Рамадана на вратата чука ,да го посрещнем с усмивка -123 арабска

• 26 331
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Оф,ще припадна от тия снимки на тортички,хей арабелки,моля ви се Stop
нещо рецептички да имате

Адел Имам е суперизвестен заради таланта си,даже е лектор в уни и казват,че е доста заможен,незнам колко жени има  Crazy
А пък колко актриси е нацелувал/оженвал/прегръщал/флиртувал...ехеййй Laughing във филмите де.
Предпоръчвам ви египетски филми-доста се научава за реалността в Ег.
В египетските сериали участват ливански актриси,което автоматично ги прави харам Wink

Рейн-пий чай с мента,не си прави саски посред нощите Crazy

Чухте ли за случая в Кувейт(кака Делта :с кой кореспондираш там,а?):
една разведена полудяла от ревност и подпалила палатката в която правил сватбено тържество бившия и съпруг:44 загинали,вкл.деца.. Sad
сега кувейтците ги е страх да се женят,на всяка сватба щяло да има охрана-така се шуми из нет-пространството..

А знаете ли,че да се казва Рамадан Карим!-не  е правилно.Правилния поздрав е Рамадан Мубарак!
днешната умма не прави ли нещо правилно!?

# 121
Мансун, мн яка картичка с дявола с дисагите, чак ми се къса сърцето с подвита опакша как си тръгва и наведена глава

А на мойто килимче за молитва има палма и 2 ятагана, подобно на това на камилата дето е. Обаче така са кръстосани, че с мойто въображение ми запрличаха на рога на дявол  Embarassed

ето и от мен няколко смешни картички

http://eidmubarak.com/cardfm.php?card=proposal_him&cat=engagement"  страхотна булка

http://eidmubarak.com/cardfm.php?card=slatiframadan&amp;cat=ramadan</a>  поздрав от Гошето Буш

http://eidmubarak.com/cardfm.php?card=sramadan4&amp;cat=ramadan</a>  през рамадана стават чудеса

http://eidmubarak.com/cardfm.php?card=inshallah&amp;cat=engagement   ай-бързия печели

Лили, не знаех, че не се казва Рамадан Керим  Embarassed

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 11:00 от Шилан & Шиар

# 122
  • Varna
Водно Лиле Simple Smile
Мойта явка у Кувейтско ми каза, че първата жена направила пожара. Не ми спомена, че убавеца се е развел. Язък за децата и жените Weary Ама явно не всички булки там са съгласни да има повече съпруги във нейното семейство.
За поздрава незнам как е правилно защото вие сте много навътре със тази култура но нашите хора там които са  и родом от там ни поздравиха със поздрава Рамадан Керим. Незнам каква е разликата между двата поздрава но ми стана мило като ни поздравиха така. Те знаят, че семейството ми уважаваме тяхната религия.

# 123
  • по пътеката
лили. аз 4етох за слу4ая и се 4удех как ли е станало ,при това то4но в женската палатка? ужасно е, а то виж -имало си и виновен отвън! какво ли сърце трябва да има тази жена и колко ли злоба е насъбрала! много жертви! как е по дубайско? готови ли са хората за рамадана!  Sad
аз ли4но знам,4е е рамадан мабрук, така са ме у4или домашните,без да имам особени заслуги за инфото! Crossing Arms
делти4. как е по дубайско от към морската шир?

# 124
  • София
Добро утро, хубавелки!
Много съм щастлива, шефът току що замина в командировка до понеделник включително и аз нали съм много съобразителна Mr. Green, мигом стоплих, че сега е точният момент за действие...Взех си отпуска един ден в понеделник и така заедно със съботата и неделята ми се събират 3 дни, които ще прекарам с "гълъбчетата" на Балчик и ще се прибера успоредно с всички тях. PartyПосле само още 4 дни досадна работа и идва истинската почивка! Grinning В понеделник вечер, докато изчакваме нощния влак за да се пъхнем с диванетата и баба им в спалния вагон, може да се видим с някоя и друга свободна варненка Thinking
Звуча ви сигурно като малко детенце, радващо се на нова играчка Mr. Green ,ама толкова умора - психическа и физическа съм натрупала, че всяка възможност за краткотраен отдих ме радва истински. PeaceЧудя се ,дали да им кажа или да ги изненадам.. newsm78
Колкото до поздрава, Марси,не е Рамадан мабрук, а Рамадан мубарак.
Като споменахме думичката мабрук, чийто корен е думата барака, се сетих за една жестока скороговорка за леля Барака, която навремето чух в предаването "Банк Ель Малюмат".Беше ми любимо това предаване!Не зная, май вече не се излъчва...Та за онези, на които им е интересно, ще я напиша с български букви, голямо оплитане на езика пада при опитите за скоростното й изричане..
Ахна ъндна багара у хальти Барака ъндха багара.
Ахна дабахна багаретна у хальти Барака дабхат багаретха.
Сафена марагат рагабет багаретна мин марагат рагабет багарат хальти Барака.
Талят марагат рагабет багаретна атияб мин марагат рагабет багарат хальти Барака.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 12:16 от not stubborn enough

# 125
Шилан-интересни картички,особено с Буш-а hahaha
и аз не знаех за поздрава Confused

Делта и Марси-в Гълф Нюз и по Ал Арабия казаха ,че подпалвачката е била разведена,двете деца били при нея.
Не знам....не знам какво заслужава тая жена SadКазаха,че първо ще установяват психичното и здраве...уж искала само да провали тържеството-а 44 живота отне....

Един блогър кувейтец сега иска да се жени за 2-ра,но го е страх от първата и постави въпроса пред полицията и доста спорове в нет-а по въпроса.

Марси-маша'Алла вашите знаят кой е правилния поздрав  Peace
Не знам за Дубай дали са украсили и т.н. не съм ходила.Нашта Шарика е пестеливо украсена,както винаги,децата ще си ходят на училище,а Кари ще пости половин ден.

ами не е Рамадан Карим,защото Рамадана не е карим,да не навлизам в подробности Wink

# 126
  • In a surreal moment!
В.Лилия - за теб , с пожелание да си имаш твое местенце , където да разпънеши ти басейн за дечицата някой ден...
http://4a4evi.snimka.bg/family/bodil-panda-i-bodil-mishka.386218.14301418
украсата е дело на момченцето на приятелката ми , на 12г е и е голям романтик Simple Smile

# 127
  • Varna
ВОДНО ЛИЛЕ- благодаря ти за информацията  bouquet че да не се излагам Laughing
И аз днеска си мислех за тази жена какво ли я чака. Там както не цепят басма.......ама много народ си отишъл бадева ooooh!
НСЕ- тайфата от Варна има среща точно във понеделник, някъде към 19 часа. Може и да се организират да дойдат на гарата. Аз още оня ден им казах, че във понеделника няма да мога да ида да ги видя. Този път и аз съм заета. Във колко часът ти е влака за София?

# 128

Беба, мерси много за идеите за филм, сега ще огледам в нета.   bouquet

И Сватбата на Рана, и Посланието ги свалихме от интернет (арабски станици), така че ако не ги намериш в българските торенти, свирни, и ще питам хабибито за името на сайта, или точните линкове направо.  Whistling
А сега се сещам, че Посланието го има в youtube. Намерих го! Мисля, че е целият, и качеството е приемливо!  http://www.youtube.com/view_play_list?p=0456F83C74B03761&sea … the+message+movie bouquet

44 жертви заради ревността на една жена... Naughty #2gunfire Ужас, но преди няколко месеца четох за подобен случай в турската дълбока провинция – пак на сватба, някой беше стрелял и имаше много жертви. 

# 129
  • София
Делтичка,влакът е в 22.30, но ние още от ранния следобяд ще се подвизаваме из Варна.Метнете на лични някое телефонче за връзка Peace
Момичета, видимо е, че днес няма да мога да сътворя нищо ново по загадката Blush, като се върна обаче ще се реванширам. WinkКолкото до тази, чиито отговори трябва да оповестя днес - ще се постарая да успея да направя поне това от къщи.

# 130
та така. след като и тортите направихме сега да ви попрочета малко. браво на вас - лингвистичен спор. Да ви кажа сега мили мои от извора - не сте прави, че Рамадан не е Карим. Може би с оглед на това, че карим е щедър смятате, че месецът не може да е щедър. Рамадан карим е един от най-старите поздрави, защото по време на Рамдан се раздава най-много "садака" и съответно след това и "закат" и бедните мюсюлмани са се радвали на този месец, защото в началото на исляма никой не е гладувал по време на Рамадан - всички са имали "фтур" - храната за вечерния ифтар. Рамадан Мубарак идва като поздрав по-късно, когато се утвърждава ислямът, макар че реално не само месец рамадан е мубарак, т.е. благословен: за благословени се считат: Шаабан, Рамадан, Софар и Ду'лхиджа. Интересно е, че макар и благословени женитбата в тези месец не е считана за нещо добро. След разширяването на териториите, в които се разпространява ислямът остава поздравът Рамадан Мубарак, тъй като е един от най-известните символи на исляма и от там е всъщност "ал барака", т.е. благословията в него, защото утвърждава вярата, пречиства душата и премахва някои грехове (таубат рамадан). Така че официалният поздрав на картичките е рамадан Мубарак, но Рамадан Карим не е грешен поздрав.
А иначе за сладкото се изтарикатих - направих една бърза орехова торта, един кекс с шоколад и една плодова пита. Не ми се занимаваше със сложни неща. ама съм снимала ум да ти зайде.

# 131
  • София
Хадил, дали преди да тръгна към Варна да не се отбия към вас Mr. Green Страхотно изпълнение!  bouquet

# 132
заповядай на удобно място сме в красна поляна !

# 133
  • Varna
hadil-направо ми събра погледа бе момиче. Ти да не си отворила сладкарски цех #Crazy
МАРСЕЛИНКА- Нинам как е у Дубойско от морската шир. Не съм се д окопвала до тамо щото бате каза, че на картички било само убаво. А иначе ми дава парички и ми казва да ода саминка щото там не било за негУ Sad Бате ще  бъде там след около двайсетина дена, сега минава Дарданелите а томорроу морнинга шЪ и у Стамбул.

# 134
а не съм отворила цех - на мен сладкарството ми е най-слабата част от готвенето изобщо... ама като си имам все сладкоядци у дома....  Cry мъка, мъка, мъка.... докато реша да снимам и вече бяха разрязали тортата. от утре какво ме чака... хем Рамадан, хем учене, хем си търся работа, хем мъниците на главата ми ги оставят.... ще лудна.

Общи условия

Активация на акаунт