ЮЛСКИ бебоци - тема 4 :)

• 9 994
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
      Добро утро мами Simple Smile

Ние тази нощ си нарушихме режима нали като яде в 10.30 и после чак в  3-4 ми става е да ама тая вечер си яде и в 12.00 и после на 3 часа като по часовник чак ме учуди.

Миласара - онзи ден нещо се чух с педиатърката и тя ме предупреди че имало вирус само с висока Т ,а понякога и повръщане.Дано да минава бързо и да не ги мъчи мъниците  Praynig

Иначе петънце и ние си имаме отзад на главичката точно където започва косата,аз пък си мислех че е от лежането и се зачервява  Embarassed

Дрешките й ги пера все още отделно ,но много трудно ми се събира цяла пералня та или на ръка или ако нещо все пак са повече на програмата за 1/2 пране.Гладя само някои неща.

Зори аз масаж правя рядко  Embarassed ползвам лосиона с който я мажа след къпане.Общо взето това си е като малко по интензивно галене.Започвам от стъпалата и нагоре към бедрата с поглаждане , ръчичките по същия начин от китките нагоре към раменцата така със съвсем лек натиск.Лекичко после и по коремчето и гърдите.Като я обърна по корем само поглаждам от двете страни на гръбначния стълб от вътре навън.А дупето съвсем леко го пощипвам и после заглаждам.
 Уф стана дълго ама дано си ме разбрала че и аз как обяснявам Simple Smile
 А за гимнастиката педиатърката ми каза да позачакам малко да си наддаде над 4 кг хубаво и тогава да започна.Дано съм ти била полезна.

Лек и спокоен ден с много разходки ви пожелавам!   bouquet

# 136
Здравейте и от мен Simple Smile Уж щях да досаждам повече, а сега от мързел само чета  Rolling Eyes , ама то мързела голяма работа!
Ще пиша колкото помня Simple Smile
Масаж правя след абсолютно всяка баня. Като я намажа с млякото използвам да я намачкам добре Simple Smile Започвам от стъпалата - с кокалчеата на пръстите си минавам по цялото стъпало (педи оня ден ми каза, че е абсолютно задължително да го правя всеки път до почервеняване). Хващам й крачетата и ги прибирам до дупето (да стъпи на стъпалата) и започвам да тупкам по плота все едно подскача или тича - според педи и това било задължително). Нагоре по крачетата поглаждам, като я погаля точно на свивката и изпъва крачета. После по ръчичките същата работа - поглждане. Пощипването го правя по цялото тяло, пак по съвет на педи - отпускали се мускулите (нали сега имат.. мускулен хипертонус ли се казваше?  Rolling Eyes - това, че си държат ръчичките и крачетата леко присвити и не ги отпускат като ги подръпнеш) Та трябвало да започват да се отпускат. По гръбчето също само погалвам и пощипвам, минавам покрай гръбнака с 2 пръста, но НЕ и по него. Дупето и корема ги масажирам еднакво. С отворена длан по часовниковата стрелка си въртя ръката. Палеца ми е горе долу по средата, а с останалите 4 пръста правя половин оборот и така десетина пъти. Прекалих ама дано си ме разбрала, Аманитка  Peace Но общо взето имаше едно филмче, което Вержи ни даде още докато бяхме бременни "Грижи за моето бебе" от замунда.нет май беше - от там са всичките неща, които правя, а и педи ми показа каквото било задължително.
Дрешките на Преслава ги пера отделно, гладя ги само от лицевата страна още отначалото. Имаме си наши дрешки, подарени и от племенницата. Не ми пречи да ги обличам.. даже им се кефя, защото някои аз съм ги купувала  Heart Eyes
Витамини не пия.. даже и в последните месеци на бременността ги спрях, но пък плодове и зеленчуци ядях и още ям редовно от градината на баба  Peace
daesy_des, и аз си мислех за зъбките като се разлигави пък и венците й са едни накъдрени... сякаш ей сега ще скокне някой. Предлагам е още рано, но пък никога нищо не се знае.
Миласара, дано и при вас мине бързо вируса.. аз го изкарах сама за 1 ден.. даже за половин, но си беше неприятно.

Забравих! Люлките! От оня ден като отворихте въпрос тук ми се прииска да й вземем люлка. Тази на Кенгуру много ми хареса и ако някой може да каже цена ще съм благодарна Simple Smile Пък утре сме на гости на брат ми и мисля да им искам техния шезлонг да видя как ще се държи Преслава в него Simple Smile
За кварталите.. ние сме в Овча Купел 1  Peace

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 09:32 от BubolecheMeche

# 137
    BubolecheMeche  люлката на Кенгуру я взехме за 105 лв. Simple Smile

# 138
Момичета,ние от клиниката излезнахме с конюктивит.Педи ни изписа Тобрекс,вече 16дни го слагам,но пак има секрети.Казаха ми,че може да е запушено каналче  newsm78
Май Стеф беше писала,че има масаж за оченцето.Ако някой знае как се прави тази масаж,има статия или видео да ми даде  Hug

# 139
Благодаря, Ния  Hug Ако може да понахалствам и за информация, от къде я взехте?  Grinning

Говорехте за "белия шум" и програма търсихте преди няколко дни... Аз пък като ни вкарваха интернета се сетих да ви питам нещо. Как се държат бебетата ви при шума вкъщи и около вас? Ремонти, музика от съседите, прахосмукачки, перални? Питам понеже като дойдоха да вкарват нета Преслава не спеше и с включването на бормашината се унесе веднага. Току що така се получи и с прахосмукачката... Гледкаше даже нервничеше сякаш и като я пуснах се унесе и сега спи... Та обичат ли бебета ви "домашния бял шум"?

Дарка, някъде из темата... тази или предната имаше снимка къде точно е каналчето и къде се масажира... Не съм запозната дано се оправите бързо  Hug

# 140
  • Canada
Мен ме е страх да се похваля, но ни намаляха коликите, пак си плаче, но има и вrеме в което само си се смей и си гука, обикновено това е сутрин.Но пък много малко взе да спи и много често да хапва, но по малко.
И мен ме боли главата от недоспиване.
Радвам се много за вас! И при нас има известно подобрение (най-вече през деня), но вечер все още продължава одисеята.
А за главата май си е обща болка... Tired
Аманитке, по въпросите:
1. не правя гимнастика все още по две причини: първо - нямам време и второ - трябва да се изчакат поне 2 месеца след секцио.
2. Все още не правим масажи. В понеделник сме при доки и предполагам че ще ни обясни.
3. Честно казано нищо не правим за чурката. Питах доки и тя ми каза, че може съвсем леко и внимателно при баня да се опитвам да забелвам само с хигиенни цели. Иначе е на мение че трябва да се изчака 2 години, за да се види дали няма от само себе си да се оправи. (най-често така било)
Eyani, съчувствам ти искрено... Всички сме имали такива моменти, особено групата на плачещите... Дано са по-редки такива моменти... Praynig Hug

# 141
Гимнастика още не правя. КАто почна ще е каланетиката от замунда. Удържам се щото тя е много натоварваща за коремните мускули, аз винаги съм ходела на каланетика и пак като си я дръпнах мин. година всеки път имах мускулна треска на корема след нея... Пишете каланетика в търсачката и трябва да ви излезне (моя й викаше кларинетика  hahaha  Joy)
Вчера бебочка бръмча по центъра до 23:00 и й се отрази прекрасно да я къпем по-късно - в 3:30 се събуди, яде малко и заспа като пън и така до 6:30, викам я да сменя памперса, че в 3 не го бях сменила за да не се разсънваме и двете и гледам той само напишкан но не много. И хем знам, че след ядене трябва да изчакам, ама на - нали съм уж добра майка, да не седи детето с мръсен памперс. Еми изака ми се точно на повивалника. Тъкмо взех нова пелена и я сложих да слагам новия памперс, на нея пък се изпика  Twisted Evil И после до 10:00 спахме, кеф.

Та пране си имаме ние, не е като да нямаме - на 2-3 дни една пералня, главно заради пелените, особено сега когато я оставям без памперс по 10 мин имаме бая напишкани пеленки на повивалника... Налага се да ги гладя, защото излизат като хармоники от сушилнята  Crazy Отделно всеки ден сменям пеленката в кошарката и пеленката в количката...
За шума - не съм забелязала зависимост, освен дето в началото бях писала като беше по-мъничка мъчих я да спи на тихо, не щя, закарах я в хола при баща й на силната музика и веднага заспа.

# 142
  • София
Amanitka аз пък си мислех,че питаш за гимнастиката на бебоците и щях да ти отговоря,че от време на време правя,знам,че се почва по-късно,но го раздвижвам бебко-караме колело,с ръчичките настрани и нагоре..
Масажи силно казано правим,след къпане като му нанасям лосиона или олиото и го разтривам.
И за пишонката педката ни каза по време на баня да го забелвам,пробвах,но ми се изплъзва  Crazy ,тя си е мъничка още  Mr. Green  и не мога да я хвана хубаво,та май нищо не правя.
Забелязвам,че на бебко му е по-добре на студено,снощи имахме гости и вечеряхме навън на терасата и бебко беше там,а вечер си става хладно тук /в Бистрица сме/,и си направи една 6 часова пауза без ядене,тва не се беше случвало досега,спа си като пич на студенкото.  bowuu
На мен външните шевове май ми паднаха,но вчера напипах един вътрешен  Shocked ,те май по-бавно падат.  newsm78

# 143
  • Видин
Здравейте!
Да, наистина питам за гимнастика при бебетата.Съжалявам, ако не съм се изразила правилно Embarassed
Определено бебетата се чувстват по-добре на студено.Както вече бях писала, в болницата ги държаха на 22 градуса и спяха като буби Peace
Буболече, и нашия мишок е спокоен на прахосмукачка Peace Та скоро мисля да вкарам сешоар без нагреватели в действие ако продължава да не иска да спи през деня Twisted Evil
На Габриел му се появиха ситни пъпчици около вратлето.Дали е от претопляне? Rolling Eyes

# 144
И Преслава сякаш предпочита по-хладното.
Колкото до пъпчиците все си имаме около вратлето едни червени петънца и в тях има съвсем ситни пъпчици... Като я порасъблека и изчезват одеве спа на отворен прозорец и бузките й бяха студени като се събуди и петънцата с пъпки ги нямаше. Така, че може и да е от претопляне, Зори.

# 145
Та пране си имаме ние, не е като да нямаме - на 2-3 дни една пералня, главно заради пелените, особено сега когато я оставям без памперс по 10 мин имаме бая напишкани пеленки на повивалника... Налага се да ги гладя, защото излизат като хармоники от сушилнята  Crazy Отделно всеки ден сменям пеленката в кошарката и пеленката в количката...

При нас е същото..  Hug

Гимнастика още не й правя, нали е добре да се изчака месец и да натрупа килца детето. Масажче съвсем леко с пощипване на крачетата и ръчичките докато си играем през деня. Да не говорим, че когато не се храни, Инето има две агрегатни състояния - спи или мрънка/реве. С масажчето се опитвам да я успокоявам, но не ми се получава, явно трябва да е спокойно детето.

За температурата в стаята на бебето - всички препоръчват тя да бъде около 22 градуса, обаче нали и мама е човек. Аз на такива температури измръзвам и съответно не мога да поддържам такава около себе си.  #Crazy

Оставям ви, че днес съм решила да се занимавам малко с домакинстване..  newsm79 wash

# 146
karelia79,започнах да забелвам чурката на Йонито някъде от 2-рия месец и,Слава Богу,не стигнахме до хирургична намеса  Peace.Ти,ако искаш изчакай и 3 години,пък дано не ви се случи това: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=966  Praynig

# 147
  • София
Здравейте и от мен!
На нас вчера не ни сложиха ваксината защото бебка цял ден подкашляше и на педито не й се рискуваше, а на мен още по-малко, измериха ни вече сме 60 см. и 6300 гр. искаха да ни ограничат храната, но тя като се разрева (не си беше дояла шишето храниме се пред врата на педито-тогава ни дойде часа за хранене) и докато не й дадох остатъка от шишето ни чу цялата болница, толкова сме гласовити, че чак уплашихме педито и тя се отказа да ни слага на диета. По-голям беше цирка обаче преди да влезнем, освен, че се хранихме пред вратата и така се наака, не беше ходила цял ден (на доки бяхме в 17.30ч.) и се овъртя чак до гърба и ръцета ама сега памперс нося но боди не. Бяхме по боди и отгоре гащеризонче само с презрамки. Махам бодито, разбирайте събличаме се чисто голи в тоалетната в болницата има чешма само със студена вода, почва едно бърсане с всички налични кърпички сухи и мокри и те не стигат, доизбърсвам с чистата част на бодито тя продължава да ака във все още не сложения памперс, направо незнаех ъде се намирам умрях от срам и ни идва реда а ние сме насрани и чисто голи пред вратата, тати я държи над количката с две ръце а аз продължавам да бърша и горна и долна пелена оакани мале хора полудях от срам идеше ми да потъна в дън земя и вътре другото изпълнение и си тръгнахме и без ваксина та другата седмица пак, но вече с един куфар дрехи и памперси.
Масаж и гимнастика правим още от първия месец, но ние се родихме все пак 4000гр., педито ни показа нищо особено когато както дойде. За пишоците незнам, който има да казва, ние нямаме.
Понеже виждам, че все повече мами проявяват интерес към люлките, сега ще кача снимка на бебка в албума с нашата люлка.
Аз имам доста пране, пера й дрехите отделно, вчера пуснах 5 нейни перални, а днес какво гладене самооооо. Гладя ги още.

# 148
  • София
Момичета немога да влезна в нашите снимки, изобщо не ми отваря прозорец, дали има някакъв проблем?
Как ги качвате тези снимки директно тук във форума с копи пейст нестава?

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 13:14 от cveten prashec

# 149
  • Варна
Нещо не мога да се доредя до форума и това е Sad
Тази сутрин Дидето е крива от 7 часа и едва сега малко се кротна, но пак не спи. Щяхме да я водим на лекар за пъпките, обаче оставихме за следобяда.
Днес мъничето ми става на 1 месец Simple Smile

Я сега да се отчета по въпросите, които сте коментирали:
За спането - до скоро я слагах да спи ту на ляво, ту на дясно, обаче от няколко дни тя сама се извърта по гръб, като главичката и пак остава наляво или надясно, така че не я разбутвам.
За прането - пера през ден по половин пералня само нейни дрехи. Най-вече оповръщани пеленки от тези, които слагам под главичката, или наакани/напикани от тези, които слагам на повивалника. Дрешките, ако не ги наповръща и тях или ако не е пропуснал памперса, ги сменям при къпане. Таткото глади и отвън, и отвътре, все още не знам докога ще го правим. Едни познати гладят на почти 9-месечно бебче всички дрехи.
Мимето, хубава статия си пуснала за хигиената. Аз вече изперквам да си мия ръцете по сто пъти на ден и мисля вече да престана... Все си мисля, че колкото и стерилно и чисто трябва да е около едно бебе, не трябва да се прекалява. Вие до каква степен спазвате хигиена вкъщи? Аз мия подовете и бърша прах през ден.
Мерси и за статията на Елпет, май при мен го има това - точно бързото гълтане, давене, силното засмукване в началото и цъкането. Аз даже се чудех защо при условие, че е захапала правилно, пак се чува това цъкане. Ще пробвам някои от тези съвети, дано има ефект.
Маймунче, аз не пия витамини.
За да се сетя от коя гърда съм кърмила последно - нося само една подплънка и я премествам на тази, която трябва да бъде следваща. Иначе и аз забравям.
Бях писала в някоя от предните теми, че и Дидето има червеничко петънце на окото. А вратлето й е зачервено, но от пъпките. Иначе в едната ми книга за бебета пише, че това е Nevus simplex - родилно петно, което изчезва от само себе си.
Аманита, гимнастика и масажи на бебето не правя все още. Чакам контролния преглед и да питам педиатърката дали може вече. Иначе някои момичета бяха писали по-назад в темата, ако ти се рови, ама беше доста назад.
Джилиан, и при нас е същата работа с агрегатните състояния. Все още не ми се е удало да я хвана достатъчно дълго време спокойна, че да й направя масаж.
Пъпчиците, както писах вече, все още ги борим, според педиатърката са от прегряване - има по вратлето и по бузите Sad
Аз пък се сещам, че коментирахте още като не бях родила май, как се почистват половите органи при момиченцата, ама тогава не обърнах внимание, може ли да ми припомни някой?

Медула, до колкото знам до 6 месеца не е хубаво да се мажат бебчетата със слънцезащитни кремове.

Миласара, дано да се оправят скоро бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт