Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 10

• 74 848
  • 737
  •   2
Отговори
# 675
Има статистика и навсякъде са долу-горе едни и същи цифри - и в развитите и в неразвитите държави.
Единственото място където стремително се увеличават (със 1200%  Shocked ) е Калифорния, но нека не забравяме и че там последните 20 години има ужасно струпване на програмисти(много от които със високофункционален аутизъм), а според "генетичните" теории каот има на едно място много хора предразположени към и имащи някаква форма на аутизъм децата им също имат голям шанс да са с аутизъм в някаква форма. Дали това е или друго причината незнам. Но Калифорния не е по-замърсена от бившия СССР който има цели градове в които поколения наред живеят във среда и се хранят с храни "облагородени" с  тежки метали. Да, амаериканците не са пример за добро хранене, но това е така не само в Америка. И при нас има такава тенденция, децата масово отглеждат с чипсове, хамбургери и безалкохолни....По това което чета във форума и в БГ има такива родители.
За замърсяване от колите - и тука трябва да сме нагоре в класацията - всеки си има кола която ползва да ходи на работа - карайки средно по 50-60 км на ден...Ами не са повече случаите от на друго място.

Аз на тази теория не вярвам. Неможе всичкид еца да са "заразени" със замърсяване. И преди съм писала - как точно моето неваксинирано точно дете, захранено късно, кърмено и т.н. разви проблем за мен е загадка. Така,ч е не мисля, е това е от толкова голямо значение. Не казвам че това не влияе - сигурно в голяма степен, ама едва ли е основна причина. Все повече се убеждавам че причината е генетична ...  а от там насетне лечения няма. Все едно да има лечение за Даун Синдром. Обаче това не значи, че терапиите не работят.
И МИна е права за едно нещо - колкото по-рано по-добре. Но наистина - НЕДАВАЙТЕ празни надежди. Кажете, че не при всички деца работи. Да се карате полза няма.

По отнощение на това как ние не си гледаме децата щото пишем във форума нямам коментар... 

# 676
И аз се уморих от този спор. Пишете си момичета, времето ще покаже... И както и преди съм казвала, дано в тази тема да не останат майки с деца от спектъра, а само на излезли от там или в слаба форма Hug

Да се допълня, че спора е относно твърденията за "излекуване" и че има лекарства и тайнствена методика. Мисля, че майките добре обясниха, какво ги притеснява в тези твърдения. На центъра всичко най-добро.

Аз си мисля за броя на диагноситцираните деца в Щатите, все едно в Европа не ги диагностицират. Все пак в Щатите са най-много и може би има нещо в начина на живот, организацията на гледане на деца или нещо друго. Струва ми се, че в Гърция или други европейски страни са по-малко. Дали има статистика по страни някъде?
не зная дали има статистика.
rainman
http://www.imdb.com/title/tt0095953/
1988
тогава в Бългрия и в Европа не се говореше дори за аутизъм.
нищо му няма на въздуха,нито на водата.
въпрос на ранно откриване,диагностика и статистика.
и популация.
ти си права,спорът е за"излекуването".
измества се фокусът с цел реклама. А просто трябва изключитлено много рбота и търпение с детето.

п.с. използвам твоя пост,за да кажа на девойката с ник ЕАА,че пренебрежителното отношение към жена,която трябва да полага толкова усилия всекидневно ,а има толкова малко официална информация за състоянието на детето и е недопустимо.
не зная дали го разбираш,ЕАА.
Wink

# 677
Има статистика и навсякъде са долу-горе едни и същи цифри - и в развитите и в неразвитите държави.
Единственото място където стремително се увеличават (със 1200%  Shocked ) е Калифорния, но нека не забравяме и че там последните 20 години има ужасно струпване на програмисти(много от които със високофункционален аутизъм), а според "генетичните" теории каот има на едно място много хора предразположени към и имащи някаква форма на аутизъм децата им също имат голям шанс да са с аутизъм в някаква форма. Дали това е или друго причината незнам. Но Калифорния не е по-замърсена от бившия СССР който има цели градове в които поколения наред живеят във среда и се хранят с храни "облагородени" с  тежки метали. Да, амаериканците не са пример за добро хранене, но това е така не само в Америка. И при нас има такава тенденция, децата масово отглеждат с чипсове, хамбургери и безалкохолни....По това което чета във форума и в БГ има такива родители.
За замърсяване от колите - и тука трябва да сме нагоре в класацията - всеки си има кола която ползва да ходи на работа - карайки средно по 50-60 км на ден...Ами не са повече случаите от на друго място.

Аз на тази теория не вярвам. Неможе всичкид еца да са "заразени" със замърсяване. И преди съм писала - как точно моето неваксинирано точно дете, захранено късно, кърмено и т.н. разви проблем за мен е загадка. Така,ч е не мисля, е това е от толкова голямо значение. Не казвам че това не влияе - сигурно в голяма степен, ама едва ли е основна причина. Все повече се убеждавам че причината е генетична ...  а от там насетне лечения няма. Все едно да има лечение за Даун Синдром. Обаче това не значи, че терапиите не работят.
И МИна е права за едно нещо - колкото по-рано по-добре. Но наистина - НЕДАВАЙТЕ празни надежди. Кажете, че не при всички деца работи. Да се карате полза няма.

По отнощение на това как ние не си гледаме децата щото пишем във форума нямам коментар... 

само да допълня...за даун има надежда- генната терапия.
която за спектъра на аутизма не може да се приложи ,защото НЕ ЗНАЕМ какво го предизвиква.
теории има колко има различни "учЕни"
но нито една потвърдена.

# 678
  • София
Не водим спорове за или против диетата и хелирането.Спора е за непремерени думи в ефир.Казана е една явна заблуда, подвеждаща клатещата се родителска психика.Същото направи преди години и Роберто Моралес.Тогава не се разрази такава буря, защото наистина той първи повдигна гласно въпроса за диетата.Още тогава повечето от нас поизчетоха и се позапознаха с идеите на диетата, и доста родители опитаха с децата си тази диета.Това беше преди три години.Отворихме си теми за диета и си пишехме там.Пишехме в отделна тема, защото ни се искаше важната информация за храни, добавки, минерали и т.н. да остане като каталог на едно място и да не се изгубва между споделянето за пръцкане, акане и т.н.
Сега когато ни обясняват колко е важна тази диета и ние реагираме с без интерес, защото вече знаем за диетата, пробвали сме и сме взели решение дали ще бъде това нашия метод за борба с аутизма.Доста майки още я прилагат и си пишат и в темата за диетата и в тази тема - именно с цел важните неща по диетата да не се затрият в тази аутистична тема.

Това го пиша за майките от младия център.Не си мислете, че ние не четем и не се интересуваме.Шест месеца точно съм ставала сутрин в 8.00 и съм сядала пред компютъра да чета за диетата.Пишех си по скайпа само с една майка, чието дете е на тази диета и питах, четях и задавах въпроси и пак четях.Сядах в 8.00 сутринта по пижама на стола и ставах от стола само за тоалетна.Следобяда ставах в 17.00 за да си измия чинийте от предната вечер и даси посрещна съпруга с децата от училище и градина.За 6 месеца изчетох за диетата толкова колкото вие тепърва ще четете.Знам за тази диета и нямам нищо против да си вярвате и да си пишете за нея.Само ви моля не си мислете, че само с диетата детето ще се оправи - има нужда от много психологична работа, от много логопедична работа и от много любов.Добре сте дошли тук - пишете, където искате и в която искате тема - вече ви обясних защо са две темите.Събирахме в темата огромно количество информация за диетата за тези след нас, които ще я четата - за да им е удобно.Събирахме я за вас мили майки - възползвайте се от нашия труд.

# 679
Добър ден мили майчета,извинявам се че се намесвам в темата но Ви моля за помощ.На племенникът ни който е на 2ги10месеца миналата седмица в ВМА след преглед са казали детето е с аутизъм,майката на детето не е добре психически (жената има проблем който никои не знае какъв,тя не споделя а и нейните родители също лошото е и че не се лекува)Преди известно време пратихме генетичен материал за изследване за наследствени болести който не показа нищо.Момичета моля Ви помогнете ни дайте не съвет при кой лекар от тук на татък да заведем детето,майката не желае да се разправя и гледа да се отърве от детето защото не може да се справи с отглеждането,при нея детето е изключително нервно пищи,хвърля предмети..........За момента не говори,проходи на около 2год. но извън семейната среда той е едно щастливо и усмихнато дете колкото и жалко да звучи това CryИзвинявам се още един път за нахлуването,четох доста материали в нета,но Ви моля и Вие да ме посъветвате какво да правим от тук на татък

# 680
  • София
ludmilova,  Може майката да е много преуморена,  с такова дете трудно се издържа и трябва хората да се сменят през 4 часа. Често това се постига без много намеси /просто такъв е начина на живот на семейството/, но има случаи майката е оставена сама 3 години да се грижи за детето, докато всички други са на работа, е евентуално на 2 месеца веднъж някой може да я отмени, за да отиде на преглед или фризьор. Т.е вие си помислете дали жената не е преуморена и създайте режим по 4 часа на ден да е някой друг с детето - гледачка, детска градина, баба и т.н. Това е трябвало още от 1 годишна възраст да го направите. Често жените се оплакват, че не издържат, не защото са глезени или с проблеми, а наистина е трудно.

Няма лекар, които да го излекува, това и там където е диагностициран са го казали. Може да опитате да го дадете целодневно или на половин ден в частен център "Тацитус", от този потребител може да се уговорите за посещение, а има и доста майки, които са доволни и са споделили в темата. На бул. Стамболийски има държавен център /работят почасово/, но доколкото знам там се чака доста, а и в Бояна има специализирана градина. Където и да го дадете след първият 1-2 месеца си направете равносметка дали има напредък и дали се чувства щастливо детето.

Или го водете по често  
...но извън семейната среда той е едно щастливо и усмихнато дете
там където детето се чувства щастливо и го учете на важни неща през скокойният му период.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 12:48 от TanyaMG

# 681
Благодаря Ви за отговора,ще се възползваме от координатите който сте ми дали.А майката наистина има проблем(за който естествено тя няма вина)детето още в самото начало имаше проблеми,тя отричаше до последно и от това че неуспяваше да се справи го връзваше само в креватчето за да не и пречи Tiredс хиляди молби и обещания заведохме детето на лекар,баба му се пенсионира догодина и ще поеме изцяло грижите за него,а в момента от 7дни в седмица майката се грижи за него не повече от 3,гледаме постоянно да сме на нейното разположение и да не я оставяме само с детето,за съжаление в много от случай те поставя себе си пред всичко дори и по този начин да пренебрегва детето и да го наранява,най много ни е яд че доста късно разбрахме в каква среда живее детето.Благодаря Ви отново

# 682
Здравейте, аз съм майка на дете ,което посещава център Тацитус. Постъпихме там реди 2 седмици. Преместихме се от Варна. Мога да Ви кажа, че въобще не съжалявам за избора,който направих. Знам, че това е точното място за Краси. При нас нещата тепърва ще се случват,но резултатите които са постигнати с другите дечица ме обнадеждават. Екипът от специалисти е невероятен - млади хора с  огромно желание за работа, усмихнати и позитивни. За първи път аз съм СПОКОЙНА за детето си. Много съм щастлива, че имам честта да познавам Мина,защото единици са хората които се опитват да направят нещо и за другите, не пестят сили да помагат, да споделят опита си.

# 683
Надявам се вече всички от Тацитус да са се изредили да пишат и да хвалят центьра.Браво много се радвам за вас ,ако имах вьзможност сигурно щях да водя детето си там.Малко се чудя на последната жена ,която се е преместила от Варна.Аз знам ,че там са едни от най добрите специалисти.Дано имате кьсмет тук в София.А сега и аз да похваля центьра кьдето ходи мойто дете.Центьр Св.Мина там има страхотни специалисти,направо правят чудеса .Детето ходи от скоро ,но има голям напредьк.Психолог,логопед,лелка,всички са прекрасни. newsm62

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 16:30 от shefcheto

# 684
  • София
Днес една позната - възрастна дама преподавател по бълг. език - дава частни уроци за езикови гимназии ( как я прокламирах просто  Crazy)  ми каза един чалъм за подпомагане на четенето.
Внучката и е предучилищна и темата беше за тепърва учещите се да четат.
Та, за да прочете детето сричка му обясняваме да си направи устата така сякаш ще каже първата буква, а да каже втората буква от сричката.Много лесно става - опитах.Може все на някое от нашите първолачета да помогне този чалъм  Wink

Абе като сме почнали да хвалим.................да изкажа благодарност на Bluevelvet.Материалите, които тя набави са нещо, което аз никога не бих могла да си купя.....а и повечето от нас.Но Bluevelvet ни ги дава безплатно   bouquet
Имаме също така прекрасни логопеди и психолози безвъзмездно пишещи в този форум - знаете ги кои са да не ги изреждам поименно.И всички останали, които  ни помагат, като майки от други подфоруми, които ни преведоха безплатно огромни материали, и статии.

# 685
  • София
 Simple Smile Колко е хубаво да има хвалби Simple Smile

Сещам се, че преди време една майка с дете в частно детска градина ми каза: "А не, няма да хваля градината на детето по форумите, защото се получава голям човекопоток и или ще ни вдигнат таксата, или ще развалят услугата, или ще започнат да подбират децата".

Харесва ми тона на Катина да похвалим всички, на който сме благодарни. Сега излизам...  bouquet

# 686
...п.с. използвам твоя пост,за да кажа на девойката с ник ЕАА,че пренебрежителното отношение към жена,която трябва да полага толкова усилия всекидневно ,а има толкова малко официална информация за състоянието на детето и е недопустимо.
не зная дали го разбираш,ЕАА.
Благодаря за нарицателното Simple Smile. До колкото знам само една жена в историята на света е била девойка носейки дете в утробата си, а камо ли две, но това в рамките на шегата. Категорично не съм демонстрирала пренебрежително отношение към никой нито в този форум нито където и да било, не ми е в природата. Уважавам опита и познанията на майките, които пишат тук и съм намирала полезна информация и оригинални идеи, но не смятам, че има някой който знае всичко. Разбирам също, че Сократ и неговата максима “Аз знам, че нищо не знам”, която визирах, е непозната и неразбираема за вас.
Това го пиша за майките от младия център.Не си мислете, че ние не четем и не се интересуваме.... Само ви моля не си мислете, че само с диетата детето ще се оправи - има нужда от много психологична работа, от много логопедична работа и от много любов...
Катина, не разбирам защо е тази мнителност, в никой от моите постове, а до колкото съм видяла и в постовете на майките от младия център няма и най-малкия намек за подценяване на Вашите и на нечии други познания, способности, качества и каквото и да било. Пишейки в тази тема не съм се обръщала лично към никой, а съм била водена от желанието, когато един родител се сблъска с диагнозата аутизъм и влезе в тази тема да може да намери възможно повече полезна информация, за да вземе информирано решение по кой път да поеме. Самия факт, че децата ни посещават визирания от Вас център е достатъчно показателен за това, че на първо място поставяме добрата и интензивна психологическа и логопедична работа и голямата любов, с която специалистите в центъра обграждат децата ни – труда им е неоценим, покланям се пред тях. На всички искам да кажа, че и аз съм срещала твърдения в постове тук, с които не съм била съгласна, но това е мое мнение и не съм ангажирала никой с него – истината не е само една и смятам, че сме достатъчно големи хора, за да го проумеем.

# 687
  • София
Искам помощ  Praynig
Преди малко дъщеря ми нашамари брат си и го наказа зад вратата, защото и отговарял.Той се разрева и отидох раздадох правосъдие - скарах се и на двамата естествено, като всеки ми обясни гледната си точка.
След малко Мишо е казал, че едно чудовище го е убило и го е страх от чудовището.Моника се притесни и го е накарала да нарисува чудовището.Нарисуваното чудовище забележително прилича на Дарт Вейдър - от друг ъгъл погледнато на сестра му с пусната коса.Сега обяснява на сестра си, че и вечер го виждал като лягал - ама тогава той застрелвал чудовището.Аз като го разпитах ми каза, че го вижда и сега - седи във фотьойла, ама е наужким чудовище.В момента го стрелят със сестра му - наужким обстрелват фотьоила.
Наистина чат пат го е страх от тъмното - от черното, защото има чудовище.
Какво да мисля.............. Shocked помагайте - кой с каквото може.
Моника е яко притеснена - каза ми да ви питам  Thinking

# 688
  • Варна
Ами според мен, остави ги да си застрелят чудовището и пак като им дойде наум пак да го застрелят. Опитай се да извърттиш ситуацията от смешната страна, те какви са герои не може никой да им се опре. Peace

# 689
Аз пък ще изкажа благодарност, освен на Блувелет за невероятните сайтове с карти и материали, на Катина- за познанията, които споделя  през годините в областта на китайската медицина и особено на моменти, много са ми помагали, на Деси за ценната информация- от нея най- много съм взела от инфото за бръшинга и пресинга, на Таня - за голяма част от ценните книги, съм научила от нея, на всички специалисти- логопеди, психолози, треньори и терапевти, които помогнаха детето ми да напредне до ниво- почти в норма, на първата класна на сина ми, на Мина- че направи първата крачка към популяризиране на проблема "Аутизъм" в България, на Веселчето- за периодично ценното инфо относно нещата и новостите, които се случват при тях, на Кифла, Валенцето, Тити С, Марианка, Мирена, ЕАА и всички други майки, които  участваха в предаванията до сега за популяризиране проблема "Аутизъм"  у нас, а Тити пътува с прекрасния си син  Даниел, който се държа като истински пораснало момче и осъзнава отговорностите на първолака,   Тити пътува със съпруга си и първолака от Габрово за каузата, за което- Огромно благодаря! Благодаря на Шефчето за инициативата и организацията на едно от предаванията за популяризиране проблема на децата ни! И на себе си също искам да благодаря, че не се отказвам и продължавам по пътя на борбата, продължавам и с ежедневното търсене на нова информация и нови терапии, с ежедневните посещения при специалисти, контактите с които, са безценни.... и с ежедневните им общувания със сина ми.

Щях да забравя най- важното- Благодаря на всички вас, с които се подкрепяме взаимно през годините!
Благодаря и на приятелите и колегите ми, които за празници, вместо подаръци на сина ми, подаряват терапии!

Следващата седмица включваме и барабанотерапията- ще докладвам!

ЕАА, не си права, има още една девойка майка- или както я нарича дама от форума- Госпожицата....

Аз приемам чудовището, като етап от израстването на по- високо ниво- страх го е да порасне, но е факт...за мене е така.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 22:36 от Kezaja

Общи условия

Активация на акаунт