Отговори
# 585
  • София
...

Гледам за Тунис много сте изписали ,ето ви малко снимки на братовчедка ми ,тези дни се завърна оттам и страшно и е харесало .
...

Освен, че е била на познати и на мен места, гледам че бртовчедка ви е посещвала и други места, които пък аз не съм забелязал. А предоплагам, че и тя е била с организирана група.

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 00:52 от дядо хаджия

# 586
Лина-мерси  bouquet

Фаима-какв сава из Египтско?!Полудяха тук след  мача.....
Алжетата обаче мълчаливо пият чай-ииииииииииииииииии   много се надяваха да паднат египтяните-и така  ХОП на готово на полуфинала.Ама силен е египетския тим  този път... Алжир ше играе с Руанда в неделя,ама те са  слаби.Не знам кога ще се срещнат с  Египет...ама това ще е интересен мач

Рали-твоето хабиби какво мисли също?
Следи ли мачовете?

Белче-мерси че се разписа...ние сме одене по мъките-ще ти разкажа на лични....какво стана

Дядо Хаджи-верно че ти ни попита пръв с....летящата мравка.Добре ,че Невена се намеси да потвъди-такова странно насекомо наистина рядко се вижда #Crazy

Аз ще задам последна гатака-да видим някой ще е познае ли
Какво е това?
Как се нарича?
И най-вече за каво се използва?Има го из  Магреба

# 587
  • по пътеката
пупу, за този монстър ,брех! да не го срещам нощем, 4е не се знае!
каднето го познах, но мале системата за заклю4ване!
аз ,нали съм 4лен на гилдията на алжирския национал, как да го направя дипломати4но, аааааа? страст,какво да се  прави! newsm78 Crossing Arms

# 588
пупу, за този монстър ,брех! да не го срещам нощем, 4е не се знае!
каднето го познах, но мале системата за заклю4ване!
аз ,нали съм 4лен на гилдията на алжирския национал, как да го направя дипломати4но, аааааа? страст,какво да се  прави! newsm78 Crossing Arms

марсияна-ти и последната си е познала-сто на сто....ама си трай-на Другаря му е интересно колко от ИЗВън Магреба ще познаят това....макар че по-мое му туй под различна форма обаче го има във всички народи-...например ,помня пра-баба ми ..с нещо подобно

Белче-мерси че сподели прекрасните снимки на братовчедка си с нас-в педишният си пост не бях ги разгледала.Тя голяма сладура Hugи мнго интересни места е посетила из Тунис ,хубави снимки

# 589
здравейте,дала-това ми прили4а на 4еверме,но в магреба незная как се казва. newsm78

# 590
  • София
Ние извън Магреба този път се предаваме.  Laughing

# 591
  • Varna
Бе тЪз жИна да не корми някакво животинчИ newsm78

# 592
ами виси животинчето... ама какво е не е ясно.... Laughing

далка, аз тъкмо казвах на марси да стиска палци да паднат алжетата, ама тя, нали са и слабост, ме отсвири  Joy  и ние се надяваме сега алжето да паднат, ама... и вашия отбор силен брей!!  Mr. Green  Ще видим какво ще става. Ама днес драматичен мача бил чух... чак сърчицата им спрели  Mr. Green

Лисицата и аз я познах, но кофара не  Mr. Green

Дядо Хаджи
, много интересни ми бяха твоите снимки, сега ще ида и Белините да разгледам. Част от моите ги има във фейс буук, но трябва и аз така да ги кача, всички да може да разгледат.

# 593
Рали-драматичен ...не,ами....то бяха-подскоци,направо много точно-сърцата им спираха.....
под секрет-най силните отбори са на Египет и Алжир.Там ще е драмата вече
ами.....аз отсега съм си почнала пазарлък -Ако спечелят алжтата какво искам.....
нали ги знаеш-слабост им е и....обещават в такава минута-а аз съм усетила на баницата мекото и.....
абе,нямам вече фотоапарат-не знам как,ама в чантта на раян биберона се отворил и се изсиал върху апарата...и
и като поисках нов-война стана.!Ама-на.....ако бият алжетата-Имам го!
Марси-стискай ми палци тогаз Blush Heart Eyes

здравейте,дала-това ми прили4а на 4еверме,но в магреба незная как се казва. newsm78
ехаааааааа..Бенна-Белла..как хубавко ми замириса на чеврменце.....де да беше! Hug

Бе тЪз жИна да не корми някакво животинчИ newsm78
хихихииии- Joy Joy клати му търбуха  яко-верно е!

Ние извън Магреба този път се предаваме.  Laughing

без бой се предавате Joy..то достатъчно горкото хайванче си го отнася-боя де!

Ами я да взема да кажа наистина,че с тия мачове после няма да мога да се вредя до компа-то са форуми,то са препирни....

Моята пра-баба използваше това
за същите нужди

казвахме му Бурило
ама може и
Най-честото име на уреда, разпространено в цяла България произлиза от глагола бутам — буталка, буталкя, бутѝн, бучка. Освен него има и производни на италианската дума barile — бурило, бурчило (Родопите) и от глагола мътя — матѐлка, мътѝлка (Средна България). За буталото най-разпространеният термин е от глагола джуркам — джурило, чурило, джеран, а в Южна България се среща и бутало, буталач, бучкало.[2]

Процесът се състои от енергични движения на буталото, натискът трябва да е енергичен като удар. Затова процесът се нарича „биене на масло“. Млякото, което е преминало през такава обработка, е с намалена масленост, нарича се „бито мляко“

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5_%D0% … D1%81%D0%BB%D0%BE

Въпросния уред го копнах от ето тоя форум

http://www.algeria.com/forums/cuisine-cuisine/8496-kesra-pain-sans-levure.html
-където една мадама се обяснява как прави Лбън-по мое му-бъргарската дума е Мътеница-
та-по магребско в този животински търбух сипват мляко-нарича се chakwa
Шъкуа
и го клатят и разбиват
а като е готово-с ръка бъркат отпред-на гърлто и  изваждат маслото...и  изсипват мътеницата

Разбиването води до образуване на малки зрънца масло, плуващи в частта от сметаната, която е на водна основа. Тази водниста течност се нарича мътеница—въпреки че най-разпространената мътеница в днешно време е направо ферментирало обезмаслено мляко. Суроватката се изцежда; понякога остатъците от нея се премахват чрез изплакване на зрънцата масло с вода. След това зрънцата се обработват: притискат се и се омесват заедно. Когато маслото се приготвя ръчно, това се прави в дървени калъпи, които служат и за придаване на форма. Тази обработка свързва зрънцата масло до твърда маса и изкарва водата от вътрешните кухини като малки капчици на повърхността

# 594
  • по пътеката
далке, подсказах малко ,4е я, се сетят ,я не! моят се хили, за 4евермето, но не е против! Laughing
народе, сетете се едно време какво има свързано с кожата като полза, отделно къде сме, в африката  при туарегите, няма дървета, няма копанки! пустиня ,майни и само кози и камили!а какво оби4аме да пием ние с кускуса?лбен4ето, даааааааааааааааааа!

# 595
ами на такова ми заприли4а...поне съм ви разсмяла smile3532

# 596
  • София
... Част от моите ги има във фейс буук, но трябва и аз така да ги кача, всички да може да разгледат.

Всичките съм ги накичурил аз във фейса ама то там само регистрирани може да гледат. Даже съм се изтипосал с купена от магазина арабска носия.

.... Тази обработка свързва зрънцата масло до твърда маса и изкарва водата от вътрешните кухини като малки капчици на повърхността

Божкеее много сложна тая технология бе. И колко време го "бият" това масло. Аз едно време кога бях млад баща, ходех та взимах биволско мляко от бабите и правех на децата масло с миксера. Ама после си рекох, че от магазина е по лесно да си го направиш.

# 597
  • Varna
ДобрЮутрУУУУУУУу Фарашкоооо, Фарашкитееее Hug newsm47
Абе Далче, ми Африка е там, как да сЪ присетя, че това нЯщУ е като нашия уред за биене на масло. Ако него го беше шатнала тука на момента всички щяхме да кажем Laughing
Давай, давай таквиЗи интересни нИща за да знаем а както знаеш -Знанието е сила Grinning Wink
Хайде по една закуска на открито, че каквито температури казаха за другита седмица от сега зинзикам Sad
ХАДЖИ-много всеотдаен Тати си бил newsm10

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 08:46 от DELTA_DELTA

# 598
  • Egypt
Ехааа, много сте изписали, бре!  Далке, тоя катанец убий ме не мож' познах що е  Laughing И на какъв принцип действа, не можах да си обясня. Иначе животните ги познах веднага, щото съм ги вижадала по Дискавърито, и тоя уред за маслото, и него съм го виждала по тв. За мача- то аз като не излизам никъде даже и не съм разбрала какво се случва, ама си представям какво е било навън- големи са запалянковци египтяните. Та и аз за тях ще викам де, да ме прощават тука Алжирските фенове  #2gunfire
В петък ще ходим в Александрия, да се виждаме с една съфорумка, нямам търпение, че и ми носи Тривитаминол, че и палто зимно  Joy

# 599
Файма, за какво ти е зимно палто в Египет???  Grinning  То вярно, че става хладно, ама чак за палто  Shocked

Далка, бързо тичай за фотоапарата, докато не е дошъл 14-ти ноември!!!! Joy

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 00:22 от Eye of Ra

Общи условия

Активация на акаунт