Ноемврийчета засмени в летни дрешки пременени!

• 10 431
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
Алекс също не си е показвала...даже не акаше по2-3 дни  Simple Smile.Започнах да я слагам веднага след хранене или когато е наполовина привършила манджата (довършва на гърнето).Така за около 3 дни започна да пуска по малко на всяко хранене (3 пъти на ден #Crazy)....И това мойто запеченото  hahahaПри нея се получи,но ако не му харесва на гърнето ,не настоявайте  PeaceЩе им дойде времето на всички .По-лошо е ако приема гърнето като наказание  ooooh! Има деца ,които така или иначе не с ползвали гърне ,ами директно на седалка на тоалетната...,но няма такова дето вечно си ака в гащите  Joy

# 226
Е, не! Вече няма да мръдна от тук докато не публикувам  Crossing Arms  Мъча се от дни /големи мъки  hahaha / и все нещо изкача  Crossing Arms

Първо да Честитя на празнувалите - месечинки, имен ден на каката на Утро и годишнината на Юлето. Здрави и много щастливи  Hug

Сега да се включа по темите  Mr. Green

Аз съм ЗА ясли и градини. Вярно е, че децата там се разболяват повече, но  мисля, че е много полезно за изграждането им като личности. Сега ми се струва рано, но към втората годинка мисля да я пускам на ясла   Peace

Относно "боя" и аз го ям редовно - щипане, хапане, скубане.....пълна програма. Че и белези оставя Crossing Arms Ония ден ми разби и устната  ooooh!

За гърнето - Имаме от седмици, но едва днес я пробвах  Rolling Eyes но май я секнах и нищо не стана. Иначе си седи, но трябва да се научим какво да прави докато седи  Laughing
Ели Мойта госпожица започва да се пъне преди да омаже памперса. не винаги, но в повечето случаи  Wink
 Шопи Браво на Алеск

Шамс
Като съм готова за второ ще ти звънна да пратиш магическия стол насам  hahaha Как имаш търпение за теста.....направо незнам  Grinning
Диданка Аз вкарах мангото с пюре/не се хареса/, но мисля, че не би трябвало да е промлем да се даде сурово. Щом е със състава на прасковата  newsm78 Ние ядем почти всякакви пресни плодове. Явокадото също го предложих самостоятелно. Макар че то минава и за зеленчук  Thinking
Вита Рая суче около 5-10 мин, по полочин час може да откара когато целта и е да се приспи, а не да се нахрани  Crossing Arms

А аз да питам колко често сучат мъниците? И изобщо какъв ви е режима на хранене?
Нашия до скоро беше такъв:
8: 00 ч. кърма
12:00 месно/зеленчуково пюре + кърма
понякога като междинна закуска давам пресен плод, сама си отхапва и дъвче
често давам по малко да цока за приспиване  ooooh!
16:00 ч. каша+плод
20:00 кърма
и едно две нощни хранения
От няколко дена се мъча да махам нощните хранения. В 3:00 става работата и заспива пак, но към 5:30-6:30 почва едно въртене и докато не дам цоката няма укротяване. Та сега трябва да разместим режима  Thinking А, и сякаш вече ни е време за трето твърдо хранене. Кога е по-добре да го вкарам - закуска/вечеря? И какво?  newsm78
Като се оттучим от нощните хранения мисля да започваме ученето да спим сами, че вече не се издържа - то въртене, ръчкане, а и за нея не е хубаво  ooooh! Само да се пробуди и да ме няма в леглото и......реввввв, докато не я гушна. По точи повод искаме да купим дървена кошара, за да мога да и държа ръчичката, да я галя, пея и т.н. докато свикне да спи самостоятелно. и се чудя каква да вземем  Thinking Предлагат ми една таква  http://mal4o.com/product_info.php/products_id/1049  Някой има ли отзиви?

Оффф...Публикувам вече, че съм отворила страницата от обяд  ooooh!

# 227
Здравейте Grinning
Пиша ви след дълго отсъствие, но нали трябваше да ходим на почивка Simple Smile А тя стана една - одисеи безчет. Отидохме на морето, изкарахме седем дни, каката вдигна температура, почна да кашля, Косето и той да не остане по-назад, вдигна температура, заведохме ги във Варна в спешен кабинет и попаднахме на една бясна педиатърка. Тя ни подбра,че Михаела има двустранна пневмония, трябва да остане в болницата за венозно вливане на антибиотик, Косето бил само с отит, ние си хванахме децата и се прибрахме на бърза ръка. А имахме платени още седем дни в Албена ooooh! Отиваме си при нашата лекарка - никаква пневмония няма, само лек бронхит, почна антибиотика, междувременно Косето се разкашля, изписаха му на него антибиотик, смениха го с втори и докато се усетим - опааа, пневмония. ooooh! Вкараха ни в болница за една седмица, надупчиха му крачетата, но се излекува, пуснаха ни в понеделник, изкара два-три дни здрав и преди две нощи - 39 градуса. Оказа се някакъв ентеровирус, най-вероятно пипнат в болницата. За гарнитура си има гъби в устата, в резултат на антибиотик Tired Та сега лекуваме гъбите. И затова не съм писала Confused
Сега е почти добре, но от болницата се научи и не помирисва неговото си легло, като залепени сме двамцата. Иначе и той стои постоянно прав и търси какви пакости да направи Laughing

Прегръдки за всички ви Hug и отивам да чета пропуснатото Simple Smile

# 228
Здравейте и от нас!
Ние в четвъртък бяхме на консултация - 11 300гр. и 77см. Расте си детето и то с бързи темпове. На своя глава бях спряла Вигантола през лятото, но педиатърката ми каза, че трябва да давам, защото още му е голяма фонтанелата. Вие давате ли и по колко капки?
Сложил му ваксината Синфлорикс - добре я понесе, нямаше температура и лошо настроение.
Гърне ще купя може би утре и ще опитам да го слагам, въпреки че съм убедена, че дори и да има резултат, той ще е все още неосъзнат.
Какви са акитата на вашите бебошори? Влади напоследък ака все твърди и през ден, въпреки че му приготвям пюре от круши и сливи за следобедна закуска, а за вечеря яде каша с овесени ядки и праскова на Хумана, която също би трябвало да разхлабва.
Манго не съм давала, може да опитам, но през зимата. Сега има толкова много наши плодове на пазара, че то грехота да купувам манго.

# 229
Fairy, току що прочетох поста ти. Добре, че са се оправили децата. Да питам ка лекувате гъбичките, че и на Влади по езичето все виждам някакви бели налепи, но не минават нито от Дектарин, нито от сода бикарбонат.

# 230
Fairy  #Crazy направо ми скри шапката.Дано да са се оправили малчуганите.

Аз да се оплача-Анита започва да ми отказва да суче.Верно, че яде твърда храна, но досега никога не е отказвала гърда.А аз имам толкова мляко, че все ходя мокра и протекла.Ако се опитам да я сложа да суче започва да се върти и изпъва и да се сърди.Дали започва да се отбива newsm78

# 231
Сватя, може зъбче да избива и да я боли, не мисля, че се отбива...

Феъри  #Crazy аз хубаво се заричах никога вече Албена, ама ти съвсем ми затвърди мнението  #Cussing out Добре, че сте се оправили  Hug

# 232
Сватя, може зъбче да избива и да я боли, не мисля, че се отбива...

Абе те горните избиват от два месеца.Дано да е това, че още искам да сия кърмя. Praynig

# 233
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Fairy голяма почивка сте изкарали  #Crazy Добре, че са се оправили малките!
Ние бяхме вчера на консултация...и аз горда, че вече по-нормално яде, викам си ще е наддала повече този път, а то- отслабнала със 100 грама- 7 350 и 73 см  Crazy Казаха, че е нормално, ако се движи повече. Те я видяха де, двамата с баща й едва я удържахме да я облечем  hahaha
В понеделник смятам да я записвам на куФня. Освен тази бележка от ЛЛ нещо друго искат ли?

# 234
  • Бургас
shhht.secret - при нас освен бележка от ЛЛ искат и копие от акта за раждане но при вас може да е различно.

marojinka - кошарата е готина, но мисля че люлката може да не ти е от полза. Нашата кошара е люлееща, но никога не е заспивала като я люшкам, без цица не минава Naughty. Сега татито ще я застопорява да не се люлее че малката се лъже и като обикаля права из нея и пада и се удря лошо  ooooh!

Fairy - страшна почивка сте изкарали, ще я помниш дълго. дано дечицата са ти добре и оздравяват бързо Praynig

Кога давате супата от млечната кухня че не знам кога да я предложа. Вчера пробвах да дам към 18ч. нишестето, ама ме  Whistling с него и доволно си хапна един банан, днес реших да дам каша в 18ч.  - резултата същия Sick, но пък хапна половин праскова Mr. Green

Лека вечер на всички отивам да  smile3524

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 21:56 от maya_76

# 235
 ooooh! тази вечер решихме да ходим на ресторант и Али реши че няма да спи. Бабата ни е отново на моабет, 32дни това лято ходи по почивки и един час неможе да отдели да погледа малката #Cussing out.  Така имам нужда да излезна някъде Cry.

Цитат
Ние бяхме вчера на консултация...и аз горда, че вече по-нормално яде, викам си ще е наддала повече този път, а то- отслабнала със 100 грама- 7 350 и 73 см  
Сикрет,  май Габи,Али и Мирелка освен с големи коси, с друго няма какво да се похвалят hahaha.

# 236
  • Варна
Вита все е нещо  Joy
maya_76   bouquet

# 237
Сикрет освен бележката от ЛЛ искат копие от акта за раждане и трябва да попълниш една декларация дето ти я дават на място.После чакаш следващата седмица да видиш дали са те одобрили и ако да си купуваш купони за следващата седмица.Това става във вторник ако е в кухня № 2 на Цар Освободител и в сряда ако е разливочната до военна болница.Обаче все пак си провери на място, защото май е една жена и тя обикаля различните дни по различните кухни.

Аз супата я давам за вечеря, а десерта за следобедна закуска.

Тази вечер Анита заспа без да е сукала за пръв път от както се е родила.Гледам да дам супата към 20-20:30, да я изкъпем към 21:30 и към 22ч. да сучка.Май трябва да е по-рано.Дано е временно. Sad

Аз с нетърпение чакам 17.09 че да видя как сме с килата.След отслабването с 200гр миналия месец направо изпаднах в шах.

# 238
  • София
Ели незнам дали ще те успокоя, но от 2 дни Никол също не се храни както преди. Дори тази вечер от 200мл мляко останаха 140мл  #Crazy Дали са зъби, дали от нещо друго незнам. Вчера я водих пак на лекар и установи, че е на път да развие отит. Мога да го предотвратя ако й пръскам в нослето физиологичен разтвор , но това е един малък ужас просто  ooooh! А между другото Никол горните зъбки ги чака три месеца  Laughing

# 239
Марожинка, как точно се опитваш да махнеш нощното хранене? Аз вече изнемогвам. Като ми се събере да спя непробудно 1час и имам чувството, че съм спала неестествено дълго.  Crazy Значи смятайте колко често ставам - я да я намествам, я да я кърмя, а в някои случаи и да я нося. Когато се размърда по-сериозно Симона, първо се опитвам да я понаместя, да я обърна на другата страна примерно и ако не се успокои чак тогава давам да суче. Но дори и по този начин суче поне 2-3 пъти нощем. Освен да я понося малко, ако искам да пропусна кърмене, но първо, че не съм сигурна дали ще има ефект, второ две не виждам и никак не ми се носи... Sad

За хранителния режим - ние сигурно сме единствените, дето останахме без такъв. Все още нямаме напълно заместено хранене. Суче по 1000 пъти на ден - след пюрето, при заспиване, при пробуждане...  Crazy Идната седмица ще я записвам на кухня.

Феъри, много съжалявам, че така ужасно сте си прекарали ваканцията. Дано бързо да се оправят дечицата!  Praynig

Вита, тъкмо си мислех, че като нашите баби няма, но явно и вие сте така. Да не говорим, че и двете само по веднъж са гледали Симона откакто се  е родила. За по час. /Девет месеца са това.   #Cussing out/ Ами и през останалото време не се сещат да минат през къщи - ей така за 10 минути да си поиграят с нея, докато аз успея да свърша това-онова. Явно чакат някаква официална покана. И директно им го казвах, и се карах с тях... Ефект нямаше никакъв. Аз не го намирам това за нормално. Девет месеца да не си погледнеш внучето. Ами то детето не ги познава, дет се вика.  #Cussing out Чакат да проходи и да проговори ли, че да я гледат??? Айде стига, че ...  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт