ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 31

• 14 957
  • 441
  •   1
Отговори
# 330
Аз я милвам по главичката, докато заспи:)

# 331
  • София
Цецко05 да ти е живо и здраво момчето  bouquet  bouquet  bouquet
Вятърче мерси за поста - значи английския ще отпадне като ви чета. Явно няма смисъл в І-ва група.
Ритуали за заспиване при нас няма. Като е на градина заспива за 15 мин. най-много, но лятото искаше да легна в стаята при него.
Иначе днес вечерта изведнъж без причина вдигна 38,5 темп. без нищо друго - няма хрема, не кашля, гърлото не успях да го видя, но казва, че не го боли. Идея нямам от какво е, но утре ще го заведа до педито да го види, защото до 30,08 имаха карантина от скарлатина в яслата, а той тръгна от 31,08 на градина, но с децата от яслата та сега ми е едно притеснено да не се окаже пък това, въпреки че беше вдигната карантината. Sad

# 332
  • Нови искър
Мен ме притеснява за ДГ не за вкъщи  Peace Embarassed

# 333
Ния също заспива, като иска ръката ми да е или на кръста и, или да да и я държа неината Simple Smile
И Стефи заспива така.

# 334
А моята хич не спеше, ама, ей на....в градината е дете за пример CrazyЧак не вярвам като ми казват..
Не го мислете толкова- много неща в яслата/градината, които в ежедневето са били проблем, там не са и се вършат с лекота Grinning

# 335
Мен ме притеснява за ДГ не за вкъщи  Peace Embarassed

Не я мисли толкова  Crazy Ще се оправи по-добре отколкото си предполагала  Laughing

# 336
  • София
Отчет от педиатърката - леко червено гърло и нищо друго. Явно поне засега е вирус само с висока температура. Поне ме успокои, че не е скарлатина. Ако всичко е наред и спре да вдига темп. тия дни в понеделник е на градина, защото добре почна. Плака само първата сутрин след това никакъв проблем не е имало.

# 337
  • София
мама МОНИ, а как е разбрала със сигурност, че не е скарлатина?  newsm78 Тя започва точно така - зачервено гърло и висока температура. Да не говорим, че някои хора не са чувствителни към стрептококовия токсин (скарлатината е вид стрептококова бактерия) и я карат като ангина. Имам подозрения напр., че моята Ади изкара такава ангина още в яслата. Миналата година сумати време имаха скарлатина в ДГ и така и не прихвана. То към скарлатина доживотен имунитет така и не се развива, де. Чисто любопитство, да не си помислиш, че нещо...  Peace

# 338
Скарлатината се доказва с изследвания за стрептокок,а не само с преглед.

# 339
  • Добрич
При скарлатината червенината по гърлото е специфична. Ако има такава червенина следва съмнение за скарлатина и изследване на гърлен секрет, за да се потвърди или отхвърли диагнозата. Ако обаче червеното гърло има друга картина вероятността за скарлатина отпада. Това го зная, защото януари нали правихме изследване на гърлен секрет на Жени, поради съмнения за скарлатина.

# 340
  • Костинброд
Здравейте момичета.

Мама Мони, желая му на малчо бързо оздравяване. Дано не е скарлатина.

Ние в детската имаме напредък, сутринта не плака, събух я и тя ме нацелува едно хубаво, хвана лелката за ръчичка и тръгна с усмивка Shocked днес е била сравнително весела, даже е разказвала на учителката какъв хубав костщм съм и купила вчера.

Обаче има нещо, което ме притеснява- вечер вкъщи е много омърлушена, почти не играе, а преди постоянно беснееше. 2 нощи подред се буди с рев и по 1ч не мога да я успокоя......

хайде, отивам да я взема от детската.

# 341
  • София
При скарлатината червенината по гърлото е специфична. Ако има такава червенина следва съмнение за скарлатина и изследване на гърлен секрет, за да се потвърди или отхвърли диагнозата. Ако обаче червеното гърло има друга картина вероятността за скарлатина отпада. Това го зная, защото януари нали правихме изследване на гърлен секрет на Жени, поради съмнения за скарлатина.

Точно това ми каза педиатърката. Март месец имаше същите симптоми - гърло и пак висока темп. (гърлото му е слабото място), но тогава без да имаше никаква карантина в яслата се усъмни заради червенината на гърлото в скарлатина и правихме и гърлен секрет, който беше отрицателен. Диагнозата тогава беше "скарлатиноподобна ангина" ако не бъркам нещо. Доста четох тогава за скарлатината. Сега като казах, че доскоро е имало карантина се притесни, но като погледна гърлото ме успокои, че няма как да е скарлатина. Имам и доверие, много добър диагностик е и досега винаги е била точна.

Qnitza изживява си детето промяната. Митко беше така миналата година в яслата докато се адаптира. Пожелавам ви бързо да мине този период  bouquet

# 342
Здравейте! Илко още не е започнал градина, а вече сме се натръшкали вкъщи с вирус. При него по-лоша е кашлицата (както винаги), а аз съм с температура. И за да ми е по-гадно - съм в отпуск. Дано се оправим до морето. Вчер му купих нови пантофи за ДГ, а той се разкрещя че нямало да ги носи. Ужас - старата песен на нов глас.

# 343
Добро утро мили мами на вече порасналите дечица,готови да тръгнат в градината!!!

Моля ви,да надникнете отново в ясленската темичка и да ми помогнете,като кажете,кои е за отписване от списъка.

С помощта на мама Мони,корегирах списъка,донякъде,но май има още пораснали дечица.

Пожелавам ви успешно начало в градината,лесна адаптация на децата и НИКАКВИ БОЛЕСТИ през 09/10 год

Новите ясленчета,благодариме на всички участвали в темичката,за инфото на 1-ва стр за яслите и ОДЗ-та по номера. На всички майки,пускали нови теми,така и ние стигнахме до нея.
Мерси  Heart Eyes

Хубав ден   bouquet

# 344
Аурора,дано се оправите докато тръгнете за  морето  Hug.Мнооооого е гадно да си в къщи и да се разболееш Sick.
Аз вчера се шашнах,че Стефи няколко пъти се изкашля,но едно такова като при пристъп.И съответно и на мен,като и на теб ми се стъжни животеца- да сме в отпуск,детето да е в къщи и да се разболее ooooh!.
Ще я пускам Стефи от понеделник,а вече разбирам,че децата в градината масово са болни от вирус с висока температура и червено гърло  ooooh!.А градината работи едва от 5 дни  Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт