ЮЛСКИ бебоци - тема 4 :)

• 10 001
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
Моята педка пък забрави да ми каже за масажите... но не пропусна за сокчетата  #2gunfire

Все се каня да ви питам дали сте забелязали следната закономерност: аз в момента в който седна да ям бебето започва да реве или да мрънка независимо дали на него му е час за хранене или не  Twisted Evil Мислех, че проблема е само при нас, но една приятелка каза, че го е чела, забележете, в книга  Joy

# 166
Това за храненето и на мен ми се е случвало 2-3 пъти като започна да ям и да мрънка бебка. Затова като ям или я оставям в стаята и пускам въртележката или я давам на баща и или баба и Simple Smile Да не ми мрънка ,че имам чувството че като ме гледа и нарочно го прави Joy

# 167
  • София
Лилчо,защо да трябва рано сутрин? Аз знам,че трябва да е 1,2 часа преди хранене ,или се бъркам нещо..
Емили,аз като седна на компа и като почна да чета тука в сектата и малчо се размрънква  Twisted Evil .Е и разбира се,като седна да вечерям.И задължително като дойде време за къпане,той точно тогава реши да заспива..та трябва да го будя,щото не ми се чака до сред нощ,за да го изкъпя.
Все ви се чудех за тоя запек,дето го имате повечето,защото моя малчо се изакваше почти на всяко хранене.Е,и нас ни хвана запека,разбира се.Цял ден се пъне като червей,та взех една клечка за уши,напоих я с олио и му бръкнах лекичко отдолу и веднага даде резултат.След 10-ина минути напълни доволно пампата.  Party . Но днес като цяло си мрънка,не мога да разбере що.Разбира се,като го сложа на цицата и се успокоява,нищо не цока,само ме ползва за биберон.  baby_neutral
И аз се чудех,като отидем на морето,да купувам ли слънцезащитни кремове за бебчо? Да го мажа ли? Бях чела,че по-късно се използват,но нали кожичката им е супер нежна...

# 168
И аз като седна да ям, бебето се активира Mr. Green

Куки - не се мажат бебетата, слънцеизлагането да е умерено, само на сутрешно слънце за по 10 минутки - за витамин Д - но главичката скрита на сянка. Тежки са мазилата, дори за нас, камо ли за бебета. Тези, които са специално за бебета - съдържат същите съставки, като мазилата за възрастни. Поредният рекламен трик...
А относно бъркането в дупенцето - това се прави ако има запек - а запек има ако не се е изходило 3-4 дни. Ако често се прави такова бъркане, нарушава се нормалната функция на червата и въобще на отделителната система, трябва да свикне да работи сама.

Масажи и гимнастика от нета намерих подходящи. Гимнастиката е още оскъдна, по-нататък е по-активна. Линкове съм сложила на първа страница.
Пишлето дори не съм го забелвала леко, а май трябва...

# 169
  • София
Стеф и аз бях чела,това което казваш.Въобще нямам намерение да го излагам на слънце,мога да съм кукумявка,ама чак пък толкова  Mr. Green .Показвам го за 1,2 минутки на сутрешното слънце и то само ръчичките и крачката.
Нещо много мами ми се губят,дано всичко е ОК при тях.Инедика я няма,Вержи не се е вясвала скоро,Усмивката,Поля..

# 170
Някой знае ли нещо за Усмивка - уж си дойде в Бургас и щяхме да се видим и я няма никаква .И на лични немога да й пратя ,че й е пълна кутията  newsm78

За гимнастиката на Катя- само ръчичките и ги кръстосвам пред гърдичките и нагоре. Така и крачетата.Масажчета й правя на вратлето да не й се набива главичката.

# 171
  • Видин
Голяма скука  Tired Къде сте?
Аз чакам мойто чаве да стане за да се къпеме Whistling До одеве рева 3 часа, защото му се спи Crazy и от 6 часа като отнесе плувката сега едва ли ще мога да го събудя Sunglasses

# 172
  • София
Здравейте мамчета Hug
Срамота 4 тема ще изпишете ,а аз все немога да се включа,но ми е много напрегнато.Сама  съм с двете деца таткото е постоянно на работа и на моменти ми идва да се #2gunfire
Баткото си иска вниманието и  не ми остава много време.
Мойто малко диване все спи когато вземе да яде и резултата е,че много малко изяжда после иска пак след полвин час и така постоянно.
Ако сте коментирали нещо за увеличаване на кърма и съм го пропуснала моля споделете,че...
Иначе ние днес ставаме на 1 месец искам да Ви почерпя по случая,но...
Ревна...............

# 173
bon_toni:  Ох милата и аз не мога да смогна да се изкъпя, ама днес е по-кротка пу, пу....
За кърмата - лактогенен чай, аз пия на Хип и съм много доволна , постоянно ми тече ...много е ефикасен и ...бозичка , ако обичаш разбира се Flutter
Честита месечинка на бебока!!! Stuck Out Tongue
Моето бебе също хапва по малко и след час се присеща отново за ядене ooooh! doh #Shocked
Просто има о-лакоми и по-мързеливи бебета thumbsup

# 174
Момичета,имам малко тъп въпрос и мее срам да питам,но искам да съм сигурна  Embarassed Embarassed
На мен от 3дни не ми тече нищо-само нещо прозрачно като слуз,а с мъжо имаме желание  luvbed Heart Eyes а и сме сами-майка излезна с малката.Може ли да правим нещо или да изчакам още време.А въобще кога ще ми свърши,без нищо да ми тече?Вие как сте?
Утре сме на сватба-малко развлечение  Party Crazy

# 175
  • София
И София яде тия дни по-често,мисля че това е защото е много топло и ожаднява по-бързо.Не и давам друго освен кърма.

# 176
  • Варна
запис че съвсем ви изтървах... Rolling Eyes

# 177
  • Canada
Virginity, тъкмо се чудехме къде се загуби?!?! newsm78
Дарка-живко, на мен сега ми приключиха лохиите, т.е. окол 40 дни след секциото.

# 178
Карелия, завиждам ти, че са ти преминали лохиите - при мен дадоха вид, че минават и на другия ден хайдееееее пак  Sad Надявам се наистина вече да свършват ....
Дарка, щом имате желание - действайте  Wink

Ние вчера бяхме на консултация, Марти е станал 5,250 кг. и 54 см., наддал е с ок .1,400 кг. за един месец  Crazy на мен ми се стори ужасно много и като помня с каката как ми се караше лекарката, изтръпнах. Обаче тя ме попита, дали сме само на кърма и аз като отговорих утвърдително, тя каза: "а, добре, значи всичко е наред" Crazy Другото, което ме озадачи, че не държи на захранването (преди 7 години по това време давах вече втори сок) и каза, че ако имам кърма до шестия месец няма да го захранваме - отиваме в другата крайност, което не ми харесва особено. Аз обичам златната среда... Показа ми масажа - абсолютно същия е както Буболечето е описала и както друга мама извинявайте, но не помня коя точно пусна клипчето. Моят много се кефи и стои мирно, докато се масажираме  Heart Eyes Упражнения засега не правим, когато усетя, че му се ака, натискам крачетата към коремчето или "караме колело".  Показаха ми и как се действа с пишлето - лека-полека през тази мъничка дупчица трябва да излезе главичката - това ми се струва мисията невъзможна! Но мъжът ми е оптимист и каза, че ще се справи и без това той е поел къпането, а тази процедура се прави точно по това време. Понесохме добре противохепатитната ваксина - имаше писък, но чак при изкарването на иглата  Confused Другият път ще слагаме Пентаксим, педиатърката ни я има в кабинета си и струва 58 лева. Освен това получих и направление за ортопед, та другата седмица ще свършим и тази работа.

Момичетата от Младост, ще се радвам да се видим, не го знам парка Бедрок, но ще обясните къде е не си представям къде е точно мястото м/у градинката пред РУМ-а и Макдоналдс  Embarassed

Та това от нас засега ... Лека ви вечер и нощ Simple Smile

Карелия, твоята кака Кари утре ли има рожден ден? Гледай какво съвпадение имаме почти: моето момиченце има рд на 27.08, в четвъртък, твоята Кари - утре, а момченцата ни се родиха на една дата  Hug

# 179
darka_jivko и на мен ми тече нещо като слуз ooooh! надявам се вече да минат всички видове течове,защото вече 2 месеца се побърквам.
kukumiavka за масажчето лекарката ми каза че е най -добре между двете сутришни хранения (първото будуване),обаче при нас първото будуване е след храненето в 12 часа  #Crazy

А нашето масажче включва:масаж на ръчички,краченца,гърдички,гръбче,дупе(поглаждане,потупване с пръстчета,размачкване с пръстчета и пак потупване) и на коремчето по посока на часовниковата стрелка с длан.
А гимнастиката е : събиране и разперване на ръчичките на страни,след това едната ръчичка нагоре,другата надолу,каране на колело с крачетата,след това едната ръчичка надолу се среща с едното колянце което е нагоре и обратното,след това свивам крачетата като за коремни преси и потропваме стъпалцата в повивалника (там правим масажа ). накрая я обръщам по коремче да се опита да пълзи и последното я изправям и опирам крачетата някъде (все едно ще проходи)

Общи условия

Активация на акаунт