ЮЛСКИ бебоци - тема 4 :)

• 9 987
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
Лилчо - от опит ти препоръчвам билковия чай в стандартните кутии по аптеките, мисля, че бече на Ламбрев - струва 1.30. Определено има по-голям ефект от този на ХИП - някак си по-дълготраен...на ХИП като пийна една доза и след 10 минути теквам обилно, но този го пих снощи последно - и днес цедя по 150мл, от гърда. Така че си струва да опиташ, да неговорим че е в пъти по-евтин. Има същия вкус като чая на ХИП Simple Smile Освен това, наливай се максимално с течности, 2-3 литра, вода ли, какво ли - пий на воля. Сурови ядки - бадеми или орехи. Пълнозърнест хляб също...Освен това, докато се цедиш, прилагай компресия на гърдата (има описано как точно се прави, в билбиотеката на кърмаческия форум). Аз лично просто притискам на определени места или пък мачкам в нормални граници - и излиза много повече кърма.

Може ли да ми кажет точното наименование на чая и на коя фирма е. Защото аз от този на Хип изпих към 10 опаковки #Crazy

# 121
Миласара - много неприятно дано милото се оправи бързо  Praynig Hug
Аманитка  -по късно ще се включа по въпросите Wink

# 122
  • София
Здравейте!Благодаря за подкрепата Hug
Ние сме все така с Т-38',само че вече и девойката има,но по-ниска-37,3.Педиатърката каза,че вероятно е нещо вирусно-гърдите им са чисти,коремите спокойни,гърлата-също.Той има малко секрет в нослето.Засега сме в изчаквателна позиция.Давам само осцилококцинум,за Т още не съм давала нищо(не ме питайте какво ми струва това търпение).Утре ще се видя и с един хомеопат.От притеснението обаче познайте какво се случи с кърмата.Последният път изцедих 60мл. от 2те гърди CryТочно,когато те имат най-голяма нужда... Купих си чай,да видим.
Lilcho,на чая пише лактогонно средство и е на "Шаркови и сие"

# 123
milasara благодаря много  Hug утре ще видя да го купя

# 124
За срещата и аз съм на линия Simple Smile
Еви, днес ходихме да направим рекламация,малко ме ядосаха с разни фрази ми вие какво очаквате и да сме гледали в магазина и тъкмо се бях подготвила за скандал и да викам управителя и с нежелание прбваха с ново колело, та сега се движи по съвсем различен начин и като сравнихме колелата резбата беше по- различна. Та за сега сме ок вече, да чукна на дърво.
.:.Stef.:. , 150мл. от гърда Shocked, аз едвам цедя по 80мл. от двете общо и това ако е направила по- голяма пауза със спането, иначе по 60мл. докарвам.
Кукумявче и аз съм така с прането, много рядко цапа.
Джиджи и аз това си мислех, точно на мен да се падне така с количката Laughing.
Карелия и аз си мислех, че за месец все ще мине тази рана, пак като се цедя е поносимо, но за кърмене пълен абсурд, изревах си вече очите и не си заслужава болката. Почти след всяко цедене си имам на подплънката я кръв, я нещо като гной.

# 125
Миласара дано се оправите бързо.Предполагам знаеш,че темп. от 37,3 за бебета не  е висока.
З.Иванова , нямам представа за тези капки но щом педито ви е казал,че не е опасно спокойно.

Аз също пия чая на Хип по препоръка на много доволни мами.

Като чета статията сега за крменето и нашите признаци са точно такива - явно кърмата ми тече доста силно Катето като суче.

И нашето бебче много обича да спи в шезлонг- то тя където и да я сложа много спи.В момента от четири часа спи в шезлонга си и след малко ще я събудя за последното хранене,че и аз да лягам.Но после нямаме проблем като я сложа в кошарката й.

Днес за малко побеснях но бързо ми мина. Отивам аз да храня Катя и казвам на мъжа ми да гледа каката в хола.Връщам се и какво да видя.....той седи на комп. а дивачето ми извадило всички тенджери и тигани и си играе....това добре ...ама като погледнах на терасата гледката беше следната- четирите столове обърнати обратно,две саксии обърнати и пръста размазана из цялата тераса,купичката със супата излята върху покривките на столовете и чорапите на Петя,пепелника изсипан и той върху постелките. Почвам да викам на таткото а той ми казва най-спокойно " ами бебчо,тя това го направи само за четири секунди неможах да я спра".  #2gunfire Питам го аз той през това време къде беше а той " Ами на компютъра " #Crazy С две деца мога да се справя но три вече ми идват малко нагорно.И трите   на един акъл.

Днес гледах едно предаване и там проф.Владимиров от Горна Баня каза,че децата в летните месеци трябва да стоят колкото се може повече боси.Това най-вече за прохождането.

# 126
  • Русе
Чакам с нетърпение да видя какво ще кажат мъжките майки с повече опит по въпроса на Аманитка.   bouquet

Как се казва евтиният чай за кърмата не разбрах  Embarassed,ще ми каже ли една добричка мама  newsm78

Дано не ме сметнете за луда...ама може ли от сега да започват признаците за зъбките?Много почна да се лигави малчо,бута си ръчичките все пред муцунчето и плаче едно жално,жално Thinking

За проблемите с гърдите имам една малка бучка и не мога да се оттърва от нея,мисля тези дни да отида на преглед,че от раждането не съм ходила на профилактичен и ще помоля да ме видят,че затоплянето и масажите не ми помагат.  

На Амчи дрехите все още ги пера отделно и си ги гладя,за около седмица събираме една пералня  Joy.Много бързо омаляват дрешките и така ми е жал,че не мога да им се нарадвам.Ние също имаме някои дрешки "втора ръка" но са толкова запазени,че по нищо не им личи,дори някои от тях са ми сред фаворитите от бебешкият гардероб.

Миласара дано Т-та спадне бързо,милите бръмбита едва ли се чувстват комфортно.Да не би малкият батко да е донесъл някое вирусче,ние така на вторият ден длед изписването се сополивихме яко и то с зелени сополи от племеничето,но бебките са жилави бързо се оправят Hug
 Hug                       bouquet                        Hug

# 127
  • Велико Търново

Как се казва евтиният чай за кърмата не разбрах  Embarassed,ще ми каже ли една добричка мама  newsm78

Лактогонен чай  - няма име, съдържа билките, не е като ХИП-а Peace

# 128
Леле, толкова съм бясна, че ще удуша някой. Щяхме да къпем малката и моя малоумен хубостник идва и ми казва, е да ама спряха водата и аз питам и двете ли и той ми да и двете, и топлата и студената, бил чел във вестника, но не мислел, че важи за нас, не пишело нашата улица, ами пишело само центъра #Cussing out smile3511. Абсолютен малоумник, нямаме вода, за да си правим АМ, а сме на дохранване, аз успявам да изцедя само половината доза, тъкмо я храних, шишетата са мръсни, не можахме да ги измием #Cussing out. Та нито има с какво да й правя храната, нито има с какво да мия шишетата и така ми е много интересно какво ще правим през нощта, до утре до 18 часа нямало да има вода smile3511, ама защо да ми казва. Имаме само минерална вода, става ли да я преварявам нея, знам, че е вредна за бебета, но нали като я преварявам се губят минералите??? Поне до утре да закрепим нещата.

# 129
  • София
Драга, има вода за бебета на Хип.Предполагам във големите денонощни - Фантастико, Била я има.Тази българската минерална, аз поне й нямам доверие.Но ако все пак не намерите в този час, дай минералната без да я преваряваш, като се превари минерализацията се повишава.
Иначе те разбирам какво изпитваш, мъжете имат свойството да са недосетливи Crazy

# 130
Незнаех, че се повишава минерализацията, пратих го до тях да налива вода, поне да изкараме нощта, пък утре сутрин се понасяме натам да изкараме денят.

# 131
  • USA
Момичета които кърмите, пиете ли още витамини,защото моят доктор каза да продължавам?

# 132
 newsm45....от 11.30 е спал само 10 мин общо сигурно . Само яде и сменяме памперси цяла нощ #Crazy

# 133
температура- за под 38 казват 4е не е тревожна  Thinking

да се похваля 4е и моят бебок е наддал 1.500кг за 1 месец само на кърма... Party
но 4ести4ко ми връща кърма след хранене... някъде бях мернала из старите теми4ки ,но не успях да открия къде то4но говорихте за 4естите повръщания-ще съм благодарна ако някой ми пусне линк  Peace

и още едно въпрос4е- от о4и4ките на малкият излиза бял секрет- дали би могло да бъде конюктивит (ако така се казваше-имах приятелак която все си имаше този секрет по о4ите)  Sad следващият път ще питам педиатъра ,дано да не е !

на вси4ки в бг лек и приятен ден ,а на мен си пожелавам лека нощ(с по малко будения по възможност  Wink )

# 134
Добро утро! Плажуващи мамчета, мажете ли бебетата със слънцезащитни кремчета (ако да, какви?) , дори и когато стоят на непряка слънчева светлина? Утре потегляме и ние на изток travel bye

Миласара, каката ни изкара вирус с висока температура, което продължи само един ден. Дано ви мине бързо.
Миме, и ние имаме червено петно на вратлето, аз мислех, че е от етикетите, защото не съм ги махнала Embarassed. Ще се вгледам и аз по-добре.

Бебката си я пера отделно. Пелените ги гладя, защото сме с тях навън. Засега си гладим и парцалките, ама то повече от мерак, не го намирам за необходимо. Peace Дрешките ни са нови, защото от каките и без това всичко е отдавна раздадено, нали уж нямаше да има повече деца Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт