Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
ГЕРИ миличка ама ти защо бързаш толкова? Simple Smile Нали терминът е 2 септ? Ти от началото на август си се разбързала Simple Smile Че до дни ще родиш, съм сигурна Simple Smile Но до тогава я си използвай времето максимално сега за почивка и разходки, че после... ето какво те чака и теб, хихихихи Wink

За ваничките има мнооого мнения. На мен ми препоръчаха за новородено обикновена с така наречените чезлонгчета с хавлиена кърпа. Обосновката беше, че мъничето било твърде малко да се задържи в анатомичната и се плъзгало надолу... но да ти кажа и с другия вариант е същото. Бебето така или иначе трябва да се придържа под ръчичките. Е, обикновените могат по-натам да се ползват за игра, по-големи са, та може би това са си предимства пред анатомичните, които бързо омаляват...

# 196
  • На плажа
Момичета,благодаря за отговорите.Моят болничен е от04.07
Дано всичко да е наред и да ми го изплатят скоро.
И ние спим на една страна,като редуваме страните.Аз поне тъка знам,че е редно да се прави.Друг е въпроса,че понякога сам се обръща по гръб.

# 197
РАДВАМ СЕ ДА ВИ СЪОБЩЯ ЧЕ ФИФОНКА СТАНА МАМА НА МАЛКАТА МАГДАЛЕНА С ПЕРФЕКТНИТЕ МЕРКИ 3180 гр и 49 см.
Мама и бебе се чувстват добре !

# 198
А моя син пък днес сам си се беше обърнал на една страна  Laughing
Тина, ако всичко е наред с болничния, когато фирмата си изплати осигуровките ще ти преведат парите.
Аз още не ползвам коритото, мия го под чешмата. Но иначе и моето е обикновенно. Ще го ползвам до 6-7м някъде и после ще минем на столчето за вана, а него или ще го подаря или ще го продам, че място и за него не ми се търси Simple Smile
Аз мисля днес да изпера количката и утре да излезем мъничко на вън, голям мерак ми е. С каката не беше така, но може би защото беше зима.

Чесито бебче на Фифонка  Hug

# 199
Честито малка манекенка на Фифонка!

Янче, за спането и повръщането, нашият доктор каза, че може да се оставя бебо за малко да лежи по корем, но само под наше наблюдение. Това били новите тенденции,даже в родилното ги държали за малко така. Иначе нашия го слагам на една страна, като подпирам гръбчето с възглавница, ама той си се върти и го намирам по гръб и напречно на кошарата... ooooh!

За документа за 15 дни на таткото, дава се при изписването, носят се 2-те лични карти на родителите.

Жули, за ваничката аз предпочетох нормална с допълнитлна анатомична поставка с гумички, но тя все още не става за бебо, той се смъква надолу, въпреки че му слагам хавлийка. Та засега го мия на чешмата, а банята става НАД ваничката, като татко му го държи докато го сапунисвам и обливам.
За козметиката на Себа Мед, аз харесвам шампоана, все още ползвам мостричките подарени на лекциите в Цум, но си мисля да си купя като ми свърши. Много е ароматен и косичката му става на коприна.
Другите неща са ми на Нивеа и крем Бочко за подсичане и такъв за защита от атмосферните влияния. Но този за подсичане го ползвам рядко и профилактично. Пу-пу-пу засега не се е подсичал...

# 200
  • София
Здр. момичета. Имам един въпрос към тези които са си взели акта за раждане на децата си. Мога ли аз да взема акта за раждане без таткото, но с неговата лична карта? Нашия татко просто неможе да дойде с мене и да го вземе, но ще ми остави личната си карта.

# 201
Забравих да ви кажа нещо интересно: доки каза, че ако искате да гледате котка било хубаво да съжителстват отсега, че си изграждали антитела за алергиите към котки, на 1 година примерно било вече късно... Аз не обичам котки, но ви го казвам като информация.

Дундла, при нас искат да е лично, даже таткото се разписва в тяхната ведомост, че е получил акта за раждане. Зависи от служителките, може и да са човечни и да те разберат.
Аз ЛИЧНО трябва да ходя пак, за да подам документите за тази еднократна помощ... Crossing Arms. Попълних декларацията, но сега ме викат пак, за да ми я дадат и да я нося в социалните... ooooh!

# 202
Здравейте моля ви стискайте палци  Praynigза малката Ангелика, нощта мина много тежко, повръща има проблеми с дишането .Късамисе сърцето като я видях бебка  ,Ками тотално се е сринала, отивам пак при тях има нужда от мен..

# 203
Здравейте момичета!Най-накрая успях да си включа компютъра Laughing
Ама така е,като се гледаме сами и няма кой да ме смени за 5 минути Tired
Да разкажа за моето раждане.
На 12.08. ме приеха вечерта в болницата,за да ми предизвикат раждането на другия ден.Настаниха ни с таткото в една стая,донесоха ни чай,прегледаха ме за разкритие-бях с 3 см. и ме включиха да следят тоновете.Така цяла нощ.Сутринта като станах да отида до тоалетна и ....... newsm44 ...изтекоха ми водите.Много бях щастлива,че всичко започна естествено.Казах на лекарката какво е станало и докато слязохме долу за сутрешно кафе,контракциите ми станаха на 10 мин и лекиииичко започна да боли.Качихме се и след прегледа се установи,че вече съм с 4 см.Казаха да се преместя в родилна зала и тук започна кефа-с една огромна възглавница за кърмене под кръста,въразана за апарата за тоновете и една много мила стажантка,която ми правеше масаж на краката и гърба през цялото време.Сложиха ми епидурална,като казаха,че умишлено ми слагат по-малко количество.Помолих таткото да ми пусне музика и си зачакахме.Само да вметна,че бях очарована от родилната зала-тя е самостоятелна,с едно огромно легло за родилката и един люлеещ се стол за таткото,с тиха музика,кантар за бебо-абе честно казано не прилича на родилна зала,а по-скоро на място за отдих.Дойде лекарката и  Shocked -вече бях със 7 см.След 15 мин.-10 см. Казаха,ако усетя напън да натисна бутона и те веднага щели да дойдат.Е,едва бяха излезли и вече трябваше да се връщат-бебето излизаше.И така с 3 напъна и 5 шева  Joy в 13.13ч. се роди Красен.Сложиха го на гърдите ми и веднага извикаха мъжа ми(който аз бях изгонила,защото не можех да напъвам в негово присъствие Embarassed ) Отрязаха му пъпната връв,изтриха го(понеже тук не ги къпят веднага),облякоха го и... на гърдите ми.Имах чувството,че 9 месеца е чакал този момент и се е упражнявал вътре-засука веднага без никакъв проблем.Исках да стана,да се изкъпя и да си тръгнем-не усещах нито болка,нито умора,нищо.Обаче няма кой да ме пусне.Смъкнаха ни долу в стаята и като се започна-всякакви хора-едни носят цветя от името на болницата,други някакви подаръци за бебето,трети подаръци за мен,лудница си беше.Тук никой не ти взима бебето-то е нон стоп с майка си-тя го храни,тя го къпе,всичко.То си спинка в едно легълце до нея и така още от първия ден се изгражда връзката мама-бебо.В стаята има отделно помещение с кантарче,повивалник и ваничка за бебо и всеки ден се извършват нормалните процедури.Ако не можех да се справя сама с каквото и да било,беше достатъчно да натисна бутона и на секундата идваше някой.Аз бях в двойна стая и мамата до мен я мързеше да си мръдне пръста-ей,изкърти го тоя бутон.Идваха,преобуваха и бебето,разхождаха го да заспи,къпеха го,само дето не го хранеха.Идваха всеки ден за масажи на перинеума,за рехабилитация или просто за да те поздравят.Изкарах 5 дни на този курорт и хич не ми се прибираше.И да не си помислите,че съм плащала за всичко това-не.Още не мога да се начудя на огромния си късмет да съм бременна и да родя извън България!!!Пожелавам на неродилите още мами,раждане като моето-без никаква болка,само спомена за невероятните първи моменти с малкото човече!!!

# 204
Като ви чета историите за естественото раждане и благородно ви завиждам за изживените емоции. Такава ми била съдбата да не изпитам тези чувства. Дано следващият път успея, макар че едва ли ще издържим цели 4-5 години да минат след секциото  Embarassed
А ЗА МАМА ФИФОНКА  newsm51 newsm51 newsm51 И А СЕ ЧУХ С НЕЯ КАЗА, ЧЕ СЕ ЧУВСТВА МНОГО ДОБРЕ. ПОЖЕЛАВАМ И МНОГО БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И МНООГО МНОГО ХЕПИ МИГОВЕ ОТ ДНЕС НАТАТЪК

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 13:55 от sosmy

# 205
Честито на Фифонка и Магдалена!!
dudi@ Стискаме палци и дано всичко се оправи  Praynig
dyndla  Акта за раждане го взе съпруга ми от общината ..сам, без мен и без моя лична карта. И са му издали и бележка на мое име за семейно положение ..че той ми е съпруг и Зоя дъщеря. Но за еднократната помощ ..също може сам да подаде документи, но са му поискали моята лична карта и да остави оригинала от акта за раждане. Предполагам, че навсякъде процедурата е една и съща .. но и другите да кажат??
ирина_85 Прекрасно раждане Simple Smile Да си се гледате без проблеми и да се обичкате  Hug
sosmy Лекари казват, че може да не се чака толкова дълъг период след секцио за да се роди.
И ние вече се гледаме самички без татко. Той е на работа от миналата седмица. Аз успявам да сготвя, да изчистя, да се накърмим и всички процедури. А той помага с пазаруването и къпането Simple Smile Ама няма начин. И той трябва да работи и да почива. Да ви питам ..от кога мога да почна да оставям бебка да спи самичка? Вече се шегуваме с милото, че ще сме като любовници.. Embarassed След секса всеки ще си ходи по стаите Simple Smile)Аз сега спя при малката, а татко сам  Cry

# 206
dyndla,нашия акт за раждане го взе татито без мен,като носеше и мойта лична карта.Също така пак сам подаде документите и за еднократната помощ (както писах по-рано само ми донесе лично да си попълня молбата и пак я върна).
 Честита госпожица на Фифонка   bouquet

# 207
Само да добавя за болничният. Моят е от 25 юни и ми го приведоха на 18 август. Като включваше сумата за юни и юли месец. Другото което е от НОИ ми казаха че правят преводи всеки вторник и четвъртък. Така че ако ще проверявате само след тези дни.

А от Социално подпомагане идея да имате кога плащат еднократната, т. е. колко време след подаване на документите. И акта кога може да си го вземем от тях, че аз забравих да питам.

Маник мерси за инфото аз да си презная не съм питала подробно по този въпрос

# 208
Здравейте и от мен - и ние още не сме се родили! Утре съм на преглед да видим как вървят нещата - ще ми слушат пак и тонове!

Моля се за малката Ангелика  Praynig Praynig Praynig- аз също помня Ками! Дано бързо се оправи мъничето и двете с мама да могат спокойно да се гушкат вече вкъщи!

По повод за болничния - ако има преносване - кой издава продължението на болничния!?

# 209
Магаре е станала мама!Пише,че в 12:12 часа се е родила принцеса Десислава - 3 210, 50 см.Раждането било като по учебник!

Общи условия

Активация на акаунт