ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

• 11 657
  • 146
  •   1
Отговори
# 105
Вече се прокарват идеи за концесии на площадки - срещу поддръжка да се изисква определена такса. от посетителите...
Какво мислите вие за това?
Вчера стоях с моето момче на нашата псевдоплощадка, построена преди няма година - няма такава мизерия - мърсотия, гнусотия, чак да не ти се ходи. А преди година изглеждаше що годе прилично.
Дали ако се вземе от някой и се поддържа, майките биха плащали такса, за да ползват нещо чисто и качествено?

# 106
Вече се прокарват идеи за концесии на площадки - срещу поддръжка да се изисква определена такса. от посетителите...
Какво мислите вие за това?
Точно това писах няколко страници по-рано, че съм склонна, определено. И добре ще е тези, които идват всеки ден да имат нещо като абонаментна карта. Щом общината и държавата нехаят - просто безплатен обяд няма.

# 107
Аз не съм съгласна и не бих плащала. Нямам нищо против да глобяват тези, които цапат.

# 108
Клото, и никой да не цапа пак има нужда от поддръжка, да се изхвърлят кошчетата, да се измете прахоляк и листа, да се окоси тревичката, да се поддържат и контролират съоръженията, пазачи и т.н. А както искаме и чешмички по тях също има разходи.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 20:32 от Cygnus

# 109
Да, бих, но не на принципа-влез/излез.Пример-няма тоалетна и отиваме до вкъщи, което е наблизо.Като се върна отново ли трябва да платя вход?Ще има Портиер ли?Повечето такива площадки са меьду блоковете, това означава, че масово на тези, на които не плащат-ще си стоят вкъщи ли? Thinking

# 110
да, да, определено нещо като карта - дневна, седмична, месечна - всъщност поне за един ден входа трябва да е еднократен - това са деца, сменят си мнението за 10 мин - сега иска там, после пак иска обратно.

# 111
...добре де, през нашата минават хора-такива, тръгнали на пазар...и за тях ли, или как-заградено и да заобикалят? Thinking

# 112
Клото, и никой да не цапа пак има нужда от поддръжка, да се изхвърлят кошчетата, да се измете прахоляк и листа, да се окоси тревичката, да се поддържат и контролират съоръженията, пазачи и т.н. А както искаме и чешмички по тях също има разходи.
Хигиенистите към общините не трябва ли да се грижат за повечето изброени неща?
Някъде по света хората плащат ли такси, за да посещават детските площадки? Ако някъде това го има, бих била склонна да си променя мнението.
Да не стане после като плажовете... Аман от концесионери, ай няма нужда!

# 113
Кло, аз звънях за нашите кошчета, да питам, ще минават ли, няма ли....еми-казаха че няма.Наша грижа са.

# 114
Да, точно така, като плажовете, като платените паркинги, на този принцип.
Честно да кажа не съм чувала да се плаща някъде по света, но повечето площадки, които съм виждала са били частна собственост - към молове, отгоре на покривите и тн т. или към паркове и се поддържат от самата поддръжка на парка.
Някъде площадка така от нищото изникнала не съм видяла - както са нашите междублоковите, може и да има. Все пак не съм обиколила света все още.
Може би ще ги разделят - някои ще дадат на концесия - и те ще бъдат заградени и ще се плащат
Други ще останат безплатни и на произвола на съдбата
А това, че от общината ще ги чистят ми звучи като виц
Никога не съм видяла някой от общината за кумова срама да вдигне дори един фас. Joy

# 115
Пенелопа, не си вършат работата, може би. При нас всичко се почиства от хора, назначени по разни програми да почистват града, да залесяват и т.н.
Може би на местно ниво се решава, не знам.

# 116
А това, че от общината ще ги чистят ми звучи като виц
И на мен. А, преди местните избори може и да се случи Simple Smile

# 117
  • София
то пък и към молове като се, те все едно се грижат за тях, днес минахме през площадката на сити център...то само оградата останала, няма ги пързалките и стълбите към тях, люлките останали с по 1 дъсчица, малката пързалка също илипсва стъпало...имаше преди някакви неща с гуми - няма ги, имаше сега нещо пластмасово на литъл тикс, явно да седнат 2 деца 1 срещу друго да се въртят - потрошено и то....а това си е площадката на мола, те трябва да си се грижат за нея и да я поддържат...ама не.....

И не, аз не бих платила за да ползвам площадка, безумно е....

# 118
Каспър, на принципа на платен паркинг какво имаш предвид?Ако отидем до тоалетна-излизаме, след 5 минути влизаме пак и плащаме? Thinking

# 119
  • София
Идеалната площадка според мен е възможно най-малко изкуствени материали и да е разположена сред природата. (Големите дървета осигуряват сянка, а и не само заради това).
Много по-хубаво е да тичаш по утъпкана земя, отколкото по бетон или изкуствена настилка!

Когато бях дете в Студентския град имаше детска площадка с дървени игрушки, какви ли не красоти, люлки кончета, дървени катерушки, всякакви такива.  И ми беше любимата сред куп други модерни в квартала ни (Дианабад)

Децата обичат природата! А възрастните забравят да им осигурят тази така важна връзка по време на игра!

Общи условия

Активация на акаунт