Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
Честито на новородените бебчета! Да папкат КЪРМА, да ачкат и да растат здрави!
На мамчетата скорошно възстановяване!

Ивуша, Пете, не се отказвайте, стимулирайте кърмата и давайте да папкат! Няма нищо по-лесно и напълно под ръка и всеки един момент, без стерилизация. Късмет

Вечерта ходихме със стистъра до болницата, защото слизестата запушалка ми падна на 20, а сега имаше нещо леко кафеникаво. Слушахме тоновете, прегледаха ме и шийката на матката си е един пръст, но може и отдавна да си ми е така, утре пак на тонове.
През това време мъжете се гледаха с децата, дивяли, играли, те си се търсят и се обичкат много.

Лека нощ

# 181
  • София
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА!!!   bouquet  bouquet  bouquet ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА!!!
Стискам палци на всички запътили се към родилното...  Praynig Praynig Praynig
И много  Praynig Praynig Praynig за малката Ангелика на Ками... Дано се оправя бързо и с мама да се прибират в къщи.
Ние общо взето сме добре. Кърмим се, но напоследък проявяваме характер и нарушаваме режима, а да вчера беше като по часовник. Май започват коликите, но не съм много сигурна.

# 182
  • На плажа
Много  Praynig Praynig Praynig за малката Ангелика.Къде успя да истине тъка жестоко?
Аз пак да си задам въпроса някой получил ли си е парите от болничния за бременност и раждате т.е.45дни преди раждане?

# 183
Дано се оправи бързо малката Ангелика  Praynig
Тина, на мен ми изплатиха почти всичко, останаха дните от този месец. Лошото е, че преносих и днес мисля да ходя до доки да ми удължи болничния, че иначе НОИ няма да ми изплатят повече, като има прекъсване. А на теб защо не са ти изплатили нищо? Питай във фирмата ти, или болничния е сгрешен, или фирмата ти нещо не е подала.

Миташки нещо почна да плачка напоследък и да иска да спи при нас, май и нас ще ни почват коликите.
И пъпчето още не ни е паднало, но го очаквам тези дни.

Биа, от операция по някога се получава така, ама дали се оправя нямам идея.

# 184
  • София
Стискаме палци на плановото секцио за днешните бъдещи мами! Поне няма да чакате повече!
Ние сме вече в просрочие #Crazy Никой до сега не позна кога ще се родим,то не бе до два часа ще се върнете с тези контракции,до утре може и да не изкарате и като дойда на смяна ще си гушкате бебето....е, да,ама не! ОФФФФ! А това дете как издържа в корема ми,направо не знам!
Да питам мамите,които преносиха: имахте ли контракции и какви бяха,болезнени или по-скоро като подготвителните, болки някъде... шийката...

# 185
Здравейте.Моя син тая нощ само скимтя и пъшка през 2 мин.Сега спи и всеки момент го чакам да се събуди да папака.Явно коликите го побъркват,милото.И баща му за капак на всичко,нали е много компетентен,реши тая нощ,че на детето му е студено.А то в стаята 27 градуса.И ме накара да го облека с боди с дълъг ръкав и итанки.А той си беше по боди с къс ръкав и чорапки.И сигурно в допълнение му е било горещо на малкото.Ама ще го убия някой ден тоя неговия баща! #Cussing outИ ново 20 - иска да изкараме бебо на разходка чак като направи 40 дена. #Crazy
Тина, тъкмо днес гледах справката в интернет,че не са ми подали май още болничния.И аз не знам.Но пари няма още.Той моя почва от 01.07,ама би трябвало да е подаден вече. newsm78
vesi 127, на мен ми дадоха от болницата бележка,  на която пише нашите имена и егенета, кога е роден бебо и кога го изписват.
Звездица Уранова, мисля че е нормално да има парчета.И на мен в болницата ми падна едно доста голямо.
Да ви питам как спят вашите бебета?Моя го слагам на една страна и той от въртене се обръща по гръб.Инъче главата му е на една страна.Смятате ли, че ако спи така има някаква опасност?

# 186
giuli имах контракции, но не болезнени. Когато вече отидох за преносване и ме прегледаха, падна ми тапата и вече имах леко болезнени контракции, дори си мислех, че може да тръгне вечерта, но уви, чак като го предизвикаха. Шийката май така и не ми се изглади когато родих, освен ако не е станало последните минути де, щото 40мин преди да родя бях с 5см разкритие (а така бях последните 2ч) и не изгладена шийка. Но на мен ми е и 2-ро раждане, та е по-различно предполагам.
Звезди и 2-та пъти май предизвикано е родила.

Славенче, аз моя си го слагам по гръб, от време на време на една страна. А той ми повръща, докато кака му не ми е повръщала въобще и нея както и да я сложех винаги по гръб се обръщаше. Ако не ти повръща никакъв проблем нямаш. Макар, че и да повърне той е на една страна.
Иначе спи с боди с дълъг ръкав и ританки, завит с тънка пеленка, но по някога и по-дебела слагам. Но в къщи е 25 градуса.

# 187
За болничния 45 дена преди раждане ми изплатиха вече сума за периода 22.07-30.08. Сега чакам в началото на септември да ми изплатят и за целия август.  Peace

# 188
Здравейтееее  wavey

Звезди, честито ти бебче!  Hug

Тина, и моя болничен още не е изплатен. Аз съм в болничен от 18 Юни, дали е нормално?!  #Crazy  bouquet

Оф, наш Бобко от няколко дни ни прави лудииии  Shocked Става към 4 часа сутринта за да папка и после няма спане  #Crazy Люшкане, дундуркане, глезене, гушкане, нищо не помага  Naughty Shocked Иска само да ми е на цицата и ме ползва като биберон  Shocked А зърната така започват да ме болят, само се лигави с тях. По никакъв начин обаче не можем да го приспим, дори и когато ми биберонства на циците. В чудо сме се видели. Не плаче, но то е едно ритане, мърдане, абе не се спи ви казвам. И ние го държим на леглото при нас, че оставим ли го в леглото му.....реве като луд. Кво ще правим, не знам  Tired ooooh!
Давайте съвети, всички варианти са проверени. Като памперс, храна, топло, студено....

# 189
Здравейте мамчета Simple Smile
Добре дошли на всички мъници във форума  Hug Да са живи и здрави и много да слушкат мамите и татковците
За болничният .. Моят вече почти целият е изплатен. Останаха само 3 дни които ми влязоха в този месец. Даже ми ги изплатиха още съвсем в началото на месеца  Shocked 3- 4 август. Сега следва да се подаде новият ..за раждане.
Славена..и нашият татко искаше да чакаме 40 дни, но толкова му хареса да е татко и не се стърпя, купи количка и от тази събота почнахме да излизаме и е много горд.  А за спането нашето педи каза в никакъв случай да не слагаме бебо настрани. Само по гръбче, а тя самичка си върти главата на едната или на другата страна. Не трябвало настрани понеже щяло да стане нещо на тазобедрените стави ... И вече сме само по гръбче. Тя ако върне изтича настрани през бузката.
giuli Мила споойно .. ще излезе. Дай му време. Аз 3 седмици си бях с разкритие, а бебка си стоеше спокойно вътре  Hug
dolls Ние понякога вечер като се изкъпем в 8, до 9 и нещо се храним и заспиваме та чак в 1 се будим. Ама винаги е различно  Sad Някак си още не може режим да заформим.
Да питам кърмещите мами .. Днес вече доста време от едната гърда ми тече кърма ..да се изцедя ли или да чакам беба да и дойде реда да цица от тази цицка? Напоследък Зоя иска да се храни и през 1 час и явно произвеждам много кърма..имам за още 2 бебета поне  Shocked
Поздравче на всички  Hug
Данче И ние сме така ..Аз даже спя самичка при бебка . И от 4 си бодуваме заедно ..само мрънкаме и на цицата Simple Smile Дано да е период и да отмине .. Според мен просто още не осъзнават кое е ден и нощ ..и си се будят. Може би трябва да седи повече буден през деня ..ама как да стане ..

# 190
Здравейте момичета. Искам да ви споделя за моите преживявания от снощи и някои от вече миналите по този път да даде мнение по въпроса newsm78. Та реших аз вчера да употребя мъжа си luvbed и той се съгласи (къде ще иде).Към 10 часа вечерта започна да ми се втвърдява корема и отзад кръста ме болеше докато имаше стягане и тези контракции предполагам бяха долу горе през 10 мин. не много продължителни до 1 мин. Реших така да си легна и ако ще се ражда би трябвало да станат по чести и болезнени, наистина имах през цялата нощ но по на рядко пак придружени с болки в кръста и към сутринта остана само стягането в корема без болка в кръста.Сега откакто съм станала пак имам контракции с болка в кръста някъде през 8-9 мин.Обадих се на доки и ме вика да се видим- ще ходя към 1 и нещо, но се чудя дали раждането е започнало или са някакви лъжливи контракции newsm12.Хем ми е притеснено хем пък си мисля че още е рано незнам вече.Вие какво ще кажете по въпроса...

# 191
jijin Да ти кажа аз точно така тръгнах към родилното .. Контракциите ми бяха през 8-10 минути за по 1 минута. Болезнени .. но не нетърмо. В болницата вече , преди да ми сложат системи имах 5 см разкритие със същите контракции но вече по - болезнени. Тъй че ..може и това да е момента   Hug

# 192
Здравейте и от мен Simple Smile

МЪНИК: лелееее тези лекари как само си противоречат! Sad На мен ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ми казаха да спи първия месец настрани за да не се задави. Пишо го и в бебешката книга, която си чета като библия... Ми чи то вярно че като го сложиш по гръб главичката винаги си въртят настрани, ама тогава пък няма ли опасност нещо вратът да се изкриви??? При това задължително сменяме страната на лежане след всяко кърмене...

ДАНЧЕ: при нас е подобно, но не всеки ден... Някой път (като онзи ден) спи по еталон, заспива нормално и се буди към 4 да папка и пак заспива (било в нейното си креватче или при нас). Но някой път като снощи малеее голям зор освен с приспиването около 12 часа, и с това след кърменето ъкм 3-4... Ококори едни големи красиви очи, рита, бори се с пеленката си, мрънка, някой път реве ей тъй на! Нито дундуркане, нито нищо не помага понякога цели 1-2-3 часа... Sad Май като знаем, че сме направили всичко необходимо за тяхното благосъстояние просто трябва да приемем,че са си бебчета и си реват поради факта, че са много мънички и с обострена нервна сисетема... Дет се вика може просто да им е скучно и за това да реват! Бй дъ уей какво стана с нашето виждане в южния парк??? Ааа пак излезе несериозна! Хайде че ми липсваш вече, а искам да си видя и зета!! Simple Smile Simple Smile

JIJIN: еееми кайде успех! Дано и вашият заветен ден е днес Simple Smile Simple Smile

Леко раждане не мамите днеееес Simple Smile

# 193
Вие какви проблеми вече имате, а аз си стоя с корема и това си е!

Да ви питам който ползва козметиката Себа мед да сподели доволни ли сте от нея?
И каква ваничка е хубаво да си взема, анатомична или не?

# 194
Тина и  моя болниче е изплатен.
Мъник,нашия режим със спането е същия,а и при нас има голям теч Laughing.Аз не се цедя,слагам си тампоче или салфетка и каквото има в повече ще си изтече.Доста често се случва,като го кърмя и го премествам на теча.Нормално е щом се храните толкова често да имаш повече кърма.На мен ми препочъчаха да не спирам нощното хранене или поне не изцяло,защото така може да намелее кърмата.
Gerinela,моята ваничка е обикновена само ще си взема допълнителна поставка за бебо,като ми натежи.

Общи условия

Активация на акаунт