Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
Честито на Захира! Да ти е жива и здрава малката Андреа! Бързо възстановяване ти желая!

# 151
Привет, августинки! Честито на родилите и леко раждане на чакащите!
Днес Вердад е родила - има дъщеря, Неда се казва и е манекенка - 2700 и 47 см, Чухме се преди малко - и двете са добре.

# 152
Захира, радвам се, че се чувстваш така добре. Дано по-бързо се възстановиш и да можеш да кърмиш  Hug
Сосми, каката съм й била само тези по ЗК. И сега така мисля да направя. Иначе онази е пентаксим. А за ревовете, много е различно при всички дечица. Каката никога не ми е плакала от инжекции, ама мъжете обикновенно са по-ревливи, та ще видим сега Simple Smile  Може и Т да вдигне, ама доки ще ти каже кое как Simple Smile А за памперсите...аз сменям около 4-5 на ден, но май повече ака отколкото пишка  hahaha А ти щом всеки път като храниш сменяш и искаш все да е напишкано...Ми то са поне 8 хранения, а памперсите на 6 е нормално да са пълни, а и щом почти всеки път пишка...мисля, че се тревожиш излишно.
dudi@ сега ще оправя името, а чакаме мама като се прибере да се вкл във форума, след като е получила най-големия подарък, вярвам е адски щастлива  Hug

Честита щерка на Вердад!

# 153
  • Бургас
ЧЕстито бебече на мама Вердад Simple Smile да са живи и здрави Simple Smile

Колкото повече приближава утрешният ден вече ме обхващат едни странни настроенияяяя......хем вече чакам с нетърпение да се срещнем с малката принцеса утре а в същото време ме обхващат едни такива чувства.....как ли ще се оправя , какво ще се случи и май малко страх се прокрадва в мен  newsm78
Като че ли е по-добре да ме бяха хванали неочаквано болките и да нямам време да мисля много, много  Rolling Eyes
Стискайте палци , утре в 8 влизам за предизвикано раждане  Hug
Успех и на Фифонка утре, всичко да е "6" със секциото  Peace

# 154
  • Пловдив
Здравейте,ето че най накрая намирам време да се похваля.На 4 август е 16.38 и 16.38 проплакаха за пръв път моите синове Крисиан-2950 и Марчело-2510.Родиха се в 37г.с. със спешно секцио в Селена (Пловдив).Операцията мина успешно но за жалост се наложи да транспортират Кристиан в друга болница,защото не бил "зрял".Минах през ада за два дни защото бях в едната болница с Марчело ,а Криско беше в другата болница и не се знаеше какво точно се случва.Изписаха ме на 9.08 и се прибрах в къщи само с едното дете.За щастие критичния период на Криско мина и всичко е вече наред и изписаха и него на 13.08.Сега сме всички в къщи и купона е на max.Вече качваме килограми и имаме колики Пожелавам на всички огромното щастие което преживях когато ги чух да плачат за пръв път.Целувки.

# 155
Момичета, Ками се обади преди малко много разтревожена, малката бебка Ангелика вдигнала висока температура, отивам да видя какво става ,беше много разтревожена дано всичко е наред....  Praynig

# 156
Захира  Hug  Hug  Hug Браво на теб! Радвам се, че всичко е минало благополучно! От това което разказваш не ми звучи много лесно, но ти си се справила страхотно!
Аз мисля да не съм такъв герой и да си ми мушнат една упойчица!  Grinning
Жалко, че не се засякохме, но после ще правим разходки в парка!
Щом и д-р Илиев е днес дежурен значи всичко е наред! Аз само като го видя и всичко ми минава!  Joy

# 157
Здравейте на всички !

Първо да пожелая късмет на тези, които им предстои раждане !

Честито и на всички нови майчета, на които не съм честитила !!!

Не съм ви изчела, но и това правя лека по лека.
Да разкажа и аз накратко за нас: Мелиса се роди с планирано секцио в Трокас - Пловдив в 08:50 часа на 18.08. Роди се 2800 гр и 48 см.
За тези, които им предстои секцио и аз да кажа - няма нищо страшно, казвам го защото аз се бях тотално ошашкала. Добре че операцията беше 40 минуити, след като ме приеха, та не се побърках съвсем. Та за самата операция - ако кажа че няма болка ще излъжа, но се търпи.
Да ви призная честно, кто четях как родилите мами обясняват, че като видиш съкровището болката минава, не им вярвах. Е сега съм убедена, като видиш това малко сладко човече и всичко се забравя.
Сега см си в къщи и сме на АМ. Причината за това е в мен и си го отчитам като голяма грешка, но вече правя всичко възможно за да започнем да се кърмим. ВСе пак е много малка и доста повръща, та затова има нужда от кърма.
Друго, което искам да попитам е как да разбера дали коликите са започнали и кога започват. Кто се нахрани и започва да свива крачета, но като уригнеи като че ли се успокоява, и още нещо бхте писали че като си смуче ръчичките значи е гладно бебето, да ама нашето съкровище постоянно ги смучи и то доста настойчиво. Дало това не е и сигнал за нещо друго.
За жълтеницата на нас ни изписаха глюкоза - 10% разтвор х 10-20 мл между храненията и 5% разтвор за през нощта колкото иска да пие. /ние сме без нощно хранене/.
Малко съм разпиляна в писането, но моля да ме извините, както и за това че стана малко дълго.

# 158
  • София
ЧЕСТИТО ЗАХИРА!!!ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА АНДРЕА И СКОРОШНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!Радвам се,че всичко е минало толкова добре!
Янче,можеш ли да микажеш какво точно са ви изписали за пъпките?На мен педиатърката ми каза да ги мажа с Локоид 3 дни,но особен ефект няма.Знам,че не трябва да се притеснявам ама много ме дразнят тия пъпчици  Close

# 159
Добър ден и от мен..честито на новите майчета и кураж на настоящите..
Кураж , защото на мен ми се къса сърцето като го гледам малкото как свива крачета и реве и нищо не мога да направя..а и това ако..сега се тъпча с круши, не е акал от 2 дни, а пиша по 1 на ден..направо незнам..даваме му 5 процентов разтвор на глюкоза вместо водичка, но май не достатъчно, щом пика толкова рядко..Незнам дали му е достатъчна кърмата, но пък си спи после, което ме навежда на мисълта че може и да му стига, а и той ако искаше още нямаще да заспива категорично още на цоцомбата..
Оф, как да му помогна като си пие капки еспумизан и вапреки това го боли..Сигурно и при вас е така ама като се върна да ви изчета ще разбера..айде засега, че ще се събуждаме вече май.

# 160
Кураж , защото на мен ми се къса сърцето като го гледам малкото как свива крачета и реве и нищо не мога да направя..а и това ако..сега се тъпча с круши, не е акал от 2 дни, а пиша по 1 на ден..направо незнам..даваме му 5 процентов разтвор на глюкоза вместо водичка, но май не достатъчно, щом пика толкова рядко..Незнам дали му е достатъчна кърмата, но пък си спи после, което ме навежда на мисълта че може и да му стига, а и той ако искаше още нямаще да заспива категорично още на цоцомбата..
Оф, как да му помогна като си пие капки еспумизан и вапреки това го боли..Сигурно и при вас е така ама като се върна да ви изчета ще разбера..айде засега, че ще се събуждаме вече май.

Като те ч(ета все едно за нас пише с тази разлика че аз спрях еспумизана и яко взе да си тръцка ама ако няма

# 161
Здравейте.Използвам докато малкия спи да ви прочета малко поне,че то все нямам време.От петък сме сами с мъжа ми и децата - майка ми се разсърди и си тръгна.И сега цялата домакинска работа мен чака.Добре че сега мъжо се съгласи той да сготви днес. Heart Eyes
Сънчо,движи се очето,ама ми се струва не толкова много ,колкото дясното.Утре си идва докторката от морето и ще дойде да го види.А нашето пъпче падна на шестия ден.От тогава го почиствам със спирт по посока на часовниковата стрелка.А и първия ден го ръсех с топоцин.
sosmy, аз мисля да ползвам комбинираната ваксина пентаксим. Peace
Стискам палци за Ками.Те в къщи ли са??

# 162
  • На плажа
Добре дошли на родилите мамчета,бързо да влезете в ритъм и вие и вашите бебчета   bouquet
 Praynig за малката Ангелика на мама Ками,дано всичко е наред.
Славенче,и на мен ми се иска да взема пентаксима,но в тази криза ,в която сме попаднали,не знам дали ще мога да си осигуря и трите дози,но то има време,още месец и половина.
ИМА ЛИмамчета на които да са им изплатили болничния за 45 дни преди раждането?Чудя се ксога точно ще го изплатят  newsm78

# 163
Честито на всички обебили се  bouquet
Нямам много време за нета да не кажа почти хич ама да кажа какво какво стана с малкия Сашко Heart Eyes За един месец е порастнал 4см и 800гр след като мина на смесено хранене, че нещо кърмата не му стигаше. Последните 400гр бяха качени само за 5 дни Mr. Green Колики няма почти, давам Биогайа и чай от копър на ХИП Peace

# 164
  • София
Кураж , защото на мен ми се къса сърцето като го гледам малкото как свива крачета и реве и нищо не мога да направя..а и това ако..сега се тъпча с круши, не е акал от 2 дни, а пиша по 1 на ден..направо незнам..даваме му 5 процентов разтвор на глюкоза вместо водичка, но май не достатъчно, щом пика толкова рядко..Незнам дали му е достатъчна кърмата, но пък си спи после, което ме навежда на мисълта че може и да му стига, а и той ако искаше още нямаще да заспива категорично още на цоцомбата...
  Здравей, доколкото разбирам бебчо е на осем дни и не е акал от два дни и пишка по веднъж на ден така ли? И е доста поспалив? Не искам да те плаша, но е задължително във вашия случай да отидете веднага на преглед при педиатър, за да ви премери, а дотогава опитай да го нахраниш след кърмене и с изцедена кърма или АМ Възможно е и да няма проблем, но неакането и пишкане комбинирано със спане при толкова малки бебенца  е сигнал, че бебчето не хапва достатъчно защото кара например по-тежка жълтеница или не суче достатъчно ефективно все още и съответно не получава достатъчно храна, а оттам е още по-поспалив

Общи условия

Активация на акаунт