МАРТенчето ни мило вече със зъбче се е сдобило!

• 9 830
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз мисля, че 450гр на тази възраст са си екстра  Rolling Eyes Алекс, на Ам, качи този месец 400гр, което ме зарадва, за първи път е толкова малко  Crazy
Слънце, браво за кулинарните умения! А за това, че ще устискаш да не пробваш тортата - евала!  Simple Smile
Поли, дано е добре бебчо!  Praynig Ние още не сме открили сезона на паданията  Rolling Eyes
Бебе Мони, дано и вие сте добре!
За зеленчуковите пюрета прави сте, че са много гадни  Rolling Eyes , почти всички марки са така. Има някои мега-гнусни. Помня с какъв потрес баткото ядеше тиквички с картофи на Хип, броколи, карфиол, спанак  ooooh!  Sick
Алекс вече е захранен и с тиква. Много му харесва и реве като спра да му давам  Crazy Но тя поне си е приятна.

# 136
  • Ловеч
Разписвам се и ще чета старите теми. Честито на всички с поводи и месечинки от последните дни, не искам да изброявам, че все ще изпусна някой  Hug
Слънце да ти похваля изненадата, страхотно изглежда и съм убедена че е много вкусна.
Билибили - говори с мъжа си преди да го направиш. Каквото и да решите - ще сте двама. Ако сте искали да вземате самостоятелни решения е нямало да се съберете. Аз в такъв случай ще искам и ще имам подкрепа от мъжа си. Умишлено го удебелявам.
Ние вчера се прибрахме от морето, бяхме 10дена на Синеморец. Много хубаво и спокойно хотелче, народни цени..... всичко прекрасно само дето допуснахме една грешка - че тръгнахме с децата  Joy . Ако бяхме без свекърва ми вече да са ме затворили на 4ти км. Косьо ставаше в 5.30 с мрънкане и обилно оакване, морето не му се отрази добре на спането за разлика от батко му. Батковчето не можехме да го изкараме от водата през деня, нощем спеше върху нас... приказка. Косьо привечер ставаше особено кисел и заспиваше с рев и дране в 9.30. Сега след като се прибрахме се надявам да си пооправи малко режима, че едвам гледам вече. Надявам се поне морският въздух да им се отрази добре зимата, че да има резултат от всички машинации дето ги правихме.
А иначе аз много съм слушкала през тия дни и папках... много папках. Сутрин, обяд, вечер, между храненията и полято с бира и мезета. Страх ме е да се кача на кантара, но видимо съм подобрила талията... пак.
Синчето ми си има любимо занимание, обръща се по корем и пада голяма веселба придружена с обилно повръщане - после яденето не му стигало, как ще му стига като половината го връща. Не смогвам на смяна на чаршафи вече, ще изчакам малко да се климатизира и започвам захранването - като първо ще се пробвам да минем на обикновено АМ вместо ХАто дето го давам. Хапва по 5пъти на ден по 200гр готово мляко, но с това повръщане и по 250гр да яде - все тая, ще видим резултатите на ДК в края на месеца.

# 137
Леле Айрис - голяма забава сте били с Деца на море  Laughing

Аз да си пуфаля половинката - вече втора вечер ме отменя - извежда малкия звяр на разходка и от 6 до 8 ч съм свободна  bowuu и аз съм хора  Peace и аз душа нося.

Incognito 450 гр и аз си мисля че са си ок за тази възраст. То и по по-старите книжки си го пише, че децата качват по-по малко. Тази педиатърка къде ги чете такива работи и те шашка!

Я да питам мамите на вече навършилите 6 месеца бебоци - кога ходихте да взимат кръв от бебковците? Питам, щото ние обикновенно ходим след обяд на консултация - дали можем да го съчетаем, направо да отидем и да дадем изследванията. Сутрин ли трябва да се дава кръв или няма значение за бебчовците?

# 138
  • Пловдив
Айрис, знам какво е, нали бяхме на Велинград с децата! Жертва в името на децата си е това, а за почивка и дума не може да става, освен ако не броим 10-те дължини на басейна, които преплувах за 5-те дена там.

За кг и ние качваме по толкова - миналия месец 500 гр., сега незнам колко, но пак сме там някъде. Все още сме само на кърма, но купих едно АМ, че ми се вижда гладна и днес й дадох няколко лъжички (от шишето не искаше). Това мляко на Хип много трудно се разтваря  Confused и за първи път ми повърна, досега не ми се беше случвало. Така, че май ще го сменям, казаха ми че Лактана е най-близо до кърмата. Обаче струва към 24 лв и ако не го яде, много ще ме е яд. Споделете вашия опит от АМ  Praynig

# 139
Така, че май ще го сменям, казаха ми че Лактана е най-близо до кърмата. Обаче струва към 24 лв и ако не го яде, много ще ме е яд. Споделете вашия опит от АМ  Praynig

Аз купих Лактана Био - не мога да изцеждам, а за пюрета понякога ми трябва да разреждам. Мирише просто ужасно  Sick, и на вкус е така, но аз нямам опит с други млека. Две опаковки * 300 гр са в кутия, имаш 2 седмици след отварянето да я оползотвориш.

# 140
  • София
Повечето млека са гадни на вкус, дори и тези с ванилия, как ги пият бебетата, не знам. Такъв филм като най-близо до кърмата няма, това си е рекламен трик, едно време се спрягаше за Аптамила  Crazy а всички са на база краве мляко. Лактаната е добро заради пробиотиците.
Айрис, и моят опит е подобен, но с едно дете.  Crazy
Цветка, то при бебетата няма как да е нагладно, така че не е проблем по всяко време на деня, на мен така са ми казвали.

# 141
  • София
Момичета, извинявам се, че нахлувам в темата ви, но искам да ви помоля да помогнете на една майка, която е на ръба на живота и смъртта, защото е решила да запази бебето си въпреки усложненията на бременността. Трябват и парички за опрация в Берлин. Има и малко детенце. Просто да ти се скъса сърцето... Cry Ето темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12205154#msg12205154

Моля ви, дори 5 лв. да отделите, все е нещо! Форумът е страхотна сила и аз вярвам в това. Ето сметката:

BG55FINV915010BGN0KRYC
Полина Иванова Василева

Може и чрез epay да се плати.

Благодаря ви!!! Praynig Hug

# 142
  • София
autumnsphere, следя темата, много ми е мъчно. Ще помогна  Hug Дано имат късмет и майчицата, и бебенцето!  Praynig Praynig Praynig

# 143
  • Стара Загора
Момичета нашият тати остана с отворена уста като си видя изненадата. Много я хареса тортата, чак не можеше да повярва. А ако знаете аз как се почуствах, че не остана разочарован. Ибах таз торта цял месец я умувам и само за нея мислех дали ще стане и най вече дали ще го изненадам.
Всички много я харесаха и на вид и на вкус. Някой чак не можаха да си изядът парчетата много сладко им стана.
Тази тема и аз я четох скоро и искренно се надявам майката и бебокът да са добре и всичко да е наред. Аз също ще помогна - даже още утре!
А да ви питам дали случайно няма да знаете - скоро бях попаднала на една тема но не помня в кой подфорум я четох ставаше дума за "всичко хубаво и лошо" което ви се е случило. Загубих и следите на тази тема а ми беше доста интересна. Ако някоя от вас попадне на нея - много моля да свирка насам.
Сега си лягам, че героите са изморени.

# 144
слънце изкушаваш ме с тази торта Crazy да вземеш да ми дойдеш на гости ли Thinking  Mr. Green

# 145
Nagaina, Вики от няколко дни ми кашля и има сополки, не е имала температура. Вчера ходихме при педи и изписа: калциев сироп, витамин ц и тобрадекс/капки за очи  Thinking / за нослето.

Ами и на него същото му изписа. За Тобрадекс казаха в аптеката, че редовно така го изписват. Аз съм доволна от него като капахме в очето, дано и сега има добър ефект (всъщност има, но аз все пак предпочитам с физ. р-ра и капки май ще слагам преди вечер, за да спи спокойно).

Гери, Анита (дето се движим с нея) използва водата да прави пюрето по-редичко, ако има нужда. Всъщност тя вари зеленчуците в малко вода и всичкото това го пасира. Предполагам при теб е малко повече, де. А как точно става зеленчуков бульона, от зеленчуците през цедката пада във водата ли? Защото и аз мисля така да варя, ама си мислех, че водата остава бистра.
Мерси пак на всички за милите думи, аз се поуспокоих, виждам, че и той е добре (въпреки, че още киха и му е побелял езика). Най-много ме озадачава това, че адски много се поти по главата. Няма Т със сигурност, но е постоянно мокър.

# 146
Танче, какво за зимата се вайкаш - пак сме там, няма къде да ходим, просто ще е по за малко  Grinning

Само аз ли си починах на морето с двете деца  newsm78 Абсолютен релакс си беше, никакви грижи. Каквито задължения са ми тук покрай децата, такива и там.Там даже бяха доста по-малко, защото нямам готвене, пране, чистене/ а това за мен е най-трудоемкото/. Малката си беше много спокойна, каката почти се самоотглежда, в смисъл, че не я храня аз, скача в басейна по цял ден, заспива си без проблем и т.н. Малкото като не ходи още, пък съвсем му беше все тая къде е, вечер си заспиваше навън в количката, докато се разхождаме и когато и да се приберем, само я паркирам до леглото и това е. През деня на шезлонга с биричката/ че друго не може  Crazy/ и така...ехххх хубаво беше, ама малко...На мен даже не ми се ходи никъде без децата, че ще ми е търсене.

Слънце, браво за тортата  newsm10 Доста си си поиграла и важното е, че е оценена!

Nagaina, то ако има Т, няма да се поти  Peace Щом е все мокър, значи няма Т. В тая жега е нормално, и София все се поти по главичката, най-вече като яде. Стискам палци бързо да се оправите!  Hug

# 147
  • София
Никита, затова явно всички искаме девойки  Wink , по-друго си е.  Simple Smile Аз също не ходя никъде без децата, но с тях пък не мога да си почина  ooooh!
Слънцето, тази ли е темата

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=104824.0

# 148
  • Варна
Здравейте, милички  Hug
Аз няма да пиша първо защото съм скапана  Tired като изтискан парцал се чувствам и второ защото ще трябва да ви се оплаквам, а неискам да ви натоварвам. С две думи - 4-то денонощие не съм спала и незнам още колко ще издържа  Tired Буквално имам може би час сън на нощ и няколко по 10 мин които само ми размътват главата..... Както и да е, дано премине преди да съм си теглила ножа  Tired
Та всъщтност влезнах само да покажа снимки от днешната малка варненска квартална среща  Mr. Green  Поне се разведрих малко и се оплаках  Mr. Green   http://martenichki.snimka.bg/baby/varna-sreshti-po-gradove.392335

# 149
Привет и от нас  Hug Вчера се прибрахме от Плевен за рождения ден на сестра ми и сега наваксах най-сетне с четенето.
Честити месечинки, рождени и именни дни на всички малки и големи. Честити зъбки и честити кръщенета.
Ей пукнахме от жега в тоя Плевен, а и малкото само се потеше и нощем взе да се буди по 2 пъти. Много е нервна тия дни дали от зъби или щото усеща моята нервност. Айде, че пак наду. Утре ще пиша повече.

Общи условия

Активация на акаунт