Любители на котки - тема 29

• 39 090
  • 445
  •   1
Отговори
# 120
  • София
valery2002 ,аз не съм Теди  Mr. Green, но си взимам бележка и ще си поправя израза за "идиотския" поглед. Котаракът е много игрив и нормално гледа точно игриво и закачливо. Затова ми се стори необичайно, че гледа така. Ето го на друга снимка - почти винаги е на високо  Grinning:

Радвам се, че мишката вече служи за чесане. Аз бих я вдигнала и по-високо, но ако и така става...Някои котки си свиват лапичките и си точат ноктите от близо. Мъро обикновено се протяга с цялата си дължина и ги точи с опънати лапи - на облегалката на неговия си стол  Grinning.

Jorjeta, голям красавец е! Жалко, че трябва да го даваш на някого  Sad.

# 121
valery2002, да те питам нещо - виждам от снимката, че имате мишка за точене на нокти Simple Smile
Как приучи котика да си остри ноктите на нея?
Ние имаме същата, но колкото и хитрости да прилагах - не можах да науча косматата гадинка да се точи там...
Остана като излишна прахосъбирачка...
Иначе се е научила да си точи ноктите на теракота в банята и където и да я заведа - има ли плочки - там се точи Crazy

tania67, страхотни очи има това коте Simple Smile

# 122
  • Варна
tania67, страхотен е...има много сладка, малка устичка  Heart Eyes
... и аз много съжалявам, че трябва за 3ти път да се разделям с него "завинаги"  Tired

# 123
Таня, извинявай. Много съм завеяна, мислех, че поне от вас ще мога да го скрия това мое "качество", но ... уви.  Hug
Сервалан, изобщо не успях, докато Таня67 не ми подсказа да вдигна мишока нависоко. Отначало се протягаше по него да го хапе и като видя, че става удобно за точене на нокти - сам започна и то едва от два дни.

# 124
valery2002, не съм се сещала за това Simple Smile
Ще пробвам и ще споделя, ако има резултат...
Но тя дори не я поглежда тази мишка, никакъв интерес...
Дано като е по-високо да я забележи и дори за игра да я хареса  Mr. Green
Благодарско за съвета!

# 125
  • Враца
Момичета не съм писала отдавна но ви хвърлям по едно око...искам да ви попитам дали някоя от вас се  е сблъсквала с херния при домашния си любимец...да ми обясни малко подробности

историята е следната: преди около десетина дни на Java и се появи топченце на корема, като първоначално реших че от скачането по гълъбите които я дразнят непрекъснато...но топченцето ту е по - голямо (като го пипам предимно) ту се успокоява...та отидох при докторката ни, като тя каза че не е туморче (за което аз се притесних) а че нещо се е възпалило може би някой лимфен възел при скачане и мушене насам натам...и понеже ще ходим другата седмица на море реших да се консултирам с втори вет да чуя мнение..малко я подстригаха да видят цвета, но каза че е ок...пипа пипа и каза че ще елиминира дали не е херния, че е на необичайно място на средата на корема (не е на млечна жлеза) и след 10 дни ще трябва да я види и хирурга на клиниката да каже...през това време ще  трябва да я наблюдаваме...съотвено ще инструктирам бащата как да я наблюдава и ще ми се докладва всеки ден...чудех се дали да не я вземем с нас на Варна, но ще я измъчим 6 часа път....много ми е притеснено даже се чудя дали да не отложим морето за догодина...

другото което ме притесни е че и капнахме фронтлайн, но нашата дивотия взе че се лизна на няколко пъти (сама не проумях как го направи)...та има ли проблем, освен неприятния вкус и пяната която пусна след това и зъдължителното подскачане като сърна (по същия начин реагира и на хапчетата за паразити)

# 126
Заведи я на лекар, той ще прегледа коремчето и ще каже, какво точно е състоянието на хернията й.
За Фронтлайна , не знам вероятно не е безобиден.
Научете се да водите домашните си любимци на лекар, както бихте направили вие, ако ви има нещо!

# 127
  • Варна
Ох, много кофти, то нито да я мъкнете с вас и да я стресирате, нито пък да заминете и да я мислите през цялото време Whistling Не знам какво да те посъветвам. За фронтлайна не съм сигурна, но мисля че Кетя я обезпаразитяваха с такъв спрей и докторът каза, че няма проблем да се ближе, то нямаше и начин да я опазим, понеже беше направо като изкъпана с него.
© Анка,
момичето е писало, че е завело котето на лекар, дори на двама:
Цитат
...та отидох при докторката ни...
...реших да се консултирам с втори вет да чуя мнение...

Ето малко снимки и от Кетя, да не я забравите Laughing

# 128
фронтлайна   Whistling последното слагане на дон Томасито успя даа достигне мястото и старателно облизал половината без да видя....наблюдавах го, малко му се разхлаби коремчето и спеше повече но до 2 дена нещата си се нормализираха.

Ей доня Кетя Heart Eyes на 2та снимка каква поза е заела  hahaha hahaha Сладурана е тя.

# 129
Прочетох, че я е завела на лекар, но ние не сме лекари, говоря по принцип, защото много хора влизат по форуми и започват: на котето ми , му е много зле, страда от ..., какво да правя ?
Т.е., искам да кажа: за херния, може да се произнесе , само лекар.
От личен опит ще споделя, че един ден напипах, нещо като сланинка в коремчето на моята котка, беше странно, после заподозрях, че е херния, накрая се оказа,че е сланинка, обаче в същото време има и херния, но доста по-нагоре, така установи ветеринарният лекар. Заключението беше, че по време на напъните при раждането е получила херния и трябва да я следим, а сланинката беше в резултат на това, че внезапно беше качила килца и затлъстяла, след като спря да кърми, когато раздадохме котенцата.
Хернията може да бъде много опасна, затова трябва да се следи от лекар.
 Peace

За фронтлайна, трябва да ви кажа, че аз дори не знам, за какво точно се използва, ползвам само хапчета за вътрешни паразити, а за външни, само веднъж сме ползвали на котката на свекърва ми каишка против бълхи, после се наложи да го гледаме нейния мачок, докато нашия беше малък, та поносиха за всеки случай и двамата  такива каишки, около половин месец. Бяха противни - големи, груби, миришеха, невъобразимо. Не ми се нравят  препаратите за накапване по тялото, не бих била никак спокойна, защото котката може да се натрови от съвсем малко количество опасен препарат, все пак като организъм, тя е по-малка от бебе.

Страхувам се много и от домашните растения, в момента имам само едно малко кактусче, в интернет може да се намери много информация, как и най-безобидните и широко разпространени  домашни растения, могат да бъдат силно отровни за котката. В клиниката, в която водим нашите, имаше случай на отровен котарак, от системно ядене на палма. Котаракът на свекърва ми, също умря при напълно неизяснени обстоятелства по време на един ремонт, подозренията са, че се е нагълтал с прах при боядисването (защото очите му се бяха силно замърсили)  или е забърсал нещо и после се е изблизал. За съжаление, така си отиде за два дена, горкото, а беше толкова здрав и жилав, нямам думи. Още тогава лекарите ни предупредиха, да пазим много нашите котки ( аз имам две), защото и най-малкото нещо, може да се окаже токсично.
Например, моите котки имат лошия навик, когато им е горещо да търсят вода, не в купичката си, а да се качват на мивката (при все, че не съм ги учила така и не им сипвам вода от чешмата), а там ако има чиния, пълна с вода, все ме е страх, да не е с препарат за миене на съдове, затова гледам, да не оставям чинии...
Въобще, има ли човек котка, ако е много буйна е добре да обезопаси къщата, като за бебе.

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 17:33 от © Анка

# 130
Ето ги и моите душички:

много заспали:
http://i28.tinypic.com/zlqjci.jpg
http://i31.tinypic.com/2ylvaeh.jpg
http://i29.tinypic.com/1z18bjl.jpg

Редактирах големите снимки, като просто пускам връзки към тях.

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 18:57 от © Анка

# 131
  • Враца
аз питах по форума защото нямам идея какво точно трябва да е или не (за мое успокоение май, че съм голяма паника)...лекарката ми обясни на две на три, но все пак от опит е друго нещо...това също е нещо каот сланинка както си го описала, въпроса е че нашата девойка е финна мацка и си е едни и същи кг откакто отгледа хлапенцата си миналата година ..иначе мен ми е ясно че тук няма как да помогнем, дори и консултации със познат СФ вет правих, но той ми каза че без да я види, не може да каже но леко ме ориентира

не съм ви се похвалила че си имаме нова челяд на село...ето от тук натам можете да погледате актуални снимки на нашето голямо котешко семейство

© Анка да му имам срамежливия поглед на Барс  Laughing

Месечинка виторога няма как да се забрави Кетишонка...я кажи виждам че сте на височко, как се справяте с желанието за скачане от терасата и интереса към съседите защото при нас е разходки под контрол на терасата  ooooh! и направо си е борба като решим да я прибираме

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 18:29 от wb

# 132
  • София
© Анка, има ограничения за размера на снимките. Двете са ти много големи. Прочети в правилата на форума. Може да ти се карат модераторите. Много са ти сладки котетата!
А колкото до външното обезпаразитяване и аз не го правя, но не всички котки са само домашни. Котето на wb излиза и на разходки. А колкото до съжителството на котки и цветя е въпрос на възпитание на котето. Достатъчно е да се осигури котешка трева или "любимите" за хапване цветя да се сложат на недостъпно място и всичко е наред.

Кетя както винаги е невероятна! Изкефи ме как спи на втората снимка. Не, че е толкова необичайна котешка поза  Mr. Green!

wb, дано не е нещо сериозно! Щом баща ти ще се грижи за котето отидете на почивката, а ако се появи проблем се върнете. Все си мисля, че ако беше толкова сериозно все единия от двамата лекари щеше да ви каже. И макар, че хернията не е за пренебрегване - има хора, които си живеят с такава дълго време преди да се оперират.

# 133
  • Враца
не че имаме много цветя в новия ни дом, но Java предпочита да се крие зад тях и да ги събаря, а не да ги яде...иначе си има тревичка от която с кеф си хапва...

снощи бяхме на разходки в къщата...хич не се погажда с новите стопани котета там...има забрана да ги бие и затова обикаля и бие махленските котки - вчера едвам я разтървах от едно коте (предполагам разгонено мъжко и посегнало и тя го смлатила)...захапа ме и мен както беше с топка козина в устата при разтърваването...комшийката се беше видяла в чудо...питам я твоя ли е котката и тя е моя е ама това дето я нападна не знам чие е  Whistling викам мое е взимам си го...та я кротнах на терасата после....

за външно обезпаразитяване досега колко пари съм хвърлила по каишки, ефекта им е временен...едната вет-ка даде за дребните пудра (те просто бъкаха) за 2-3 часа нямаха бълха, но трябва да са на тераската наякъде че падат...иначе пудричката излезе около 90 ст за двете котенца ...на баба им вече като голяма решихме Фронтайна да сложим че докато и подстригваха пупката една нагла бълха 100 пъти премина ту надолу ту нагоре и умрях от срам  hahaha викам поне като сме дошли да и капнем

# 134
  • София
...на баба им вече като голяма решихме Фронтайна да сложим че докато и подстригваха пупката една нагла бълха 100 пъти премина ту надолу ту нагоре и умрях от срам  hahaha викам поне като сме дошли да и капнем

hahaha Видя ли и номера на бълхата? Една и съща ли беше?  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт