Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 10

• 74 866
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София

Разбирам те добре.Видяла си детето на Мина и смяташ, че само с диета и хелиране се постига напредък.Когато кажеш в удобно за теб време ще те запозная със сина ми и с детето на Кифла.Децата ни не са на диета и ще ти донесем епикризите ни правени преди години и сегашните.Терапевтирани са ни децата с терапевти - и то не с много пари, а с поносими за бюджета на средностатистическо семейство средства.Ще ти дадем и координати на истински терапевти, ако желаеш.Ако се напънеш ще намериш в старите ми постове клипчета с детето ми.Ако пък не желаеш да се срещаме - ще ти дам тел. номер на 7 год. ми син. - да си поговорите.Той както казвам не е на диета и не е в център.Той е дете.Не подценявай терапевтите - не диетата лекува, а терапевтите помагат на децата с аутизъм.

# 646
Мили майки, които се регистрирате след всяка поява по телевизията на Г-жа Мина Ламбовски.Искам да попитам и Вас гостите, които пишете пак след нейната поява ,защо не пишете и по друг повод.Споделяйте тези неща с пишещите тук, ще ни бьде полезно.Така излиза ,че се прави реклама на този центьр и после някой следи тук какви ще бьдат реакциите на майките.На мен лично ми е обидно и започвам да си мисля ,че в този центьр има неща които се правят тайно и не трябва да се разбира от другите хора.

# 647
Здравейте, аз също съм майка на дете в център Тацитус. Синът ми един от първите, посещаващи центъра. Преди да отидем там сме били на няколко психолози и логопеди и категорично мога да заява, че резултатите бяха минимални.Следваше период на посещение в 122 детска градина, в която отношението към сина ми беше неприемливо, а резултатите нулеви.След което, разбирайки за новооткрития център реших да пробвам там.Не очаквах кой знае колко.Сега съм доволна че сина ми попадна там и за няколко месеца промчната беше очевидна - отучи се от памперса, самообслужва се,храни се сам,появи се и първата дума,кризите ну намалчха,удължи се времето на структурирана дейност,стана много по-спокоен.
Смятам че там той се чуства щастлив.А не е ли това най-важното за всеки родител и всяко дете. Не ме разбирайте погрешно-не правя реклама,но смятам че център "Тацитус" е мястот за моето дете.
Регулярно се правят родителски срещи на които екипа държи да присъства не само майката, но и други членове на семейството. Давта се насоки за работата с детето и се съгласува, ако има промяна в досегашния начин на работа. Наистина е важно и двамата родители да присъстват.Срещите не се правят с всички семейства-а по отделно.Така срещата ни е много по-пълноценна, тъй като говорим само за моето дете.
За мен е много важно да получавам обратна информация за ежедневните дейности.Факт е,че това се склучва всеки път, когато го взимам.Тогава ми се дават и насоки,за да продължа работата и в къщи.Нагледно виждам как някои неща се случват от видеоклиповете,които ми се показват от екипа.Наистина не заемам ничия страна - просто говоря с факти.

# 648
Отново се включвам в темата, Мили майки, не виждам смисъл взаимно да се нападаме, нали целта е всеки да помогне с каквото и както може. Моята дъщеря е много голяма и след като не видях до момента никакви резултати от никъде където съм я водила е нормално да опитам и пътя който Мина ми предлага, защото както чета вашите деца са наистина много напред спрямо Алекс, пишат четат и говорят. За съжаление Алекс е нямала шанса да се роди по-късно, когато вече се зашумя около този проблем и много неща изплуваха на повърхността. Преди близо 7 години нито логопеди, нито докотори имаха представа за проблема. Както разбрах от казаното от Вас, Вие искате да знаете точно какво е специалното на този център - ами ще Ви отговоря: Дългото време  през което Мина е лекувала сина си опитвайки и наблудавайки как  той реагира на различните  комбинации от витамини,  хелиране  и помощ от страна на логопед е успяла да разбере кое да продължи и кое да премахне  а това е натрупан опит, който й помага сега при другите деца. Идва момента в който  наблудавайки едно дете вече имаш ясна представа кое ще е правилното приемане на един или друг комплекс, защото всяко дете от спектъра е различно и ако при едно помага едно, при друго може да не доведе до никакъв резултат. А за да наблюдаваш едно дете е необходимо да се обучава пред очите ти, а не да го виждаш за по 1 час на ден и именно условията които Мина е успяла да създаде в този център са именно затова. Наистина се уморих да влача дъщеря си като котенце от урок на урок, на  нея и трябваше място на което знае кога и къде отива.

# 649
Пиша заради всички родители, които искат да научат нещо повече за един друг път при борбата с аутизма. Аз заявявам, че има лечение, когато диагнозата е поставена много рано и са предприети необходимите мерки. Няма да споря с вас за това. Доколкото виждам тук за някои хора е най-важно околните какво мислят за тях и техните деца. Много жалко, че е така. Аз лично имам други преоритети в живота си.  Не ме е срам, че детето ми е болно, гордея се с това, което правя за него. След участието ми във Вип Брадър за първи път в България се заговори усилено за проблема на тези деца и техните семейства.  Не ме беше срам открито да застана и да заявя пред цялата страна, че аз съм един от родителите с този проблем. Катерина, лесно се пише зад ник.  Ако дори само с това съм помогнала. Стига ми. Относно центъра, ние нямаме нужда  от реклама. Все повече хора ни се обаждат. За нас говорят делата ни. Много хора са чули от познати и приятели. Много хора, които са посещавали други места идват и са доволни.  Владислава, вас отново ви моля да четете нещата, които пишете преди да ги публикувате. Да мислите повече за думите, които използвате. Изказването на майката относно"най-красивото лице в телевизията" няма да коментирам. Аз такова изказване никога не бих направила, защото бих си помислила, че хората, които четат ще сметнат това за крайно неуместно и невъзпитано. Моля кажете ми в кой точно център в Калифорния работи вашата близка и аз ще ви кажа, къде да отиде, за да се информира по-добре. Тук, обаче искам да изкажа благодарност на тази майка от семинара, която пише за часовете усилен труд, който аз и целия екип сме положили за Борис. Моля ви обадете ми се имам предложение за вас и вашето дете. Искам да благодаря и на Деси. Нейните постове са много интересни и полезни. Имаше и една майка, която пишеше за амоняка. Жалко,че не я чухте Тя имаше много какво да ви каже. Катерина още нещо към вас. В никакъв случай нямам намереие да ви убеждавам да идвате в центъра.

# 650
  • София
Малко съм озадачена -  Казвам се Екатерина - не Катерина, и никога не съм се крила зад ника си.Защо сте останали с такова впечатление.Не виждам кой се срамува от детето си - приемам го като лична нападка най вече защото честичко съм показвала лицата и имената на децата си, а от собствения си лик се притеснявам, защото не съм фотогенична  Sad.Но и мен можете да ме видите някъде в темите - не се крия.Мила, аз държа на думите си - вие прекалихте и не си мерите приказките в ефир.Аз не се мотая по телевизията, защото нямам дар слово, но и не претендирам за това.Мога да пиша тук, защото тук не личат говорните ми дефекти.
И все пак не казахте нищо за терапия, а мен това ме интересува.Пак повтарям - вашия център и вашите постове за диети и хелиране не прадставляват интерес за мен.

Апропо - откъде знаете името ми, и кой ви дава право да го пишете тук?

# 651
  • sofia
Г-жо, Ламбовски,
Имам едно питане конкретно към Вас. Кой в България диагностицира бебе от 6м. до 1г. и половина с ГРР? След като, Вие твърдите, че от бебешка възраст, ако се започне лечение, на 3г. детето ще е достигнало ниво норма? Или който предположил че детето му е с ГРР, ей така, за всеки случай го е завел в Св. Никола   newsm78? Също така, кой терапевт, лекар и прочее познава състоянието на моето дете по добре от мен, че да си позволява да му назначава лечение, било то с добавки и минерали. Детето ми е терапевтирано и смея да кажа, повече от добре, но до сега никой терапевт не си е позволил да ми препоръчва лечение, защото просто не това му е работата. Не съм давала лекарства, давала съм омеги и билки какви то аз съм преценила и каквито знам че няма да му навредят по никакъв начин, ако не му помогнат. Има хора от тук пишещите, които познават детето ми, знаят че не е на диета и не взема минерали. Със някои от тях вече няколко пъти водим спор, дали пък диагнозата, поставена му на 3г, не е сгрешена... в предвид сегашното му състояние.

# 652
Мина,
ако има "лечение",има шанс за излекуване.
Всяка майка би разбрала думите ти като " ще се излекува детето ми"
това е грешна предства,която помага на бизнеса,но не и на семействата.
Една майка обясняваше на какво се е научило нейното дете във вашия център.
тези знания не се придобиват с диета и магия ,а с много труд от терапевтите и другите хора работещи там.
можеш само да си балгодарна на "работниците си"
на това,което правите в центъра се казва "интегриране в обществото" ,а не лечение.
това е ,която ме подразни мен.
няма лечение, за съжаление.
дори в Америка.
в Америка има социална система,която помага на децата и семействата.
без да се налага да е плащат много пари.
другото ,което ме раздразни е ,че тази клиника е "елитарна"
трябва да имаш пари ,за да не страда детето ти в публичните детски градини.
не всеки има толкова пари.
отново заявявам думата лечение е напълно погрешна и заблуждаваща.

# 653
Mina.e,не мисля,че има майки ,които се срамуват от децата си.Не мисля сьщо и че има хора които се интересуват какво мислят другите за тях.Всички знаем ,че ако проблема се хване на време ще има големи резултати.От нещата които писахте останах с убеждението,че говорите за друг вид лечение.Вчера гледах предаването и това ,което казахте ми прозвуча ,че за аутизьм има лечение,но няма да ни го кажете.Аз сьщо бих се показала по телевизията,не ме е срам,но тези неща никьде не са обявени и не мога да знам кой,кога и кьде ще говори за аутизьм за да бьда там.След като се появявате вьв форума и твьрдите разни неща,ще ви бьда благодарна да продьлжите да влизате тук и да обменяте опит с майките.На всички ще бьде полезно да научат нови неща.Аз лично влизам като гост и само чета, защото в момента няма какво да споделя ,но научавам доста от тази тема.

# 654
  • София
Катерина още нещо към вас. В никакъв случай нямам намереие да ви убеждавам да идвате в центъра.
Защо?Защото не проявявам интерес към диетата ли?Искам да ми покажете, че може да дадете на родителите нещо повече от информацията от тук.Искам да видя, че има място, където разбират от аутизъм, а не от диетология.Убедете ме мен да дойда, и аз ще ви докарам още много клиенти - мога да го направя - имам потенциал  Wink.Убедите ли ме мен от тази трибуна - ще убедите и останалите.Засега не успявате.Не сме против новостите да ви отговоря, а сме против недоказани теории и невалидни за всички, но фанатично натрапвани ни.

В България не ядем доматите с колците, напротив знаем да ги откъснем, измием и консумираме - моля не ни подценявайте.

# 655
  • София
Аз също съм озадачена от това, че някакви капки се дават по преценка на Мина, която е детски психолог! Те регистрирани ли са за продажба в БГ или пристигат по самолет специално за този център? Каква е гаранцията, че в този център не се дават и други експериментални капки на някоя от фондациите в Щатите? А да не говорим, че някои извлеци в чист вид са още по опасни, то шаманството си е продукт на Щатите.

САЩ не са ми никакъв критерии за лечение на аутизма, защото това е държавата с най-много деца в това състояние, т.е начина им на живот е такъв, че довежда децата до аутизъм. А може да има и нещо във въздуха им от вулканите, от планините и т.н., но явно в другите страни го няма.

Едно 2 годишно дете в БГ няма как да е чак толкова отровено, че да се нуждае от безкрайно пречистване. Вече се знае за късното захранване, за глутена, всеки търси за детето си домашни продукти, вари супи със зеленчуци, дори и БГ детски кухни готвят много по-добра храна от консервираните пюрета.

Много се радвам, че всички 11 майки от центъра се изредиха да споделят опит, но и аз мисля, че средата и специалистите там са спомогнали за успехите на децата! Храната и капките в най-малка степен.

Не разбирам защо не развивате темата за диетата, направете и подходящо заглавие и си пишете там, така и Донка ще има спокойно място и няма да се разразяват безмислени спорове.

Също обаче мисля, че на общи изяви трябва да се гледа за децата, а не да се говори за капки и есенции. Ако са толкова добри, да се настоява държавата официално да ги признае за лечение.

# 656
Мина Енева,

След като стана ясно официално, че няма лечение за аутизма, че няма лекарства, които дори и Вашият център, не би могъл да предложи, просто, защото не съществуват, би било удачно, да намерите начин и го заявите!
Дори и да не признаете, че говоренето за откритите вече лекарства за аутизма, е част от рекламната Ви кампания за привличане на отчаяни родители, които като чуят думите "лекарство за аутизъм", биха били готови за заплатят и запишат децата си във Вашия център, каквото и да им коства, просто, защото обещанията са големи- едно е да се каже "Лекува аутизъм", друго се да се каже "Предлагаме добри терапии"- терапиите е ясно на всеки, че са дълги и не гарантират излекуване, но когато се каже вълшебната дума "Лечение"и "десетки напълно излекувани деца", центърът вече се облича в търговска марка и има шанс да продава- напразна надежда обаче, но кой ли се интересува от това...

Достойно би било, поне да признаете, че лечение няма и капките, които всички ние ползваме на определени периоди за децата си, само подпомагат терапевтичната работа с тях или поне така се надяваме!

Както и да се извините за недоразумението, което се получи, като казахте, че излекуването с лекарствата, което сте наблюдавали при десетките излекувани деца, е без намесата на логопед и психолог!
Защото изказването Ви, граничи с абсурда!

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 20:07 от Kezaja

# 657
Аз също съм озадачена от това, че някакви капки се дават по преценка на Мина, която е детски психолог! Те регистрирани ли са за продажба в БГ или пристигат по самолет специално за този център? Каква е гаранцията, че в този център не се дават и други експериментални капки на някоя от фондациите в Щатите? А да не говорим, че някои извлеци в чист вид са още по опасни, то шаманството си е продукт на Щатите.

САЩ не са ми никакъв критерии за лечение на аутизма, защото това е държавата с най-много деца в това състояние, т.е начина им на живот е такъв, че довежда децата до аутизъм. А може да има и нещо във въздуха им от вулканите, от планините и т.н., но явно в другите страни го няма.

Едно 2 годишно дете в БГ няма как да е чак толкова отровено, че да се нуждае от безкрайно пречистване. Вече се знае за късното захранване, за глутена, всеки търси за детето си домашни продукти, вари супи със зеленчуци, дори и БГ детски кухни готвят много по-добра храна от консервираните пюрета.

Много се радвам, че всички 11 майки от центъра се изредиха да споделят опит, но и аз мисля, че средата и специалистите там са спомогнали за успехите на децата! Храната и капките в най-малка степен.

Не разбирам защо не развивате темата за диетата, направете и подходящо заглавие и си пишете там, така и Донка ще има спокойно място и няма да се разразяват безмислени спорове.

Също обаче мисля, че на общи изяви трябва да се гледа за децата, а не да се говори за капки и есенции. Ако са толкова добри, да се настоява държавата официално да ги признае за лечение.

в САЩ има най- много диагностицирани деца. Уточнявам само .
и няма нищо общо със замърсяване и пр глупотевини.
в БГ въздухът и всичко останало е в пъти по-замърсен отколкото в САЩ.
никъде не е доказано защо ,от какво и как точно се случва целия спектър на аутизма.
ако знаехме да бяхме патентовали някое лекарство досега и да правят големите фирми пари.
и понеже не знаме от какво и как е,не може д аима лечение.
ни с капки,ни с диети
и понеже е спектър,значи има твърде много променливи.
за да може да има едно решение.
всичко е въпрос на много работа с децата.

# 658
  • София
Аз също бих помолила Мина да доуточни защо отрича работата на терапевтите.Визирам най вече думите и от ефира.Не подценявайте и колежките си, които работят там.Ще цитирам за пореден път думите, които чух от една наша съфорумка - ТЕРАПЕВТКА.
Маугли се е научил да общува след като е започнал да чува човешка реч, а не докато е папкал банани в джунглата.И нашите деца ще се научат да общуват с говорене и терапевтична работа, а не само с капки, както вие ясно казахте.Малко ви перафразирах думите - но така го разбрах.Някой да е разбрал нещо различно има ли?????????
А и още нещо да питам - защо след като има лечение без нужда от терапевтична работа - с вашето дете Мина работят терапевти?Че и по 6 часа дневно  newsm78

# 659
Много се извинявам, че прекъсвам спора Wink, обаче от известно време ме мъчи нещо и най-накрая реших да ви питам.
Криси много се фиксира върху пътни знаци, табели и надписи. Това за пътните знаци е от миналата година още, но табелите и надписите са нова мода. Какво имам предвид - застава до пътния знак и започва да го оглежда отпред и отзад, приближава се към него, отдалечава се, подскача, маха с ръце и издава нечленоразделни звуци (напр.ммммм, ииии, бббббб). Подобно нещо е с някои табели, надписи върху стъкло (държи да ги огледа от двете страни на стъклото), всякакви дисплеи (на микровълновата, на уредбата, на асансьора) само дето тях няма как да ги огледа от двете страни, също ярко изпъкващи надписи на стени. Понякога успявам да го откъсна с една дума, друг път обаче не тръгва лесно, а често и плаче, когато искам да го махна.
Дайте съвет как да реагирам, моля ви.
В началото му обяснявах нещо за знака - форма, цвят, даже и значението (не се смейте), четях му табелите, обаче това вече взе да ми се струва налудничаво. Сега просто го изчаквам и го подканям да тръгне.

Още нещо - не разбрах как да гледам предаването Жените. Като кликна на линка ми дава само текст и не видях къде е линка към самото предаване. Може ли помощ?

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 20:11 от Галя***

Общи условия

Активация на акаунт