Топла и задружна 18 финска тема

• 13 810
  • 311
  •   1
Отговори
# 255
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦИ НА  РОЖДЕНИЧКИТЕ!

# 256
Добро утро снежинки любими  Hug
Направо не мога да ви се нарадвам  Flutter

Марги ама как бе душата - борбени сте и още как и тепърва ще постигнете много, а Ангел - да ви е жив и здрав ще ви радва и двамата със своите успехи, а и ще е горд със своите примери във ваше лице  Hug За пататника мога да ти дам оригиналната рецепта, ако решиш да го правиш, защото съм половин родопчанка   Blush както се казва с тази кухня съм отраснала  Joy
Моето представяне на острова беше именно с баница, пататник, който беше без кори. И няколко вида десерти. Всичко се прие страхотно. Ще помисля и ще ти дам идеи. Имам и докемунтален филм, който намерих в нета, който можеш да им пуснеш. ще помисля точно каква беше моята презентация и ще ти споделя.
Пчеличко и аз се радвам че се завърнах  Hug ще разказвам, но нека ми мине първоначалната лудница, с която трябва да се справя сега, че пак ни чака път на 20-ти септември, а имам 1000 неща да свърша преди тръгване  Crazy
Щастливче, Мимотка, Пете, Рали, Имарина, Мамам Севи, Сейка, Мама, сладурки за всички вас хубав ден   bouquet ще намина по-късно  Flutter

# 257
  • Финландия
Здравейте, момичета!
Обещах да изчeтeа всички страници, но нямах толкова време.....
  На рожденничките- честито!
  Имаше из темата за боровинковя сладкиш от Yhteishyvä. Аз го правих, но не ни беше по вкуса (rahka-количеството беше много). После го спретнах с леки подобрения- вместо изварата (нали така е rahka на български) я замeстих със сирене Филаделфия и рикотта. Стана страхотно....
   И понeже имаме много боровинки опитах и мустиккакукко от 8-ми брой на Yhteishyvä (много лесно и бързо, освен събирането и чистенето на боровинките).
    Като се отплеснах по кулинарни въпроси- да си кажа мнението за традиционните български храни. За финландците типичното българско си е шопска салата. Лозовите сърмички ги смятат за гръцко ядене (и в магазините се продават ръцки), а баницата е турска....така е според моите наблюдения. Идеята за питката е страхотна. И ако се нашари с разни фигурки, цветенца, житни класове....- ще стане страхотна. (аз бих пъхнала и някоя стотинка- ще стане много интересно).
    Правила съм някога като типично българско пиле кавърма със запеченото яйце отгоре (ами не измислих да има другаде по света подобно) и предизвика голямо възхищение. На таратора не му обръщат внимание.
     Поздрави на всички! Oбичайте и бъдете обичани!

# 258
Ха,Имарина и аз съм я чела и много ми хареса...преди може би 20..25 г. Rolling Eyes
Kaunis sikopaimen eli Talousneuvos Minna Karlsson-Kanasen muistelmia (1959)
ето и бълг.издание,което съм чела:

# 259

Пожелавам на празнуващите много щастие,здраве и късмент и винаги да гледат на прет без да се обръщата на зад,защото всичко хубава предстои
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МОМИЧЕТА!!!
(
Извинявам се,че е със доста закъснение Embarassed)

Марги аз се сещам за мусака,а съпруга ми а заешчко а и ракия и фрикасе. 
 Аз не веднъж съм се възхищавала на Марги и семейството й за това колко са борвени и решени да се преборят със всяка спънка.

Дънди аз съм гледала епизоди на саут парк,но нещо не ми допадна или съм по-старомодна newsm78 Embarassed.
Пчели не съм я чела тази книга,но ми изглежда интересна ще взема да отскоча до библиотеката утре да си я взема та да я прочта,ако ми остане време.
 В петък най-накрая ми позволиха да уча Датаноми и сега ще взема 2 в 1 години.

Вчера празнувахе Именният ден на малката,който всъщност беше в петък, и мина много добре децата се забавляваха изненадващо спокойни,даже по едно време ние майкие "забравихме" ,че сме с деца... Party .
А другата седмица е и рожденният й ден на който ще се съберем роднини.

# 260
Ей, ама знаех си аз, че като си споделя "болката" и ще има полза - страхотни идеи сте ми дали момичета! Hug Като го реша окончателно какво да приготвя пак ще ви питам за мнение, за да обсъдим заедно какво мислите.

Дънди, пататник прави свекърва ми (която е родопчанка, ама по-голяма част от живота си е живяла в Пловдив Wink), но ще се радвам и ти ако ми кажеш как го правиш.   bouquet А за представянето - ще съм още по-благодарна, защото като взех да ровя неща за България в интернет и се оказа, че сигурно само аз ще трябва да им заема цялото време - толкова много неща ми се иска да им покажа и разкажа, защото голяма част от тях я познават само като "туристическа дестинация" и знаят за курортите по морето и хотелите, ама за самата страна.... Rolling Eyes Та си мисля, че ще трябва да се събера в максимум 10-15мин., за да им интересно и да не досадя с много приказки.

Мимотка, непременно ще разказвам после, а ако успея - и ще се постарая всичко да снимам, за да ви покажа! Hug

Имарина, благодаря ти много и за идеята за пататник, и за предложението за рецептата! Hug  Наистина си права, че от форума може да се видят "дребните" неща, които ни заобикалят тука, ама да търси човек "информация по принцип".....малко ми е несериозно и на мен. Радвам се, че ти е интересно при нас и се извинявам, че с моето присъствие-отсъствие и вечно недостигащо време явно съм пропуснала представянето ти, а както видях и сега - и рожденния ти ден. Embarassed
За това - със закъснение, Честит рожден ден! Пожелавам ти да постигнеш всичко, което искаш и винаги да има хора, които те обичат до тебе!

Виви, това пиле-кавърма е страхотно и със сигурност ще го приготвя когато ми дойдат гости финландци, но вкъщи, че не знам доколко ще е удобно за сервиране и ядене на такова събиране. Обаче за шаренето на питката с фигурки - веднага си го добавям, за да го направя!  bouquet

Мама, да ти е жива и здрава сладурката Сандра! А за рожденния ден го помня, защото беше един ден след моя.... Wink
Изобщо, като гледам колко много Деви сме се събрали ....направо ми настръхва косата! Joy

Ох, аз днес като никога цял ден само се размотавам и покрай подреждането и смяната на летни-есенни дрехи, чистенето, разходката...даже имам време и за форума. Joy Чак ми е съвестно, че цял ден не отворих учебник, ама да ви кажа честно - в момента чак ми се повръща от финландски и определено имам нужда малко да си почина! Crazy Абе я да не се оплаквам, защото знам ,че не съм само аз така! Wink

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 18:15 от margihr

# 261
margihr , има доста български неща , които можеш да приготвиш! Сещам се за кебабчета  Laughing  с кимион са си типично български! Другото е боб чорба , миш-маш, качамак, бухти.... Доста са!  Дори може и типичните зелеви сарми да направиш! Лесно се прави кисело зеле !  Зависи от теб какво ще си избереш!
Ще е хубаво наистина да видят красотата на нашата родина   Peace !

Моите мъже отидаха за риба и сега релаксирам!

Лека вечер на всички!  Hug

# 262
Момичета, хиляди благодарности за прекасните пожелания  Hug Аз естествено нямах достъп до компа си цял ден вчера, но току що си прочетох всички пожелания с голямо удоволствие.  Hug

Почерпката е предвидена на плажа  Mr. Green

# 263
Рали, Рали, къде го този плаж  Joy
Не съм виждала Слънце от няколко дни  Laughing

# 264
Добро утро, момичета!

Както виждам, днес аз ще сервирам кафето

Да ви е сладко!  Flutter   bouquet Hug

# 265
Темичката ни започна да става много вкусна  Wink Докато четох предложенията към Маги и почерпката на Рали и започнах да огладнявам наранина  Flutter
Щастлива, отскочи ни на гости, докато още имаме слънце. Hug Днес, мисля, че се очертава отново много приятен ден.
Аз вчера бях на двора по потник... за кратко  Crazy Доизмивах прозорците, че се бяха позацапали  Joy

Приятен ден на всички!   bouquet

# 266
Честит Имен Ден на момиченцето на Мама

# 267
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦИ НА ВСИЧКИ РОЖДЕННИЧКИ bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Здравейте милички снежинчици Hug.

Ужасно много съм изпуснала, но нали бяхме повече от 2 мес в България, там постоянно скитахме и пяочти не съм имала достъп до нета! Имаше и хубави и лоши моменти..такъв е живота.

От няколко дена сме в Копенхаген и аз все още оправям багажи Mr. Green.
Малко по малко ще наваксвам темата Wink..

Много целувки на всички и   love001 newsm51

# 268
Добро утро и от мен  Heart Eyes

Valyya, добре си се завърнала! Hug
Да знаеш, че се притеснихме за теб   bouquet
Имаш дооооста да четеш и наваксаш  Laughing
А ако искаш, можеш и да споделиш нещо по-интересно, което се е случило тези 2 месеца Simple Smile

Честит имен ден на дъщеря ти, мама!   bouquet

Мимота, днес и тук се показа слънцето за кратко, но само колкото да ме подразни  Joy

Усмихнат ден на всички  Sunglasses

# 269
Добро утро и от мен мили снежинки  Hug

Валенце радвам се да те видя отново  Hug и аз имам доста да наваксвам с темата, ама съм затрупана с работа и не мога да се връщам да чета все още  Whistling
Мама да ти е жива и здрава именничката   bouquet
Мимотка страхотно кафе си ни сервирала, а и като гледам Рали също ни изкушава тук с разни хубави шоколади  Joy
Щастлива времето на острова също е страхотно, така че хайде идвай тук да се радваш на слънце още малко  Hug
Марги  Hug

Момичета изчезвам, че имам милион неща да свърша днес, но ще съм на компютъра и ще хвърлям по един поглед  Hug

Общи условия

Активация на акаунт