аз поне не видях.

Теди, ние сме със 109, докторката каза, че е добре. Долната граница е 105. Референтните стойности са от 105 до 145 за бебета и деца. Добре сте, не се притеснявай. Не трябва да пада под това. А и не те съветвам да даваш железни препарати - ще се върнат коликите, запек ще има и изобщо си вземаш беля на главата.

Е, сега вече незнам какво да правя  newsm78 ако не ги давам  тея капки няма ли да падне, или да почвам вече месо да въвеждам  newsm78 Той на консултацията ще ме пита дали ги давам ....... офф, обърках се  Crazy

# 160
  • в сърцето на един мъж...
Съвет не мога да ти дам, но ще ти разкажа аз как постъпих - ние се родихме недоносени и в Германия практиката е да се дава желязо до 6-тия месец на бебетата. Да, обаче нея я изписаха с хемоглобин 111 и аз реших, че нямаме нужда от това чудо. При нас имаше зверски проблеми - коликите се засилиха, не можеше да ака, имаше болки в коремчето, не беше спокойна и аз го спрях. Питах лекаря какво да правя, той каза - давай, ама не искаше да пусне изследвания. Аз обаче реших, че няма да давам, защото така рискувам проблеми. Говорила съм си с приятел педиатър, че по принцип се отрича вече даването на железни препарати, защото това се отлага в костите и не е препоръчително да се прекалява. Имай предвид, че аз не давам от 2-ия й месец такива капки, та от тогава, до сега, Мила е само на кърма, не съм давала желязо и хемоглобина е 109. Та според мен можеш спокойно да не ги даваш, да си я храниш полека, да въведеш когато си решила месото и да си спокойна. А на прегледите като те питат - кажи давам.

# 161
Geia   Hug
А ако случайно падне под долната граница много ли е лошо? И как ще го разбера  Thinking Те едва ли скоро пак ще ни пращат на изследване

# 162
  • София
Ох момичета (аз така е като хайманосвам напред назад) пак ви изпуснах. Embarassed

Да честитя на празнуващите днес, вчера и онзи ден бебоци! newsm51

Да честитя с малко закъснение именния ден на всички.Да са живи и здрави и много обичани.

И пак със закъснение годишнината на Гери. Да се обичат още дълги години. 1dating

Хайде това от мен за сега, докато не си наваксам пак с четенето. Hug

# 163
  • пак там
Такааа... направо ме хвърлихте в оркестъра с този хемоглобин. На Енчо е 104. А най-рано ще ги види докторката в четвъртък. Та се присъединявам към въпроса на мечето - много ли е лошо, ако падне под границата и какви са причините за това?

# 164
Забравих да ви се похваля , утре ще ходя в Каварна на концерт на Любе newsm44 , а на 5ти септ. ще свирят Rainbow , мисля и за там да се класирам  Mr. Green

И едно среднощно поздравче от нас

с любимото дистанционно и буболечката ( и двете са от най-неприятните за тати , особено дистанционното  Mr. Green ) Ама не съм я насърчавала Innocent то детето само се ориентира (с майка телеманка  Rolling Eyes кво да прави )

Общи условия

Активация на акаунт