Да си знае гьола всяка баба, за ФЕВРУАРЧЕТО мама ще решава

• 13 018
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Карбо, тия да вземат да ги върнат в първи клас та да се научат да четат, къде е Дравски бой, къде е Дианабад ooooh!
Ако нещо мога да помогна казвай Peace

# 76
 Привет и от мен!

Коте,Генгигелът за бебета ли ти го препоръчаха... newsm78 Той има противовъзпалително и регенеративно(подпомага възстановяването на увредени от някакъв патологичен процес тъкани) действие.Т.е. прилага се при пародонтит(костни джобове),възпаление на устната лигавица,също и след някои оперативни намеси. Както ти беше писал някой(Красикоко май..) Пансорал е подходящо(също и при афти).Както и дентинокс.Защо те притеснява лидокаинът? Ако в гела няма обезболяващ агент той си губи смисъла за целта,за която ни трябва!  Laughing

Мечи,аз сутрин давам следната "комбинация"-30 мл вода,2 лъжици АМ и 100 мл плодово пюре,добре разбъркани!  Laughing
На обяд-зеленчуково пюре от 125 или 135 гр,добре затоплено и разбъркано с 20-30 мл вода с 2 лъжици АМ и 1/4 жълтък вече.
Следобяд-каша,млечна-120 мл преварена водичка и каша колкото поеме.. Wink
Вечер-понякога изпива по 100 мл АМ,друг път по-малко и след това уж суче докато заспи(съмнява ме ,че има какво..).През ноща като се присети също суче.Иначе като цяло кърма вече нямам и от седмица-две приключвам постепенно с тази одисея,за съжаление...

МамаЗ,като прочетох поредния ти блестящ пост,първо си помислих,че не е трябвало да ставаш юрист/адвокат,защото в твое лице журналистиката(напр.) или литературата,да речем,е изгубила достоен представител.После обаче ми хрумна,че ако имам нужда от адвокат,никога не бих намерила по-подходящ и с такова дар-слово!  Hug Ако и в нашата система имаше съдебни заседатели ти сигурно би могла да ги трогнеш,дори и ако бяха част от "Теракотената армия".. Laughing

Крисси,това с двете отчетни е направо безумно! Shocked За октомврийки ли иде реч? Както и при предишния спор тук(не помня за какво беше),аз ,въпреки че внимателно изчетох всичко,пак не разбрах от какво точно ескалираха така нещата! Много уважавам Гея за компетентните й изказвания.Тя просто цитира капацитетите в съответната област,така че защо нея да обвиняваме в "поучителен" тон?! Аз също не можах да устискам и да захраня след 6-ия месец...Знам,че сега така е препоръчително,но при мен се стекоха по друг начин нещата.Знам също,че и моят начин е приемлив.Важното е да не се стига до крайности,нали?
 За мен всичко в сектата си е ОК. А за вас?  Hug

# 77
Здравейте,

ние се върнахме. Изпуснала съм една тема, но не мисля да се връщам да я чета. Това, което успях да прочета от тази тема въобще не ми хареса и тотално ми уби желанието да пиша каквото и да е било.
Според мен няма смисъл от такива крайности, нападки и сърденици. Все пак сме големи хора и всеки може да прецени какво е най-добро за неговото дете.

Може ли някой да напише кои оставаме за националната среща и има ли някакъв план за събирането в петък?

Надявам се , че никога няма да стигнем до това положение, за което е разказала Крисии.

Иве как е Стани? Минаха ли процедурите? Предполагам, че вече си разказала на другите, така че ако имаш желание може да ми пишеш на лични.

Елфи благодаря за всичко  Hug

# 78
  • Стара Загора
Запис  Hug
Заглавието е страхотно и съвсем на място  Mr. Green Доре ,с теб съм мила  Hug

# 79
  • София
Бързо включване от мен.
Тиквичка с картоф е най-гадното пюре на света само като се сетя физиономията на Моника  newsm62 : rotfImbo

# 80
  • София
Такааа Simple Smile
Намериха ни кашоните... имали клиент със същото име в ДианаБад и затова.. Извиниха се и ще действат, но проблем бил, че въпросният клиент е извън София в момента.. Ама важното е че ги намериха  Peace
Сега пак звъняха - в неделя щели да се приберат въпросните хора, но ние в понеделник май няма още да сме се прибрали за да ни ги докарат тогава... както и да е - пак ще ми звъннат в неделя или понеделник Simple Smile

Аз пък все забравям да ви кажа, че Белослава казва Чао, т.е. маха с ръка... Майка ми ми обърна внимание, аз разбира се не бях забелязала  ooooh!
Маха, то не е баш махане ами все едно си потрива пръстите в дланта, почти непрекъснато /сега след като вече забелязах/. Но го прави и съзнателно - като й махна аз ми отвръща... Леле колко бързо растат тия деца...

искате ли да си направим и ние като другите отчетни Книга на рекордите?
Примерно - Най-едро родено бебе - Енчо /ако не се лъжа/
Най-дребно родено бебе - не съм сигурна тук...
Най-много коса - делят си Раличка и Раличка  Joy и отново Енчо
Първи зъб - на Ники на хамелионче
Най-често срещано женско име - Ралица
Най-често срещано мъжко име - и тук не съм сигурна
Най-ранно бебе - бебе Криси /почти 2 месеца преди термин/
Най-закъсняло бебе - тук май сме ние с Белката /13 дни след термин/
Най-точно бебе - Тук изреждаме си имаме няколко родени на термин....
И така докато не се включат всички бебоци...
Ако искате де...

А ето и снимки Simple Smile

# 81
Аз забравих да кажа за пюрето с тиквичка,ми моето прасенце си го папка,а зелената тиквичка направо я обожава.Днес и купих на сънвал пюрета за сега е пробвала само пъщарнака,но и се понрави,като стане мисля да и дам ябълка с манго да видим дали ще и харесат и плодовите и  мисля да се спра на тези пюрета ,че нещо не ме кефат цените на хип,пък и май не са кой знае колко по хубави от сънвал.

ФОкси забравих да кажа, че когато плачат джуджетата ги избутваш толкова надалеч с количката, че да не ги чуваш Mr. Greenама сега те наклюкарих напълно bowuu
ти ще се цапотиш а аз отивам да се епилирам,че ми писна да вися тука без да правя нещо smile3534
и да ви покажа ние как целуваме стерео с Едо Heart Eyes

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 16:30 от alximika

# 82
Здравейте  аз влизам само да почерпя за вчерашната ни половин годинка,по късно ще се включа.Съжалявам че ви черпя чак днес,но вчера нямах достъп до интернет.

# 83
честити месечинки на всички бебета днес!

naiema и мишо пръцка често ( понякога се шегуваме и казваме с баща му че е дефектен и издиша отзад
Joy Joy Joy Joy
Сега като ви чета и се замислям дали не държа гладен Дамян?Нашият режим горе -долу е 6-7кърма, към 10 ако се сети пак цокне за 2-3 мин., след това около 13-14 зеленчуково или месно пюре и кърма колкото да се преспи , 17-18 плодово пюре (190 гр) или кисел и в 20-20.30 кърма за лека нощ.От както се захранихме се родих , преди беше постоянно гладен, все искаше да суче и за по- вече от час , час и половина не можехме да стоим на вън.
Ние вече купуваме само местни пюрета, защото от купешките зеленчукови ни се повдига , а плодовите правя като сваря на пара различни плодове, пасирам , без захар -елате ни вижте как ни се услаждат.
И аз ви умолявам да спрем вече с кавгите, още по-вече че ви предстой такава хубава среща, не я помрачавайте Peace
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ

# 84
Много ми е неприятно че има такъв спор в темата ни!
Мога да се поставя на мястото и на двете страни и виждам, че Гея не се е изказала злонамерено, Дорето пък я разбирам че е ядосана и търси подкрепа, пък и тя си ни е такава, много навътре взима всичко....
но, "давайте жить дружно", както казваше котарака Леополд  Hug

# 85
Абе май и ние нещо не се храним както трябва  newsm78

9.00  закусваме с кърма
 12.30  хапваме едно зеленчуково (190гр. )
 17-17.30  ядем малко каша с 1/2 плодово пюре
 21-21.30  вечеряме  с кърма

Някой друг папка ли по този начин ?

# 86
  • София
десииииии  Hug

Ние нямаме режим... нямам представа кой кога яде...
Вчера е яла 315 пъти, днес май по-малко..
Аз не мога да я позная нито когато е гладна, нито когато й се ака... А като по-малка успявах  newsm78
Като мрънка много и не искам да я разнасям, я храня... и после я разнасям  ooooh!

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 16:41 от carbo

# 87
ние нямаме никакъв режим,но аз не се притеснявам,аз също не ям  в определен час,вече ми е пределно ясно кога и се цока и си и давам винаги когАТО пожелае.Пък и тя вече си ме дърпа за блузата като иска да яде Mr. Green
оф нещо натисна това дете и сега пиша странно newsm78

# 88
Честито на порастващите днес сладурковци!

Картоф и тиквичка обожаваме, но е домашно производство. Купувам пюрета само от зеленчуци, които нямаме. Ами купените пюренца имат специфичната миризма на два пъти варени. Но Влади и тях си хапва. Явно няма да ми е капризен  Laughing
Още ядем само зеленчуци. Каши и плодове започвам да въвеждам от понеделник.
При нас е невъзможно да се даде малко между храненията. Ако не се напълни коремчето надваме рев до небето  ooooh! .
Режима той си го наложи:
Около 8.00 - АМ
          12.00 - зеленчуци + 90мл АМ
          16.00, 20.00, 23.30 - АМ

За пръцкането. Нашия тати обича да казва, че е чист човек и мръсни работи в себе си не държи  Mr. Green

# 89
  • София
Я, в нашата смотана градинка има wireless.  Трябваше ми половин година да го забележа:)
Вие се стягате за среща, ние за море. Утре тръгваме и ми е мн. притеснено. Дано му понесе на Мишето пътя и новото място!
Тя яде горе-долу така
8.00 180 мл АМ
12.00 150 гр. зел. пюре или с месо (през ден)
15.30 180 мл. АМ
18.30 половин доза каша (на хумана нали се слага 45-55 гр, аз слагам 30) + 1/2 плодово пюре
22.00 180 мл АМ
Не зная дали е ок, но нашата педиатърка нали почива цял месец и няма кой да питам.

Общи условия

Активация на акаунт