Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
Тази сутрин се е появила прекрасната Ива на мама Дребосък, цели 3650 гр, 51 см!
ДА Е ЗДРАВА, УМНА И ЧАРОВНА КАТО МАМА!НА ТАТКОТО НАЗДРАВЕ! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 166
Стискам палци за малката Ангелика на мама Ками, дано беба е добре  Praynig Praynig Praynig

За ваксината пентаксим -  нещо съм пропуснала. Може ли да ми кажете за какво е?

Качих снимки и на моето съкровище.

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 19:07 от didi_168

# 167
  • Ах, морето
Здравейте на всички!
Ние днес се прибрахме от болницата и още се нагаждаме към обстановката.
Имам един въпрос - какъв документ ви дадоха от болницата при изписването за платения отпуск на бащата за сметка на НОИ? Епикриза на родилката ли е или нещо друго, че ние утре трябва да ходим да ги носим.
Поздрави от мама Веси и малкия Деско.

# 168
  • На плажа
Диди,пентаксина е петвалента ваксина,която включва задължителните,полиомелит,дифтерия,тетанус и коклюш и допълнителната за менингит,от касата слагат само полиомелит и ДТК-В две отделни боцкания а пентаксина -всичко на един път.И казват,че била пречистена и не давала странични реакции.

# 169
Да се похваля и аз с моето малко голямо съкровище Никола 54 см, 4350 гр. роди се 19 август предизвикано с окситоцин заради пренасяне. Раждането мина много бързо за 1 час и много леко.  Бебо много спи утре ще питам лекарката му дали е от жълтеницата и да ли да давам глюкоза
Днес ми изпадна едно голямо кърваво парче, та се притесних дали е нормално?
Честито на всички родили мамчета, докато бях в болницата и не можех да следя темата.

# 170
  • София
Добре дошли на новите бебета, да растат живи и здрави и много щастливи.
За дребосък много се радвам - ние с нея ходим при един доктор, аз си мислех, че преди мен ще роди, но не познах.

Стискам палци на бебенцето с температура всичко да му е наред.

Ивуша, и аз това щях да ти кажа. Това, че спи хич не е показател, че хапва добре. Те като са мънички са много поспаливи и може и да си спят гладнички. Дано овладееш ситуацията.

Славенче, дано всичко е наред с очето.

Калоянчовото пъпче не е добре, имаме една семейна приятелка педиатър - днес се видяхме на една вила в Бистрица, та прегледа и тя бебко. Даде ми някакво по-специално мазило. То затова и не е паднало още. Надявам се всичко да е наред след ден-два.
Малко си се притеснявам, но на нея и имам голямо доверие, отделно от професионалния и опит има три деца.

Ваксини - аз си купувах вносна, Инфарникс беше, но сега май са включили още неща и затова е пентаксим.

Утре все пак мисля да отида на АГ да ме погледне за собствено успокоение, защото нямам и капка течение.

Биа, случайно да знаеш нещо за Вили? Писах и ЛС, но нямам отговор. Доки какво ти каза за конеца?

Звездице, честито ти бебоче, жив и здрав и много щастлив. Аз в болницата питах за по-съсирени парчета, докторката каза, че било нормално особено сутрин след ставане. За спането - нормално е да спи, дори и да няма жълтеница. Много е мъничък още, въпреки че твоя си е големичък.

# 171
честити бебоци на всички родили вчера и днес мамита,да са им живи и здрави сладурчетата Hug

# 172
Мерси за реакциите ви по моя въпрос..явно не акаме, защото и не ядем, преди малко се опитах да се изцедя..и нещо не тръгна, но пък беше минал само час откакто филето "яде" и от двете цоцомби. Направих АМ и се оказа, че си имам магистър по имитация на звуци...така цока, че човек би казал че е надигнал кока кола..а дефакто за около половин час е смукнал - от шиш - около 20 мл. Гола вода сме..накрая заспа и не ще повече..ясно колко е ял през тези дни..заблудил ме е. Сега ще му дадем на следващото хапване фризовом за да го разхлаби и ще се молим..Утре се разбрахме с чичо доктор да ходим да се теглим колко сме..дано поне не сме свалили откакто ни изписаха, че не бих го понесла. Стискайте палци поне да хапне повечко на следващото ядене..
Айде мацки, дано поне вашата вечер е по-спокойна, че аз съм за лудница от притеснения вече.. Hug

# 173
Момичета,качих снимки на Ники в албумчето Grinning.
Нещо май го поразлигавих дребосъчко.Вечер не иска да стой сам в спалнята.Като съм при него си мълчи,но изляза ли от стаята се започва с едни викове,едни чудесии.Не знам как да го науча да си заспива сам.Къпем се в 8 ч. и ми се иска да свикне и да заспива към толкова,но за сега не се получава.Сега се налага да му правя компания докато се унесе  Laughing
Вашите бебоци заспиват ли лесно вечер?

# 174
Здравейте и от мен! Чак сега се включвам, че моя симпатяга днес го гушкам от 5ч сутринта до към 19ч вечерта, сега заспа и използвахме с татито да вечеряме, та сега преди банята да ви видя как сте.

Честито на всички нови мами!
Стискам палци на Ангелинка и на Ками, дано всичко е наред!

Стиснати палци и на Фифонка и Магарето!

Сосми, за ваксина повечето препоръчват Пентаксима. Даже и новия неонатолог, когото намерих и който ми спечели доверието с обстоен преглед и пълни обяснения, ми я препоръча, каза че с тези по ЗК се спестяват около 30 лв, а пък Пентаксима има повече неща и е по-добрия вариант. Само внимателно, тя се слага охладена, така че при закупуването от аптеката трябва да ви дадат нещо което да поддържа температурата до поставянето й от педиатъра Naughty

За яденето, днес установих че имам много малко кърма, едва изцедих 45мл от двете гърди, та доктора препоръча сега да го слагам и на двете гърди и после да дохранвам с 60мл. АМ  ooooh! А аз се чудех защо ми се буди на 2 часа с истеричен рев на гладно... newsm78

# 175
Петенце, ами давай през 2ч за да ти стимулира лактацията, а и да не седи гладен. Моето филе ( Laughing) денем яде през 2ч, нощем прави пауза около 5ч, после яде през 3, и почва през около 2ч. Гърдите ми доста се поотпуснаха, вече ме боли малко като захапе, но минава бързо.

Звезди, вчера си мислех за теб, дори се чудех да ти пратя ли смс, а то ти си родила. Честит ти мъж, той доста голям мъж. А 1ч откакто ти сложиха окситоцина ли роди? А за тези парчета, и на мен ми падаха така, дори единия път (бях с доста стегнати бикини и мисля, че не е могло да се стече) дооооста голямо парче падна. Та, нормално е. А каката как го приема малкия мъж? Чакаме снимки Wink
Честито и на останалите мами, и много стиснати палци за Фифонка и Магарето.

# 176
ИВУШКЕ миличка много кофти това дето разказваш Sad задълже на лекар!! да пишеше после..

ДЖЕМА: кремът е Бактробан за лице (не за нос, че и такъв има). Нашите са с връх, а вашите?? първо мислех да ги оставя сами да завехнат, но решихме с мъжо, че по-добре да ги лекуваме, и педи така каза!! тоз крем много го хвалят, та да видим...

МИЛЕНЧЕ браво на вас, но все пак внимавайте с бързото наддаване, особено от АМ Simple Smile

СТИСКАМ ПАЛЦИ ЗА МАГАРЕТО и ФИФОНКА:) Simple Smile

ЗВЕЗДИЦА: честитооооооо, жив и здрав да расте Simple Smile Simple Smile ние тук от кога те мислим Simple Smile Simple Smile

Добре се завърнали на новите майчетаааа Simple Smile

# 177
Честито бебе Звездице,то голям мъж бе,да ти е жив и здрав и много да те слуша. Hug

Биа, случайно да знаеш нещо за Вили? Писах и ЛС, но нямам отговор. Доки какво ти каза за конеца?
Точно днеска щях да те питам по телефона за нея и изключих.Нищо не знам,операцията на бебето трябваше да е до четвъртък някъде,предполагам е минала,аз за това и изчаках до края на седмицата,утре ще и звънна да я питам и ще ти кажа.

Ми звъннах му на доктора,ама не вдига то нали е неделя,а той почива.Та аз нали съм си луда глава и си го издърпах сама конеца. Laughing Ужас аз щях да умра,ако го бях оставила така,то стърчи и ме дразни яко,не мога аз така. Laughing
Сега друго ме тормози (всеки ден ново 20) ooooh!.   Като си пипам белега ми е адски твърдо под кожата,чувала съм,че това било срастване дали е така,аз първия път не съм била така и ми е чуждо.Както е белега от край до край яко твърдо,само аз ли съм така?
А защо да е зле пъпчето на Калоян какво му е?По-често дърпай връзките,затягай ги и ще падне,на Дани му падна на следващия ден след като си дойдохме.

Стискам палци за Фифонка и Магарето.

# 178
Честито на Захира. Да сте живи и здрави с малката Андреа. Еххх знаех си , че ще родиш докато ме няма. Значи съм познала. Бързо да се възтановяваш и да нецелуваш бебка от нас Simple Smile

# 179
Върнах се от болницата преди малко. Малката е с бронхит-пневмония ,Ками не е добре много се притеснява за малката Ангелика, моля се за тях дано господ е с малката и всичко мине наред. Докторите казаха че всичко е наред и няма опасност за малката ще се наблюдава през нощта състоянието и внимателно  ..PraynigУтре дано всичко е наред и най накрая Ками гушне бебето си Hug PraynigPraynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт