Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 210
ssiillvvyy тъкмо се връщам от гинеколожката, удължиха ми болничния, защото преносих, та...тя/той го издава Simple Smile
Предния път съм ходила сама с ЛК на мъжо да взема документите. Не съм имала проблеми, дано и сега е така.
Сосми, като ти изплатят обещетението предполагам може да си го вземеш.
Маник, някой оставят бебето само в стая още от изписването, така, че ти си реши Simple Smile Ако имате бебефон, нямаш проблеми Simple Smile
Иринка, страхотно раждане си имала  Flutter
А това за котките, то и за кучетата си е така. Дори се твърди, че деца гледани с животни имат по-малко алергии от останалите.

А за 15-те дни на таткото, в ТК искат неговата ЛК и експертизата на бебето!

Малката Ангелика дано се оправи скоро, много мъчно ми стана, как се мъчи малкото човече.

Еееее, браво и на мама Магаре, да й е жива и здрава принцеската  Hug

# 211
Моля се за малката Ангелика, дано се оправи бързо.
Аз да се оплача нямам достатъчно кърма, педиатърката ми каза, че май ще трябва да се примиря с природата и да се храним с АМ.

# 212
Честито на новите мами!   bouquet
Моля се за малката Ангелика!  Praynig
За акта за раждане - зависи от общината май - специално за община Младост в София искаха лично таткото, той се и разписва някъде.
За болничния - моят беше от 18.06. до 02.08. - едва преди дни ми го изплатиха целия, но забавянето дойде, защото работодателят ми го занесе по-късно в НОИ.
Искам да ви питам - тези, които родиха преди термин - дните от раждането до предполагаемия термин, който е в 45-дневния болничен се вземат от третия болничен, издаден от педиатъра, нали?
За козметиката на Себа Мед - аз ползвам шампоана, сапуна, пяна за вана и съм много доволна от тях.
За ваничката - ние имаме анатомична и ми е много удобна - бебка сяда и аз й държа само главичката отзад.
За еднократната помощ - на мен ми казаха, че ще ми я изплатят след 25.09., а документи подадох на 10.08.2009г.

# 213
Как се справяте с коликите?  Sad

# 214
Звезди, защо реши така? Малката я кърмеше, нали?
Бояна, те първите 2 се припокриват, та май няма какво да се изравнява. Не вярвам да ти платят 1 ден 2 пъти.
SmileLikeHeaven, загуби се ти, но явно е заради колики. Ние още нямаме.

# 215
С малката още на 3 ден получих свръхлактация, станаха ми твърди гърдите, след 1 месец всичко се регулира, на 4 месец спрях. Сега пък 5 ден са ми меки гърдите и имам много малко кърма.Бебо има желание да суче, но след това като му дам 30 мл АМ и го изпива всичкото, значи е гладен. Незнам дали има надежда да се увеличи. Сънчо препоръча кърмаческия форум ще пробвам там.
Колко до предизвикването др Григорова им каза да пуснат много слабо окситоцина, че е голямо бебето и може да се наложи секцио и те го пуснаха на макс след 10 минути контракциите ми бяха вече през 2-3 минути и след 1 час имах много силни напъни и исках упойка, щото бях предвидила още 1 час да раждам, но ме качиха на магарето. Имаше много раждащи над 10, а има само 4 легла, пригодяваха и други стаи, може би затова и толкова бързаха.

# 216
здравейте мами , нас ни почнаха коликите. Давам еспумизан или инфакол. Общо взето ги редувам. Но откакто давам капките има запек. Много ми е мъчно за бебка. Толкова много я боли коремчето. Къса ми се сърцето като започнат. Продължават около 3 часа и после спират. А тя милата ми е толкова добричка, никога не плаче без причина. Когато няма колики не и се чува гласчето. Дано скоро да минат, но от това което знам продължават до 3-тия месец.
Искам да питам мамите, които дават капки. запичат ли ви се бебчетата. ??? Ние сме само на АМ и когато давам капки , акито става много сухо. Спра ли ги всичко се оправя. Не знам дали е заради млякото или заради капките. но докато имах кърма също се запичаше при колики.  Thinking Иначе млякото ни е аптамил, уж помагало срещу запек. ..

# 217
Здравейте на всички  Hug
Ние от вчера сме си вкъщи и се радваме на собстеното си легло.
Честито на всички родили докато ме нямаше, да са им живи и здрави дечицата и много да ги радват.
Мерси на всички за стиснаните палци. После ще се върна да дойзчета пропуснатото.
Сега малко за раждането да разкажа. Във вторник следобяд в 4 ме хванаха контракциите, ама понеже вече нали няколко пъти все фалшиви имам и незнаех този път ще се ражда ли или пак е фалшива тревога. В 8 вече бяха постоянно на 10 мин. и беше ясно че раждането е започнало. Влязох аз изкъпах се, хапнах само една салата и се приготвихем, виках си като станат на 5 мин. и тръгваме. Е да, ама цяла нощ на първо на 10, после на 8, после на 7. В 5 сутринта вече зачестиха на 6 и ние станахме, изпих си последното кафе и в 7 се запътихме към болницата с контракции вече на 5 минути. Приеха ме, прегледаха ме 3 см. разкритие, пуснаха ме н тонове и след 30 мин. тонове пак преглед - 4 см. Настаниха ме в родилния бокс (тука няма предродилна - родилно, направо те слагат там където ще раждаш) и докторката ми пукна мехура да изтекат водите. Епидурална отказах, окситоцин за ускоряване на раждането също отказах. И така седяхме и чакахме разкритие, контракции на 3 минути, силни. До 2 следобед бяхме стигнали 8 см., вече доста си болеше, но аз се смеех. Сестрата поне 5 пъти ме пита дали съм сигурна, че не искам епидурал, че след 8 см. няма да има вече възможност, реших все пак, че щом дотука съм издържала, няма да се дам. Е да, ама се оказа че имам много стегната шийка и не и не да се отворя. До 5,30 следбед, за 3 4аса, имаше подобрние само 1 см. Вече си мислех, че никога няма да родя. Докторката ме проверяваше през половин час и все викаше - ей сега ще раждаме. И все ми повтаряше да не напъвам, за да не се разкъсам. Е да, ама мен като ме напъва да напъвам ... викам ела ти дишай без да напъваш  Mr. Green Както и да е, в 18.05 дойде и каза, че вече ще раждаме, че мога да напъвам, а аз само това чаках  Mr. Green 5 яки напъна и малкия се появи. Резнаха си ме, щото се оказа, че навсякъде съм мноооого стегната. После докато ме шиха, мъжа гледа и се базикаха с докторката. тя го пита дали му харесва, той вика, ми хубаво изглежда, като преди, на мен си ми харесваше. Вика, ще я пробвам и ако има нещо, ще я върна за рекламация. Голям смях се смяха с нас. Това за раждането.
Сега с Дани сме си вече вкъщи, кърмиме се на поискване, педиатърката каза да не го ограничавам, а той си е лаком и папа. Цедя се, че много кърма имам, направо съм като секс бомба.
От родилното се върнах 7,5 кг по-малко, сега имам да смъквам още 4 кг. Малкия си върна вече родилното тегло и сега трябва да дърпаме напред  Praynig
Айде аз цял ферман написах ...  Mr. Green
Сега се връщам да чета кой какво пише за кърменето, че много ме интересува.
Захирка, честита принцеска. Много да те слуша и само радост да ти носи  Hug
Поли_Зо, честито и на теб прекрасно момиченце. Само радостни мигове ви желая заедно
Звездичке, честит ти юнак, нека да се много засмяно и весело детенце
Ангел, честита мома и на теб, да е умна и красива като мама пожелавам
Бож777, Фифонка, Магаре, Вердад, Дребосък, Ками, Силви, Ели, Веси: и на вас, честити дечица. Много радости, щастие и усмивки да ви донесат

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 16:28 от tracy_t

# 218
  • София
Сега с Дани сме си вече квъщи, кърмиме се на поискване, педиатърката каза да не о ограничавам, а той си е лаком и папа. Цедя се, че много кърма имам, направо съм като секс бомба.
   Честито бебче  Simple Smile
   Да се включа само със съвет за изцеждането. В момента точно си в периода когато слиза кърмата и има хормонално обусловена хиперлакатция. За да може по-бързо да се регулира лактацията и да престане препълването, избягвай да изцеждаш, давай колкото се може по-често на бебчо да суче за да намали дискомфорта, а ако не е вече гладен, цеди съвсем малко колкото да облекчиш напрежението. В никакъв случай не изцеждай след кърмене и до дупка, защото това е сигнал за организма да произвежда още повече кърма. Ако се кърмите на поискване и изцеждаш рядко по малко за облекчение до няколко дни нещата се нормализират  или поне това сериозно препълване в началото.

# 219
   Честито бебче  Simple Smile
   Да се включа само със съвет за изцеждането. В момента точно си в периода когато слиза кърмата и има хормонално обусловена хиперлакатция. За да може по-бързо да се регулира лактацията и да престане препълването, избягвай да изцеждаш, давай колкото се може по-често на бебчо да суче за да намали дискомфорта, а ако не е вече гладен, цеди съвсем малко колкото да облекчиш напрежението. В никакъв случай не изцеждай след кърмене и до дупка, защото това е сигнал за организма да произвежда още повече кърма. Ако се кърмите на поискване и изцеждаш рядко по малко за облекчение до няколко дни нещата се нормализират  или поне това сериозно препълване в началото.

Айла, мерси много много за съвета. Ще се опитам да цедя колкото се може по-малко, колкото да не боли, дано скоро се нормализират нещата  Hug

# 220
Да ви кажа за Божидар..Оскар ще му давам..така добре ме е заблудил, че имам кърма и че суче яко и гълта, че...равносметката е със 100 грама сме по-леки откакто ни изписаха. От снощи сме на АМ и вече два пъти сме акали, пишали и сме спокойни и послушни. Не му давам дозата за възрастта му, защото мисля че от 20 мл на хранене до 90 има голяма разлика и ще си натовари коремчето..Филето само ще ми каже..на мама малката мишона.
Моля се за малката Ангелика  Praynig..дано се оправи
Честито на новите майчета, да са им живи и здрави бебешорите..

# 221

SmileLikeHeaven, загуби се ти, но явно е заради колики. Ние още нямаме.

Е, не. Смея да твърдя, че коликите ги понасяме наистина слабо. Но се и моля да не се засилят хехе
Гледам иначе да спя, когато и той спинка. Аз нали все си поспивах и сега ми е малко трудно сякаш без толкова сън, както преди. По цяла нощ си спим иначе, но явно като ми е така разпокъсан съня и физически се понатоварвам.
Какво друго да ви кажа.. благодарна съм изключително много на Бог, че ни дари с толкова спокойно бебченце. Много се усмихваме и правим интересни физиономийки. Тати казва, че го гласял за музикант, а той -Парцалев  Laughing От няколко дни вече и излизаме на разходки и се чувстваме много добре. Само дето още не трябва да имаме допир с хора и съм някак раздразнителна в повече, когато ни се "лепне" някой и особено, когато започне да го заплюва.. леле, тогава ми иде да действам с томахавката  Blush

# 222
ЧЕСТИТО НА МАГАРЕЕЕ Simple Smile

SMILELIKEHEAVEN: супер правиш, че спиш, когато и малкият спи! Аз нещо не смогвам така Sad Досега никога следобяд не съм спала Sad Все нещо имам за правене или Анди спи кратко и иска внимание... Sad

ИВУ6А: браво, че сте тоишли на лекар и сте овладяли положението!!! Не ти ли казаха по колко мл АМ да му даваш???

# 223

SMILELIKEHEAVEN: супер правиш, че спиш, когато и малкият спи! Аз нещо не смогвам така Sad Досега никога следобяд не съм спала Sad Все нещо имам за правене или Анди спи кратко и иска внимание... Sad

Мнооого е трудно да се организираш! Вярно е! Но пък решиш ли веднъж как да постъпваш и кога -какво да правиш, после е по -лесно. Аз затова и успявам да поспивам с него. Определено не винаги, но поне се опитвам да се придържам към решеното.  Hug

Някой писа за капките за колики.. аз не давам такива, но пък купих чай на ХИП от копър и определено, след като пийне няколко глътки, чувам, че се ходи по голяма нижда в памперса  Simple Smile Акото ни беше тръгнало да става зелено по едно време, но пак от чая (явно) се нормализира. Иначе не се е запичало.

# 224
Привет отново и да се отчета от прегледа днес. Отидох към 2 часа при доки като преди да тръгна видях, че е почнала да ми пада тапата, прегледа ме за разкритие (този път беше много неприятно) и каза, че имам 3 см. но шийката не била изгладена и главата била високо все още. Прати ме да мерим тонове от тях се видя че беба е добре имаше и 2 контракции. Каза ми че още е рано за раждане даже и да сложи система може да няма необходимия ефект и да се стигне до секцио. Разбрахме се да си отида в къщи  да пия нош па и ако пак не ми минават болките  към 8 часа да се чуем по телефона да видим дали да отивам или утре сутринта с багажа и там(освен ако не тръгне през нощта).Аз преди час пих 2 нош па но нещо не ми минава болките са по-силни отколкото сутринта, но пък на същия интервал. Ще видим накъде ще отидат нещата, но ако трябва цяла нощ да се гърча ужас...

Общи условия

Активация на акаунт